Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 21. 5. 2009 22:42

lavský
♥♥♥♥♥--

Re: Narcismus

Nicolas napsal(a):

lavský napsal(a):

lupina montana napsal(a):

TAk dobře. Chci být něco...to je dost širokej pojem smile
Jakože významnej člověk? Někdo, kdo má moc a může diktovat jiným lidem? Někdo, kdo je oblíbený a na koho se těší? Bohatej - jak jsem si všimla....jen nevím, k čemu by ti to bohatství bylo.

Bylo by mi vším. Náhodou, měl bych pěknou holku, měl bych vzdělání, měl bych peníze, měl bych auto a bylo by to

To mi přijdou pěkné cíle a pěkné "chtění". To chce a přeje si 90% mužů (akorát mám pochybnosti, že by zároveň napsali, že by jim bohatství bylo vším. Ale to jsi tak nemyslel, že?).

Myslím, že je načase přestat tě přesvědčovat. Konec keců. Jdi do toho. Víš, co chceš. Alespon víš, co chceš teď a tady. To, že to ještě nemáš, vůbec nevadí. Nemá smysl tě přesvědčovat, že to, co chceš, nemusí být "to pravé". Myslím, že jsi na dobré cestě a že máš velkou šanci se od života hodně naučit.

Existují miliony lidí, co se jen tak plácají a neví, co vlastně chtějí. Ty to víš poměrně jasně a přesně. To je velký dar. Jestli je to, co chceš, nějak správné, to nemá smysl řešit. Na to musí každý přijít sám svou vlastní cestou a rychlostí. Zatím se zdá, že jsi ještě nenašel efektivní způsob, jak svých přání dosáhnout. Ale to přijde. Neboj.

Přijde to v padesáti, až už nic nezbyde ...
nebo můžu celý život pracovat v Lidlu a doufat, že si na to všechno vydělám

Není tady

#102 22. 5. 2009 6:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

nejsem nic, a chci být něco, nemůžu ale začít, protože nejsem nic
Trénink je všechno. Ani květák není nic jiného než pořádně vycepované zelí.  Mark Twain
měl bych pěknou holku, měl bych vzdělání, měl bych peníze, měl bych auto a bylo by to
Měl bys pěknou holku, která by s tebou nebyla kvůli tobě, ale kvůli tvému "bohatství", neměl bys vzdělání, ale koupený vysvědčení či diplom, měl bys peníze, s nimiž by ti pouze přibyly starosti a měl bys auto, které by ti v lepším případě pouze ukradli... na horší radši nemyslet.
Přijde to v padesáti, až už nic nezbyde... nebo můžu celý život pracovat v Lidlu a doufat, že si na to všechno vydělám
Jak v 50 nic nezbyde, ty tele cucavý? Máš dojem, že místo oslavy padesátin se pořádá tryzna a ráno po ní dotyčný vleze do předem připravené rakve a zaklapne víko?
Jasně, že nevyděláš - tak si zkus zvykat už teď, abys v těch padesáti nebyl moc překvapenej...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#103 22. 5. 2009 7:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

lavský napsal(a):

jen nevím, k čemu by ti to bohatství bylo.

Bylo by mi vším. Náhodou, měl bych pěknou holku, měl bych vzdělání, měl bych peníze, měl bych auto a bylo by to

Vypadá to, že jsi pázdná nádoba, Lavský.... hmm
ale poslouchej: mám kamaráda. NA rozdíl od tebe alespoň věděl, že vzdělání za peníze nepořídíš, alébrž naopak smile a tak vystudoval práva.
On původně studoval historii, ve který byl hodně dobrej a bavilo ho to, ale téměř před koncem ji opustil.
Proč?
Protože nenese zlatý vajíčka....
A on byl do hloubi duše přesvědčen, že slečnu sbalí výhradně na bohatství.
Marně jsem mu snášela důkazy, že je to naprostej nesmysl, marně jej přesvědčovala, že je to jen konstrukt v jeho hlavě.
Dneska je společníkem jedné velmi, velmi vážené, staré a ctihodné pražské advokátní kanceláře.
Do předělávky domu vrazil cca 4 melounky.
Má fáro a designový nerez kliky a originály mladých, nadějných umělců na zdech.
A je sám - nemá ženu...a nebude mít, protože o "nějakou takovou" nestojí a baby, který mu za to stojí, bohatství jako takový nezajímá. grater
Tak se to má s bohatstvím.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#104 22. 5. 2009 8:16

Majja
♥♥♥♥♥--

Přijde v padesáti, ale už nic nezbyde ...
Tenhle rok mě utvrdil v tom, že nevíme dne ani minuty, nikde není jistota, zní to hnusně, že se tý padesátky dožijem. Tak využij každej den kterej máš, protože zejtra už může bejt pozdě. Na co pořád čekáš?

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#105 22. 5. 2009 9:15

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

helena napsal(a):

No - já občas mám i "krámové ambice" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - podle mínění jiných. Ta radost, když v antikvariátu narazím na novou starou kuchařku do sbírky nebo knížku, o kterou léta moc stojím a najednou na mě mrká z hromady "všechno za 5,- Kč", je nepopsatelná.

tummenupp tummenupp tummenupp

Z tohoto důvodu nesmím do vetešnictví, zastaváren a slevněnek, protože se tam vždycky najde něco, co by se mohlo hodit, no a nekupte to za tu cenu!!!

Není tady

#106 22. 5. 2009 9:26

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Pfff, vzdělání jakés takés s dovolením mám, a bohatství k tomu potřeba nebylo (matka samoživitelka plus brigáda), spíš ten pověstný "sicflajš" a schopnost se k něčemu dokopat.

Holky sice logicky mrknou, jak je na tom sameček kandidát s penězma, aby nebyly pod mostem, ale to důležitý je někde úplně jinde (zlatokopky potvrzujou pravidlo).

Znám řadu tzv bohatých lidí, a že by jim prdy voněly, jsem si nevšim wink

Není tady

#107 22. 5. 2009 9:55

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Víte, ono je taky dobrý si "charakterizovat" to bohatství. Já už tu někde psala, že mít rodinu v nezadluženém  panelákovém 3+1, mít starší Fabii combi, 1x za dva roky moci jet k moři s dětmi nebo v zimě do Alp a klidně mezi tím po Čechách. Dopřát dětem nějaký koníček, občas si dojít na večeři a když se rozbije pračka koupit si novou, je pro mne charakteristika bohatství. Spokojenej život.
Jenže pro někoho bohatství je nový barák, Offroad, 2x do roka dovolená, ob dva roky nové stereo, a každý půlrok nový mobil nejvyšší třídy. Pak zjistí, aby na to vydělali, že životem jen běží a stejně nemají čas dosyta si to vychutnat, užít všechny ty elektronické hračky.
Čím více věcí a majetku, tím více starostí.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#108 22. 5. 2009 10:43

javena
♥♥♥♥♥♥-

Klubko, moc hezké. stolt
Je lepší nést si bohatství v sobě, než se za ním honit.

Není tady

#109 22. 5. 2009 10:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Klubí, možná ani není třeba tak přesná charakteristika.
K tomu, aby byl člověk bohatý podle mě stačí nebýt nikomu nic dlužen a mít to, co pro život svůj a svých blízkých (třeba dětí) potřebuje, aby byl spokojený. Pro někoho je to auto nebo dovolená, jiný může sedět doma a kochat se sbírkou prvotisků...

Není tady

#110 22. 5. 2009 11:22

lavský
♥♥♥♥♥--

Klubko napsal(a):

Víte, ono je taky dobrý si "charakterizovat" to bohatství. Já už tu někde psala, že mít rodinu v nezadluženém  panelákovém 3+1, mít starší Fabii combi, 1x za dva roky moci jet k moři s dětmi nebo v zimě do Alp a klidně mezi tím po Čechách. Dopřát dětem nějaký koníček, občas si dojít na večeři a když se rozbije pračka koupit si novou, je pro mne charakteristika bohatství. Spokojenej život.
Jenže pro někoho bohatství je nový barák, Offroad, 2x do roka dovolená, ob dva roky nové stereo, a každý půlrok nový mobil nejvyšší třídy. Pak zjistí, aby na to vydělali, že životem jen běží a stejně nemají čas dosyta si to vychutnat, užít všechny ty elektronické hračky.

Chtěl bych mít velký nový byt. Chtěl bych mít fajn hezkou a milou holku, na úrovni. Jet jednou za rok na dovolenou. Mít jednou za pět let na nové auto za cca 350 000,-.
Mít chatu, abych měl kam jezdit na víkend a pěstovat tam netradiční druhy plodin

Není tady

#111 22. 5. 2009 11:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Chtěl bych mít...
A co jsi pro to až dosud udělal? UDĚLAL, myslím, ne jen kňučel, že nemáš...

Není tady

#112 22. 5. 2009 11:55

dixina
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

lavský napsal(a):

Ale ono to bolí, když se ztotožním s realitou ... stoltva

Co přesně bolí? va

kdfyž vidím, jak jsem na tom, že nejsem nic, a chci být něco, nemůžu ale začít, protože nejsem nic. A jak nejsem nic, tak mám ze sebe nutnost dělat ze sebe něco, a pak jsem namyšlený, jsem ještě víc nic, tak radši zalezu domů

Achjo vavava

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#113 22. 5. 2009 12:00

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Přijde to v padesáti, až už nic nezbyde... nebo můžu celý život pracovat v Lidlu a doufat, že si na to všechno vydělám
Jak v 50 nic nezbyde, ty tele cucavý? Máš dojem, že místo oslavy padesátin se pořádá tryzna a ráno po ní dotyčný vleze do předem připravené rakve a zaklapne víko?
Jasně, že nevyděláš - tak si zkus zvykat už teď, abys v těch padesáti nebyl moc překvapenej...

lollollollollollolgodlikegodlikegodlikegodlike

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#114 22. 5. 2009 13:11

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

lavský napsal(a):

Mít chatu, abych měl kam jezdit na víkend a pěstovat tam netradiční druhy plodin

No tak začni tímhle, ne? To se mi zdá realizovatelný skoro vždycky...ať už těma netradičníma plodinama myslíš cokoliv cool

Není tady

#115 22. 5. 2009 13:29

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Hele, lupí - nemyslíš, že některé netradiční plodiny lépe pěstovat na místech, která se nepravidelně střídají a pěstitel není současně jejich majitelem či nájemcem??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#116 22. 5. 2009 13:49

javena
♥♥♥♥♥♥-

A jsme u toho, holky. Na tom se dá slušně vydělat. A pak, že lavskýmu nepomůžem. Zlatej babinet.lollol

Není tady

#117 22. 5. 2009 14:28

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Lavský, já mám zadlužený 1kk. Každý měsíc, abych vyžila jsem - 10.000 na kartě.
Ve středu jsem se vyflákala v autě, takže i to malé auto za 30.000,m- Kč je na odpis. Havarijku nemám, na opravu nemám.
Když jsem ten šok obrečela, tak teď po dvou dnech jsem šťastná, že se nikomu nic nestalo. Ani tomu pánovi co jsem do něj nahučel ani mě. Protože i kdybych měla super bouráka za 1000000 a 1000000, jdu si sednou do chládku a ty prachy mi budou na ho.vno.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#118 22. 5. 2009 15:43

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Hele, lupí - nemyslíš, že některé netradiční plodiny lépe pěstovat na místech, která se nepravidelně střídají a pěstitel není současně jejich majitelem či nájemcem??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Tsss...........dycky můžeš tvrdit, že se jedná o variantu "technické" tillfredslol Lavský, nastuduj si film Bílá vdova a máš to tummenupp
Klu-bíč-ko!!! va Šmarjá....no ještě že jsi vpořádku pussa ...ale to teda strašně nasere, co.... grater

Není tady

#119 22. 5. 2009 15:52

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Takže, aby bylo jasné, nepíšu už Lavskému (tam jsem diskusi ukončil a všichni víme, že nemá - vlastně nemělo smysl nikdy - pokračovat).

Ale inspirovalo mě několik dalších příspěvků.
Ohledně bohatství. Sytý hladovému nevěří. A hladový zase říká, že sytost není potřeba, že je fajn vystačit si s tím, co máme a to je ctnost. Já bych nebral nikomu, co jeho jest. Tzn. není lepší strádat a šetřit než mít peníze a být bohatý. Nepřijde mi to nijak podložené, že by bohatství v jakékoli formě bylo vždy horší. Těch pár příkladů, že bohatí jakoby nevědí, co s penězi a jsou z toho v depresi,  se týká opravdu jen pár lidí (zpovykaní herci, zpěváci, trocha té zlaté mládeže - ale to opravdu nejsou statisíce lidí). Stejně tak mám velké pochybnosti, že existuje oproti tomu miliony chudých a přesto navýsost šťastných lidí. Štěstí je stav mysli a je nezávislí na tom, jestli máme či nemáme. Tzn. můžeme být štastní v obou případech. Nikoli preferenčně v případě, že spíš nemáme.

Mám kamaráda (nejdříve jsem si myslel, že to je přesně on, co má ty zlaté kliky a moderní umělce a byt za cca 10 mega), ale ten má ke všemu tomu ještě fajn manželku. Ta taky vydělává velký peníze. A oba jsou nesmírně milí lidé. Pro mě jsou ztělesněním amerického snu v Čechách. Jdeš si za svým, nikomu neubližuješ, máš nadšení, makáš a prachy se sypou. Plus to, že mají spoustu energie do nových věcí a jejich nadšení a zápal mě vždy velmi inspirují.
Samozřejmě neznám každou sekundu jejich života. Ale to neznám ani o lidech, kteří se mohou vydávat za vzor ctnosti a mravních hodnot (které se samozřejmě každých 50 let mění, takže bych na ně zas tak nedal).

Dále si nemyslím, že holky chtějí bohaté chlápky jen proto, že mají peníze. Peníze jsou jen bonus. Je to jednodušší (relativně). Většina (samozřejmě, že mohou existovat profesionální zlatokopky) středostavovských holek z průměrné rodiny hledá lásku, fajn vztah a relativně spolehlivýho chlápka, který by se mohl stát otcem jejich dětí. Od pradávna to bylo tak, a je to normální, že jedním (říkám jedním z několika) z kritérií podvědomého i vědomého výběru mužského protějšku je jeho přístup ke zdrojům (prachy, moc, materiální zajištění). Přeci jenom je rozdíl bydlet pod mostem nebo aspon v tom 2kk (či 1+1)....když už je druhé dítě na cestě, tak je čím dál obtížnější hrát si na velkou lásku a koukat na to, že pán je atraktivní, má zajímavé záliby apod., ale není schopen vydělat ani korunu navíc. Takže když jsou oba pánové stejně vzdělaní, exterierově zajímaví, sexuálně potentní a jinak celkově podobní (jako ostatně 60% mužské populace), tak mi přijde naprosto normální uvažovat i v kategoriích materiálního zajištění. Normu a výši nadstandardu si člověk musí určit sám. Pro někoho to je byt 3kk, pro někoho dům za 10 mega s bazénem a žralokem, který vás kousne do zadku, když se nudíte.

Není tady

#120 22. 5. 2009 17:08

lavský
♥♥♥♥♥--

Nechci pěstovat konopí (jsem dost proti tomu), jsem abstinent, nekuřák, ledacos nejím a odsuzuji hospody, kde se kouří a velebí.

JInak pěstovat bych chtěl moruše, oskeruše, dříny, muchovníky, kiwi zimuvzdorné, japonské třešně, všelicos ...
Ale pravda, vypěstovat záhon mařeny je také možnost výdělku, ale také 15 let vězení

Není tady

#121 22. 5. 2009 17:29

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Nico, jistě máš pravdu. Jsou skvělí boháči a blbí chudáci. Taky jsem poznal jednoho, pro koho je práce koníček, tedy řekl bych práce všeho druhu, což se mu úročí v majetku. Pracuje denně  12 a více hodin, protože ho to baví smile njn, to jsou ti šťastní, co je jejich práce baví a dokážou to zúročit big_smile Každopádně pro ty, co nechtějí život trávit prací, je lepší, se změnit a nechtít ty bavoráky, když si na ně nejsem ochoten vydělat big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#122 22. 5. 2009 17:30

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Já kupříkladu pěstuju bonsaje a přináší mi to tolik potěšení... wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#123 22. 5. 2009 18:55

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Klubí, pro mě jsi to přesně trefila. Takhle nějak to (skoro) mám a připadám si (skoro) bohatá tummenupp

Není tady

#124 22. 5. 2009 18:56

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Jo a je mi líto tý bouračky...  grater co se stalo?

Není tady

#125 22. 5. 2009 19:00

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Kubulo ahój! storstark
no protože ti to kdysi kdosi vtlouk do paličky, že když nebudeš dost dobrá, tak tě nebudou mít rádi, no grater a teď už to vlastně ani nevíš, zarostlo ti to do psýchy a ty si myslíš, že je to nějaká tvoje organická psychická panožka, jen tě mate, že ti překáží. cool A tak se ji pokoušíš identifikovat - to zaprvé. Pak zjistit, co to vlastně dělá a jestli je to doopravdy špatně, pak musíš přijít na to, jak se jí zbavit a nakonec zjistíš, že bůhví, jestli se jí chceš zbavovat, no...je to mazec.
Teda tobě ne, samozřejmě lol

Ahoj Lupi smile
No mně to taky do hlavy tloukli, trochu v jiný podobě, ale tloukli usilovně a dlouho. Tak jsem se z toho taky dávala léta dohromady. Ale měla jsem za to, že to je věc, se kterou se člověk potýká možná tak na prahu dospělosti. Nechci být nějak hnusná, ale snad je racionálně jasný, že je to pitomost, ne? že si s náma takhle hnusně zahrávaj ty "programy", který do nás nacpal někdo jinej proti naší vůli? Proto mě překvapuje, že takovou věc člověk řeší 1. až v tomhle věku, 2. tady na Babi a ne u někoho, kdo je k tomu povolaný. Už by asi fakt bylo na čase?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí