Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 19. 5. 2009 19:37

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: Narcismus

lavský, svět je přesně takový, jaký si myslíš, že je. V tom je to kouzlo smile Když si budeš myslet, že ti celý svět leží u nohou, bude tomu tak. Tvoje vyzařovaná energie se s přístupem změní smile Teď do okolí vyzařuješ, že seš nicka bez peněz a tak se k tobě i chovají smile

Hele, já vydělávám skoro prd a moje přítelkyně vydělává víc a nepřipadám si jako bych byl nula smile Asi je to tím, že těm penězům nedávám takovou důležitost a že mám rád sebe, takový jaký sem (i s chybami). Vím, že lidi nejsou dokonalý, tak není důvod se trápit, že ani já nejsem smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#27 19. 5. 2009 20:52

Majja
♥♥♥♥♥--

to neni narcismus, ale nechci dostat banána lol

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#28 19. 5. 2009 23:59

bloncka
♥♥♥♥---

lavský napsal(a):

To, když se chci ztotožnit jen s nejlepšími, abych si připadal dobře, doceněně a sám před sebou se viděl dobře, a distancoval se od všeho "nedokonalého", je to narcismus? kapitulationneutral

Proč se na to ptáš? Stanovil Ti někdo (konečně) diagnózu? dumbom Hned první odkaz, co vyjede na google pro narcismus velmi dobře popisuje všechny Tvoje příznaky, hele: http://derewi.blog.cz/0610/narcismus-po … i-diagnoza Mimochodem, vidím v tom i Anjiku, ta to má ale trochu jinak nastaveno než Ty.

Není tady

#29 20. 5. 2009 5:44

luminka
♥♥♥♥♥--

Lidi, tohle asi bude i můj případ. Pořád si připadám jako nula vedle švagrové. A kdykoliv něco moc chci a nemůžu mít, tak to má za chvíli ona.

Není tady

#30 20. 5. 2009 6:35

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

helena napsal(a):

Víš, osvědčila se mi jedna myšlenka - "Na co nemám, to se mi nelíbí" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Nevěřil bys, jak usnadní život, když to budeš dodržovat. Časem zjistíš, že a) spoustu věcí nepotřebuješ a b) i když se ti líbí, platí bod a).
A ještě se blbě zeptám - mladý a bez závazků - proč si ne(při)vyděláš jinde či jinak?

Ahoj Heleno,s tvou myšlenkou nesouhlasím.S takovou v životě ničeho nedosáhneš.

Není tady

#31 20. 5. 2009 6:50

luminka
♥♥♥♥♥--

O tohle jsem se taky snažila, když něco nemůžu mít, říkat si, že se mi to vlastně nelíbí, nebo že je to dokonce škodlivé, či nebezpečné, nebo, že to mají jen takoví či makoví, že se to pro mě nehodí, že to nemám zapotřebí, a můžu říct, že to bylo houby platné, protože ta věc se mi prostě líbí a já bych ji moc chtěla. Skončilo to tak, že se dost vyhýbám švagrové.

Není tady

#32 20. 5. 2009 6:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

S takovou v životě ničeho nedosáhneš.
Pořád si připadám jako nula vedle švagrové. A kdykoliv něco moc chci a nemůžu mít, tak to má za chvíli ona.
Možná by ses divila, Kavasaki a luminka taky... Nemusím dosáhnout něčeho nebo na něco jen proto, že to mají všichni ostatní. Má to tu výhodu, že se nežeru závistí, touhou a uvažováním proč oni ano a já ne. Mimoto mám zkušenost, že když něco opravdu hodně chci (kvůli sobě, ne kvůli okolí), časem to "dostanu". Ona je ještě jedna hezká myšlenka - "Bohové trestají splněním přání"...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#33 20. 5. 2009 6:59

Kavasaki
♥♥♥♥---

luminka napsal(a):

O tohle jsem se taky snažila, když něco nemůžu mít, říkat si, že se mi to vlastně nelíbí, nebo že je to dokonce škodlivé, či nebezpečné, nebo, že to mají jen takoví či makoví, že se to pro mě nehodí, že to nemám zapotřebí, a můžu říct, že to bylo houby platné, protože ta věc se mi prostě líbí a já bych ji moc chtěla. Skončilo to tak, že se dost vyhýbám švagrové.

ty by jsi chtěla švagrovou???retagodlike

Není tady

#34 20. 5. 2009 7:09

Kavasaki
♥♥♥♥---

helena napsal(a):

S takovou v životě ničeho nedosáhneš.
Pořád si připadám jako nula vedle švagrové. A kdykoliv něco moc chci a nemůžu mít, tak to má za chvíli ona.
Možná by ses divila, Kavasaki a luminka taky... Nemusím dosáhnout něčeho nebo na něco jen proto, že to mají všichni ostatní. Má to tu výhodu, že se nežeru závistí, touhou a uvažováním proč oni ano a já ne. Mimoto mám zkušenost, že když něco opravdu hodně chci (kvůli sobě, ne kvůli okolí), časem to "dostanu". Ona je ještě jedna hezká myšlenka - "Bohové trestají splněním přání"...

Já jsem neřekla,že chci dosáhnout něčeho,jen proto,že to mají druzí.Nejsme maloměšťák.
Např.:Kdekdo už má myčku na nádobí.Já ne.Chtěla bych ji,to jo.Ale jsou jiné věci,které chci,takže myčka není až tak pro mě důležitá.

Není tady

#35 20. 5. 2009 7:24

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Kavasaki, čeho by měl člověk v životě dosáhnout? Pro někoho to jsou hmotné statky a pocty a pro někoho to může být vyrovnanost a spokojenost. To, že i po dosažení všech možných statků a poct nemusíš být spokojená, je jasné, kdežto u druhého příkladu je cíl taky jasný smile Respektive, ty chceš štěstí dosáhnout přes statky a někdo k tomu ty statky nepotřebuje. Rozdíl je v tom, že věčně budeš "otrokem" materiálna smile

Luminko, viz výše. Ještě bych dodal, že když přehodnotíš své hodnoty a uvolníš se, spíš dosáhneš i těch původních smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#36 20. 5. 2009 7:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem neřekla,že chci dosáhnout něčeho,jen proto,že to mají druzí.Nejsme maloměšťák.
Kočko, ale já nemluvila JEN o materiálnu. Tos mě špatně pochopila. Neuvažovala jsem v rozměru myčka versus např. plazma.

Není tady

#37 20. 5. 2009 7:37

majkafa
Host

Já nepotřebuju berličku - na co nemám, to se mi nelíbí. Dost takových věcí/možností, které lze pořídit za peníze, se mi líbí. Mohou se mi líbit. Proč ne? Nebudu si lhát. smile Ale prostě na ně nemám. No proč se tím stresovat? Když jsem po odchodu manžela prodávala náš vysněný dům, v tomto směru jsem si totálně přehodnotila důležitost toho, co lze za peníze koupit. Kromě jídla, střechy nad hlavou a uspokojení základních potřeb věci nejsou důležité. smile

Jak píše Kalik. Mým "cílem", za kterým se ovšem nijak urputně neženu, jen nechávám plynout, je spokojenost a klid v duši. A to si za žádné peníze nekoupím. To je uvnitř.

bloncko, myslím, že tvůj odkaz je přesná diagnóza lavského.

Upravil(a) majkafa (20. 5. 2009 7:41)

#38 20. 5. 2009 7:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

majko, proč berličku? Proč to nebrat jako lehce nadsazený fórek? Nebo si fakt myslíš, že o čemkoli, na co nemám (a znova opakuju, že nemluvím pouze o penězích), budu vykládat, jak je to hnusný? Jako liška a kyselý hrozny?

Není tady

#39 20. 5. 2009 7:45

majkafa
Host

nelíbí se mi a - hnusný jsou pro mě naprosto odlišné kategorie. smile Já ti rozumím, heleno. Jen podotýkám, že já nepotřebuju ani lehce nadsazený fórek. Nemám s tím problém, prostě to, co nemůžu z jakýchkoliv důvodů mít, nemám potřebu nijak řešit.

#40 20. 5. 2009 7:48

luminka
♥♥♥♥♥--

A víte, co je na tom nejvíc hořké? Že já chci nějakou věc a mít ji nemůžu. Ale já ji chtěla první! Pak s tím přijde švagrová, ale ona netoužila tak hrozně moc, jí se to náhodou poštěstilo, naskytlo, nachomýtlo, někdo jí to nabídnul, či tak nějak. Pak to má a já se cítím jako nula. I kdybych později na tu věc pracně našetřila, vydřela si ji, vyvzdorovala, protože já bych to tak snadno neměla, byla bych vždycky jen druhá, ne originál, ale opice, která se opičí. Jenže já to viděla a chtěla první! Ale na to se nehraje, to tak říkají malé děti.

Není tady

#41 20. 5. 2009 7:50

Kavasaki
♥♥♥♥---

Heleno a Kaliku,já jsem jen reagovala na to,co napsala Helena.
Můj životní cíl nejsou hmotné statky.To bych byla na tom dost špatně.

Není tady

#42 20. 5. 2009 7:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já sama se sebou taky ne... ale občas tu potřebu má okolí a tohle je ověřený způsob, jak jim zavřít pusu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Rychlejší, než vysvětlovat, proč o něco nestojím...

Není tady

#43 20. 5. 2009 8:06

Kavasaki
♥♥♥♥---

Code:

luminka napsal(a):

A víte, co je na tom nejvíc hořké? Že já chci nějakou věc a mít ji nemůžu. Ale já ji chtěla první! Pak s tím přijde švagrová, ale ona netoužila tak hrozně moc, jí se to náhodou poštěstilo, naskytlo, nachomýtlo, někdo jí to nabídnul, či tak nějak. Pak to má a já se cítím jako nula. I kdybych později na tu věc pracně našetřila, vydřela si ji, vyvzdorovala, protože já bych to tak snadno neměla, byla bych vždycky jen druhá, ne originál, ale opice, která se opičí. Jenže já to viděla a chtěla první! Ale na to se nehraje, to tak říkají malé děti.

[b]Že já chci nějakou věc a mít ji nemůžu. Ale já ji chtěla první! Pak s tím přijde švagrová, ale ona netoužila tak hrozně moc, jí se to náhodou poštěstilo, naskytlo, nachomýtlo, někdo jí to nabídnul, či tak nějak. Pak to má a já se cítím jako nula. I kdybych později na tu věc pracně našetřila, vydřela si ji, vyvzdorovala,
Nemůžu si pomoct,ty stále mluvíš o hmotných věcech

Není tady

#44 20. 5. 2009 8:12

majkafa
Host

helena napsal(a):

Já sama se sebou taky ne... ale občas tu potřebu má okolí a tohle je ověřený způsob, jak jim zavřít pusu  Rychlejší, než vysvětlovat, proč o něco nestojím...

S tím souhlasím a chápu to. Taky jsem se s tím už setkala.  smile
Některým lidem třeba nevysvětlím, proč nemám auto. Nemůžou pochopit a nevěří, že já ho prostě nechci. Nač by mi taky bylo, když nemám řidičák. smile A pak zase nepochopí, proč si řidičák neudělám. Proto, že prostě nechci. big_smile Mermomocí do mě hučí, ať si ho udělám.
Pro mě zrovna není otázkou financí, že auto nemám.

Upravil(a) majkafa (20. 5. 2009 8:15)

#45 20. 5. 2009 8:19

luminka
♥♥♥♥♥--

Kavasaki, já mám totiž hmotné věci moc ráda, snad proto, že na ně nemám moc štěstí, odmalička. Samozřejmě, že jsem se nad sebou zamyslela, ono když se vám zdá v noci, že vám umírá dítě, a pak se vzbudíte a přijde ta nesmírná úleva, tak se zamyslíte, jestli se nerouháte, jestli se málo neradujete z toho co máte. Samozřejmě, takové myšlenky přijdou.
A s tou smůlou na hmotné věci je to takový bludný kruh, třeba vám lidi nedávají jako dárky šperky, protože vy to přece nenosíte. A proč to nenosíte? Protože na to nemáte. Oni si myslí bůhvíjakou radost vám udělají kuchařkou nebo něčím do kuchyně, že jste taková, ale vy nejste. Proto dostávám snad nejradši peníze.

Upravil(a) luminka (20. 5. 2009 8:34)

Není tady

#46 20. 5. 2009 8:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

majko, to je přesně ono. Občas okolí nepobere, proč je někdo "jiný" = odlišný od nich či od "běžného občana" http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a navíc mu ta jinakost nevadí. Lavského problém je v tom, že umanutě chce být aspoň jako ti druzí (když už ne nejlepší z nich), ale nedokáže si připustit, že na něco buď skutečně nemá nebo nevolí nejlepší způsob, jak to získat, protože neustálé kňučení mu k ničemu nepomůže.
luminko, upřímně - u spousty věcí, které "nutně musíš" mít ve finále zjistíš, žes je použila 1-2x a pak se jen válí doma a překáží http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Mám podobnou kamarádku - až na to, že ona čas od času udělá domácí čistku a krámy, které před časem jako poslední hit pořídila, dílem rozdá a dílem vyhodí http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Není tady

#47 20. 5. 2009 8:37

javena
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

Kavasaki, já mám totiž hmotné věci moc ráda, snad proto, že na ně nemám moc štěstí, odmalička. Samozřejmě, že jsem se nad sebou zamyslela, ono když se vám zdá v noci, že vám umírá dítě, a pak se vzbudíte a přijde ta nesmírná úleva, tak se zamyslíte, jestli se nerouháte, jestli se málo neradujete z toho co máte. Samozřejmě, takové myšlenky přijdou.

Luminko, nemám štěstí odmalička... já taky ne. Nebyli jsme první, kdo měl video, satelit nebo tak. Přesto jsem měla bezva dětství a neměla pocit nedostatku. Asi je to výchovou i povahou. Dodnes nepochopím někoho, kdo přijde na návštěvu a řekne - ty máš televizi Sonny, jo? A proč video jiný značky? va
Já ani nevím, jestli moji přátelé mají televizi stříbrnou, černou nebo jakou...
Nemám myčku. Nemám pocit, že mi chybí.
-Ale ona by se ti sem vešla.
-Nepotřebuju.
-Dneska je to pár korun. A ušetří ti to času...
-Ale já NEPOTŘEBUJU a NECHCI.
-No, to bylo první, co jsem měla v kuchyni.
-Ale tohle je moje kuchyň. smile A já myčku nepotřebuju.
Někdy si přijdu jako exot... big_smile

Není tady

#48 20. 5. 2009 9:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

javeno, tak to je nás exotů víc http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Taky na mně občas hledívají jako na zajímavý exponát z muzea kuriozit - tys to neviděla? Ne, já to četla. A proč - vždyť v televizi to trvá slabý dvě hodinky a knížku čteš nejmíň tejden... Ty pleteš malýmu svetr? A proč, když ho koupíš za pár peněz?... a tak dále... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Ještěže se aspoň u auta můžu vymlouvat na to, že hodně blbě vidím a tudíž se bojím http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - přitom pro mě je MHD skvělá - nemusím myslet na cestu, místo k parkování a škrábanec v laku a klíďo si můžu číst http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Není tady

#49 20. 5. 2009 9:26

dixina
♥♥♥♥♥♥-

javeno, já se taky přidávám, rozhodně s tou myčkou i s těmi značkami elektrotechniky - je mi to šumák, jestli mám grundig video a sony tv - vlastně ani pořádně nevím, jakou máme doma usch
Po myčce taky dvakrát netoužím, zvládám to v poho a nijak mě to neubíjí.

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#50 20. 5. 2009 10:07

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Haha, to mi připomíná, jak jsme měli doma akorát rozhlas po drátě --- kamarádi byli vždycky vydření, že to nevypínám, když jdu pryč smile Ale netušili, že to nejde naladit jinam big_smile

Jinak třeba auto mám, ale takovýho čtvrtmilionovýho (v kilometrech, ne v korunách) veteránka, a nevadí mi, že to je "holota" bez vokýnek v elektrice, osmdesáti airbagů, ABS ESP DTC HRC PRC PRD. No řekněte, kolikrát se vám stalo, že vás cizí člověk na ulici oslovil, jestli nechcete prodat svoje auto? Mně už 3x wink Ale neříkám, že se mi novější (no třeba i nová!) auta nelíbí, jenom jsem zatím nedošel k názoru, že by mě mělo trápit, že je nemám smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí