29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
To, když se chci ztotožnit jen s nejlepšími, abych si připadal dobře, doceněně a sám před sebou se viděl dobře, a distancoval se od všeho "nedokonalého", je to narcismus?
Není tady
Jak se projevuje to distancování od nedokonalého? Co to nedocenění? Proč musíš být perfektní, aby ses cítil dobře? Proč nepřijmout i tu nedokonalou stránku člověka?
Není tady
KALIK napsal(a):
Jak se projevuje to distancování od nedokonalého?
Co to nedocenění? Proč musíš být perfektní, aby ses cítil dobře? Proč nepřijmout i tu nedokonalou stránku člověka?
Když se propadáš mezi lemru, nic neumíš a vše ti utíká, stojíš na bahnitém dně a zabředáváš, tak co s tím?
Nechceš se cítit, že ostatní jsou nahoře ... a ty dole.
Stejně, vždy, když sjem se učil, tak jsem hlavně chtěl mít přehled, abych mohl ukázat, že o všem něco znám, vše jsem tak nějak četl ....
místo abych se naučil speciálně jeden obor a tím se uživil ... teď znám tisíce zbytečných kravin ...
Hlavně, že jsem v přehledu kdekoho trumfl
Není tady
Nechceš být poněkud konkrétnější? Například i v tom, co (nebo snad koho) považuješ za lemru.
Není tady
Nevím, možná jo. Každopádně je to pokřivený pohled na svět a lidi. Nikdo není dokonalý. Každý má něco s čím bojuje.
Pokud vidíš život takhle, nepomůže ti, že se budeš stýkat jen s těmi, podle tebe, dokonalými a šťastnými. Protože budeš neustále řešit, jestli se jim vyrovnáš, jestli tě berou a dostatečně obdivují.
abych mohl ukázat, že o všem něco znám
Problém máš v hlavě. Asi nízké sebevědomí, nevím.
Není tady
lavský napsal(a):
KALIK napsal(a):
Jak se projevuje to distancování od nedokonalého?
Co to nedocenění? Proč musíš být perfektní, aby ses cítil dobře? Proč nepřijmout i tu nedokonalou stránku člověka?
Když se propadáš mezi lemru, nic neumíš a vše ti utíká, stojíš na bahnitém dně a zabředáváš, tak co s tím?
Stejně, vždy, když sjem se učil, tak jsem hlavně chtěl mít přehled, abych mohl ukázat, že o všem něco znám, vše jsem tak nějak četl ....
místo abych se naučil speciálně jeden obor a tím se uživil ... teď znám tisíce zbytečných kravin ...
Hlavně, že jsem v přehledu kdekoho trumfl
Tohle přesně jsi psal před rokem (možná již dvěma lety....)!!!
Ovšem mezitím jsi udělal opravdu velký kus práce a pokrok. Ne, že bych tě sledoval, ale z reakcí ostatních mi to tak přišlo.
Takže tohle skuhrání bych spíš hodil na "skuhrací chlívek".
Jsi jen dočasně ve výkyvu, trošku tě něco hodilo zpět, že jsi najel na svoji starou (pro mě mírně trapnou mantru o tom, že neustále vzhlížíš k těm ostatním, kteří jsou nahoře a chceš být jako oni). Asi se ti něco přihodilo (to víš nejlépe sám a také víš sám, proč jsi to sem nenapsal rovnou).
Ale jinak to bude vše dobrým směrem.
Držím palce.
Není tady
Prestan se srovnavat s druhymi!!!
Není tady
Nicolasi, myslím, že se mýlíš. Lavský je furt bohužel ve stejném "levelu". Jen občas na vteřinku blejskne světlá chvilka, ale to je velmi výjimečné. A už je zase zpět. Je to prostě lemra. Lenoch, co nic nedělá, jen fňuká a čeká, že ho někdo zachrání a zaměstná nejlépe jako ředitele zeměkoule, aby byl úúúúplně nejvýš. Jemu nedošlo, že pečené holuby do huby samy nepadají.
majkafa napsal(a):
Nicolasi, myslím, že se mýlíš. Lavský je furt bohužel ve stejném "levelu".
Jen občas na vteřinku blejskne světlá chvilka, ale to je velmi výjimečné. A už je zase zpět. Je to prostě lemra. Lenoch, co nic nedělá, jen fňuká a čeká, že ho někdo zachrání a zaměstná nejlépe jako ředitele zeměkoule, aby byl úúúúplně nejvýš. Jemu nedošlo, že pečené holuby do huby samy nepadají.
No abych měl dost peněz, mohl být sám sebou, cítit se jako nejlepší a nikomu se "nevzdávat" ani neprojevovat úctu. Já vím, je to na kamenování
Ale možná právě proto, že nic neumím, tak jsem takový. Ale pokud budu něco dělat, zjistím, jak moc jsem dole, a zase budu dělat "toho nahoře"
Není tady
Ty se mi jenom zdáš.
Takhe se nemůže chovat žádný normální běžný člověk.
Nechci mít ban kvůli tobě, za to mi nestojíš. Tak jenom tolik.
No, jestli si myslíš, že je to otázka peněz...
Naštěstí mě tohle nepostihlo... Díky, díky... Jsem móóóc ráda. Protože někdy jdu po ulici, je mi báječně a mám pocit, že mi svět leží u nohou. Někdy ráno vstanu z postele a cítím se jako bohyně a mám dny, kdy se šplouchám ve vaně a místo velryby se koupe barokní anděl z obrazů dávných mistrů...
Vím, že svět je báječný místo k žití a jsem ráda, že to vím...
Není tady
abych měl dost peněz, mohl být sám sebou, cítit se jako nejlepší a nikomu se "nevzdávat" ani neprojevovat úctu
S penězi se můžeš cítit líp, ale samy o sobě tě mezi "nejlepší" nedostanou a dokonce se tak ani nebudeš cítit.
"Vzdát se" je občas vhodné, o projevech úcty ani nemluvě. Bez toho, abys tohle dokázal, můžeš mít na kontě sedmimístnou sumu, ale zůstaneš zbohatlým buranem.
Není tady
Mně by zajímalo, co znamená - nikomu neprojevovat úctu. Úcta k člověku není otázkou peněz, vzdělání, postavení. Nechtěla bych být studeným čumákem, který "nikomu neprojevuje úctu". Protože ji k nikomu necítí? Protože si myslí, že když je ředitelem zeměkoule, tak se mu všichni ostatní musí klanět?
Lavský, ty máš totálně pokřivené životní hodnoty.
Lavský, pořád si opakuj, že všichni lidé jsou si na světě rovni, jsou stejní i když se od sebe odlišují Ty nikomu nemusíš nic dokazovat, nemusíš se chovat jako "ti nahoře". Člověk je krásný a plnohodnotný i když nemá vzdělání a nemá peníze. Záleží jen na tom, jaký doopravdy je uvnitř, jestli miluje, jestli má pokoru... O vědomostech a penezích to opravdu není. Ovšem chápu, že když poměřuješ lidi podle peněz, úspěchu a vědomostí, tak že to nemůžeš vidět jinak. Chtělo by to změnu v myšlení a nazírání na svět.
Není tady
Jsou si na světě rovni, ale co je to platné, když si nevyděláš, nebudu mít to, co bych chtěl, a jen budeš chodit a koukat na to. Co to je?
Nebo holka, co se vám líbí, co jí obdivujete, bude mít "jinou", vyšší úroveň a vy jí nebudete stačit ...
Tak je to
Není tady
Holka, co tě miluje, protože máš bavoráka, bude za pár let milovat někoho jinýho, protože má helikoptéru.
Tak je to.
Když nebudeš mít, co chceš, máš další možnosti.
1) můžeš se užírat, že to nemáš a závidět těm, co to mají
2) říct si, že to vlastně nepotřebuješ a smířit se s tím, že nebudeš mít každé lejno, na které se podíváš
3) zkusit si na to vydělat
4) taky to můžeš ukrást
Je na každým, jak se postaví k životu.
Pokud budeš koukat na to, co kdo má, budou ostatní koukat na tebe stejně. Budeš toho muset mít fakt hodně, aby tě brali...
Jestli budeš na lidi nahlížet a brát je tak, jaký jsou, budou na tebe koukat taky tak. Nemusíš mít nic a přitom spoustu přátel a můžeš se cítit i bohatý.
Podle mě nemáš ani přátele, ani majetek. Nejhorší varianta.
Začni s tím něco dělat.
Není tady
Narcizmus:
- vyhrocená sebeláska, egocentrizmus
- sexuální deviace charakterizovaná zájmem o vlastní tělo
lavský, Kalik mluvil o rovnosti lidské.
Ale to ty zřejmě nepochopíš, co to je.
Ty vidíš jen prachy. Že je jiný má a ty ne. Ale už jsem ti psala, že bez práce ti prachy na kontě nepřibydou. A k tomu, aby sis je poctivě vydělal, dokonce nepotřebuješ ani titul. Je spousta skvělých šikovných řemeselníků, po kterých je stále poptávka.
Ale ty budeš akorát fňukat, že nemáš prachy a přemýšlet o blbostech, než bys máknul na sobě, aby sis byl schopný peníze vydělat.
A věř mi, vnitřní spokojenost sama se sebou nemá s penězi nic společného.
To jen ty máš pokřivené zrcadlo.
majkafa napsal(a):
Narcizmus:
- vyhrocená sebeláska, egocentrizmus
- sexuální deviace charakterizovaná zájmem o vlastní tělo
lavský, Kalik mluvil o rovnosti lidské.
Ale to ty zřejmě nepochopíš, co to je.
Ty vidíš jen prachy. Že je jiný má a ty ne. Ale už jsem ti psala, že bez práce ti prachy na kontě nepřibydou. A k tomu, aby sis je poctivě vydělal, dokonce nepotřebuješ ani titul. Je spousta skvělých šikovných řemeselníků, po kterých je stále poptávka.
Ale ty budeš akorát fňukat, že nemáš prachy a přemýšlet o blbostech, než bys máknul na sobě, aby sis byl schopný peníze vydělat.
A věř mi, vnitřní spokojenost sama se sebou nemá s penězi nic společného.
To jen ty máš pokřivené zrcadlo.
------------------------------------------------------
podívej, každou práci, co děláš, a kde nejsi někdo, jsi nikdo.
JDEŠ JAKO ŘEMESLNÍK NĚKOMU SPRAVIT ZÁCHODOVOU TRUBKU? TAK TO JSI NULA, ON PLATÍ A TY JSI TEN DOLE, CO NIC NEUMÍ ... NA KOHO SI HOUKNE, KDY MÁŠ PŘIJÍT, A DÁ TI ŠUŠEŇ
Není tady
lavský napsal(a):
podívej, každou práci, co děláš, a kde nejsi někdo, jsi nikdo.
JDEŠ JAKO ŘEMESLNÍK NĚKOMU SPRAVIT ZÁCHODOVOU TRUBKU? TAK TO JSI NULA, ON PLATÍ A TY JSI TEN DOLE, CO NIC NEUMÍ ... NA KOHO SI HOUKNE, KDY MÁŠ PŘIJÍT, A DÁ TI ŠUŠEŇ
Jo ták, ty chceš být miliardářem bez jakéhokoliv svého přičinění. Nu, to máš ale hochu smůlu.
Netuším, co je to šušeň. Na Slovensku tak říkáme tomu, co si někdo vyvrtá z nosu.
Ten, komu jdu spravit třeba záchodovou trubku, musel jít taky do práce, aby mi za opravu mohl zaplatit. A je rád, že jsem mu tu trubku opravila, protože kdyby to uměl, jistě by mě nevolal a opravil by si ji sám.
Lavský, tobě asi nikdy nepřetejkal hajzlík, co.
Když se mi nedávno ucpal odpad, přišli dva maníci a prošťouchli to. Ani se neptej, co to stálo. Titul neměli, ale zlatý ručičky - to jo.
Jo a houkat jsem mohla, jak jsem chtěla, ale přišli, až když měli volno. Řemeslo má sice zlatý dno, ale řemeslníků (dobrých) bohužel ubývá.
Není tady
javena napsal(a):
Holka, co tě miluje, protože máš bavoráka, bude za pár let milovat někoho jinýho, protože má helikoptéru.
Tak je to.
Když nebudeš mít, co chceš, máš další možnosti.
1) můžeš se užírat, že to nemáš a závidět těm, co to mají
2) říct si, že to vlastně nepotřebuješ a smířit se s tím, že nebudeš mít každé lejno, na které se podíváš
3) zkusit si na to vydělat
4) taky to můžeš ukrást
Je na každým, jak se postaví k životu.
Pokud budeš koukat na to, co kdo má, budou ostatní koukat na tebe stejně. Budeš toho muset mít fakt hodně, aby tě brali...
Jestli budeš na lidi nahlížet a brát je tak, jaký jsou, budou na tebe koukat taky tak. Nemusíš mít nic a přitom spoustu přátel a můžeš se cítit i bohatý.
Podle mě nemáš ani přátele, ani majetek. Nejhorší varianta.
Začni s tím něco dělat.
-----------------------------------------------------------------------
holka si se mnou nezačne, když ona bere 25 a já 12 000. Chápeš? ona cestuje, já dělam nějakého přibličku někde v tescu ...
Tak se na ní podívám a ona otočí hlavu, radši. Mohu se ztotožnit s kopáčema (i když mám střední)
Podívej, líbí se mi třeba holka
http://imb.lide.cz/big/49A12F505C61ACA2 … ?#55965380 nebo
http://imb.lide.cz/big/49F4973C8FC732DB … ;#62446629
jen jako příklad. A přijde mi, že na mě, když už, letí holky typu
http://imb.lide.cz/big/49E064DB5064B6BC … ?#60971972 nebo
http://imc.lide.cz/datephoto/big/4A04AD … 290000.jpg
Není tady
NO A CO? Moudrý člověk ví, že vztah není až tolik o vzhledu.
Vy si na první schůzce ukazujete výplatní pásky?
Btw takový dobrý kopáč ...
Vím svý, občas je ve firmě velmi potřebujeme. Máme skvělou kopáčskou partu Cikánů, které si pokaždé objednáme. Fakt. Nekecám.
Upravil(a) majkafa (19. 5. 2009 14:33)
Víš, osvědčila se mi jedna myšlenka - "Na co nemám, to se mi nelíbí"
Nevěřil bys, jak usnadní život, když to budeš dodržovat. Časem zjistíš, že a) spoustu věcí nepotřebuješ a b) i když se ti líbí, platí bod a).
A ještě se blbě zeptám - mladý a bez závazků - proč si ne(při)vyděláš jinde či jinak?
Není tady
helena napsal(a):
Víš, osvědčila se mi jedna myšlenka - "Na co nemám, to se mi nelíbí" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Nevěřil bys, jak usnadní život, když to budeš dodržovat. Časem zjistíš, že a) spoustu věcí nepotřebuješ a b) i když se ti líbí, platí bod a).
A ještě se blbě zeptám - mladý a bez závazků - proč si ne(při)vyděláš jinde či jinak?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
když já si nechci říkat, že se mi to nelíbí a nepotřebuji to, když vím, že je to naprosto skvělé !!!!!!!
Funkční a já si to říkám jen proto, aby mě to nemrzelo
nesnáším lidi, když třeba řeknu "hele, ten jahodový džus stojí 45Kč 1 litr" a oni na to "tam platíš za značku"
To je blbost, značka sice je tak trošku zárukou kvality (nesníží si renomé nekvalitním výrobkem), ale hlavně platíte za vyšší kvalitu, jako pyré z jahod, přírodní barvivo atd atd ...
Takže rozdíl JEN ve značce je blbost !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kdyby byl rozdíl je v obalu (značka), tak se na to velmi rychle přijde a z image značky nezbyde nic !!
Není tady
takže lemro lína. Skús si toto preložiť. Neviem kto to napísal: Každý človek vie niečo a preto nemôže jeden vedieť všetko. A ešte toto: Nechoď vždy len po vychodený cestách, lebo vedú len tam, kde už boli iní. Alexander Graham Bell
Není tady