|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Tenhle příběh začal loni v červnu...láska na druhý pohled...po třech měsících konec..moje vina..žádná nevěra, jen neurovnaná minulost..myšlenky si se mnou dělaly, co chtěly..po třech měsících pár společných slov na baru, postupně se vyšlapávala cesta k tomu být zase spolu...stalo se..opatrnost..obava, jak to půjde..a šlo..následovalo pořízení psa a nastěhování k němu..
jsme spolu asi 5měs..štěně je skvělé, ale společné soužití..nějak to nejde..jsou dny, kdy planu štěstím a pak bych se v té jeho "kleci" utrápila..kudy kam..nějaké plány mám, realizace snad taky klapne..jen mi jde o jedno zjištění...vaše zkušenosti..nastěhování k příteli po kratší době chození..jak vám to šlo..na jedničku hned od začátku nebo postupné sbližování s kupou problémů, ale sluněčným pokračováním?
Děkuju.
Není tady
papa22 napsal(a):
Tenhle příběh začal loni v červnu...láska na druhý pohled...po třech měsících konec..moje vina..žádná nevěra, jen neurovnaná minulost..myšlenky si se mnou dělaly, co chtěly..po třech měsících pár společných slov na baru, postupně se vyšlapávala cesta k tomu být zase spolu...stalo se..opatrnost..obava, jak to půjde..a šlo..následovalo pořízení psa a nastěhování k němu..
jsme spolu asi 5měs..štěně je skvělé, ale společné soužití..nějak to nejde..jsou dny, kdy planu štěstím a pak bych se v té jeho "kleci" utrápila..kudy kam..nějaké plány mám, realizace snad taky klapne..jen mi jde o jedno zjištění...vaše zkušenosti..nastěhování k příteli po kratší době chození..jak vám to šlo..na jedničku hned od začátku nebo postupné sbližování s kupou problémů, ale sluněčným pokračováním?
Děkuju.
papa22, v čem konkrétně to společné soužití "nejde"?
Není tady
každý jsme si žili vlastní život ve vlastním bytě...teď jsme spolu, občas vládne ponorka, přijde mi,že se ztratil zájem...já nevím, jak to funguje jinde..ale aby jsme trávili celý den v práci, večer si spolu dali kafe a každý si šel po svém bez jakéhokoli náznaku romantiky...nebo lásky..to je divné..
Není tady
Pápá, Lálo,
ještě jednou: v čem to společné soužití nejde? Konkrétněji. Zatím se soustřed na přesnější popis, jak to máte vy dva, bez hledání, jak to mají ostatní (to ti stejně nepomůže).
Plus napiš to, jak bys si to představovala ty sama, co přesně (modelové večery a dny a víkendy) bys ráda?
Není tady

Ja som s asťahovala po pár týždňoch(myslím, že sa to nedá nazvať nai pár mesiacoch), k priateľovi a jeho synovi(cca 6-ročnému). Záhul, ale vcelku sme to zvládli... Boli sme každý iný, každý iný životný štýl - ja študentka, knihomoľka, milovníčka reprodukovanej hudby a kvetov; on starší, podnikateľ, otec, plno koníčkov technických, milovník sci-fi a PC hier...
Ale nejako to šlo, muselo. Deväť rokov, aby som teda bola presná.
Není tady

Můj druhý muž se ke mně nastěhoval asi po 4 měsících chození - ale už před tím jsme se z práce znali. Zprvu samozřejmě bylo vše růžové (zamilovaní), časem občas k nějakým lehkým, vylaďovacím dohadům došlo. Ale nic, z čeho by některý z nás byl v pochybnostech, jestli jsme udělali dobře, že jsme spolu. Věděli jsme, že se mlujeme a chceme spolu být, jen jsme se prostě museli sžít.
Hlavně zapomeň ve vztahu na výraz ..moje vina.. nebo za pár let bude tvoje vina úplně všechno....- ve vztahu dvou lidí mají vždycky svojí část viny oba.
Upravil(a) mashanka (24. 5. 2009 7:52)
Není tady

mashanka napsal(a):
..................
Hlavně zapomeň ve vztahu na výraz ..moje vina.. nebo za pár let bude tvoje vina úplně všechno....- ve vztahu dvou lidí mají vždycky svojí část viny oba.
No, Mashanko, to je to, na co jsem v manželství dojela já taky, všechno byla moje vina, furt jsem se za všechno omlouvala, aže mi došla trpělivost a došla jsem k závěru, že to není MOJE vina, ale JEHO. PAk už to šlo ráz naráz. Našel si ženskou, která neodporovala. A já si dovoluju dnes ten luxus, že prosazuju svoje a bohužel, pánové věkem ke mně, to špatně snášejí, anžto jsou povětšinou navyklí na poslušný holky. A to já už nejsem.
A obdivuju tě, že jsi po 4 měsících začala s někým žít. Já jsem s přítelem rok a půl a bydlet bych s ním nechtěla. Po víkendu se těším domů na svůj klid. Vlastně nechci bydlet s nikým, vyhovuje mi volnost a svoboda. A asi jsem přestala být tolik tolerantní, protože mi vadí, když nemůžu dělat to, co chci. Musím brát ohled na přítele, když jsme spolu a je to těžký, protože on chce, aby to šlo podle něj. Už jsem prostě nepřizpůsobivá.
Není tady
Modroočka napsal(a):
A obdivuju tě, že jsi po 4 měsících začala s někým žít. .
Jestli 22 je věk, tak věřím, že chtějí být spolu pořád
.
Není tady

aprill napsal(a):
Modroočka napsal(a):
.
Aprill, ve 22 letech jo, ale mně bude přesně za měsíc 40 a to už nejsem taková idealistka 

Není tady
Modroočka napsal(a):
aprill napsal(a):
Modroočka napsal(a):
.
Aprill, ve 22 letech jo, ale mně bude přesně za měsíc 40 a to už nejsem taková idealistka
Chápu i tvé rozpoložení, asi bych na tom byla stejně.
Není tady

Modroočka napsal(a):
mashanka napsal(a):
..................
Hlavně zapomeň ve vztahu na výraz ..moje vina.. nebo za pár let bude tvoje vina úplně všechno....- ve vztahu dvou lidí mají vždycky svojí část viny oba.No, Mashanko, to je to, na co jsem v manželství dojela já taky, všechno byla moje vina, furt jsem se za všechno omlouvala, aže mi došla trpělivost a došla jsem k závěru, že to není MOJE vina, ale JEHO. PAk už to šlo ráz naráz. Našel si ženskou, která neodporovala. A já si dovoluju dnes ten luxus, že prosazuju svoje a bohužel, pánové věkem ke mně, to špatně snášejí, anžto jsou povětšinou navyklí na poslušný holky. A to já už nejsem.
A obdivuju tě, že jsi po 4 měsících začala s někým žít. Já jsem s přítelem rok a půl a bydlet bych s ním nechtěla. Po víkendu se těším domů na svůj klid. Vlastně nechci bydlet s nikým, vyhovuje mi volnost a svoboda. A asi jsem přestala být tolik tolerantní, protože mi vadí, když nemůžu dělat to, co chci. Musím brát ohled na přítele, když jsme spolu a je to těžký, protože on chce, aby to šlo podle něj. Už jsem prostě nepřizpůsobivá.
Možná je to o tom "musím brát ohled na přítele, protože chce, aby jelo všechno podle něho" - s takovým bych také nežila.
My jsme se s mužem prostě našli, oba se přizpůsobíme rádi a nikdo z nás nemá pocit, že je nějak omezován, přesto, že jsme oba dost silné osobnosti. Ale prostě nemáme potřebu spolu soupeřit - asi cítíme, že by to byla stejně remiza
potkala jsem zřejmě toho pravého. 
Měla jsem před tím pár partnerů a stejné stanovisko jako ty - jedině vztah spřátelených garsonek. Ale pak přišel on a bylo to najednou všechno takové přirozené
Upravil(a) mashanka (24. 5. 2009 8:37)
Není tady

aprill napsal(a):
Modroočka napsal(a):
.
Je mi 42
Není tady

mashanka napsal(a):
Možná je to o tom "musím brát ohled na přítele, protože chce, aby jelo všechno podle něho" - s takovým bych také nežila.
My jsme se s mužem prostě našli, oba se přizpůsobíme rádi a nikdo z nás nemá pocit, že je nějak omezován - asi jsem našla toho pravého.
Měla jsem před tím pár partnerů a stejné stanovisko jako ty - jedině vztah spřátelených garsonek. Ale pak přišel on a bylo to najednou všechno takové přirozené
No, tak to je krásný, ale na to, že by mě tohle ještě potkalo, už moc nevěřím. I když, kdoví, že jo.................

Není tady

Modroočka napsal(a):
mashanka napsal(a):
My jsme se s mužem prostě našli, oba se přizpůsobíme rádi a nikdo z nás nemá pocit, že je nějak omezován - asi jsem našla toho pravého.
Měla jsem před tím pár partnerů a stejné stanovisko jako ty - jedině vztah spřátelených garsonek. Ale pak přišel on a bylo to najednou všechno takové přirozenéNo, tak to je krásný, ale na to, že by mě tohle ještě potkalo, už moc nevěřím. I když, kdoví, že jo.................
Jestli věříš nebo ne, to nehraje žádnou roli - já také nevěřila. Pak přišel, strašně se zamiloval, dost dlouho vydržel snášet mojí odtažitost a nakonec mě dostal 
Není tady
mě je 27, přítel je o šest let starší..
co mi přesně vadí? třeba to, že žiju u něj společně s jeho otcem..tak nějak oddělené byty...
jezdí si na noci pryč na akce, což neni pro mě zas až takový problém, ale štve mě, že nepřijde a neřekne, nevadí, že tu budeš sama?
nebo že jsme neměli za celou dobu žití romantický večer...zasedne k notebooku a skončí v jednu (většinou usne v křesle s pc na klíně), zaleze, já už mám dávno půlnoc...
žádná společná koupel, vínko..film...jako dřív..
sms pouze typu, dojedeš nakoupit ty nebo já...
problémy v práci - neposlechne si ani větu a zapne tv...
atd atd atd..
mluvila jsem s ním o tom, ale je to typickej chlap, snaha o vysvětlení, že tohle mrzí, je opačná, než co bych chtěla...zasekne se ještě víc..
když mu řeknu at jde se mnou do postele, že si budem povídat, jen ležet u sebe...okamžitě si jde udělat kafe a naschvál sedí u tv do ranních hodin...
netlačit nenutit...
Není tady
papa22 napsal(a):
ale je to typickej chlap.
co to je?
Není tady
papa, já Tě chápu, chování partnera dle Tvého popisu by mi taky vadilo. Navíc, jste-li spolu tak krátkou dobu. Spíš mi jeho chování připadá jak po dvaceti letech manželství (tím nechci říct, že každé manželství po dvaceti letech vypadá takhle). Mluvila jsi s ním o tom, řekla jsi mu, že tě to takhle nenaplňuje?
Není tady

S manžou jsme se k sobě sestěhovali po asi 2 měsících - oběma nám bylo 39 - a po dalším asi půl roce jsme se jednou večer bavili, že jakoby oba pořád čekáme, kdy se konečně začneme jeden druhému přizpůsobovat, když předtím jsme žili každý jinak
- a ono k žádnému přizpůsobování nějak nedošlo nebo co
a my jsme s tím počítali, jsme přece "rozumní" lidé

Není tady
papa22 napsal(a):
mě je 27, přítel je o šest let starší..
co mi přesně vadí? třeba to, že žiju u něj společně s jeho otcem..tak nějak oddělené byty...
jezdí si na noci pryč na akce, což neni pro mě zas až takový problém, ale štve mě, že nepřijde a neřekne, nevadí, že tu budeš sama?
nebo že jsme neměli za celou dobu žití romantický večer...zasedne k notebooku a skončí v jednu (většinou usne v křesle s pc na klíně), zaleze, já už mám dávno půlnoc...
žádná společná koupel, vínko..film...jako dřív..
sms pouze typu, dojedeš nakoupit ty nebo já...
problémy v práci - neposlechne si ani větu a zapne tv...
atd atd atd..
mluvila jsem s ním o tom, ale je to typickej chlap, snaha o vysvětlení, že tohle mrzí, je opačná, než co bych chtěla...zasekne se ještě víc..
když mu řeknu at jde se mnou do postele, že si budem povídat, jen ležet u sebe...okamžitě si jde udělat kafe a naschvál sedí u tv do ranních hodin...
netlačit nenutit...
Papa, já ti naprosto rozumím, tohle jsem zažila v minulém vztahu, když jsme se s přítelem sestěhovali, ty poslední dva roky, co jsme bydleli spolu, byly fakt krize. A popravdě, nechci to zažít znova ve svém současném vztahu.
Zároveň ale cítím, že je čas na další level ve vztahu, chci se s ním sestěhovat, akorát se bojím, že to bude dopadat špatně, že bude spát do áleluja, zatímco já budu mít na krku celou domácnost a když se konečně vzbudí, zmizí někam pryč a vrátí se, až sám uzná za vhodný...
Navíc, my se nemůžeme dohodnout, kde vlastně bydlet, oba máme kde bydlet (jenže každý s rodiči), a to je právě ten problém. Já nechci bydlet s tchánovci, on s tchýní. Já cítím, že tady u sebe doma mám zcela jistě lepší postavení, mám větší možnost si udělat vlastní domácnost, u nich bych musela poslouchat ještě tchána a tchýni a pořád bych se cítila jako host, který musí všechno s někým konzultovat a dovolovat se a zároveň automaticky pečovat o jejich návštěvy a ve stáří i o ně... jenomže já už mám vlastní záležitosti na starání: ne zrovna mladou a zdravou mámu a dům v ne zrovna nejlepším stavu.
Já nevím, měla bych se sebou něco dělat, vždycky si daleko líp dovedu představit černou budoucnost než světlou..
Upravil(a) mary.one (27. 5. 2009 13:02)
Není tady

holky, nezda se vam, ze to tak trochu dramatizujete? Podle me, je uplne normalni, ze kdyz lidi spolu bydli, tak resi i provozni veci. Podle toho, co ctu, tak mam to s pritelem podobne zarizene, ale deprese se mi z toho nejak nedostavuji. Lidi nemuzou byt porad zamilovani a je dost naivni ocekavat, ze se budou vsichni chovat stejne jako na zacatku.
Podle me, to co popisujete je naprosto normalni stav v 95% pripadu.
Není tady

papa22 napsal(a):
netlačit nenutit...
kdyby mi nekdo rekl, at si jdu do postele povidat, tak si jdu varit kafe taky...
Není tady
Oni resi, zda se, JEN provozni veci a autorce to nestaci.
Není tady
pro papa...no po 5měsících bydlení řešit jen provozní věci ,žádná romantika, a že dává přednost pc před tebou by bylo pro mě taky drobet zarážející.Já s přítelem začala bydlet v podstatě po měsíci chození, rok v podnájmu ted ve vlastním.A můžu říct,že začátky byly krutý, co dva dny sme se hádali jak psi, pak sice vášnivé usmiřování,ale do dneška se divím,že sme to spol vydrželi.No vydrželi a i ty hádky poleviliBylo to přesně o tom,že sme každej soupeřili o tu svou moc,kor já ,palice tvrdohlavá...ted už jsem naučila drobet podvolovat a dělat kompromisy.
Papu myslím si,že po 5měsících bydlení je ten váš vztah ,fakt zvláštní a asi bych si taky říkala, jestli není něco špatně.Tak víš co zkus?Jevit o něj nezájem vyraž si někam skámoškama, prostě jakobys bydlela sama,třeba otočí :-)
Není tady
baba.jaga napsal(a):
papa22 napsal(a):
netlačit nenutit...kdyby mi nekdo rekl, at si jdu do postele povidat, tak si jdu varit kafe taky...
Nj, Jago, jenomže ty mi připadáš kapku "chlapitá"
Tobě vládne rozum oproštěný od zbytečných citečků... jenomže to my obyč ženy ne vždy dovedem, my máme rády ty emoce a tu romantiku 
Upravil(a) mary.one (27. 5. 2009 17:41)
Není tady

baba.jaga napsal(a):
papa22 napsal(a):
netlačit nenutit...kdyby mi nekdo rekl, at si jdu do postele povidat, tak si jdu varit kafe taky...
To se nediv, že se bojí. Z jednoho ze tří důvodů.
1. Bojí se, že se při tom společném ležení neovládne a přejde k sexu, čmž ti zkazí tu pointu, kterou sis naplánovala - jen ležet a povídat si
2. Bojí se, že čekáš, že se to zvrtne na sex a on zrovna není při chuti
3. Neví, jestli si chceš opravdu jenom povídat nebo chceš, aby se to zvrtlo, takže, ať udělá cokoli, může to být špatně a nesplní tvoje očekávání, tak do toho raději nejde.
Skutečnost, že tím, že půjde pařit na kompu, tvoje očekávání nesplní zcela určitě a bude to špatně na 100%, zatímco předešlé možnosti jsou 50 na 50, je sice dobrý argument, ale pochopitelný jen pro ženy - oni tak složitou věc nepochopí - nemohou za to

Upravil(a) mashanka (27. 5. 2009 17:59)
Není tady