21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj
Pracuji jako potovní doručovatelka.
Asi před 3 měsíci jsem byla s doporučeným dopisem u jedné maminy. Byla asi 1 měsíc před porodem a na oku měla monokla. To mě trochu zarazilo, ale řekla jsem si, e k monoklu můe člověk přijít párkrát za ivot i kdy se na něm ádné násilí neděje.
Pak jsem u ní byla (opět s dopisem) ,kdy u měla čerstvé miminko a po monoklu nebylo památky.
Teď v týdnu jsem u ní opět byla a ona měla zase monokla. Tak to u mi bylo hodně divný, dělala jsem jako e nic nevidim a odela jsem.
Teď nad tím docela přemýlím, jestli jí někdo (asi manel) nemlátí. Není normální mít 2x během 3 měsíců monokla. Nevím, jestli se do toho mám míchat, zeptat se jí jestli něco nepotřebuje apod. A nebo to pustit z hlavy, protoe shodou okolností budu od přítího týdne nosit potu do jiných ulic. Kdybych se ji tedy chtěla zeptat, jestli nepotřebuje pomoc, musela bych to udělat ěhem následujícího týdne - pak u budu jinde. Nebo někam zavolat? Fakt nevím, nechci se nikomu míchat do ivota a dělat rozruch na úřadech, kdy se třeba nic neděje.
Co by jste dělaly? Díky
PS: Ten její manel je Ital a ke mě jako k doručovatelce se chová mile a příjemně.
Není tady
Ahoj,já bych se jí určitě zeptala,jestli něco nepotřebuje.Řekla bych jí,e jsem si vimla těch monoklů a e úplně normální mi to nepřijde,tak jestli se neděje něco s čím by se chtěla třeba svěřit,nebo pomoct?Teď jde o to,pokud jí opravdu někdo ubliuje,jestli se svěří a nebo dotyčného-moná i ze strachu bude krýt...Nejhorí je,e tyrana ani člověk nemusí poznat,před okolím se tváří jako milej,fajn člověk a doma pak řádí Určitě se jí optej,nic tím nezkazí.A lepí zjistit,e třeba vůbec o nic nelo,ne si pak vyčítat,e jsi nijak nezasáhla,hm?
Není tady
Ja by som sa v prvom rade spýtaal jej. Ak ti odpovie, e nie - tak aa asi nedá pomôc. Čokožvek by si urobila, ona by zrejme poprela. Ak sa rozhovorí viac, mono sa bude da niečo urobi, minimálne jej podstrči číslo na Linku dôvery či Bílý kruh bezpečí alebo niečo také.
Není tady
Muzikus, určitě se jí zeptej.... za to nic nedá.
Já jsem před léty zjistila, e spoluačku mého dítěte bije její nevlastní matka, a to fest. Nenechala jsem to tak, vecko se provalilo a natěstí je dnes holka u zase u své biologické mámy, nad kterou kdysi její manel vyhrál u soudu svěření dcery do své péče.
V souvislosti s tím jsem ale zaila dva "paradoxy":
1. ve kole učitelky o bití věděly u dlouho a nic s tím nedělaly
2. otec té dívčiny svou novou paní (trapitelku) naprosto zboňuje a dělá pro ni, co můe. (ne by jí dal pár facek)
Jak s oblibou říká můj kamarád: lidé jsou různé: blbé a pitomé.
Není tady
Tercilo, ne by ji dal pár facek ? tohle jsi nemyslela váně, e ne
Není tady
Myslí, Pavli, e by ta nová enská, která způsobovala rány na těle té nevlastní malé holky, pár facek nezaslouila? Já myslím, e jo. Kdybys ty mázance na zádech té holky a vykubaný vlásky viděla, myslela by sis to taky.
Upravil(a) Tercila (17. 5. 2009 15:41)
Není tady
a ty myslí, e se tohle vyřeí pár fackama ona asi ta baba taky řeila pár fackama, tak se budeme vichni fackovat, mlátit a bude ...
Není tady
Take bych udělala to, e bych se paní zeptala a přitom jí dala do ruky kontakty na bílý kruh bezpečí a dona linku. Jakocizí osobě ti určitě nic nepřizná, ale kontakty bude moct vyuít. Ty udělá maximumj, dál u to bude na ní. Je dospělá....
Není tady
Ale jei, Pavli, nemyslím to tak smrtelně váně....
Ale kdy jsem u nás viděla tu bledou zmlácenuo holku, která se kvůli lehancům na zádech nemohla opřít na idli, první, co mě napadlo, bylo, e jí půjdu litit mezi dveřma, potvoru sprostou.
Docela by mě zajímalo, co bys dělala Ty. Nebo na co bys v té chvíli myslela. Já teda fakt na to, e u ní zazvoním a prásknu jí po hubě. Já se za ten svůj pocit nestydím a jetě dnes mě někdy napadne, e jsem to přece jen měla udělat. Nejhorí mi připadá promylené dlouhodobé násilí na bezbranným děcku.
A kdy dnes vidím toho chlapa, bl.ba, jak té babě vecko zajiuje, jak ji obletuje, jak s ní jede do práce, aby si promluvil s její éfovou, jestli ji náhodou nezatěuje pracovně příli, dělá se mi zle od aludku. Kvůli svýmu děcku tak aktivní nebyl, přestoe věděl o tom, e ta enská tu malou bije. Nebudu to u rozebírat, rozčílila bych se zas. Ač ateista, spoléhám na boí mlýny.
Napadlo mě: kdybys zjistila, e Tvůj syn je u svého táty pořádně bit jeho partnerkou, a mu zůstávají modřiny a vyrvaný vlasy, zůstala bys v klidu? Těko. Lépe řečeno: já doufám, e ne. Dovolávání se "humanismu" a zastávání se lidí, kteří si to absolutně nezaslouí, moc ráda nemám.
Upravil(a) Tercila (17. 5. 2009 23:40)
Není tady
PavlaH napsal(a):
Take bych udělala to, e bych se paní zeptala a přitom jí dala do ruky kontakty na bílý kruh bezpečí a dona linku. Jakocizí osobě ti určitě nic nepřizná, ale kontakty bude moct vyuít. Ty udělá maximumj, dál u to bude na ní. Je dospělá....
Toto je podle mě nejlepí....
A nebo mě napadá jetě jedna věc: Pokud by sis netroufala s ní promluvit osobně ( je fakt, e by to i mohla brát jako nevyádanou pozornost), tak bý tebou, sehnala bych na ten bílý kruh bezpečí a dona linku, případně podobné instituce letáčky (mají zcela jistě v nejblií psychologické poradně) a normálně bych to vloila mezi potu, kdy jsi doručovatelka.... Pokud by ty její monkly byly náhoda (co ale nevěřím), tak takto bys jí nepřivedla do trapné situace, prostě nosí letáky, takových dnes chodí spousty...
tak mě Terci předevím zaráí, e kdyby to bylo ta zlé jak říká, e by opravdu nikdo nic neudělal. otec, učitelé, sousedi atd. to se mi zdá být divné.
jinak partnerky mého ex syna nikdy nebily, nemůu říct, co bych dělala. myslím si, e pokud by byl on jako otec takovej, e by to dovolil - o čem pochybuju, stejně nemám pocit, e bych ji la jednu vihnout. udělala bych pěknej bugr, to ano, ale řeila bych to tak, e syn by tam prostě nechodil. vůbec. a lus. nemám pocit, e bych něco vyřeila tím, e bych la tý enský nějákou hvizdnout. i kdybych v tu chvíli měla tisíc chutí.
mimochodem, kdy na tom byla ta holčina tak patně jak říká, její matka tohle neviděla ? myslím, e se mohla vdycky obrátit na soud, sociálku a celou situaci řeit. nebo se na to jen dívala a nic neudělala ?
Není tady
Blossom napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Toto je podle mě nejlepí....
A nebo mě napadá jetě jedna věc: Pokud by sis netroufala s ní promluvit osobně ( je fakt, e by to i mohla brát jako nevyádanou pozornost), tak bý tebou, sehnala bych na ten bílý kruh bezpečí a dona linku, případně podobné instituce letáčky (mají zcela jistě v nejblií psychologické poradně) a normálně bych to vloila mezi potu, kdy jsi doručovatelka.... Pokud by ty její monkly byly náhoda (co ale nevěřím), tak takto bys jí nepřivedla do trapné situace, prostě nosí letáky, takových dnes chodí spousty...
...to by snad lo - oupnout něco mezi letáky. Jene co kdy to tam objeví ten její muskej. Aby nezačal "větřit" a nesvezl se opět po své eně. Oni bydlí v takovém tom developerském projektu - předělaná stará fabrika na byty. Je tam tady i recepce, kde se nechává pota obyčejná i doporučená (která není do vlastních rukou). A právě pouze kdy je nějaký dopis do vlastních rukou, můu jít dovnitř - přímo k bytům. Dnes jsem se na recepci ptala, jestli je paní doma, ale prý jsou vichni pryč - zrovna odjeli do Itálie k rodině manela. V peněence u jsem měla připravené kontakty na Dona linku a Bílý kruh bezpečí - jak jste mi zde poradily.
No - snad nic nezkazím, kdy jí ty kontakty polu normálně potou v dopise na její jméno. On ten její je pracovně dost vytíenej, tak snad si svoji potu otevře ona...
Není tady
Muzikus: No - snad nic nezkazím, kdy jí ty kontakty polu normálně potou v dopise na její jméno. On ten její je pracovně dost vytíenej, tak snad si svoji potu otevře ona... Tohle mi přijde jako nejlepí řeení. Poslat to jen jako odkazy v obálce, bez průvodního dopisu, bez zpáteční adresy. Odpadá trapnost situace pro ni (pokud je domácí násilí u nich pravda) i pro tebe (kdyby ses náhodou mýlila).
A jak s tím naloí ona sama, je u na ní.
Je dobře, e se domácímu násilí dnes věnuje i veřejná pozornost. Já sama znám ossbně 2 eny, které ho zaívaly, a bohuel i 2, které ho zaívají . Nejblbějí je to, e ty týrané eny to ani větinou řeit nechtějí nebo nemají sílu, snaí se to maskovat, co to jde...
Blossom napsal(a):
Muzikus: No - snad nic nezkazím, kdy jí ty kontakty polu normálně potou v dopise na její jméno. On ten její je pracovně dost vytíenej, tak snad si svoji potu otevře ona...
Tohle mi přijde jako nejlepí řeení. Poslat to jen jako odkazy v obálce, bez průvodního dopisu, bez zpáteční adresy. Odpadá trapnost situace pro ni (pokud je domácí násilí u nich pravda) i pro tebe (kdyby ses náhodou mýlila).
Je dobře, e se domácímu násilí dnes věnuje i veřejná pozornost. Já sama znám ossbně 2 eny, které ho zaívaly, a bohuel i 2, které ho zaívají . Nejblbějí je to, e ty týrané eny to ani větinou řeit nechtějí nebo nemají sílu, snaí se to maskovat, co to jde...
Nevím, ale mě se to jako dobrý nápad nezdá. Zkus se zamyslet co se stane jestli "náhodou" ten dopis přijde do rukou manela.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
a ty myslí, e se tohle vyřeí pár fackama
ona asi ta baba taky řeila pár fackama, tak se budeme vichni fackovat, mlátit a bude ...
Asi tak... Zlos človek má, nie e nie(tú mám aj ja, keď to čítam), aby aby ju ventiloval ďalím násilím? To určite dámu presvedčí, e násilie na slabom(napr. mua na ene, eny na dieati) je FUJ...
Není tady
aprill napsal(a):
Blossom napsal(a):
Muzikus: No - snad nic nezkazím, kdy jí ty kontakty polu normálně potou v dopise na její jméno. On ten její je pracovně dost vytíenej, tak snad si svoji potu otevře ona...
Tohle mi přijde jako nejlepí řeení. Poslat to jen jako odkazy v obálce, bez průvodního dopisu, bez zpáteční adresy. Odpadá trapnost situace pro ni (pokud je domácí násilí u nich pravda) i pro tebe (kdyby ses náhodou mýlila).
Je dobře, e se domácímu násilí dnes věnuje i veřejná pozornost. Já sama znám ossbně 2 eny, které ho zaívaly, a bohuel i 2, které ho zaívají . Nejblbějí je to, e ty týrané eny to ani větinou řeit nechtějí nebo nemají sílu, snaí se to maskovat, co to jde...Nevím, ale mě se to jako dobrý nápad nezdá. Zkus se zamyslet co se stane jestli "náhodou" ten dopis přijde do rukou manela.
Tak já váně nevím... Co bys dělala ty? Moností je víc, nevím k čemu se přiklonit. Navíc budu s potou chodit na tuto adresu pouze do konce tohoto týdne a oni jsou v Itálii. Od přítího týdne budu doručovat potu v jiné části města (asi rok) a na stávající rajon se vůbec nedostanu.
Není tady
Muzikus napsal(a):
aprill napsal(a):
Blossom napsal(a):
Je dobře, e se domácímu násilí dnes věnuje i veřejná pozornost. Já sama znám ossbně 2 eny, které ho zaívaly, a bohuel i 2, které ho zaívají . Nejblbějí je to, e ty týrané eny to ani větinou řeit nechtějí nebo nemají sílu, snaí se to maskovat, co to jde...Nevím, ale mě se to jako dobrý nápad nezdá. Zkus se zamyslet co se stane jestli "náhodou" ten dopis přijde do rukou manela.
Tak já váně nevím... Co bys dělala ty? Moností je víc, nevím k čemu se přiklonit. Navíc budu s potou chodit na tuto adresu pouze do konce tohoto týdne a oni jsou v Itálii. Od přítího týdne budu doručovat potu v jiné části města (asi rok) a na stávající rajon se vůbec nedostanu.
Tady je kadá rada drahá. Moná bude mít těstí a potká ji samotnou na městě, ale nepředpokládám, e se ti svěří, e je účastníkem domácího násilí. DN se velmi těce dokazuje, protoe obě nemá ochotu vypovídat a spolupracovat s orgány činnými v trestním řízení . Mladá paní pokud bude SAMA chtít, tak je schopna si pomoc vyhledat, ale to musí opravdu chtít.
Není tady
Ja by som to skúsila potou... ak u jej nebude nosi listy. To nie je nič proti ničomu. Pár letákov a zvyok necha na ňu. Pácha dobro sa naozaj nedá proti vôli zainteresovaných.
Není tady
Muzi - popřemýlej, co udělat chce a co udělat můe a pak to vykonej. Pro svůj pocit, e jsi udělala ve, co jsi povaovala za správné. Zbytek je na té paní. Jestli se nechá... kadá, kadý týraný k tomu musí sám dospět a vědět o nějakých monostech není na kodu. Hodnotit, jak celá situace dopadne stejně nemůe a výsledek se nikdy nedozví. A nepátrej po něm.
Není tady
aprill napsal(a):
Blossom napsal(a):
Asi jsem zblblá z emerickejch filmů ale mě tohle taky napadlo. Co kdy je to kromě násilníka, taky psychopat, který jí otvírá vechnu potu nebo, co kdy to do rukou dostane náhodou on a ona dostane dalí nakládačku. Toho bych se bála.
Mě se líbí ta varianta se jí zeptat přímo a dle její reakce se zachovat. Ale zase říká, e u tam chodit nebude . Moná se domluvit s kolegyní a ujistit se, e on není stoprocentně doma a předat přes ní leták.
Není tady