|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stránky: 1 2
tak já bych se asi předně vybodla na tůru s tříměsíčním prťouskem ;-) protože ať šátek nebo klokanka je pro takového mrňouska jen na chvilku ale né na delší dobu. Ale to je zas jen můj pohled :-)
My měli nosítko od babyBjorn ale měla jsem tam Káju jen párkrát třeba když jsme se šli projít na chatě do lesa a nešlo vzít kočár - ale nikdy tam nebyla déle než tak půl až třičtvrtě hodiny...
Není tady
Blue, v ergon.nosítku nebo šátku může být dítě libovolně dlouho (dokud se mu v něm líbí, což je u spousty dětí neomezený čas
) dítě je tam dobře zajištěné v pro něj přirozené poloze bez nepřiměřeného tlaku na páteř, kyčle, genitálie apod... což se o klokankách (mezi ně patří i babybjorn) říct nedá a proto v nich dítě nemůže být dlouho (já bych do klokanky malou dala opravdu jen v nejvyšší nouzi
ale jak už jsem psala, já jsem proti klokankám hodně zaujatá
)...
Není tady
Tak já nejsem vyloženě zaujatá proti ničemu ale nevěřím těm všem studiím a rádobyodborníkům co tvrdí každej rok něco jinýho podle toho kterej výrobce dá víc :-( a bohužel je to tak i u věcí pro děti.... takže tak nějak podle zdravého rozumu myslím, že má být takhle malej prcek v kočárku a né někde privázanej nebo zavěšenej 
Tůry a hory přeci nikam neutečou ;-) 
Není tady
Tak ja nejsem primo zaujata, ale klokanky opravdu nechapu, jak muze nekdo pouzivat....
a k noseni vs. kocarek - deti byly nosene tisice let a v nekterych kulturach jsou stale.... to jen nase "moderni" spolecnost vymyslela kocarek a miminko tam strcila.... pr. v Africe matky vubec nechapou, jak muzeme my prezit, kdyz je nase miminko tak daleko a ne u nas.... a muzu rict, ze jim rozumim.
Reklamu na satky jsem jeste nevidela, takze tady to urcite o tom, kdo da vic neni.....

Není tady
No já nevím,ale podle mě patří dítě k mámě a ne do kočárku.Když jsem byla těhotná,hrozně jsem se na kočárkování těšila.Vybrala jsem si luxusní kočárek a nemohla jsem se dočkat,až poprvé vyrazíme.Dočkala jsem se,asi měsíc jsme si užívali procházek s kočárkem,ale potom ouvej,Filípkovi se v kočárku přestalo líbit.Chodili jsme dál na procházky s naším krásným kočárkem a nešťastným miminkem uvnitř.Nejednou se stalo,že jsem ho celou cestu nesla v náručí a kočár tlačila před sebou.
Začala jsem hledat nějaké řešení a první co mě napadlo,byla klokanka.Vybrala jsem si kvalitní klokanku RED CASTLE a byla rozhodnutá,že ji koupím.Náhodou jsem pak narazila na jednu diskusi,kde maminky chválili Manducu.Začala jsem pátrat,co že to vlastně je,našla jsem obchod Brána k dětem,šla se tam na ni podívat.Prcek byl ještě malinkej a prodavačka mi doporučila šátek.Moc se mi do toho nechtělo,vždycky když jsem viděla maminku,která své miminko nesla v šátku,dívala jsem se na ni tak nějak "přes prsty".Přišlo mi to ujeté.Nakonec to dopadlo tak,že mi prodavačka Filípka do šátku navázala a musím říct,že to byl moc pěkný pocit 
Šátek jsem koupila,doma bojovala s úvazy a nakonec jsem nad šátkem vyhrála
.Z Filípka bylo zase spokojené miminko a ze mě spokojená maminka
.
Když pominu maminky v Africe,jak psala bajaja (naprosto s ní souhlasím) a vezmu to z hlediska vývoje,přijde mi nošení naprosto logické a přirozené.Vždyť jsme se vyvinuli z opice a ta přece své mládě nosí na každém kroku.
Jsem moc vděčná té paní prodavačce,co mi Filípka poprvé navázala do šátku a přeju všem maminkám,které o nošení uvažují,aby si to užívali tak jak my s Filípkem 
Je to můj pohled na věc,nikomu nošení nevnucuji a chápu maminky,kterým se to nelíbí.Taky jsem mezi ně patřila,než jsem si to zkusila
Není tady

Krosna ani klokanka není vhodná. Z krosny vás budou bolet záda a klokanky jsou ergonomicky nevhodné. No jen si představte že by jste za kalhotky někde vyseli. Au au ne? :-D Dětem to ničí genitálie a klouby. Chce to něco si přečíst, tady mají krásné články www.manduca.cz já osobně taky šátek nemusím, ale ergonomické nosítko je bezva u nás naprosto nepostradatelná věc. Navíc mám obě ruce volné a mohu se líp věnovat staršímu dítku :-)
Není tady
Stránky: 1 2