1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Stránky: 1 2
tak já bych se asi předně vybodla na tůru s tříměsíčním prouskem ;-) protoe a átek nebo klokanka je pro takového mrňouska jen na chvilku ale né na delí dobu. Ale to je zas jen můj pohled :-)
My měli nosítko od babyBjorn ale měla jsem tam Káju jen párkrát třeba kdy jsme se li projít na chatě do lesa a nelo vzít kočár - ale nikdy tam nebyla déle ne tak půl a třičtvrtě hodiny...
Není tady
Blue, v ergon.nosítku nebo átku můe být dítě libovolně dlouho (dokud se mu v něm líbí, co je u spousty dětí neomezený čas ) dítě je tam dobře zajitěné v pro něj přirozené poloze bez nepřiměřeného tlaku na páteř, kyčle, genitálie apod... co se o klokankách (mezi ně patří i babybjorn) říct nedá a proto v nich dítě nemůe být dlouho (já bych do klokanky malou dala opravdu jen v nejvyí nouzi
ale jak u jsem psala, já jsem proti klokankám hodně zaujatá
)...
Není tady
Tak já nejsem vyloeně zaujatá proti ničemu ale nevěřím těm vem studiím a rádobyodborníkům co tvrdí kadej rok něco jinýho podle toho kterej výrobce dá víc :-( a bohuel je to tak i u věcí pro děti.... take tak nějak podle zdravého rozumu myslím, e má být takhle malej prcek v kočárku a né někde privázanej nebo zavěenej
Tůry a hory přeci nikam neutečou ;-)
Není tady
Tak ja nejsem primo zaujata, ale klokanky opravdu nechapu, jak muze nekdo pouzivat....
a k noseni vs. kocarek - deti byly nosene tisice let a v nekterych kulturach jsou stale.... to jen nase "moderni" spolecnost vymyslela kocarek a miminko tam strcila.... pr. v Africe matky vubec nechapou, jak muzeme my prezit, kdyz je nase miminko tak daleko a ne u nas.... a muzu rict, ze jim rozumim.
Reklamu na satky jsem jeste nevidela, takze tady to urcite o tom, kdo da vic neni.....
Není tady
No já nevím,ale podle mě patří dítě k mámě a ne do kočárku.Kdy jsem byla těhotná,hrozně jsem se na kočárkování těila.Vybrala jsem si luxusní kočárek a nemohla jsem se dočkat,a poprvé vyrazíme.Dočkala jsem se,asi měsíc jsme si uívali procházek s kočárkem,ale potom ouvej,Filípkovi se v kočárku přestalo líbit.Chodili jsme dál na procházky s naím krásným kočárkem a neastným miminkem uvnitř.Nejednou se stalo,e jsem ho celou cestu nesla v náručí a kočár tlačila před sebou.
Začala jsem hledat nějaké řeení a první co mě napadlo,byla klokanka.Vybrala jsem si kvalitní klokanku RED CASTLE a byla rozhodnutá,e ji koupím.Náhodou jsem pak narazila na jednu diskusi,kde maminky chválili Manducu.Začala jsem pátrat,co e to vlastně je,nala jsem obchod Brána k dětem,la se tam na ni podívat.Prcek byl jetě malinkej a prodavačka mi doporučila átek.Moc se mi do toho nechtělo,vdycky kdy jsem viděla maminku,která své miminko nesla v átku,dívala jsem se na ni tak nějak "přes prsty".Přilo mi to ujeté.Nakonec to dopadlo tak,e mi prodavačka Filípka do átku navázala a musím říct,e to byl moc pěkný pocit
átek jsem koupila,doma bojovala s úvazy a nakonec jsem nad átkem vyhrála .Z Filípka bylo zase spokojené miminko a ze mě spokojená maminka
.
Kdy pominu maminky v Africe,jak psala bajaja (naprosto s ní souhlasím) a vezmu to z hlediska vývoje,přijde mi noení naprosto logické a přirozené.Vdy jsme se vyvinuli z opice a ta přece své mládě nosí na kadém kroku.
Jsem moc vděčná té paní prodavačce,co mi Filípka poprvé navázala do átku a přeju vem maminkám,které o noení uvaují,aby si to uívali tak jak my s Filípkem
Je to můj pohled na věc,nikomu noení nevnucuji a chápu maminky,kterým se to nelíbí.Taky jsem mezi ně patřila,ne jsem si to zkusila
Není tady
Krosna ani klokanka není vhodná. Z krosny vás budou bolet záda a klokanky jsou ergonomicky nevhodné. No jen si představte e by jste za kalhotky někde vyseli. Au au ne? :-D Dětem to ničí genitálie a klouby. Chce to něco si přečíst, tady mají krásné články www.manduca.cz já osobně taky átek nemusím, ale ergonomické nosítko je bezva u nás naprosto nepostradatelná věc. Navíc mám obě ruce volné a mohu se líp věnovat starímu dítku :-)
Není tady
Stránky: 1 2