27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
ahojte babinetky, prečítala som Vás a páčilo sa mi, e hovoríte otvorene,
(dúfam, e vám moja cudzojazyčnos nebude prekáa , myslím slovenčinu, v problémoch ako sú tieto, jazyk ani národnos, nehrajú rolu )
pokúsim sa napísa teda aj ja, a u len to, e musím napísa svôj problém stručne a s nadhžadom mi pomáha, vďaka za to
-v, ena -diea po 30-tke, skutočne vestranných záujmov, maličké deti , trápi ma o s a m e l o s , osamelos due, ( nebudem popisova ivotný príbeh-pretoe je smutný a skutočne vežmi aký ), mojim problémom je toti pocit bezmocnosti eny v dnenom svete, jej osamelos, cítim sa ako vyhnanec na tejto planéte, ..............prečo , keď mám deti, rodičov, kamarátov , a hromadu záujmov ?
bod 1.,- lebo ako mama som pre túto spoločnos horia ako kriminálnik, nechcená, cítim sa by buď žutovaná, e som s demi sama, alebo odsudzovaná ( určite je neschopná, keď nemá mua ) na slovensku sa hovorí : " nemá mua nemá pravdy ", nikdy som tomu neverila, ale ivot, ten ma presvedčil 100%,
bod 2.,- lebo zle znáam realitu dnenej komunikácie medzi žuďmi,............... myslím tým obyčajné bené rozhovory, v obchode, na úrade...kdekožvek, nadhodila sa tu latka dnenej doby "normálne správanie "-to znamená bez známok zainteresovania, chladne, podrádene, alebo príli milo....,
akonáhle sa človek rozpráva a správa tak, ako cíti, a nedajboe cíti logicky a ete k tomu dobre, tak je veeeežmi zle pochopený, buď do plusu, alebo mínusu, 2 mesiace som sa snaila správa "normálne", z odstupom, a chladne.....a čo sa stalo, zrazu som bola pochopená vdy a vade, , nie je to divné ?!, lproblém je ten, e pre mňa toto nie je , ............cítim sa ako herečka
bod 3., lebo ako človek ete nemám odstup od ivota, ktorý som ila doteraz, len mi to trvá nejako dlho, asi doivotne ( áno aj ja patrím k tým, ktorých sa nevera priamo dotýka,) ďažsí vzah nechcem vôbec , ( pretoe mám deti a radej investujem vetko do nich, to jediné má pre mňa význam, a kopec záujmov, kedy tak asi by som to stíhala, keď aj tak je to na jedného človeka veža )
bod 4., lebo ako ena, v kútiku due túim po láske, (psychickej aj fyzickej) a tá nechcená túba prichádza vdy, keď to najmenej potrebujem
bod 5., lebo sex bez lásky nie je pre mňa, vzah nechcem, lebo sa ho bojím, a mám aj prečo, ( príli veža som zaila a videla ),
bod 6., lebo som u ila na vec s rozumom, a prila som na to, e chlap, ktorý by mal by vhodný pre nás, by musel by tolerantný, bezohžadnos by mu bol neznámy pojem, samostatný, ma rád cudzie deti, port, veža portu, umenie, vetky tyri ročné obdobia, primeraný vek, a..... dos rozumu na to , aby vedel, e vetko nie je vdy tak ako si to predstavujeme....lieči sa to láskou, láskou, a láskou..... tak mi baby povedzte, kde taký napovrch realista, a v dui beznádejný romantik a blázonko takého mua stretnem......nikde
- zhrnuté a podčiarknuté................zostávam osamelá
Upravil(a) katafyge (6. 2. 2006 20:30)
Není tady
.............. no, ste sa ale rozpísali... to sa vám naozaj nechce, alebo ste sa s tým nikdy nestretli, alebo.......
Není tady
Katafyge,
jak jsi vyrůstala? Jaké to bývalo u vás doma? Maminka, tatínek - jak se k tobě chovali.
Jaký má nejhezčí záitek z dětství a jaký nejhorí? Napi - zajímá mě to... :-)
Není tady
avalonka napsal(a):
Katafyge,
jak jsi vyrůstala? Jaké to bývalo u vás doma? Maminka, tatínek - jak se k tobě chovali.
Jaký má nejhezčí záitek z dětství a jaký nejhorí? Napi - zajímá mě to... :-)
Uf, to vypadá jak dotazník.............
Není tady
re :
myslím si, e destvo som mala úplne normálne, vyrastala som na dedine, ete za socializmu, dvaja súrodenci, nadandartne starajúci sa rodičia, silno preferujúci vzdelanie, port, lásku k umeniu, vetkým trom nám dopriali v aj monos vožby pri vetkom, milujúci starí rodičia, s maminou mám dodnes láskavý vzah, typická bezhranične obetujúca sa mamina, aj duu by dala za svoje deti, bez ohžadu na následky, teraz mi pomáha s demi, aj keď bývame 100 km od seba, uíva si by láskavá starká, zboňuje ich aj ona aj otec, ocino je komplikovanejí, dos neústupčivý, tak veža nám chce da, a nás niekedy nepustí k slovu, ale ináč po pravde je dos vzdelaný, take aj tak musím uzna , e má väčinou pravdu , vdy sa zaujímal len o svoje tech. vedy a hlavne o rodinu, nikdy iadna milenka, iadny kamaráti mu neboli prednejí ako jeho rodina, faktsa o nás vežmi staral,
- take asi tak, no neviem, či z toho niečo vyčíta, uvidíme, nechám sa prekvapi
Není tady
naozaj to vyzerá ako dotazník,
- najkrajie záitky, jasné, e prázdniny! nae jazerá, voňavé jahody, ovocné koláče, starí rodičia čo vetko dovolili,
- najhorí : asi keď sme prili o psíka
Není tady
Ach jo, Katafyge.
Dokonalé, bezstarostné dětství s dokonalými, stoprocentně milujícími, stoprocentně se obětujícími, stoprocentně majícími pravdu a dobře to s tebou myslícími rodiči.
Vyrůstala jsi jako v bavlnce, není-li pravda? Vyrůstala jsi ve sterilním prostředí, kterým příli často nepronikly ty ozvěny "krutého a chladného světa".
Svět není tak chladný a krutý. Jen ty ho tak vidí. Ráda by ses v něm cítila stejně přirozeně, milovaně a bezpečně jako ve své původní rodině.
Hodnotí svět skrz své vlastní projekce. Kdy odezněla ta sladká doba tvého dětství a tys vstoupila do ivota, čekala jsi, e tam najde samé obětující se maminky a tatínky, co mají vdy pravdu.
Hovořím samozřejmě jen v symbolech. Pochopitelně to tak nevnímá vědomě. Je to ve tvém nevědomí.
Původní atmosféru naí rodiny si toti s sebou do ivota neseme jako vzor, jak by měl svět vypadat.
Jene v tomhle reálném světě si bude stále připadat "ztracená a osamělá" - dokud nepochopí, e musí dospět, vzít odpovědnost za své těstí do vlastních rukou a nečekat, e tě budou na úřadech hladit po hlavě.
ivot je občas boj, ale kdy umí bojovat, stane se z něj docela zajímavá hra. A kdy se jí naučí hrát fér - pak se můe cítit nejen silná a bezpečná ale i jako správný člověk.
Není tady
katafyge napsal(a):
naozaj to vyzerá ako dotazník,
- najkrajie záitky, jasné, e prázdniny! nae jazerá, voňavé jahody, ovocné koláče, starí rodičia čo vetko dovolili,
- najhorí : asi keď sme prili o psíka
Tvůj nejhorí záitek je jak jste přili o psíka. Nejhorí záitek někoho jiného můe být kdy jeho tatínek zmlátil maminku do krve.
Vidí ten rozdíl?
Ty bude neastná proto, e se světa bojí a uhýbá před ním. Ten druhý člověk bude neastný, protoe svět nenávidí a vrhá se do boje proti kadému kdo jde okolo.
Dva modely lidí, kteří dokud se nepřenesou přes staré "rozmazlování" a staré "ublíení" nikdy nedospějí a zůstanou se svými projekcemi stát na místě. Nevěda, co se to kolem nich děje ve světě, kterému nerozumějí. Kde je a) nikdo nemiluje b) kadý napadá.
A ani jedno z toho není pravda. Svět je jaký je - to, jak ho vnímáme my, je čistě subjektivní věc.
Myslím, e tě čeká trochu bolestné a opoděné dospívání. Musí opustit bavlnkový svět a vstoupit do toho skutečného. Bez předsudků, bez jakýchkoli očekávání a s otevřenýma očima. Pak zjistí, e svět i lidé v něm jsou nádherní a stojí za to je poznat.
Není tady
Ahoj,
jak píe o svých pocitech, mám to s tebou docela podobné, i kdy kdy dva dělají toté...zná to.
Mám z toho pocit, e to z velké části pramení z tvého ivotního postoje. prostě jsi tzv. hodila flintu do ita...
Kolikrát jsi zkouela z této situace ven? Myslím konkrétně?
Já vím, e "pocit" člověka dokáe paralyzovat tak, e není schopen pak dělat nic "rozumnýho", tj. racionálně uvaovat a dle toho se alespoň snait něco dělat....
Já propadám depkám zhruba 1x za 2 dny. jeden den věřím, e to bude dobrý (konkrétně manel opustí milenku a řekne, e zůstane se mnou a dcerkou) a druhý den to vidím černě.Ale co horího se mi stane, kdy odejde? Nic horího u mně snad nečeká. Jsem osamělá u teď......take u to můe být leda lepí...
Někde jsem četla(asi na tom něco bude), e pokud vědomě změní svůj postoj, ovlivní tím i své smýlení. Tzn., e bude-li na věci vidět i to dobré, posílí tě to...a tak.
Pravda, realizovat to je asi to nejtěí, ale z vlastní zkuenosti vím, e to jde. I kdy pak zase upadnu do bláta...plácám se(a určitě se plácat jetě budu), jsou chvíle, kdy z bláta vylezu a vidím to jinak-na chvíli sice, ale je to tak!
Nesmutni proto víc ne je zdrávo. Pokud uvauje o terapeutovi, utíkej. Drím palce!
1. nesuhlasim, som 8 mesiacov mama pred 30tkou, som stastna ze som. Studujem, pracujem. Samozrejme bez pomoci tazko. Ale nestazujem sa, riesim co sa da a vyuzivam co sa ponuka. Nie si nechcena, sama sa nou robis. FAkt som sa zatial nestretla s nazorom "nemas muza, nemas pravdy"
2. hm, su ludia slusni, neslusni, mili, drzi....sme vselijaki a tak to aj beriem, som taka aka som a oni su taki aki su. Pre mna je podstatne na tom urade vybavit to co potrebujem....
3. preco by som sa mala obetovat na 100 percent iba detom, samozrejme ze to robim, ale aj ja citim....a chcem trochu aj pre seba! nevymyslaj si, ze nemas cas...cas sa najde vzdy!
4. presne! som zena a citim a potrebujem to, tiez prave vtedy ked to najmenej potrebujem
5. neviem co si zazila a videla.....tiez nechcem sex bez lasky. ale chcela by som ho aj bez nej!!...ale mozno by som to nedokazala
6. presne, nikde ho nestretnes...fu, take poziadavky....ty ich splnas na 100 percent? skus hladat chlapa aspon s nejakymi chybami, on sa urcite najde...
.......................nebud osamela!
prečítala som..........., na tom, e budem musie ete dospie je niečo pravdy....
-aby som dodatočne vysvetlila, po celkom príjemnej mladosti prila zmena, partner, deti, ....a ok, nevhodná kombinácia žudí, ktorí sa rozhodli i spolu,a pritom nie som iadna bábovka, ..................dos láskovo som pojala partnerstvo.... a narazila som, nesmiem vedie, nesmiem ma, nesmiem nič, môem a musím i podža predstáv chlapa, moje výhrady, akokožvek prednesené boli útokom, a za to bol trest, a zaň som si mohla ja, a postupom rokov som vlastne ani nevedela, kto som, a čo chcem, vôbec, totálna závislos, a keď ma mal uvarenú začalo pravé peklo, robil si u absolútne po svojom, ani ma nebral do úvahy, skrátim môj výber mua bol nerozvány a viac ne katastrofálny, tožko k tomu
-ivot ide ďalej, ako sa hovorí i sa musí, skúam ...., nebojím sa budúcnosti, som celkom fajn, čo sa týka podnikania, u sa nemusím tak hna , s demi si uívam nadmieru, ale, ale, ale .....postupne som sa pokúala poobzera ako ijú iní.....a.........je to to isté, len v rôznych iných odtieňoch............. neverím muom, vidím čo robia, v mojom okolí sa v biznise pohybujú len chlapi, naozaj je hrozné keď človek vie, tak ako sa mám na nich pozera, keď klamú , kžudne, veď je to normálne, ba priam prirodzené, len mi fúrie to nechápeme!, ...ja fakt neviem, veď kadý ten chlap sa stará, a on sa aj stará, mne to príde pokritecké, len aby si mohol zdôvodňova a útokom obháji, e si môe robi vlastne čo len chce, tak čo ete by tá ena chcela ?!, ..............nevidím význam v tom, aby som niekoho stretla, ila, skúala, načo, aby mi zase niekto vysvetlil, e som neni správna, chápavá ena, e som priam idiot.............nerozumiem
a e správna cesta je .....pozitívne myslenie...je, určite, skúam, jediné ma drí nad vodou.................. ale aj tak nechápem prečo si žudia tak vežmi, vežmi ubliujú
Není tady
.......a aby som bola objektívna, nebola som ani ja dokonalá, keď som si nevedela pomôc začala som aj ja hra jeho kartami, lene, keďe som s nimi hra nevedela-pokalala som to, a bola som na tom ete horie...nevedela som čo chcem,načo to chcem a u ani prečo....len nech tá boles skončí, ublíila som si ete 100 krát viac, jemu nie, vojna volov, stal sa so mňa vôl, to len na doplnenie
- u je to za mnou....no zmenilo ma to,.... vežmi, take eny, nikdy, nikdy! sa neda vyprovokova, ani donúti, aj keď je situácia príerná, pozor, aby Vás to nezjedlo, mňa skoro... a za iva, lene ja som to vtedy nevedela, skúsenosti iadne, situácie aké som nikdy nevidela, nepripravená, a asi aj nedospelá,
- a čo teraz, .....skúam, skúam i prirodzene......skúam
Upravil(a) katafyge (8. 2. 2006 15:31)
Není tady
Katafyge, myslím, e se rozhlíí okolo sebe dost patně nebo málo nebo jetě lépe řečeno často vidí jen to, co vidět chce.
Moje dětství zase nebyla ádná idyla,ale mue kterého jsem dostala ( tedy přesto , e jsem spí zdravě dominantní, si vybral spí on mě) s ním jsem jako v bavlnce a tím nemám na mysli jen a jen materiální stránku ivota. (Taky jsme si proli spolu obdobím materiální krize) ale kadodenní ivot a řeení společných problémů. Je přirozeně inteligentní, tolerantní, svou práci dělá rád a závislost na ní nepřehání. Pokud vím, nai přatelé ijí podobně, nikde necítím takový nesoulad jaký poisuje ty. Myslí e iju na jiné planetě??? Určitě ne, jen jsem ti chtěla říct, e spokojená partnerství existují a není jich tak málo.
Jak by ses charakterizovala jako dominantní nebo pasivní typ?
Clověk se nesmí nechat tou osamělostí pohltit, na to je nejlepí práce a děti, nedovolí moc přemýlet a kdy se chová přirozeně, po nějakém čase se objeví někdo, kdo má zájem o tebe a není gauner, nemusí to být ovem na první pokus. Někdy se divím , jak rychkle vdy přila náhrada za minulého partnera ,ani bych se nějak snaila, prostě jsem nechala ivot plynout a mám veselou povahu, to hraje také roli.
Není tady
myslím si, e určite nie som dominantná, pasívna som bola, to je pravda, teraz to mám niekde uprostred,
Není tady
chcem..aj....nechcem, tam je problém, tak čo sa vlastne saujem, vak...
....viem to, len si neviem pomôc
Není tady
Katafyge,
říká se "lehce na cvičiti, těko na bojiti". Ty jsi měla "ideální dětství", take moc na cvičiti natrénováno nemá a teď tě zaskočí kadý křivý pohled nebo nepříjemné slovo.
Přesně jak píe Irenka a Somaia - ivot ti připadá takový, jaký ho chce vidět. Skrz své vlastní projekce.
Také si nemyslím, e jsou vichni mui a lidé hajzlové. Ale vzpomínám si, e i já tohle období měla.
Problém ale není ve světě kolem tebe, problém je přímo v tobě. Nijak tě nehodnotím ani neříkám, e jsi patná. Nechápej to nesprávně. Ale chce-li být jednou astnějí, hledej problém u sebe.
Má depresi - najdi si psychologa. Pomůe ti zaručeně, sama si s tím sotva poradí.
Není tady
Horí ne osamělost je bezmoc proti právnímu řádu, to potom přicházejí teprve deprese.
Není tady
u psychológa som bola, keď bolo potom, a bolo najhorie, teraz je zle asi tak kadý druhý deň, niekedy sa mi zdá, e u aj menej, deti a práca zaberajú celkom úspene, navonok aj v realite vyzerá, e vetko sa dáva a u aj je v poriadku, len tá ubolená duička potrebuje pohladi a ja , ako som aj vás čítala, si ju zatiaž neviem sama sebe pofúka a len tak urobi si rados, ani neviem ako sa to robí.......z čoho by som mala rados, celkom spontánnu......
Není tady
Ví Katafyge, ono se dá denně radovat i z úplně obyčejných prostých věcí. Jde jen o to, chtít se radovat. Já se raduji třeba kdy mi ráno zasvítí sluníčko do postele, kdy po zimě hledím na trávník jak se derou první zelené lístky. V zimě se raduju, e je doma hezky teplo a dám si třeba skleničku dobrého vína. V mládí jsem byla takový vyděděnec, věčný cestovatel, který těce nesl nedostatek soukromí.Dnes je mi o dvacet víc a stále se dokáu z nabytého soukromí radovat a taky mám kadou neděli příjemný pocit, e nemusím balit taku a utíkat na nádraí a cestovat.... take si pak dokáu příjemně uít nedělní večer, zatímco někdo se u stresuje, e musí v pondělí vstávat do práce. To je příklad těch dvou rozdílných pohledů na věc. Dobré je zaměřit pozornost na přítomnou chvíli, to znamená ít TADY a TEĎ. Pokud mono neřeit minulost a příli se nezabývat mylenkami na budoucnost. Vechno co denně dělá, vchny úkony vykonávat s plným nasazením vědomí a soustředěním. Jakmile se tohle povede, jsem plně přesvědčená, e ti osud pole i nějakou tu zpřízněnou dui. To je velmi obvyklá zkuenost. Jakmile člověk přestane tak intenzivně řeit sám sebe a nesoustředí se na své intenzivní přání najít toho pravého, pak příjde ten správný čas, aby se zcela nečekaně PRAVÝ objevil.
Katafyge: neviem aká doba prela od tvojho rozchodu, ale aj sama cíti, e sa niečo zlepuje. Ja som tie mala obdobie, keď vetko okolo mňa bolo čierne, beznádejné a dokonca ma bolelo aj keď som videla, e niekde je niečo pekné, ale nepatrí to mne. Takéto obdobie si musí kadý prei, musí si zvyknú na veci, ktoré ho zranili, a potom sa začne okolo seba pozera realistickejie a tie optimistickejie. Je jasné, e hneď po rozchode sa zdajú vetci mui rovnakí = nespožahliví, neverní, faloní...(doplň čo sa a osobne týka). Neskôr, keď najhorie prebolí, zbadá, e predsa len nie sú vetci úplne rovnakí. Nepozeraj sa vak na kadého hneď ako na potenciálneho manela. Ale nebráň sa ani porozpráva sa s niekým, kto sa ti prihovorí. Mono neskôr si dáte spolu kávu a nájdete spoločnú reč. Mne najviac pomohlo, keď som po určitom čase zistila, e je v mojom okolí človek, ktorý sa o mňa zaujíma, vypočuje, poradí, pomôe. Bola to vežká úžava, keď som tú archu sklamania a bolesti konečne striasla zo seba a začala znovu normálne i. Nepredluj si zbytočne to čierne obdobie.
Somaia,
přesně tak. To, jaké máme vnitřní naladění, k nám přitahuje lidi a události stejného druhu. Katafyge si myslí, e svět je patný, tak jí ten někdo nahoře posílá patné zkuenosti.
Katafyge - musí nejprve změnit sebe, své vnitřní naladění a zčistajasna se k tobě začnou stáčet úplně jiné situace a odliní lidé.
Vlastní zkuenost - funguje to stoprocentně.
Radovat se musí umět z jakékoli maličkosti. A nebo z takové "velikosti" jako je třeba to, e jsi zdravá. Mnoho lidí by ti mohlo závidět. Mnoho těch, kteří jsou na tom daleko hůř ne ty.
Přestaň u fňukat a rozhlídni se kolem sebe! Zima za chvíli skončí, přijde jaro a do něj bys měla vykročit z úsměvem. Nářky jetě nikdy nikdo nic nezmohl. A s úsměvem jde vechno líp. Amen.
Není tady
Avalonko, i ty jedna radit lidem, aby zmenili nejprve sami sebe, jake kacirstvi. Za chvili skoncis v "klatbe" jako ja
Tesis se?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Avalonko, i ty jedna
radit lidem, aby zmenili nejprve sami sebe, jake kacirstvi. Za chvili skoncis v "klatbe" jako ja
Tesis se?
Mně to Pan nevadí. Mám hodně přátel, kteří ke mně chodí pro radu a kdy jsem k nim upřímná, buď to ocení rovnou (někdy chudáci odcházejí plačky) a nebo to ocení poté, co nasraně odeli, aby mi po půl roce - roce zavolali, e jsem měla pravdu.
Vím, jaká jsem, take dá-li mě někdo do klatby, je to jeho problém, který neřeím
Z čeho mám strach víc je to, abych nepodlehla dojmu, e mám tu pravdu VDYCKY. Občas pozoruju, e nejsem k názorům ostatních dost demokratická. Bývám pyná. To je zase můj problém, který tedy řeím.
Pusu!
Není tady
Avalonko,
tak to jsme taky na tom stejne. Jen mne to uz nekdy unavuje. A pycha mi myslim uz zas tak nehrozi, vidim ji vsude kolem sebe. Hlavne u tech, kteri krici cosi o netoleranci a napadani. Mam taky sve pratele a ti funguji jako zrcadlo naprosto spolehlive, jsou to lide, kterych si vazim a vim, ze kdyz mne seknou, neni to pro jejich, ale pro moje dobro, tedy pro dobro nas vsech
katafyge
ty se netrap, udelat radost sama sobe je urcite pro tebe ted to nejtezsi, co existuje, ale neni to nemozne. Tak to zkus, za pokus to prece stoji. Kdyz je clovek sam a topi se v problemech, musi z nich alespon vystrcit ruku, aby ho ti, co ho chteji z nich vytahnout, meli za co chytit
Není tady