29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte někdo zkušenosti s rekonstrukcí bytového jádra, tj. koupelny a WC? Na netu jsem četla, že ceny se pohybují okolo 130 000 (někde i 150 000), ale nám se to vše u jedné firmy vyšplhalo až skoro na 180 000 Kč (je tam sice ještě podlaha v kuchyni a možná o něco dražší záchod - Geberit, ale to je tak vše). Není to náhodou příliš přemrštěná cena??? Moc předem děkuji za všechny odpovědi.
Není tady
My jsme teď rekonstruovali,neměli jsme firmu,ale řemeslníka,protože jsme to chtěli levnější,dražší jsme měli akorát sprcháč,a vyšlo nás to bez světel a dveří přes 130000 Kč.Myslím,že od firmy by to bylo dražší,taky ale záleží,co tam máte,jaký jste si vybírali materiál...
Není tady
Kamarátka vykládala něco o 250,000!!! a 3 týdny nebydlení doma, že to nepůjde kvůli pracem. Má 3+1 a tuto cenu považuji za přehnanou. Už prý začali a uvidím, kde a jaký bude konec.
Není tady
Dlažba a omítky na cihlu, kromě bojleru všechno nové: rozvody, vana, umyvadlo, mísa, dveře, okno, dlažba, obklady, podhled... prostě úplně komplet. V roce 2003, všechno dělala firma, žádná výpomoc nebo něco, cena cca 85 000. Hlavní důvod je ten, že u nás na Moravě nemáme ty vaše pražské ceny :-)
Není tady
My jsme platili před 3 lety 150 000 a to mi ještě dělali přívod plynu,pokládali lino v chodbě a v kuchyni a ještě mi připravili obklady pro novou kuchyňskou linku.
Není tady
Já bych řekla, že cca 150 tisíc je cena obvyklá, žádný přepych. Otlučeno komplet, nové rozvody v koupelně, odpad, vana, sprcháč, kachlíky, dlažba - vše by mělo být v novotě a pak hlavně záleží na novém materiálu, jaký si kdo vybere a na ceně. Já bych řekla, že to není moc, viděla jsem koupelny zrekontruované i za 300 tisíc. Ale zase na druhé straně je taková konkurence, že si můžeš fakt vybírat ! Hledat dál, pokud se ti to zdá drahé.......
Není tady
Firmy na klíč nebrat - nejlépe řemeslník,který si přizve svého elektrikáře a instalatéra,udělají to samé a levněji.My bysme bývali před rokem vyplázli o 70 000 víc a to už je rozdíl.Chce to věnovat jen víc času přípravě-udělat si podrobný návrh,obejít prodejny a sami si obstarat zařízení a doplňky(což je i lepší,protože ve firmě se nám snažili podstrčit jednak zbytečně dražší a jen z prodejny,odkud byli zvyklí nakupovat).
Není tady
havoc napsal(a):
Dlažba a omítky na cihlu, kromě bojleru všechno nové: rozvody, vana, umyvadlo, mísa, dveře, okno, dlažba, obklady, podhled... prostě úplně komplet. V roce 2003, všechno dělala firma, žádná výpomoc nebo něco, cena cca 85 000. Hlavní důvod je ten, že u nás na Moravě nemáme ty vaše pražské ceny :-)
-to není vůbec hlavním důvodem.Bydlím na Moravě a za pokládku venkovní dlažby si jedna firma účtovala 70tis.Kč a druhá z téhož kraje 130tis.Kč.Majitel této 2.firmy nám po našem sdělení,že je neberem ještě vynadal,že on měl zbytečnou práci s kalkulací.... co dodat.S prací levnější firmy jsme i po letech stále spokojeni.Je to jen o lidech a využití všech výdobytků dnešní moderní techniky.Komu se do toho nechce,ten pak klopí a to jak v praze,tak na Moravě.
Není tady
My rekonstruovali nedávno a koupelna i samostatný záchod mě vyšly na 60 tisíc Nebrat žádné firmy a ušetříte desetitisíce. Táta zboural jádro /to prý stojí dokonce i od firmy 30 tisíc/, za chvilku bylo hotovo. Pak už stačil šikovný levný zedník a obkladač v jednom, něco se zaplatilo za vodu, elektriku udělal strejda a bylo to. Ušetřila jsem 100 tisíc a to jsem na vybavení ani náhodou nešetřila, dražší baterie i sanitární keramika a obklady s dlažbou necelých 400,- za m2.
Není tady
havoc napsal(a):
Ahoj,jsem taky z moravy a mohl bys mě tu firmu doporučit?/kontakt/Díky
Není tady
zwiki, to je cena z roku 2003. Dneska je to úplně o něčem jiném