6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Napadlo mě, celkem , jak se asi cítí kus masa, kdy se o něj rvou dva psi?
Hroí, moje děti byly starí, pravda je, e takhle malým je to asi fakt umák, proč jdou rodiče od sebe. Brala jsem to podle sebe. Proto je dobře, e sem píe víc lidí, Mulz si můe vybrat, co by tak páslo k jejich situaci.
Moná ta poradna není tak od věci.
Není tady
Ké bych se mýlila, ale zatím stále z Mulze cítím, e on děti prostě chce, bez ohledu na to, co bude pro ně lepí. Protoe on je přesvědčený, e lepí bude, kdy budou s ním. (Nebude ohroovat jejich morální výchovu )
Zatím je plný vzteku a bolesti, rozum je schovaný.
To je logické a normálne, čo si budeme nahovára... asi vetci - čo sme mali tú čes s neverou - sme si tým preli. Dôleité je nenecha sa tým úplne strhnú k nerozumnostiam.
Není tady
e takhle malým je to asi fakt umák, proč jdou rodiče od sebe
Ale není jim umák, e jdou od sebe. Proto si myslím, e by (věku přiměřeně) měl být na jejich přání brán ohled, kdy je to jen trochu moné. Dospělí se rozcházejí protoe si to aspoň jeden z nich přeje a nakonec rozchod rozumově zdůvodní nebo si dokonce odechnou , ale děti jen zcela výjimečně touí, aby táta/máma odeli pryč - dokonce i kdy se jedná o rodiče patologického.
Není tady
majkafa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Já chápu, někdo to tak má, nebo to tak nechá plynout, ije přítomností a bezmezně se moná raduje, e ten nevěrník se občas věnuje i jí...ale větinou to má své meze, které jednou dřív, nebo později stejně přijdou - pohár trpělivosti přeteče. Já jsem a můj názor to je a nemusíte s tím souhlasit - vyříkat si to na rovinu, nastavit hranice - to není o zákazu - nesmí se válet s milenkama - je to o tom, e já nejsem ten člověk, co to bude tolerovat
Ví, zklamaná, někdy je daleko těí ít přítomností, nedělat nic, ne vechno zničit a rozkopat, jen aby člověk NĚCO udělal. I nedělat nic - je dělat něco - právě to nic.
S vyříkáním na rovinu souhlasím, ale - na to jeden nestačí. Co udělá, kdy ten druhý nechce? Přinutí ho k tomu? Jak?
S mnoha tvými názory souhlasím. Ale ty se často vyjadřuje tak hrubě a nelidsky. I ten nevěřník, i ty milenky, se kterými se "válí", jsou lidé. I ta nevěřnice, i ti milenci, se kterými se "válí", jsou lidé.
Jsi tvrdá jako kámen. Cos tam v sobě uvnitř uschovala do zdí z kamene? Nenávist? K sobě?
Člověk v určitých situacích musí být tvrdý, jinak ho vechno a vichni převálcují. Nejsem mladé kůzle, abych si zahrávala s čímkoliv a kýmkoliv, já jednám na rovinu a s prominutím tu rovinu ádám i od druhých. Kdy to někdo neumí, nebo nechce, není pro mě ten správný partner. Nejsem zase tak tvrdá, jak si myslí podle mých písmenek, rozbrečím se u dojemných situací, a v reálném ivotě, nebo nad příběhem. Jene vlastní tvrdost mě nedovolí, abych si třeba zahrávala s vlastním ivotem...
Na bezmeznou lásku lidstva nevěřím - vak kupříkladu ta dotyčná milenka mě také nemilovala - kdy toti někoho miluju, nemohu mu ubliovat slovem, činem, ničím. Já chápu, e jsou to lidé, i ten nevěrník, i ta milenka - ale kde je ta jejich láska k lidem, ke kterým je cosi váe? I k lidem, co je k nim nic neváe? Nebuď majkafo naivní ve svém věku, e lidstvo je mírumilovné, ani já, ani ty nejsme mírumilovné - a dáváme to najevo svými činy i slovy. Proto jsem třeba mohla dát ten pomyslný nů na krk tomu svému, aby se rozhodl, protoe ho miluji, a dala jsem mu tu anci jít za hlasem svého srdce. Proto nemám ráda rozbíječe a rozbíječky vztahů, protoe ničí ivoty jiných lidí - já to umím říct na rovinu.
Není tady
majkafa napsal(a):
Zklamaná, včera po tom, co jsem ti napsala, jsem měla pocit, e si mám vzít Osho zen tarot. Do ruky mi padla tato karta.
TRPĚLIVOST
ZAPOMNĚLI JSME, JAK ČEKAT; čekání je téměř oputěný prostor. Přitom je to ná nejvzácnějí poklad - umět počkat na správný okamik. Celá existence čeká na pravou chvíli. I stromy to vědí - kdy je čas vykvést a kdy je čas vzdát se veho listí a stát nahý proti obloze. Ve své nahotě jsou stále krásné a s bezmeznou důvěrou, e staré odelo a nové brzy přijde, čekají, a jim naroste nové listoví. Zapomněli jsme čekat, vechno chceme hned, ve spěchu. To je pro lidstvo velká ztráta. V tichosti a očekávání uvnitř tebe cosi vyrůstá - tvoje ryzí bytost. A jednoho dne vyskočí a vzplane, otřese celou tvou osobností; stane se novým člověkem. Novým člověkem, který ví, co je to obřad, novým člověkem, který zná věčné ivotní ávy.
Někdy nám nezbývá nic jiného, ne čekat. Semeno bylo zasazeno do země, dítě roste v lůně, ústřice obaluje zrno písku a přeměňuje ho v perlu. Tato karta nám připomíná, e máme být bdělí, trpěliví a vyčkávat. Přesně to také dělá ena na obrázku. Spokojeně, bez jediného náznaku úzkosti, jednodue čeká. Zůstává trpělivá v průběhu vech fází měsíce, měnících se jí nad hlavou, je tak sladěna s rytmy měsíce, e se téměř staly jedním. Ví, e nyní je čas být pasívní a nechat přírodu vykonat svoje dílo. Není vak ospalá ani netečná; ví, e je čas připravit se na něco důleitého. Je to období, plné tajemna, podobně jako hodiny těsně před úsvitem. Doba, kdy jediné, co můeme dělat je čekat.
Slovo trpělivost má mnoho významů a mnoho skutků. Já jsem také trpělivá. Ale promiň, enská, co ji chlap zahne si určitě nepujde na noční stolek vzít karty, aby si z ní vytáhla dejme tomu tu trpělivost a podle toho se řídila. Nemá snad svůj vlastní úsudek, své vlastní pocity, aby jí řekly, co je a není pro ni dobré? Ale je moné, e i takové eny jsou, co si pujdou ke katrářce nechat vyloit karty a bez vlastního uváení se jimi budou řídit - hlavně, e si to pak budou umět zdůvodnit - karty mi to řekly. Mám jinou náturu, sice tenhle směr občas zkouknu, ale nejsem ovce, abych se tím řídila.
Jediné, kdy můeme čekat, je například, kdy ti někdo blízký leí v kritickém stavu na operačním stole - tam ti opravdu nic jiného nezbývá, nevěra není situace, kdy má čekat s rukama v klíně, jak ji jiní za tebe vyřeí, nebo a se sama vyřeí - ona se můe vyřeit, ale nemusí se ti to pak líbit.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Člověk v určitých situacích musí být tvrdý, jinak ho vechno a vichni převálcují. Nejsem mladé kůzle, abych si zahrávala s čímkoliv a kýmkoliv, já jednám na rovinu a s prominutím tu rovinu ádám i od druhých. Kdy to někdo neumí, nebo nechce, není pro mě ten správný partner. Nejsem zase tak tvrdá, jak si myslí podle mých písmenek, rozbrečím se u dojemných situací, a v reálném ivotě, nebo nad příběhem. Jene vlastní tvrdost mě nedovolí, abych si třeba zahrávala s vlastním ivotem...
Na bezmeznou lásku lidstva nevěřím - vak kupříkladu ta dotyčná milenka mě také nemilovala - kdy toti někoho miluju, nemohu mu ubliovat slovem, činem, ničím. Já chápu, e jsou to lidé, i ten nevěrník, i ta milenka - ale kde je ta jejich láska k lidem, ke kterým je cosi váe? I k lidem, co je k nim nic neváe? Nebuď majkafo naivní ve svém věku, e lidstvo je mírumilovné, ani já, ani ty nejsme mírumilovné - a dáváme to najevo svými činy i slovy. Proto jsem třeba mohla dát ten pomyslný nů na krk tomu svému, aby se rozhodl, protoe ho miluji, a dala jsem mu tu anci jít za hlasem svého srdce. Proto nemám ráda rozbíječe a rozbíječky vztahů, protoe ničí ivoty jiných lidí - já to umím říct na rovinu.
Slova, slova, slova.
Já cítím, e u tebe je rovina spojená s tvrdostí. Ale takhle to není.
Zaujalo mě tvé - vlastní tvrdost. Proč? Ke komu? K tobě? O to víc - proč?
e se rozbrečí u dojemných situací, jestě nemusí nutně znamenat, e nejsi tvrdá. Ale pokud ti tvá tvrdost vyhovuje, budi.
majkafa napsal(a):
Slova, slova, slova.
Já cítím, e u tebe je rovina spojená s tvrdostí. Ale takhle to není.
Zaujalo mě tvé - vlastní tvrdost. Proč? Ke komu? K tobě? O to víc - proč?
e se rozbrečí u dojemných situací, jestě nemusí nutně znamenat, e nejsi tvrdá. Ale pokud ti tvá tvrdost vyhovuje, budi.
Majko, ví, e já se stále divím, e má potřebu rozebírat mě? Jestlie ze mě tvrdost cítí, cítí ji asi správně. Jestlie já z tebe cítím rozpolcenost, určitě ji taky cítím správně - ale ty mi to bude vymlouvat, viď? e z tebe cítím, e stále neví, co se svým ivotem teď a nato, co s ním v budoucnu? Proto ti vyhovuje ít "přítomností" a nechat se vláčet situacemi, co se ti připletou do cesty - bude v budoucnu s nimi bojovat, a na to uzraje? Nebo tě to poloí na lopatky, dle tvého nedělat právě nic...?
Kdy - nebo "kdybych" ti někdy v budoucnu odpověděla na ty tvé otázky, proč vlastní tvrdost, ke komu, k sobě, k jiným - proč?.....nebude ti to k ničemu, protoe ty bys to ani nedokázala pochopit, nato zjistit, e to má nějaký cíl.
Není tady
Já se také snaím ít přítomností a na tom není nic patného, ne? V tom s Majkou souhlasím.
Co plánovat dopředu...budoucnost, která pak nemusí vyjít podle vysněných představ.
Zklamaná...také mám ráda jednání na rovinu a jetě k tomu přidám já osobně upřímnost. Ale ne kadý člověk umí jednat na rovinu.
Ale jinak jsi dobrá kdy jsi k sobe "tvrdá" to teda já nejsem a vyměnknu...to přiznám.
Není tady
Čas ve ukáe.
Teď mám v hlavě asociaci z jednoho příběhu:
Jen čas ví, jak je láska důleitá.
A být k sobě tvrdý? Jsou různé druhy tvrdosti.
Upravil(a) majkafa (28. 5. 2009 13:17)
helena napsal(a):
e takhle malým je to asi fakt umák, proč jdou rodiče od sebe
Ale není jim umák, e jdou od sebe. Proto si myslím, e by (věku přiměřeně) měl být na jejich přání brán ohled, kdy je to jen trochu moné. Dospělí se rozcházejí protoe si to aspoň jeden z nich přeje a nakonec rozchod rozumově zdůvodní nebo si dokonce odechnou http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png, ale děti jen zcela výjimečně touí, aby táta/máma odeli pryč - dokonce i kdy se jedná o rodiče patologického.
Heli, to je samozřejmé. Psala jsem v příspěvku předtím, co jsme řekli dětem my s BM. Hroánek k tomu "hodila" svůj postřeh z psychologické poradny a proto jsem zvýraznila to PROČ jdou od sebe.
U jsem kdysi někde na babi psala, a s rozchodem rodičů se dětem rozpadá svět a za tím si stojím. Dětský svět je máma a táta a e to někdy nejde víme my dospělí...
Není tady
Kerrin napsal(a):
Já se také snaím ít přítomností a na tom není nic patného, ne? V tom s Majkou souhlasím.
Co plánovat dopředu...budoucnost, která pak nemusí vyjít podle vysněných představ.
Zklamaná...také mám ráda jednání na rovinu a jetě k tomu přidám já osobně upřímnost. Ale ne kadý člověk umí jednat na rovinu.
Ale jinak jsi dobrá kdy jsi k sobe "tvrdá" to teda já nejsem a vyměnknu...to přiznám.
Kerrin - jsou sny a sny. Kdy tu píeme o nevěře - tak můj sen je reálný - neít po boku s nevěrným muem. Jak se mi ten sen můe vyvinout? Leda tak, e s ním ít nebudu - co je mé rozhodnutí. Jeho rozhodnutí by bylo, být nevěrný - co můe. Jeho sen je třeba ít se mnou a mít milenku. Nae sny nejsou stejné, nemohou tedy být u jednoho sp¨lněny. Můe si vak najít enu, která bude mít za sen mít nevěrného mue - pak to bude ten sen a vysněné představyfungovat - ku spokojenosti obou. Se mnou bohuel takovou vysněnou představu nemůe mít.
A jetě k těm plánům do budoucna - kdy neplánuje, nikdy se do budoucvna nedostane - bude stále jen v přítomnosti. Také iju v přítomném čase, ale ten se snaím si utvářet svými vizemi, plány, vytyčit si trasu - cestu, kam chci a kam nechci dojít.
Není tady
majkafa napsal(a):
Čas ve ukáe.
Teď mám v hlavě asociaci z jednoho příběhu:
Jen čas ví, jak je láska důleitá.
A být k sobě tvrdý? Jsou různé druhy tvrdosti.
ano majko, čas ve ukáe. Btw. ty se nechce někam dál dostat, ty chce přelapovat na místě a čekat na různé příleitosti - a kdy ti přijdou, tak se ani nebude umět rozhodnout, protoe nebude si umět představit tu budoucnost - to mé oblíbené, co by kdyby
příklad: ráda bys nala hodného, věrného mue, prostě mue s velkým M - aby byl volný....nemůe ho mít - v přítomnosti určitě ne, prote se váe na jiné typy - naprosto s opačnými vlastnostmi. (no - moná je hodný... )
Není tady
S tím Javeno souhlasím. lo jen o přiměřenou informaci dětskému věku a plně s přihlédnutím k jejich otázkám. Psala jsem to jen z důvodu, e doplnění v té chvíli bezva informace:"Protoe taka je takový a onaký, případně mamka je ..., je nekorektní k dětské dui." Osobně si myslím, e zbytečné ryze dospělé záleitosti, se nepropírají přes děti. Později, později se na vechno zeptají. Ptali se postupně. A myslím, e a se mezi mnou a manelem, kdy stalo cokoliv, tak si nae děti myslí, e si jeden druhého váíme, nepomlouváme ho a respektujeme ho. Svět dětí je-li u pochroumán rozchodem rodičů, pak v míře, kdy neskončí dětství, je velkou výhrou.
Abychom odeli od sebe si nepřáli ani jeden. Dneska má u jejich svět rovnováhu, ale i tím, e jsem měla na druhé straně paráka, který se mnou bral ohled hlavně na ně.
Zklamaná, moná sis jetě nevimla, ale o svých vztazích a o tom, jak je to teď, sem u nějakou dobu nepíu. Take vaří z vody.
Omlouvám se za
Upravil(a) majkafa (28. 5. 2009 13:37)
majkafa napsal(a):
Zklamaná, moná sis jetě nevimla, ale o svých vztazích a o tom, jak je to teď, sem u nějakou dobu nepíu. Take vaří z vody.
Omlouvám se za
to byl příklad - nikoliv skutečnost....ale tím, jak ses na to hned ozvala, asi zas tak z vody nevařím...a mmch. jak to tedy bude přítě? Poučení sis vzala, nebo zase bude ít přítomností? Brát věci tak, jak ti přijdou pod ruku bez toho, abys dohlédla konce? u končím....ale myslím, e daleko od pravdy nejsem
PS. píe stále o svých vztazích
Není tady
No vidí, sice píu o vztazích, a třeba momentálně zrovna vůbec ádný nemám. Píu o svých vztazích celkově, minulých, současných s jinými lidmi ne zrovna partnerem.
A jak to mám? Nu, tak, aby mi bylo dobře.
Btw ty má křiálovou kouli, jestli ty "dohlédne do konce"? Já v ní takhle číst fakty neumím.
Upravil(a) majkafa (28. 5. 2009 13:55)
majkafa napsal(a):
No vidí, sice píu o vztazích, a třeba momentálně zrovna vůbec ádný nemám. Píu o svých vztazích celkově, minulých, současných s jinými lidmi ne zrovna partnerem.
A jak to mám? Nu, tak, aby mi bylo dobře.
Btw ty má křiálovou kouli, jestli ty "dohlédne do konce"? Já v ní takhle číst fakty neumím.
Na křiálové koule tu jsou jiné odbornice - a kdy nemají kouli, tak se alespoň uspokojí kartami
jak to má - právě te´d - aby ti bylo dobře - fajn...a jak to bude mít v budoucnu? Ví? Nebo dělá alespoň pro to něco, nebo jen čeká, co ti OSUD přihraje do cesty?
BTW. já vím, e právě teď nikoho nemá, si to u rozebírala jinde - a navíc, z tvého psaní se to dá docela dobře poznat...a e neví jak ?
Není tady
Zklamčo, rozepsala jsi se hezky, ale co takhle poradit Mulzovi, kdy u mu tedy píe do vlákna?
Není tady
Zklamčo, tím, e iju a snaím se ít přítomností a budoucnost myslím veobecně. ne e na tu budoucnost nemyslím, ale ted v té přítomnosti ze dne na den...víkend od víkendu..........hezky si to uít, takovej ten benej ivot. JInak já jsem ponaučená......nesnaím se plánovat moc dopředu.
Vubec jsem neměla na mysli nic z toho, co jsi napsala o těch nevěrnostech...kdo jak komu.
Jestli neco takového do ivota někomu přijde,tak přijde, pak je záleitost jak se k tomukdo postaví a co ustojí a co ne, ale to u tady bylo milionkrat probírané.Tak nemá cenu to řeit.
Ale díky.
jinak to je téma na jiné vlákno..
Mulz...jak se daří, zvládáte to doma?
Není tady
Zklamaná, mýlí se, kdy jsi to uzavřela tím, e teď nikoho nemám.
Ale tohle není mé vlákno, ale Mulzovo.
javena napsal(a):
Zklamčo, rozepsala jsi se hezky, ale co takhle poradit Mulzovi, kdy u mu tedy píe do vlákna?
já jsem mu u poradila z počátku a na mém názoru se zatím nic nezměmilo a jak je vidět, ani na jeho konání také ne. Myslím si, e kdyby opravdu Mulzovi vadilo, e mu píu názory na právě proběhnuví diskuzi do vlákna, asi by se ozval - a také je moné, e si i z toho, co píu dokáe něco vzít, by se to netýká přímo jeho a jeho partnerky - ale k něčemu, moná v budoucnu ( ) mu to můe být dobré...třeba
Není tady
majkafa napsal(a):
Zklamaná, mýlí se, kdy jsi to uzavřela tím, e teď nikoho nemám.
Ale tohle není mé vlákno, ale Mulzovo.
majko.... a co teda má? no, budu u raději zticha, nebo bych ti mohla něco napsat, co by nebylo ode mě hezké, tebe by to ranilo, jiné pobouřilo, jiní by mi zatleskali...dobrá, tak moná má/nemá...něco jako obutá/neobutá, oblečená/neoblečená.....tys sama tomu dala velmi příhodný název - to je tvá budoucnost? Tvá vize budoucnosti? hmmm....mě osobně by se to moc nelíbilo, i kdybych byla momentálně sama - ale proti gustu ádný diputát
Není tady
Kerrin napsal(a):
Zklamčo, tím, e iju a snaím se ít přítomností a budoucnost myslím veobecně. ne e na tu budoucnost nemyslím, ale ted v té přítomnosti ze dne na den...víkend od víkendu..........hezky si to uít, takovej ten benej ivot. JInak já jsem ponaučená......nesnaím se plánovat moc dopředu.
Vubec jsem neměla na mysli nic z toho, co jsi napsala o těch nevěrnostech...kdo jak komu.
Jestli neco takového do ivota někomu přijde,tak přijde, pak je záleitost jak se k tomukdo postaví a co ustojí a co ne, ale to u tady bylo milionkrat probírané.Tak nemá cenu to řeit.
Ale díky.
jinak to je téma na jiné vlákno..
Mulz...jak se daří, zvládáte to doma?
Kerrin, jistě, pokud je někomu jinak, ne jak by si přál, nevidí budoucnost třeba růově, tak se snaí ít (někdy přeít) ze dne na den - funguje jen v rámci nutnosti a snaí se v tom najít alespoň kousek něčeho hezkého. Ale kdy je člověku fajn, nebo dobře - tak přeci jen u vidí dál, nebo si plánuje něco dál. Tohle myslím veobecně. Kdy člověka něco semele - větinou si z toho vezme ponaučení, e takhle by to u nechtěl, nechtěl by, aby se to opakovalo...a tím u vlastně tvoří tu svou budoucnost. Je vak potřeba k tomu třeba ta trocha tvrdosti a nepolevit. Člověk vyměkne (i mě se to občas stane) a zjistím, e to byla chyba. A můe se stát, e klidně vyměknu 2x - 5x i víckrát, ne si to v palici srovnám, e fakt takhle by to nelo. Protoe tím ubliuju sobě. Můe něco ustát hned napoprvé, někdy se to prostě neustojí. Já to taky před víc jak rok a půl neustála (ne vztah - ale věci okolo) a fakt teď, kdyby mi to mělo přijít znova do cesty, jsem (budu) nekompromisní - protoe myslím i na svou budoucnost.
Není tady
Zklamaná, mám sama sebe.
Kvalita mého ití se neodvíjí od toho, jestli mám nebo nemám partnera.
Tuhle lekci u umím.
Kvalita ádného ivota by neměla být závislá na existenci partnera.
Upravil(a) majkafa (28. 5. 2009 16:05)