29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
že by byl vůbec schopný pobrat naše příspěvky a zamýšlet se nad nimi
Nezdá se mi, že by se nějak zamýšlel - spíš mám dojem, že mu jde o potvrzení jeho názorů, možná i chování k partnerce. On nijak zvlášť nepochybuje o tom, kdo je u nich padouch a kdo kladný hrdina.
Není tady
majkafa napsal(a):
K tomu smetení, my nevíme nic o tom, jak se ke své partnerce Mulz choval celou dobu, co spolu žili (ani o tom, jak se k němu chovala partnerka). Třeba z něj na dálku čišelo, že to není vztah, se kterým by počítal do budoucna, jak tady ostatně sám napsal.
A to je řacha i pro ženu silnou v kramflecích.
Počkej, ale tady opět vyvstává ta původní otázka, která prolíná celé vlákno (jen teď opačně): Proč si s ním pořizovala děti, když je Mulz takový bezcitný usurpátor?
Není tady
helena napsal(a):
že by byl vůbec schopný pobrat naše příspěvky a zamýšlet se nad nimi
Nezdá se mi, že by se nějak zamýšlel - spíš mám dojem, že mu jde o potvrzení jeho názorů, možná i chování k partnerce. On nijak zvlášť nepochybuje o tom, kdo je u nich padouch a kdo kladný hrdina.
Holky, já si nemůžu pomoct, vidím to jinak.
Kolik z vás (sebe nepočítám, páč my jsme vystrájali oba) si těsně po provalení nevěry nemyslelo, že padouch je ten nevěrnej chlap, ha? Já ti to povím: Do jednoho všechny. To probřesknutí přišlo (a to jen u některých) až později.
Není tady
Proč si s ním pořizovala děti...
Fanny, já už tu zmiňovala svůj pohled (čímž netvrdím, že je to pravda) - možná, že holčina doufala v Mulzovu i svoji změnu. První dítě si nechala a s druhým souhlasila (chtěl ho on, jak říká), protože si mohla myslet, že tu nejistotu vztahu bez svatby a perspektivy třeba zvrátí. U něho se jí to zjevně nepovedlo, tak možná rezignovala i u sebe. Jenže děti už tu byly - pokus se nepovedl.
Jo - padouch je ten nevěrník... Ale kolik podvedenejch holek napadne jako druhá myšlenka v pořadí "co jsem udělala blbě?"
Upravil(a) helena (21. 5. 2009 11:12)
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Kolik z vás (sebe nepočítám, páč my jsme vystrájali oba) si těsně po provalení nevěry nemyslelo, že padouch je ten nevěrnej chlap, ha? Já ti to povím: Do jednoho všechny. To probřesknutí přišlo (a to jen u některých) až později.
Hlásím, že já. Byla jsem přesvědčena, že chyba je ve mně, že jsem všechno zkazila já.
Jak poslední dobou často říkám NEPAUŠALIZOVAT. Vždy se najdou výjimky.
Upravil(a) majkafa (21. 5. 2009 11:14)
helena napsal(a):
Proč si s ním pořizovala děti...
Jo - padouch je ten nevěrník... Ale kolik podvedenejch holek napadne jako druhá myšlenka v pořadí "co jsem udělala blbě?"
Přesně .... až jako druhá myšlenka. Mulz k ní jen ještě úplně nedospěl, ale záblesky tam byly. Sebeobviňování je podle mne taky k hov.u, když to pak holky hrotí v tom smyslu: Já za všechno můžu, já jsem tak hrozná .....
Není tady
majkafa napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
Hlásím, že já. Byla jsem přesvědčena, že chyba je ve mně, že jsem všechno zkazila já.
Jak poslední dobou často říkám NEPAUŠALIZOVAT. Vždy se najdou výjimky.
Šmankotku, to musím psát všude skoro všechny?
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Sebeobviňování je podle mne taky k hov.u, když to pak holky hrotí v tom smyslu: Já za všechno můžu, já jsem tak hrozná .....
To jo, ale hledat chyby u toho druhýho je pohodlnější, než u sebe...
Není tady
Nemluvím o sebeobviňování, ale o uvědomění si, že asi něco blbě bylo na OBOU stranách. Jistěže je to až druhá myšlenka v pořadí (někdy i třetí - po úvaze o koulích a kuchyňském noži ), ale důležité je k ní vůbec dojít. Takže ani "on je gauner a já světice", ani "já ho k tomu dohnala", ale "čím jsem se podílela na jeho chování?".
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Myslíš Pan, že to bylo jeho ego, co jí smetlo? Pokud by jeho partnerka byla "silná v kramflecích" prostě svá, těžko by jí mohlo něco smést.
Myslím, že Mulz na tom s tím egem zas není tak špatně, když je schopný takové upřímnosti. Kdyby měl tak hrozného egouše, nemyslím, že by byl vůbec schopný pobrat naše příspěvky a zamýšlet se nad nimi.
Fany nerozumíme si.
Já nemluvím teď o tom, jak naplánoval její odchod. Mluvím o tom, jak se k tomu, co se mu stalo postavil - vyžaduje věrnost od ženy, kterou nemiluje a které si dokonce anil neváží. Tady úřaduje jeho ego - prostě neskousne, že ona ač od začátku věděl jaká je, opravdu je taková.
Jinak si myslím co ty - dělá co může, jenže se snaží všechno opět uchopit rozumem. A to je málo...
Pokud budeš nad svým egem jen "rozumovat", ono se ti bude dál vysmívat, protože tady ono je přece doma. Nemáš šanci ho zpracovat.
Proto mne taky dost vyděsilo to, co jsi napsala o svém muži - on POHRDÁ svou matkou. Tak to je docela síla.
Ale omlouvám se, to sem nepatří
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Pan, já tady už několikrát psala, že důležití jsou oba rodiče, ale někdy to prostě není možné, aby spolu žili a obětovali svůj život pro to, aby děti měly úplnou rodinu. Mylím, že někdy je lepší, když se rozejdou. Pak záleží už jen na tom, jak se k tomu porozvodovému vztahu postaví.
Tak s tím naprosto souhlasím.
Škoda, že spousta párů tohle ve vzájemné ukřivděnosti neumí naplnit - rozejít se jako partneři, ale zůstat rodiči.
Jako tortura to obvykle vypadá jen zpočátku, ona je to totiž dřina a ne každý vydrží až do konce, kdy už to může být naopak i příjemné.
Nu, ono je to o bezpodmínečné lásce a pokud jí někdo není schopen, jak tu někde napsala Wiki, protože význam tohoto spojení vůbec nechápe, pak si uchová nenávist a odpor ke své bývalé lásce a jede to s ním celý život.
Blbý.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Proto mne taky dost vyděsilo to, co jsi napsala o svém muži - on POHRDÁ svou matkou. Tak to je docela síla.
Ale omlouvám se, to sem nepatří
Nevím, jak to lépe vystihnout, ale myslím, že slovo POHRDÁ je nejvýstižnější. To jak se ona chová ke své matce je pro něj nepřijatelné.
Pardon
Není tady
Fanny5 napsal(a):
majkafa napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
Jak poslední dobou často říkám NEPAUŠALIZOVAT. Vždy se najdou výjimky.Šmankotku, to musím psát všude skoro všechny?
Hlavně nepiš - do jednoho všechny.
To si dělám legraci.
Fanny5 napsal(a):
majkafa napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
Jak poslední dobou často říkám NEPAUŠALIZOVAT. Vždy se najdou výjimky.Šmankotku, to musím psát všude skoro všechny?
Ani ja som si to nemyslela - respektíve nie vo vzťahu ku mme, ale o tom, že syna odložil k babičke, aby mohol ísť robiť "otecka" deťom svojej novej partnerky. Mladý uňho brigádoval s očmai navrch hlavy mi rozprával, ako jeho otca(ktorý už s ním nebýval) tie deti oslovujú "tato"...
V rámci nášhu vzťahu som vedela, že máme krízy v sinusoidnej krivke a že dôvody sú hlbšie.
Není tady
Huš mlčim.
Tak tedy oprava. Ne všechny do jednoho, ale skoro všechny kromě majky a Sel
Tak a teď se ozvou další ........ Neva, já si jen tak vzpomínám, jak jsem byla tehdy děsně ukřivděná, muž byl taky děsně ukřivděný a vyčítali jsme si všechno, co nás jen napadlo i několik let zpětně.
Mně osobně to dalo dost zabrat, abych se dostala do té fáze, abych na celou situaci dívala trochu objektivně. Fakt děs.
Není tady
Javeno, já znám zase několik případů, kdy děti vyrůstali v úplné a přesto nějakým způsobem "postižené" rodině a jsou z nich zakomlexovaní jedinci plní zloby a negativismu.
Těch znám taky dost, reaguju na otázku prolínající se tímto vláknem - táta, nebo máma.
Právě proto, aby moje děti nevyrůstaly v blbě fungujícím vztahu, jsem se rozvedla. A jsme všichni spokojení, kupodivu i děti. Z toho jsem měla podvědomě strach, jak to vezmou. Když jsou lidi rozumní, funguje to. Zatím jsme rozumní.
Není tady
javena napsal(a):
[b]Právě proto, aby moje děti nevyrůstaly v blbě fungujícím vztahu, jsem se rozvedla. A jsme všichni spokojení, kupodivu i děti. Z toho jsem měla podvědomě strach, jak to vezmou. Když jsou lidi rozumní, funguje to. Zatím jsme rozumní.
Určitě.
Pokud si uvědomí, že ani ne tak rozvod, ale to co se mnohdy děje po něm (vzájemné pomlouvání se, boje, naschvály), je pro děti největší psycho.
Není tady
javena: "Když jsou lidi rozumní, funguje to"
Na tohle říkávala moje máma: kdyby byli lidi rozumní, nemuseli by se rozvádět a způsobovat děckám traumata.
Jenomže úplně pořád to nejde, být hned rozumný v každé životní situaci, že jo...
Není tady
Tercila napsal(a):
javena: "Když jsou lidi rozumní, funguje to"
Na tohle říkávala moje máma: kdyby byli lidi rozumní, nemuseli by se rozvádět a způsobovat děckám traumata.
Jenomže úplně pořád to nejde, být hned rozumný v každé životní situaci, že jo...
Kdyby byli lidi rozumní, nebyli by války, hlad a globální oteplování, Tercilo. Nemám ráda kdyby. Kdyby táta nepotkal mámu, tak bych se nenarodila, kdyby se rozešli, když jsem se narodila, neměla bych bráchu...
Já si naopak myslím, resp. vím, že jsem rozumná byla, proto už nejsem s manželem.
To se odvíjí od konkrétní situace. Manželka notorickýho alkoholika je rozumná, když veme děti a podá žádost o rozvod, znuděná manželka pana podnikatele, co zahybá, protože se nudí a zaláskuje se do nabíječe, kterej z ní tahá prachy jejího manžela, je blbá. Znám obojí.
Není tady
Můj moudrý tatínek na "kdyby" říká:
Keby nebolo keby, boli by sme v nebi.
Takže - zapomeňme na KDYBY. Neboť žádné kdyby není. Je jenom tady a teď, které se stává plynutím času minulostí. Nic víc.
Nene, Javeno a majko, šlo tehdy, když to vyslovila, o to, že jim soudce při vleklém rozvodu říkal: "a nemůžete se nějak dohodnout?"
Na to tehdy odpověděla: "kdybychom se mohli dohodnout, tak bychom se nerozváděli."
Tak asi v tomto smyslu. V tom jí dávám stoprocentně za pravdu.
Jinak samozřejmě, že "kdyby" se musí brát s rezervou.
Není tady
Terci, například my jsme se opravdu nebyli schopní dohodnout.
Mezi námi to byla změť výčitek, hrubostí ....... Itálie hadr. My jsme tak mocně oba prosazovali kaýdý sám sebe, že nebylo východiska.
Tak jsme se rozvedli, dali jeden nepovedený pokus o návrat a teď jsme spolu na podruhé zatím spokojení.
Není tady
Fanny5: "Terci, například my jsme se opravdu nebyli schopní dohodnout."
Jasně, vždyť o tom to právě je: když se dohodnete, jste schopní být spolu; když dohoda možná není, následuje rozvod....
Není tady
Tercila napsal(a):
Fanny5: "Terci, například my jsme se opravdu nebyli schopní dohodnout."
Jasně, vždyť o tom to právě je: když se dohodnete, jste schopní být spolu; když dohoda možná není, následuje rozvod....
No právě, my jsme se rozdveli, pak jsme se dali po dvou letech dohromady a nefungovalo to. Teď je to super, ale já mám pořád takovou tu zpátečku, že to tak nemusí být definitivní. ´
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Mezi námi to byla změť výčitek, hrubostí ....... Itálie hadr. My jsme tak mocně oba prosazovali každý sám sebe, že nebylo východiska.
Tak jsme se rozvedli, dali jeden nepovedený pokus o návrat a teď jsme spolu na podruhé zatím spokojení.
U nás to samé, včetně té současné spokojenosti, akorát že my jsme vypustili tu mezistanici zvanou "rozvod"...
Není tady