1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
e by byl vůbec schopný pobrat nae příspěvky a zamýlet se nad nimi
Nezdá se mi, e by se nějak zamýlel - spí mám dojem, e mu jde o potvrzení jeho názorů, moná i chování k partnerce. On nijak zvlá nepochybuje o tom, kdo je u nich padouch a kdo kladný hrdina.
Není tady
majkafa napsal(a):
K tomu smetení, my nevíme nic o tom, jak se ke své partnerce Mulz choval celou dobu, co spolu ili (ani o tom, jak se k němu chovala partnerka). Třeba z něj na dálku čielo, e to není vztah, se kterým by počítal do budoucna, jak tady ostatně sám napsal.
A to je řacha i pro enu silnou v kramflecích.
Počkej, ale tady opět vyvstává ta původní otázka, která prolíná celé vlákno (jen teď opačně): Proč si s ním pořizovala děti, kdy je Mulz takový bezcitný usurpátor?
Není tady
helena napsal(a):
e by byl vůbec schopný pobrat nae příspěvky a zamýlet se nad nimi
Nezdá se mi, e by se nějak zamýlel - spí mám dojem, e mu jde o potvrzení jeho názorů, moná i chování k partnerce. On nijak zvlá nepochybuje o tom, kdo je u nich padouch a kdo kladný hrdina.
Holky, já si nemůu pomoct, vidím to jinak.
Kolik z vás (sebe nepočítám, páč my jsme vystrájali oba) si těsně po provalení nevěry nemyslelo, e padouch je ten nevěrnej chlap, ha? Já ti to povím: Do jednoho vechny. To probřesknutí přilo (a to jen u některých) a později.
Není tady
Proč si s ním pořizovala děti...
Fanny, já u tu zmiňovala svůj pohled (čím netvrdím, e je to pravda) - moná, e holčina doufala v Mulzovu i svoji změnu. První dítě si nechala a s druhým souhlasila (chtěl ho on, jak říká), protoe si mohla myslet, e tu nejistotu vztahu bez svatby a perspektivy třeba zvrátí. U něho se jí to zjevně nepovedlo, tak moná rezignovala i u sebe. Jene děti u tu byly - pokus se nepovedl.
Jo - padouch je ten nevěrník... Ale kolik podvedenejch holek napadne jako druhá mylenka v pořadí "co jsem udělala blbě?"
Upravil(a) helena (21. 5. 2009 11:12)
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Kolik z vás (sebe nepočítám, páč my jsme vystrájali oba) si těsně po provalení nevěry nemyslelo, e padouch je ten nevěrnej chlap, ha? Já ti to povím: Do jednoho vechny. To probřesknutí přilo (a to jen u některých) a později.
Hlásím, e já. Byla jsem přesvědčena, e chyba je ve mně, e jsem vechno zkazila já.
Jak poslední dobou často říkám NEPAUALIZOVAT. Vdy se najdou výjimky.
Upravil(a) majkafa (21. 5. 2009 11:14)
helena napsal(a):
Proč si s ním pořizovala děti...
Jo - padouch je ten nevěrník... Ale kolik podvedenejch holek napadne jako druhá mylenka v pořadí "co jsem udělala blbě?"
Přesně .... a jako druhá mylenka. Mulz k ní jen jetě úplně nedospěl, ale záblesky tam byly. Sebeobviňování je podle mne taky k hov.u, kdy to pak holky hrotí v tom smyslu: Já za vechno můu, já jsem tak hrozná .....
Není tady
majkafa napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
Hlásím, e já. Byla jsem přesvědčena, e chyba je ve mně, e jsem vechno zkazila já.
Jak poslední dobou často říkám NEPAUALIZOVAT. Vdy se najdou výjimky.
mankotku, to musím psát vude skoro vechny?
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Sebeobviňování je podle mne taky k hov.u, kdy to pak holky hrotí v tom smyslu: Já za vechno můu, já jsem tak hrozná .....
To jo, ale hledat chyby u toho druhýho je pohodlnějí, ne u sebe...
Není tady
Nemluvím o sebeobviňování, ale o uvědomění si, e asi něco blbě bylo na OBOU stranách. Jistěe je to a druhá mylenka v pořadí (někdy i třetí - po úvaze o koulích a kuchyňském noi ), ale důleité je k ní vůbec dojít. Take ani "on je gauner a já světice", ani "já ho k tomu dohnala", ale "čím jsem se podílela na jeho chování?".
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Myslí Pan, e to bylo jeho ego, co jí smetlo? Pokud by jeho partnerka byla "silná v kramflecích" prostě svá, těko by jí mohlo něco smést.
Myslím, e Mulz na tom s tím egem zas není tak patně, kdy je schopný takové upřímnosti. Kdyby měl tak hrozného egoue, nemyslím, e by byl vůbec schopný pobrat nae příspěvky a zamýlet se nad nimi.
Fany nerozumíme si.
Já nemluvím teď o tom, jak naplánoval její odchod. Mluvím o tom, jak se k tomu, co se mu stalo postavil - vyaduje věrnost od eny, kterou nemiluje a které si dokonce anil neváí. Tady úřaduje jeho ego - prostě neskousne, e ona ač od začátku věděl jaká je, opravdu je taková.
Jinak si myslím co ty - dělá co můe, jene se snaí vechno opět uchopit rozumem. A to je málo...
Pokud bude nad svým egem jen "rozumovat", ono se ti bude dál vysmívat, protoe tady ono je přece doma. Nemá anci ho zpracovat.
Proto mne taky dost vyděsilo to, co jsi napsala o svém mui - on POHRDÁ svou matkou. Tak to je docela síla.
Ale omlouvám se, to sem nepatří
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Pan, já tady u několikrát psala, e důleití jsou oba rodiče, ale někdy to prostě není moné, aby spolu ili a obětovali svůj ivot pro to, aby děti měly úplnou rodinu. Mylím, e někdy je lepí, kdy se rozejdou. Pak záleí u jen na tom, jak se k tomu porozvodovému vztahu postaví.
Tak s tím naprosto souhlasím.
koda, e spousta párů tohle ve vzájemné ukřivděnosti neumí naplnit - rozejít se jako partneři, ale zůstat rodiči.
Jako tortura to obvykle vypadá jen zpočátku, ona je to toti dřina a ne kadý vydrí a do konce, kdy u to můe být naopak i příjemné.
Nu, ono je to o bezpodmínečné lásce a pokud jí někdo není schopen, jak tu někde napsala Wiki, protoe význam tohoto spojení vůbec nechápe, pak si uchová nenávist a odpor ke své bývalé lásce a jede to s ním celý ivot.
Blbý.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Proto mne taky dost vyděsilo to, co jsi napsala o svém mui - on POHRDÁ svou matkou. Tak to je docela síla.
Ale omlouvám se, to sem nepatří
Nevím, jak to lépe vystihnout, ale myslím, e slovo POHRDÁ je nejvýstinějí. To jak se ona chová ke své matce je pro něj nepřijatelné.
Pardon
Není tady
Fanny5 napsal(a):
majkafa napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
Jak poslední dobou často říkám NEPAUALIZOVAT. Vdy se najdou výjimky.mankotku, to musím psát vude skoro vechny?
Hlavně nepi - do jednoho vechny.
To si dělám legraci.
Fanny5 napsal(a):
majkafa napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
Jak poslední dobou často říkám NEPAUALIZOVAT. Vdy se najdou výjimky.mankotku, to musím psát vude skoro vechny?
Ani ja som si to nemyslela - respektíve nie vo vzahu ku mme, ale o tom, e syna odloil k babičke, aby mohol ís robi "otecka" deom svojej novej partnerky. Mladý uňho brigádoval s očmai navrch hlavy mi rozprával, ako jeho otca(ktorý u s ním nebýval) tie deti oslovujú "tato"...
V rámci náhu vzahu som vedela, e máme krízy v sinusoidnej krivke a e dôvody sú hlbie.
Není tady
Hu mlčim.
Tak tedy oprava. Ne vechny do jednoho, ale skoro vechny kromě majky a Sel
Tak a teď se ozvou dalí ........ Neva, já si jen tak vzpomínám, jak jsem byla tehdy děsně ukřivděná, mu byl taky děsně ukřivděný a vyčítali jsme si vechno, co nás jen napadlo i několik let zpětně.
Mně osobně to dalo dost zabrat, abych se dostala do té fáze, abych na celou situaci dívala trochu objektivně. Fakt děs.
Není tady
Javeno, já znám zase několik případů, kdy děti vyrůstali v úplné a přesto nějakým způsobem "postiené" rodině a jsou z nich zakomlexovaní jedinci plní zloby a negativismu.
Těch znám taky dost, reaguju na otázku prolínající se tímto vláknem - táta, nebo máma.
Právě proto, aby moje děti nevyrůstaly v blbě fungujícím vztahu, jsem se rozvedla. A jsme vichni spokojení, kupodivu i děti. Z toho jsem měla podvědomě strach, jak to vezmou. Kdy jsou lidi rozumní, funguje to. Zatím jsme rozumní.
Není tady
javena napsal(a):
[b]Právě proto, aby moje děti nevyrůstaly v blbě fungujícím vztahu, jsem se rozvedla. A jsme vichni spokojení, kupodivu i děti. Z toho jsem měla podvědomě strach, jak to vezmou. Kdy jsou lidi rozumní, funguje to. Zatím jsme rozumní.
Určitě.
Pokud si uvědomí, e ani ne tak rozvod, ale to co se mnohdy děje po něm (vzájemné pomlouvání se, boje, naschvály), je pro děti největí psycho.
Není tady
javena: "Kdy jsou lidi rozumní, funguje to"
Na tohle říkávala moje máma: kdyby byli lidi rozumní, nemuseli by se rozvádět a způsobovat děckám traumata.
Jenome úplně pořád to nejde, být hned rozumný v kadé ivotní situaci, e jo...
Není tady
Tercila napsal(a):
javena: "Kdy jsou lidi rozumní, funguje to"
Na tohle říkávala moje máma: kdyby byli lidi rozumní, nemuseli by se rozvádět a způsobovat děckám traumata.
Jenome úplně pořád to nejde, být hned rozumný v kadé ivotní situaci, e jo...
Kdyby byli lidi rozumní, nebyli by války, hlad a globální oteplování, Tercilo. Nemám ráda kdyby. Kdyby táta nepotkal mámu, tak bych se nenarodila, kdyby se rozeli, kdy jsem se narodila, neměla bych bráchu...
Já si naopak myslím, resp. vím, e jsem rozumná byla, proto u nejsem s manelem.
To se odvíjí od konkrétní situace. Manelka notorickýho alkoholika je rozumná, kdy veme děti a podá ádost o rozvod, znuděná manelka pana podnikatele, co zahybá, protoe se nudí a zaláskuje se do nabíječe, kterej z ní tahá prachy jejího manela, je blbá. Znám obojí.
Není tady
Můj moudrý tatínek na "kdyby" říká:
Keby nebolo keby, boli by sme v nebi.
Take - zapomeňme na KDYBY. Nebo ádné kdyby není. Je jenom tady a teď, které se stává plynutím času minulostí. Nic víc.
Nene, Javeno a majko, lo tehdy, kdy to vyslovila, o to, e jim soudce při vleklém rozvodu říkal: "a nemůete se nějak dohodnout?"
Na to tehdy odpověděla: "kdybychom se mohli dohodnout, tak bychom se nerozváděli."
Tak asi v tomto smyslu. V tom jí dávám stoprocentně za pravdu.
Jinak samozřejmě, e "kdyby" se musí brát s rezervou.
Není tady
Terci, například my jsme se opravdu nebyli schopní dohodnout.
Mezi námi to byla změ výčitek, hrubostí ....... Itálie hadr. My jsme tak mocně oba prosazovali kaýdý sám sebe, e nebylo východiska.
Tak jsme se rozvedli, dali jeden nepovedený pokus o návrat a teď jsme spolu na podruhé zatím spokojení.
Není tady
Fanny5: "Terci, například my jsme se opravdu nebyli schopní dohodnout."
Jasně, vdy o tom to právě je: kdy se dohodnete, jste schopní být spolu; kdy dohoda moná není, následuje rozvod....
Není tady
Tercila napsal(a):
Fanny5: "Terci, například my jsme se opravdu nebyli schopní dohodnout."
Jasně, vdy o tom to právě je: kdy se dohodnete, jste schopní být spolu; kdy dohoda moná není, následuje rozvod....
No právě, my jsme se rozdveli, pak jsme se dali po dvou letech dohromady a nefungovalo to. Teď je to super, ale já mám pořád takovou tu zpátečku, e to tak nemusí být definitivní. ´
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Mezi námi to byla změ výčitek, hrubostí ....... Itálie hadr. My jsme tak mocně oba prosazovali kadý sám sebe, e nebylo východiska.
Tak jsme se rozvedli, dali jeden nepovedený pokus o návrat a teď jsme spolu na podruhé zatím spokojení.
U nás to samé, včetně té současné spokojenosti, akorát e my jsme vypustili tu mezistanici zvanou "rozvod"...
Není tady