Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#451 20. 5. 2009 22:19

Mulz
♥♥♥----

Re: Od chlapa

majkafa napsal(a):

Já se prostě stále nedokážu vzpamatovat z Mulzovy věty, cituji:
nebudu narušovat jejich (dětí) mravní výchovu
Hlava mi to nebere. Od včerejška si ji nad tím lámu. To mě fakty dostalo.
Hm, jen jestli I JÁ nenarušuju mravní výchovu svých dětí. big_smile A co můj BM? lol

Prosím, co to přesně je - mravní výchova? dumbomlol
Je to zákonem dáno? Kterým?

Není to dáno ničím, ani zákonem, ale jak jsem napsal, nevytrhávat z kontextu. Prostě by mi mohlo vadit, že se tam budou střídat strýčkové jak na běžícím pásu. Napsal jsem to naštvanej na Vás všechny. Nepředpokládám, že kdyby děti byly doma někoho by doma měla. Asi ne, ale tomuhle soud nemusí věřit.
..............Kalkul...........

Není tady

#452 20. 5. 2009 22:21

Mulz
♥♥♥----

hrosanek napsal(a):

Co to je mravní výchova dítěte. Neberu ho sebou na onu diskotéku, aby vidělo, jak umím žít? big_smile

To je přece výkřik zraněného chlapa, který možná není ideální partner. To asi nebude, protože sám do toho šel s neideálními představami, jak by to mohlo jít. Možná je to ideální táta, který se tím výkřikem jen strašně bojí, že mu někdo sebere jeho děti, protože je to v tomhle státě velmi časté, že pokud se dva nedohodnou, tak jsou děti automaticky svěřeny do péče matky a i dobří tátové škemrají o možnost se podílet na výchově dětí. Tak si to obhajuje předem sám v sobě špiněním vlastní ženy.

Až přestane křičet jeho ego (a náznaky v jeho písmenkách jsou), tak vymyslí jak se smysluplně dohodnout a netahat do toho další špínu. To je jen na něm. smile

V tomhle je kus pravdy. Velký kus......

Není tady

#453 20. 5. 2009 22:23

Mulz
♥♥♥----

Neudatelný napsal(a):

Příspěvek byl smazán moderátorem, netýkal se tématu.

Kdo je moderátor???? Tohle tu nechápu....

Není tady

#454 20. 5. 2009 22:24

Mulz
♥♥♥----

Mikeš napsal(a):

Mulz napsal(a):

Možná jí sem dám i link, a se sama vyjádří....

To by mohlo být jistě zajímavé, ale radši ne... si myslím...
Když by si tu přečetla, co jsi tu o ní napsal Ty... nevím... sad

Mohl bych se dozvědět názor z druhé strany................
I když pro mě třeba nepříjemnej.....

Není tady

#455 20. 5. 2009 22:33

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Mulz napsal(a):

Mohl bych se dozvědět názor z druhé strany................
I když pro mě třeba nepříjemnej.....

No, to právě nevím...
Tvoje družka by se tu určitě vyjadřovala jinak, když by věděla, že si to tu čteš a že sem píšeš i Ty, než kdyby se sem přihlásila sama od sebe a chtěla by si tu na Tebe postěžovat...

A vyměňovat si s partnerkou názory přes veřejné diskusní fórum, to není dobrá cesta...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#456 20. 5. 2009 22:38

majkafa
Host

Mulz napsal(a):

Není to dáno ničím, ani zákonem, ale jak jsem napsal, nevytrhávat z kontextu. Prostě by mi mohlo vadit, že se tam budou střídat strýčkové jak na běžícím pásu. Napsal jsem to naštvanej na Vás všechny. Nepředpokládám, že kdyby děti byly doma někoho by doma měla. Asi ne, ale tomuhle soud nemusí věřit.

A že se u tebe budou střídat "tetičky" jak na běžícím pásu, to vadit nebude? Tím nebudeš "narušovat  mravní výchovu" dětí? vissla
Nebo ty už teď víš, že u tebe se "tetičky" střídat nebudou?

Upravil(a) majkafa (20. 5. 2009 22:39)

#457 20. 5. 2009 22:40

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Mulz napsal(a):

Kdo je moderátor???? Tohle tu nechápu....

Moderátor je člověk, který má kromě práv uživatelů navíc ještě povinnost starat se o toto diskusní fórum z hlediska pravidel stanovených majiteli serveru, viz zde: http://fora.babinet.cz/misc.php?action=rules

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#458 20. 5. 2009 22:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Majka, sám dodatočne vysvetlil ako to pôvodne myslel a ako zle napísal... Treba dúfa, že akékožvek striedanie prebehne MIMo do detí do chvíle, kým nebudú predstavené tetičky a strýčkovia ako "perspektívni partneri". Na oboch stranách.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#459 21. 5. 2009 7:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ad1/ a co jako s takovým exemplářem?
ad2/ jestliže i tvá reakce, tak jako mé, vycházejí z osobních zkušeností, nevím, nad čím se čertíš? Teď píšeš, že změna nebude k lepšímu jak pro Mulze, tak pro jeho partnerku, tak pro děti - ale původně ses zaměřila pouze na Mulze wink Ty tu nepříjemnost vidíš především v tom, že "nebude mít domácí servis". Já bych se toho tak nebála...ale jsou tací chlapi, že strčí raději hlavu do písku a dělají, že nic nevědí, jen aby o ten servis nepřišli wink

ad 1/ Mulz věděl předem, že partnerka není z nejcudnějších. Přesto do vztahu šel dobrovolně a stejně tak si s ní pořídil dvě děti. I u toho prvního, náhodně počatého, možnost volby měl. Vybral si, jak si vybral a ještě soužití bez lásky, dokonce s deklarovaným časovým omezením ze své strany, "upevnil" děckem dalším, protože "ho chtěl". Malinko mi to zavání tím, že "exemplář" splnil svou povinnost a může odejít.
ad 2/ "I když jsi paranoik, neznamená to, že po tobě nejdou" lol Pravděpodobně velmi přesně tuším, proč nevynechᚠjedinou příležitost si kousnout wink, ale to sem nepatří.
Možná sis nevšimla, ale o domácím servisu nepadlo slovo. Pouze jsem konstatovala, že paní se na chodu domácnosti svým způsobem podílela, což jen a jen znamená, že na to byli dva, což je poněkud snažší. Když paní odejde, nebude mít děti denně u sebe, což je změna ošklivá, ale praktických starostí jí ubyde. Jestli se jim povede uvažovaný model skoro střídavé péče, bude to pro děti změna nepříjemná, ale při zachování základní slušnosti rodičů ne nezvládnutelná. No a pokud by se Mulz chtělo děti starat kompletně, bez pomoci babičky (o čemž si dovolím pochybovat), bude to on, komu změna přidělá nejvíc komplikací.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#460 21. 5. 2009 7:51

javena
♥♥♥♥♥♥-

Mulz napsal(a):

majkafa napsal(a):

Hm, jen jestli I JÁ nenarušuju mravní výchovu svých dětí. big_smile A co můj BM? lol

A ty si tety budeš vodit kam? va A proč střídat? To, co předpokládáš, je katastrofickej scénář.
Prober se a začni uvažovat reálně.
Nevyšel vám vztah. Jdete od sebe. Ty si najdeš partnerku, ona si najde partnera.
Děti je budou brát, jako vaše nové partnery.
Pokud jeden z vás (hádej na koho myslím) nebude dětem vykládat, jak jeden nebo druhej střídá partnery, že je to xxxxx a podobný blbiny.
Srovnej si to v hlavě. A přiznej si, že tvá partnerka je normální ženská, co má právo, stejně jako ty, na novej a lepší život. Má právo na děti... To, že vy dva spolu nedokážete žít jí jaksi tahle práva nebere, víš...

Není tady

#461 21. 5. 2009 8:04

Mulz
♥♥♥----

javena napsal(a):

Mulz napsal(a):

majkafa napsal(a):

A ty si tety budeš vodit kam? va A proč střídat? To, co předpokládáš, je katastrofickej scénář.
Prober se a začni uvažovat reálně.
Nevyšel vám vztah. Jdete od sebe. Ty si najdeš partnerku, ona si najde partnera.
Děti je budou brát, jako vaše nové partnery.
Pokud jeden z vás (hádej na koho myslím) nebude dětem vykládat, jak jeden nebo druhej střídá partnery, že je to xxxxx a podobný blbiny.
Srovnej si to v hlavě. A přiznej si, že tvá partnerka je normální ženská, co má právo, stejně jako ty, na novej a lepší život. Má právo na děti... To, že vy dva spolu nedokážete žít jí jaksi tahle práva nebere, víš...

Já vim.... Tonoucí se stébla chytá.... A mozek to nebere...

Není tady

#462 21. 5. 2009 8:12

majkafa
Host

Mozek to jednou pobere.
Jenže než to pobereme, do té doby někdy stihneme udělat hrozné věci, které už nejdou vzít zpět.

#463 21. 5. 2009 8:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A mozek to nebere...
... není výmluva ani omluva pro to, co tě momentálně napadá a co bys (nedej Bože) mohl v současném pominutí smyslů provést.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#464 21. 5. 2009 8:34

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tedy to, že nechce jít někam k nezávislému  poradci, mě  nabádá k pojmenování "kačena"!!! yikes
I když  by to mělo sloužit jen jako dohoda o  dalším společném působení na děti a ne o pokračování beznadějńého vztahu, tak by to bylo k prospěchu všech... Mulzová má u mě o bod míň... Zdá se, že ona to také zabalila. Kdyby o  pokračování vztahu stála, stojí snad o  radu ... Takhle to začíná na mě působit, že bude asi bitva o děti....

A dát jí sem link je blbost!  V okamžiku, kdy by poznala Mulze šli by po sobě  a hledali jen podporu davů, jako se to tu už vyskytlo párkrát u jiných ... roll

No , žádná sláva po ránu...
Jsem tak trochu  doufala, že se tu objeví zpráva od Mulze - dnes nepíšu,  jdeme  do poradny,  budeme řešit co a jak dál aby to bylo co nejsnadnější pro prcky.... hmm

Není tady

#465 21. 5. 2009 8:44

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

katafyge napsal(a):

vzah matka - diea  ničím nenahradíš, je to ten prapôvodný a  najdôležitejší vzah
   ktorý človek vôbec, v tomto svete, má hjarta

Nesmysl. Můj muž bral donedávna svoji matku jako pouhou kámošku (bez nějakých větších citových vazeb). V posledních letech už nebyl schopen unést její vypočítavé a bezohlené jednání, takže se s ní přestal stýkat, protože jí pohrdá.
Naopak miluje a váží si otce, který ho od 10ti let vychovával, je čestný a fér chlap.

Není tady

#466 21. 5. 2009 8:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

To je určite pravda, ale... vychovávala som chlapca, ktorý svoju maktu prakticky nepoznal(opustila ho v 7-mich mesiacoch a potom ju videl RAZ na popus psychológa dumbom v 10 rokoch...) a trvám na tom, že ho to poznamenalo skomplikovalo mu to život a dodnes má so sebou viac práce ako iní žudia "z úplných rodín". Hlavne pre malé deti je matka nenahraditežná, možno nie biologická - ak nefunguje - ale proste žena, ktorá plní všetky potreby toho malého dieaa. Nenadarmo majú aj moslimi so svojím patriarchátom pravidlo, že pri rozvode je diea do 8 rokov u matky a potom prechdáza k otcovi(ak sa rodičia nedohodnú inak).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#467 21. 5. 2009 9:38

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Jsem naprosto pevně přesvědčená, ža ideální je, pokud mají děti oba rodiče. O tom žádná .....

Ale nemyslím si, že by byl nějaký markantní rozdíl v tom, jestli má v péči dítě otec nebo matka, spíš bych řekla, že záleží na tom konkrétním rodiči. Jsem naprosto přesvědčená, že otec mých dětí by jim byl stejně dobrým "vychovatelem" jako já. Sice neumí vařit, prát, žehlit ..... atd., ale to není podle mne až tak podstatné a dá se to naučit. Rozhodně vím, že by jim nechyběl zájem, pozornost a starostlivost a o to jde.

Není tady

#468 21. 5. 2009 9:52

javena
♥♥♥♥♥♥-

Já myslím, že každého poznamená nezájem nebo nemožnost stýkat se s jedním z rodičů. Nezáleží na tom, jestli je to otec nebo matka.
Znám holku, co k mámě nesměla - komplikované dospívání, nenávist k otci.
Klučíka, co na něj máma peče - velká, ale velká vazba na otce, až chorobná, má strach, co kdyby se na něj vy...
i táta.
Holčina, co  se na ní vybodli oba, vychovává teta a strýc, občas se bojí prosadit svou, aby se nezlobili.
Kluk, co tátu měl rád, ale podle mámy byl blbec, protože táta jí opustil a to se nedělá. Komplikace při styku z matčiny strany. K tátovi našel cestu v dospělosti k mámě nikdy. Nějak to přežil a brzy se osamostatnil.
Holka, co se na ni vybodl táta. Pro mámu byl par..., kure..., ha... Komplikované dospívání, vztahy na draka.

Důležití jsou prostě OBA.

Není tady

#469 21. 5. 2009 10:16

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Ano, důležití jsou oba.

Javeno, já znám zase několik případů, kdy děti vyrůstali v úplné a přesto nějakým způsobem "postižené" rodině a jsou z nich zakomlexovaní jedinci plní zloby a negativismu.

Naši se rozvedli, když mi byli tři, vyrůstala jsem s mamkou. Vůbec si nepamatuji, že jsem někdy s tátou žila, byla jsem malinká. Ale .... od té doby si mne taka každý druhý víkend bral od pátka do neděle, jezdila jsem s jeho novou rodinou na dovolené atd. Máme skvělý vztah, mám jeho i jeho ženu velmi ráda a bráchové z jeho druhého manželství mne berou jako opravdickou ségru. Oni dva by z úplné rodiny se spolu už 5 let vůbec nebaví a jediným jejich sourozencem jsem pro oba teď vlastně já.
Tak já vám nevím ..... ale určitě záleží na tom, jak se ti dva rodiče po rozvodu k sobě chovají. Kdykoliv taka chtěl, zavolal mamce, jestli si mne může vzít, dali řeč a pokud mamka neměla nějaké jiné plány, mohl si mne vzít prakticky kdykoliv. Nikdy na mne s ničím nezapomněl a já jsem nikdy neměla ani náznakem pocit, že by kluci pro něj byli důležitější, protože je má s novou manželkou. Nikdy jsem neměla sebemenší pocit, že bych "macešce" nějak vadila. Moje děti mají z mé strany vlastně dvě babičky. Hodně dlouho vlastně ani nechápaly, že tátova žena vlastně jejich babička není. Hlídá nám je kdykoliv potřebujeme a děti k ní i samy chodí, není žádný rozdíl mezi babičkou (mojí mamkou) a babičkou od dědy.

Podle mne je všechno o přístupu. Jestli se rodiče po rozchodu tepou a pomlouvají, děti tím trpí. Já jsem nikdy nic takového nepoznala a jsem za to rodičům vděčná.

Není tady

#470 21. 5. 2009 10:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

katafyge napsal(a):

diea má dve rúčky, jednu pre mamu druhú pre otca, Hroši v tomto sme za jedno stolt , každý rodič má špecifickú
  úlohu v živote a nahrádza ju nebýva šastné, len mám pocit, že ten cit pre rozlíšenie tu zakladatežovi vlákna chýba

Naprostý souhlas. A pokud s tím něco neudělá, může se klidně za dvacet let stát, že stejně tak jako teď jeho ego smetlo  partnerku, smete pak i dospělé dítě, které se nebude chtít chovat podle jeho pravidel.
O tom to totiž je - co se nenaučíš teď, halt se naučiš později a bude to o to víc bolet.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#471 21. 5. 2009 10:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Fanny5 napsal(a):

katafyge napsal(a):

vzah matka - diea  ničím nenahradíš, je to ten prapôvodný a  najdôležitejší vzah

Nesmysl. Můj muž bral donedávna svoji matku jako pouhou kámošku (bez nějakých větších citových vazeb). V posledních letech už nebyl schopen unést její vypočítavé a bezohlené jednání, takže se s ní přestal stýkat, protože jí pohrdá.
Naopak miluje a váží si otce, který ho od 10ti let vychovával, je čestný a fér chlap.

Fany, bohužel to není nesmysl. Oba rodiče mají své místo v životě dítěte a to hodně důležité. Pokud matka tvého manžela svou úlohu nezvládla, projevilo se to nejspíš na jeho vzorcích chování, což ty sama asi víš nejlíp.
Nu a že to otec zvládl, to je dobře. Mimochodem  právě cca od těch 10tilet matčina úloha ustupuje do pozadí a role otce nabývá na důležitosti. Přečteš si to v každé knize o vývojové psychologii dítěte.
(knihy od Chvály + Trapkové jsou naprosto vyčerpávající)

Myslím, že Mulz si naštěstí uvědomuje důležitost obou rodičů pro výchovu dětí. Je teď jen naštvaný. Až to zpracuje, bude nejspíš k patrtnerce vstřícnější. A to nikoliv ve smyslu toho, že by s ní zůstal, ale tak,  že se dokáže dohodnout o výchově dětí.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#472 21. 5. 2009 10:41

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Myslíš Pan, že to bylo jeho ego, co jí smetlo? Pokud by jeho partnerka byla "silná v kramflecích" prostě svá, těžko by jí mohlo něco smést.
Myslím, že Mulz na tom s tím egem zas není tak špatně, když je schopný takové upřímnosti. Kdyby měl tak hrozného egouše, nemyslím, že by byl vůbec schopný pobrat naše příspěvky a zamýšlet se nad nimi.

Není tady

#473 21. 5. 2009 10:44

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Fanny5 napsal(a):

katafyge napsal(a):

Fany, bohužel to není nesmysl. Oba rodiče mají své místo v životě dítěte a to hodně důležité. Pokud matka tvého manžela svou úlohu nezvládla, projevilo se to nejspíš na jeho vzorcích chování, což ty sama asi víš nejlíp.
Nu a že to otec zvládl, to je dobře. Mimochodem  právě cca od těch 10tilet matčina úloha ustupuje do pozadí a role otce nabývá na důležitosti. Přečteš si to v každé knize o vývojové psychologii dítěte.
(knihy od Chvály + Trapkové jsou naprosto vyčerpávající)

Myslím, že Mulz si naštěstí uvědomuje důležitost obou rodičů pro výchovu dětí. Je teď jen naštvaný. Až to zpracuje, bude nejspíš k patrtnerce vstřícnější. A to nikoliv ve smyslu toho, že by s ní zůstal, ale tak,  že se dokáže dohodnout o výchově dětí.

Pan, já tady už několikrát psala, že důležití jsou oba rodiče, ale někdy to prostě není možné, aby spolu žili a obětovali svůj život pro to, aby děti měly úplnou rodinu. Mylím, že někdy je lepší, když se rozejdou. Pak záleží už jen na tom, jak se k tomu porozvodovému vztahu postaví.

Není tady

#474 21. 5. 2009 10:49

majkafa
Host

Fanny5 napsal(a):

Myslíš Pan, že to bylo jeho ego, co jí smetlo? Pokud by jeho partnerka byla "silná v kramflecích" prostě svá, těžko by jí mohlo něco smést.
Myslím, že Mulz na tom s tím egem zas není tak špatně, když je schopný takové upřímnosti. Kdyby měl tak hrozného egouše, nemyslím, že by byl vůbec schopný pobrat naše příspěvky a zamýšlet se nad nimi.

Upřímnosti? K sobě? Kde?

K tomu smetení, my nevíme nic o tom, jak se ke své partnerce Mulz choval celou dobu, co spolu žili (ani o tom, jak se k němu chovala partnerka). Třeba z něj na dálku čišelo, že to není vztah, se kterým by počítal do budoucna, jak tady ostatně sám napsal.
A to je řacha i pro ženu silnou v kramflecích.

Upravil(a) majkafa (21. 5. 2009 10:51)

#475 21. 5. 2009 10:54

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Majko, nechce si mi prohledávat tohle obsáhlé vlákno, ale na můj vkus to s Mulzem není tak špatné. Vůbec se mnou nemusíš souhlasit, to po tobě nechci. Prostě mám jinou toleranci než ty.

Já mám totiž ještě v živé paměti dobu, kdy jsme se handrkovali my s mým chlapem, a to ti povím, že ten nebyl tehdy schopen uznat vůbec nic. Vinil mne i z globálního oteplování a on byl skvělýnaprosto ve všem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí