6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Já se prostě stále nedokáu vzpamatovat z Mulzovy věty, cituji:
nebudu naruovat jejich (dětí) mravní výchovu
Hlava mi to nebere. Od včerejka si ji nad tím lámu. To mě fakty dostalo.
Hm, jen jestli I JÁ nenaruuju mravní výchovu svých dětí. A co můj BM?
Prosím, co to přesně je - mravní výchova?
Je to zákonem dáno? Kterým?
Není to dáno ničím, ani zákonem, ale jak jsem napsal, nevytrhávat z kontextu. Prostě by mi mohlo vadit, e se tam budou střídat strýčkové jak na běícím pásu. Napsal jsem to natvanej na Vás vechny. Nepředpokládám, e kdyby děti byly doma někoho by doma měla. Asi ne, ale tomuhle soud nemusí věřit.
..............Kalkul...........
Není tady
hrosanek napsal(a):
Co to je mravní výchova dítěte. Neberu ho sebou na onu diskotéku, aby vidělo, jak umím ít?
To je přece výkřik zraněného chlapa, který moná není ideální partner. To asi nebude, protoe sám do toho el s neideálními představami, jak by to mohlo jít. Moná je to ideální táta, který se tím výkřikem jen straně bojí, e mu někdo sebere jeho děti, protoe je to v tomhle státě velmi časté, e pokud se dva nedohodnou, tak jsou děti automaticky svěřeny do péče matky a i dobří tátové kemrají o monost se podílet na výchově dětí. Tak si to obhajuje předem sám v sobě piněním vlastní eny.
A přestane křičet jeho ego (a náznaky v jeho písmenkách jsou), tak vymyslí jak se smysluplně dohodnout a netahat do toho dalí pínu. To je jen na něm.
V tomhle je kus pravdy. Velký kus......
Není tady
Neudatelný napsal(a):
Příspěvek byl smazán moderátorem, netýkal se tématu.
Kdo je moderátor???? Tohle tu nechápu....
Není tady
Mike napsal(a):
Mulz napsal(a):
Moná jí sem dám i link, a se sama vyjádří....
To by mohlo být jistě zajímavé, ale radi ne... si myslím...
Kdy by si tu přečetla, co jsi tu o ní napsal Ty... nevím...
Mohl bych se dozvědět názor z druhé strany................
I kdy pro mě třeba nepříjemnej.....
Není tady
Mulz napsal(a):
Mohl bych se dozvědět názor z druhé strany................
I kdy pro mě třeba nepříjemnej.....
No, to právě nevím...
Tvoje druka by se tu určitě vyjadřovala jinak, kdy by věděla, e si to tu čte a e sem píe i Ty, ne kdyby se sem přihlásila sama od sebe a chtěla by si tu na Tebe postěovat...
A vyměňovat si s partnerkou názory přes veřejné diskusní fórum, to není dobrá cesta...
Není tady
Mulz napsal(a):
Není to dáno ničím, ani zákonem, ale jak jsem napsal, nevytrhávat z kontextu. Prostě by mi mohlo vadit, e se tam budou střídat strýčkové jak na běícím pásu. Napsal jsem to natvanej na Vás vechny. Nepředpokládám, e kdyby děti byly doma někoho by doma měla. Asi ne, ale tomuhle soud nemusí věřit.
A e se u tebe budou střídat "tetičky" jak na běícím pásu, to vadit nebude? Tím nebude "naruovat mravní výchovu" dětí?
Nebo ty u teď ví, e u tebe se "tetičky" střídat nebudou?
Upravil(a) majkafa (20. 5. 2009 22:39)
Mulz napsal(a):
Kdo je moderátor???? Tohle tu nechápu....
Moderátor je člověk, který má kromě práv uivatelů navíc jetě povinnost starat se o toto diskusní fórum z hlediska pravidel stanovených majiteli serveru, viz zde: http://fora.babinet.cz/misc.php?action=rules
Není tady
Majka, sám dodatočne vysvetlil ako to pôvodne myslel a ako zle napísal... Treba dúfa, e akékožvek striedanie prebehne MIMo do detí do chvíle, kým nebudú predstavené tetičky a strýčkovia ako "perspektívni partneri". Na oboch stranách.
Není tady
ad1/ a co jako s takovým exemplářem?
ad2/ jestlie i tvá reakce, tak jako mé, vycházejí z osobních zkueností, nevím, nad čím se čertí? Teď píe, e změna nebude k lepímu jak pro Mulze, tak pro jeho partnerku, tak pro děti - ale původně ses zaměřila pouze na Mulze Ty tu nepříjemnost vidí předevím v tom, e "nebude mít domácí servis". Já bych se toho tak nebála...ale jsou tací chlapi, e strčí raději hlavu do písku a dělají, e nic nevědí, jen aby o ten servis nepřili
ad 1/ Mulz věděl předem, e partnerka není z nejcudnějích. Přesto do vztahu el dobrovolně a stejně tak si s ní pořídil dvě děti. I u toho prvního, náhodně počatého, monost volby měl. Vybral si, jak si vybral a jetě souití bez lásky, dokonce s deklarovaným časovým omezením ze své strany, "upevnil" děckem dalím, protoe "ho chtěl". Malinko mi to zavání tím, e "exemplář" splnil svou povinnost a můe odejít.
ad 2/ "I kdy jsi paranoik, neznamená to, e po tobě nejdou" Pravděpodobně velmi přesně tuím, proč nevynechá jedinou příleitost si kousnout , ale to sem nepatří.
Moná sis nevimla, ale o domácím servisu nepadlo slovo. Pouze jsem konstatovala, e paní se na chodu domácnosti svým způsobem podílela, co jen a jen znamená, e na to byli dva, co je poněkud snaí. Kdy paní odejde, nebude mít děti denně u sebe, co je změna oklivá, ale praktických starostí jí ubyde. Jestli se jim povede uvaovaný model skoro střídavé péče, bude to pro děti změna nepříjemná, ale při zachování základní slunosti rodičů ne nezvládnutelná. No a pokud by se Mulz chtělo děti starat kompletně, bez pomoci babičky (o čem si dovolím pochybovat), bude to on, komu změna přidělá nejvíc komplikací.
Není tady
Mulz napsal(a):
majkafa napsal(a):
Je to zákonem dáno? Kterým?Není to dáno ničím, ani zákonem, ale jak jsem napsal, nevytrhávat z kontextu. Prostě by mi mohlo vadit, e se tam budou střídat strýčkové jak na běícím pásu. Napsal jsem to natvanej na Vás vechny. Nepředpokládám, e kdyby děti byly doma někoho by doma měla. Asi ne, ale tomuhle soud nemusí věřit.
A ty si tety bude vodit kam? A proč střídat? To, co předpokládá, je katastrofickej scénář.
Prober se a začni uvaovat reálně.
Nevyel vám vztah. Jdete od sebe. Ty si najde partnerku, ona si najde partnera.
Děti je budou brát, jako vae nové partnery.
Pokud jeden z vás (hádej na koho myslím) nebude dětem vykládat, jak jeden nebo druhej střídá partnery, e je to xxxxx a podobný blbiny.
Srovnej si to v hlavě. A přiznej si, e tvá partnerka je normální enská, co má právo, stejně jako ty, na novej a lepí ivot. Má právo na děti... To, e vy dva spolu nedokáete ít jí jaksi tahle práva nebere, ví...
Není tady
javena napsal(a):
Mulz napsal(a):
majkafa napsal(a):
Je to zákonem dáno? Kterým?Není to dáno ničím, ani zákonem, ale jak jsem napsal, nevytrhávat z kontextu. Prostě by mi mohlo vadit, e se tam budou střídat strýčkové jak na běícím pásu. Napsal jsem to natvanej na Vás vechny. Nepředpokládám, e kdyby děti byly doma někoho by doma měla. Asi ne, ale tomuhle soud nemusí věřit.
..............Kalkul...........A ty si tety bude vodit kam? A proč střídat? To, co předpokládá, je katastrofickej scénář.
Prober se a začni uvaovat reálně.
Nevyel vám vztah. Jdete od sebe. Ty si najde partnerku, ona si najde partnera.
Děti je budou brát, jako vae nové partnery.
Pokud jeden z vás (hádej na koho myslím) nebude dětem vykládat, jak jeden nebo druhej střídá partnery, e je to xxxxx a podobný blbiny.
Srovnej si to v hlavě. A přiznej si, e tvá partnerka je normální enská, co má právo, stejně jako ty, na novej a lepí ivot. Má právo na děti... To, e vy dva spolu nedokáete ít jí jaksi tahle práva nebere, ví...
Já vim.... Tonoucí se stébla chytá.... A mozek to nebere...
Není tady
Mozek to jednou pobere.
Jene ne to pobereme, do té doby někdy stihneme udělat hrozné věci, které u nejdou vzít zpět.
A mozek to nebere...
... není výmluva ani omluva pro to, co tě momentálně napadá a co bys (nedej Boe) mohl v současném pominutí smyslů provést.
Není tady
Tedy to, e nechce jít někam k nezávislému poradci, mě nabádá k pojmenování "kačena"!!!
I kdy by to mělo slouit jen jako dohoda o dalím společném působení na děti a ne o pokračování beznadějńého vztahu, tak by to bylo k prospěchu vech... Mulzová má u mě o bod míň... Zdá se, e ona to také zabalila. Kdyby o pokračování vztahu stála, stojí snad o radu ... Takhle to začíná na mě působit, e bude asi bitva o děti....
A dát jí sem link je blbost! V okamiku, kdy by poznala Mulze li by po sobě a hledali jen podporu davů, jako se to tu u vyskytlo párkrát u jiných ...
No , ádná sláva po ránu...
Jsem tak trochu doufala, e se tu objeví zpráva od Mulze - dnes nepíu, jdeme do poradny, budeme řeit co a jak dál aby to bylo co nejsnadnějí pro prcky....
Není tady
katafyge napsal(a):
vzah matka - diea ničím nenahradí, je to ten prapôvodný a najdôleitejí vzah
ktorý človek vôbec, v tomto svete, má
Nesmysl. Můj mu bral donedávna svoji matku jako pouhou kámoku (bez nějakých větích citových vazeb). V posledních letech u nebyl schopen unést její vypočítavé a bezohlené jednání, take se s ní přestal stýkat, protoe jí pohrdá.
Naopak miluje a váí si otce, který ho od 10ti let vychovával, je čestný a fér chlap.
Není tady
To je určite pravda, ale... vychovávala som chlapca, ktorý svoju maktu prakticky nepoznal(opustila ho v 7-mich mesiacoch a potom ju videl RAZ na popus psychológa v 10 rokoch...) a trvám na tom, e ho to poznamenalo skomplikovalo mu to ivot a dodnes má so sebou viac práce ako iní žudia "z úplných rodín". Hlavne pre malé deti je matka nenahraditežná, mono nie biologická - ak nefunguje - ale proste ena, ktorá plní vetky potreby toho malého dieaa. Nenadarmo majú aj moslimi so svojím patriarchátom pravidlo, e pri rozvode je diea do 8 rokov u matky a potom prechdáza k otcovi(ak sa rodičia nedohodnú inak).
Není tady
Jsem naprosto pevně přesvědčená, a ideální je, pokud mají děti oba rodiče. O tom ádná .....
Ale nemyslím si, e by byl nějaký markantní rozdíl v tom, jestli má v péči dítě otec nebo matka, spí bych řekla, e záleí na tom konkrétním rodiči. Jsem naprosto přesvědčená, e otec mých dětí by jim byl stejně dobrým "vychovatelem" jako já. Sice neumí vařit, prát, ehlit ..... atd., ale to není podle mne a tak podstatné a dá se to naučit. Rozhodně vím, e by jim nechyběl zájem, pozornost a starostlivost a o to jde.
Není tady
Já myslím, e kadého poznamená nezájem nebo nemonost stýkat se s jedním z rodičů. Nezáleí na tom, jestli je to otec nebo matka.
Znám holku, co k mámě nesměla - komplikované dospívání, nenávist k otci.
Klučíka, co na něj máma peče - velká, ale velká vazba na otce, a chorobná, má strach, co kdyby se na něj vy...
i táta.
Holčina, co se na ní vybodli oba, vychovává teta a strýc, občas se bojí prosadit svou, aby se nezlobili.
Kluk, co tátu měl rád, ale podle mámy byl blbec, protoe táta jí opustil a to se nedělá. Komplikace při styku z matčiny strany. K tátovi nael cestu v dospělosti k mámě nikdy. Nějak to přeil a brzy se osamostatnil.
Holka, co se na ni vybodl táta. Pro mámu byl par..., kure..., ha... Komplikované dospívání, vztahy na draka.
Důleití jsou prostě OBA.
Není tady
Ano, důleití jsou oba.
Javeno, já znám zase několik případů, kdy děti vyrůstali v úplné a přesto nějakým způsobem "postiené" rodině a jsou z nich zakomlexovaní jedinci plní zloby a negativismu.
Nai se rozvedli, kdy mi byli tři, vyrůstala jsem s mamkou. Vůbec si nepamatuji, e jsem někdy s tátou ila, byla jsem malinká. Ale .... od té doby si mne taka kadý druhý víkend bral od pátka do neděle, jezdila jsem s jeho novou rodinou na dovolené atd. Máme skvělý vztah, mám jeho i jeho enu velmi ráda a bráchové z jeho druhého manelství mne berou jako opravdickou ségru. Oni dva by z úplné rodiny se spolu u 5 let vůbec nebaví a jediným jejich sourozencem jsem pro oba teď vlastně já.
Tak já vám nevím ..... ale určitě záleí na tom, jak se ti dva rodiče po rozvodu k sobě chovají. Kdykoliv taka chtěl, zavolal mamce, jestli si mne můe vzít, dali řeč a pokud mamka neměla nějaké jiné plány, mohl si mne vzít prakticky kdykoliv. Nikdy na mne s ničím nezapomněl a já jsem nikdy neměla ani náznakem pocit, e by kluci pro něj byli důleitějí, protoe je má s novou manelkou. Nikdy jsem neměla sebemení pocit, e bych "macece" nějak vadila. Moje děti mají z mé strany vlastně dvě babičky. Hodně dlouho vlastně ani nechápaly, e tátova ena vlastně jejich babička není. Hlídá nám je kdykoliv potřebujeme a děti k ní i samy chodí, není ádný rozdíl mezi babičkou (mojí mamkou) a babičkou od dědy.
Podle mne je vechno o přístupu. Jestli se rodiče po rozchodu tepou a pomlouvají, děti tím trpí. Já jsem nikdy nic takového nepoznala a jsem za to rodičům vděčná.
Není tady
katafyge napsal(a):
diea má dve rúčky, jednu pre mamu druhú pre otca, Hroi v tomto sme za jedno , kadý rodič má pecifickú
úlohu v ivote a nahrádza ju nebýva astné, len mám pocit, e ten cit pre rozlíenie tu zakladatežovi vlákna chýba
Naprostý souhlas. A pokud s tím něco neudělá, můe se klidně za dvacet let stát, e stejně tak jako teď jeho ego smetlo partnerku, smete pak i dospělé dítě, které se nebude chtít chovat podle jeho pravidel.
O tom to toti je - co se nenaučí teď, halt se nauči později a bude to o to víc bolet.
Není tady
Fanny5 napsal(a):
katafyge napsal(a):
ktorý človek vôbec, v tomto svete, máNesmysl. Můj mu bral donedávna svoji matku jako pouhou kámoku (bez nějakých větích citových vazeb). V posledních letech u nebyl schopen unést její vypočítavé a bezohlené jednání, take se s ní přestal stýkat, protoe jí pohrdá.
Naopak miluje a váí si otce, který ho od 10ti let vychovával, je čestný a fér chlap.
Fany, bohuel to není nesmysl. Oba rodiče mají své místo v ivotě dítěte a to hodně důleité. Pokud matka tvého manela svou úlohu nezvládla, projevilo se to nejspí na jeho vzorcích chování, co ty sama asi ví nejlíp.
Nu a e to otec zvládl, to je dobře. Mimochodem právě cca od těch 10tilet matčina úloha ustupuje do pozadí a role otce nabývá na důleitosti. Přečte si to v kadé knize o vývojové psychologii dítěte.
(knihy od Chvály + Trapkové jsou naprosto vyčerpávající)
Myslím, e Mulz si natěstí uvědomuje důleitost obou rodičů pro výchovu dětí. Je teď jen natvaný. A to zpracuje, bude nejspí k patrtnerce vstřícnějí. A to nikoliv ve smyslu toho, e by s ní zůstal, ale tak, e se dokáe dohodnout o výchově dětí.
Není tady
Myslí Pan, e to bylo jeho ego, co jí smetlo? Pokud by jeho partnerka byla "silná v kramflecích" prostě svá, těko by jí mohlo něco smést.
Myslím, e Mulz na tom s tím egem zas není tak patně, kdy je schopný takové upřímnosti. Kdyby měl tak hrozného egoue, nemyslím, e by byl vůbec schopný pobrat nae příspěvky a zamýlet se nad nimi.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
katafyge napsal(a):
ktorý človek vôbec, v tomto svete, máNesmysl. Můj mu bral donedávna svoji matku jako pouhou kámoku (bez nějakých větích citových vazeb). V posledních letech u nebyl schopen unést její vypočítavé a bezohlené jednání, take se s ní přestal stýkat, protoe jí pohrdá.
Naopak miluje a váí si otce, který ho od 10ti let vychovával, je čestný a fér chlap.Fany, bohuel to není nesmysl. Oba rodiče mají své místo v ivotě dítěte a to hodně důleité. Pokud matka tvého manela svou úlohu nezvládla, projevilo se to nejspí na jeho vzorcích chování, co ty sama asi ví nejlíp.
Nu a e to otec zvládl, to je dobře. Mimochodem právě cca od těch 10tilet matčina úloha ustupuje do pozadí a role otce nabývá na důleitosti. Přečte si to v kadé knize o vývojové psychologii dítěte.
(knihy od Chvály + Trapkové jsou naprosto vyčerpávající)
Myslím, e Mulz si natěstí uvědomuje důleitost obou rodičů pro výchovu dětí. Je teď jen natvaný. A to zpracuje, bude nejspí k patrtnerce vstřícnějí. A to nikoliv ve smyslu toho, e by s ní zůstal, ale tak, e se dokáe dohodnout o výchově dětí.
Pan, já tady u několikrát psala, e důleití jsou oba rodiče, ale někdy to prostě není moné, aby spolu ili a obětovali svůj ivot pro to, aby děti měly úplnou rodinu. Mylím, e někdy je lepí, kdy se rozejdou. Pak záleí u jen na tom, jak se k tomu porozvodovému vztahu postaví.
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Myslí Pan, e to bylo jeho ego, co jí smetlo? Pokud by jeho partnerka byla "silná v kramflecích" prostě svá, těko by jí mohlo něco smést.
Myslím, e Mulz na tom s tím egem zas není tak patně, kdy je schopný takové upřímnosti. Kdyby měl tak hrozného egoue, nemyslím, e by byl vůbec schopný pobrat nae příspěvky a zamýlet se nad nimi.
Upřímnosti? K sobě? Kde?
K tomu smetení, my nevíme nic o tom, jak se ke své partnerce Mulz choval celou dobu, co spolu ili (ani o tom, jak se k němu chovala partnerka). Třeba z něj na dálku čielo, e to není vztah, se kterým by počítal do budoucna, jak tady ostatně sám napsal.
A to je řacha i pro enu silnou v kramflecích.
Upravil(a) majkafa (21. 5. 2009 10:51)
Majko, nechce si mi prohledávat tohle obsáhlé vlákno, ale na můj vkus to s Mulzem není tak patné. Vůbec se mnou nemusí souhlasit, to po tobě nechci. Prostě mám jinou toleranci ne ty.
Já mám toti jetě v ivé paměti dobu, kdy jsme se handrkovali my s mým chlapem, a to ti povím, e ten nebyl tehdy schopen uznat vůbec nic. Vinil mne i z globálního oteplování a on byl skvělýnaprosto ve vem.
Není tady