6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám takový problémek: Při podřepu mě bolí koleno,začalo to nejdříve v zadní části v ohybu kolena,ted uz i vepředu.Taky cítím bolest,kdy si dám při sedu nohu přes nohu.Zajímavé je,e při jízdě na kole nebo při chůzi to nebolí.Nedej bůh si na to koleno kleknout-to u neudělám vůbec nic.Nemáte někdo s tímto zkuenost,o co by se mohlo jednat?Při opakovaném ohýbání kolena mi tam slabě křupe.Díky.
Není tady
Můe to být klidně meniskus.
Nespadla jsi na koleno? Já si ho takhle odvařila sportem, nejdříve pád bři bruslení, potom u nohejbalu a nakonec zcela odrovnán při fotbalu.
Prvotní pocity/bolesti/stavy jsem měla stejné, jak popisuje.
Zajdi k doktorovi, udělá ultrazvuk, vyetří a uvidí!
Není tady
liskovyker: Ahojky, to mame asi stejny problem Ja koleno nepokrcim vic jak do uhlu asi 75stupnu...drep vubec uz akoro ani nevim co je, nejde to a kdyz uz se obcas podari tak mi tam tak lupne, ze zase 2mesice kulham jak 90ti leta babicka U doktora jsem byla a pry VSE OK !!!!! Tak nevim no. Hraju volejbal, ale mam ortezu, a nemuzu hrat na 100% jak se rika:( Tak nevim co s tim...spis kam s tim zajit.... Tak at je to brzo lepsi nebo at ti s tim aspon nejaky doktor brzo pomuze!
Není tady
Před časem jsem patně stoupla (díra v trávníku), hrozně to zabolelo a pak jen občas při otáčivém pohybu kolena, dřepnout a kleknout vůbec nelo. Ortoped mě poslal na rent. a sono a zjistil poranění vnitřního men. Take pokud nechci na operaci, doporučil mazání a práky. Ani jsem u nela na kontrolu, nebolí to pořád, ale často.
Není tady
No jo,jene já si nejsem vědoma úrazu nebo něčeho takového/alespon posl.dobou ne/.A jeliko jsem silnějí postavy/ač se snaím sportovat /bojím se jít k nám k ortopedovi.On prý na tlusté lidi řve,e a zhubnou,tak teprve se jimi bude zabývat.
Není náhodou při menisku otok?Já otoky nemám.Ale dneska v práci,jak jsem vstala,mi tam tak prásklo,e to vichni slyeli.Docela mě to trápí,nebolí to zase a tak moc,ale mám strach jezdit na kole,abych si to jetě více nepohorila a o lyování a běkách v zimě ani nemluvě-pokud mě to bude dál trápit.A "kynout"bez pohybu se mi nechce.Ach jo,připadám si někdy jak stará babka:-)
Není tady
liskovyker: To je zajimavy ten pohled kazdyho lekare. Me zase rekl, ze mam pribrat ze se pak nesmim divit, ze me to boli, kdyz nemam zadny tuk. Tak to clovek fakt pak uz nevi jakou vahou by se jim zavdecil...
Jinak mi ty kolena lupou i jen kdyz jdu a vsichni to slysi a dycky: Co to lupe? Des no:(
Radila bych ti zajit radsi k lekari, kdyztak zkus jinyho jestli se ti nechce k tomu, co mas u vas.
Není tady
Myslím, e meniskus to nebude, to by tě to bolelo z vnitřní nebo vnějí strany a určitě při chůzi. Moná problémy s chrupavkou. Zkus nějakou výivu pro chrupavku, dobrý a cenově dostupný je Colafit - čistý kolagen. Ale k tomu ortopedovi si určitě dojdi. Nemá monost jít k nějakému jinému ne "místnímu"?
Není tady
Meniskus bolí při chůzi,ale pokud je pokození mení,tak nemusí.Já jsem po artroskopii asi 3 roky,kdy mi zjistili naprasklý meniskus,vyndali úlomek,začistili hrany a odstranili přetrhlé vazy.
Teď s novým přítelem jezdím na vandry a koleno dostává záhul.Před týdnem jsme li z kopce(lesní krpál,ádná cesta)nějak blbě jsem dolápla a teď mě straně bolí koleno při chůzi ze schodů a při dřepu a taky si nemůu kleknout.Chůze a schody nahoru mi nevadí a jízda na kole taky.
Tohle co má opravdu vypadá na ten meniskus nebo aspoň přetrené vazy.Já to měla po úrazu,ale pokud jsi silnějí,můe meniskus prasknout i při chůzi.A taky takhle můe začínat artróza,kterou od určitého věku máme prý stejně vichni.Ortopeda zkus a klidně si vymysli,es v zimě uklouzla na ledu,aby neměl kecy o váze.Chtělo by to,aby tě poslal na artroskopii,rentgenem se moc nepozná.
Není tady
Ivča K. napsal(a):
Meniskus bolí při chůzi,ale pokud je pokození mení,tak nemusí.Já jsem po artroskopii asi 3 roky,kdy mi zjistili naprasklý meniskus,vyndali úlomek,začistili hrany a odstranili přetrhlé vazy.
Teď s novým přítelem jezdím na vandry a koleno dostává záhul.Před týdnem jsme li z kopce(lesní krpál,ádná cesta)nějak blbě jsem dolápla a teď mě straně bolí koleno při chůzi ze schodů a při dřepu a taky si nemůu kleknout.Chůze a schody nahoru mi nevadí a jízda na kole taky.
Tohle co má opravdu vypadá na ten meniskus nebo aspoň přetrené vazy.Já to měla po úrazu,ale pokud jsi silnějí,můe meniskus prasknout i při chůzi.A taky takhle můe začínat artróza,kterou od určitého věku máme prý stejně vichni.Ortopeda zkus a klidně si vymysli,es v zimě uklouzla na ledu,aby neměl kecy o váze.Chtělo by to,aby tě poslal na artroskopii,rentgenem se moc nepozná.
Ivčo, a jak funguje bez vazů? Já jsem tři týdny po plastice, zatím chodím o berlích. Bála jsem se nechat to tak, e budu mít později problémy. Menisky mám samozřejmě taky v háji.
Není tady
sugar napsal(a):
Myslím, e meniskus to nebude, to by tě to bolelo z vnitřní nebo vnějí strany a určitě při chůzi. Moná problémy s chrupavkou. Zkus nějakou výivu pro chrupavku, dobrý a cenově dostupný je Colafit - čistý kolagen. Ale k tomu ortopedovi si určitě dojdi. Nemá monost jít k nějakému jinému ne "místnímu"?
Já beru kolafit u 3 měsíce a zdá se to být o dost lepí! Ale jsetli je to opravdu tím nebo něčím jiným...
Není tady
hhanca napsal(a):
sugar napsal(a):
Já beru kolafit u 3 měsíce a zdá se to být o dost lepí! Ale jsetli je to opravdu tím nebo něčím jiným...
třeba to funguje jako placebo ale to je fuk, hlavně e se cítí líp, ne?
Není tady
sugar napsal(a):
Ivčo, a jak funguje bez vazů? Já jsem tři týdny po plastice, zatím chodím o berlích. Bála jsem se nechat to tak, e budu mít později problémy. Menisky mám samozřejmě taky v háji.
No zatím nevím jak se to bude vyvíjet,já toti do teď nějak moc nechodila.Vude jsem jezdila na kole,navíc od loňského května do letoního ledna jsem od bederní páteře nemohla skoro chodit,potom to najednou přelo a teď teprve začínám s přítelem jezdit po vandrech,ale zatím jsem byla jen 4x.Teď mě začlo bolet to koleno,mau a uvidíme jak to bude pokračovat.Musím si koupit něco na koleno(na zpevnění)jenom na ty horí trasy.
Není tady
hhanca: "Já beru kolafit u 3 měsíce a zdá se to být o dost lepí! Ale jsetli je to opravdu tím nebo něčím jiným..."
Tak mně Kolafit nějak nezabírá, u víc ne rok ho kupuji. Co se mi ale zdálo být fajn, tak elektroléčba. Při ní jsem sice měla pocit, e se koleno zhorillo, nadávala jsem si, e jsem do toho la, ale po dokončení docházek na středisko to bylo výrazně lepí.
KOleno mi nelupe, spí někdy mívám pocit, jako by mi do něj někdo zabodával jehličky. Klečet u nemůu celý roky. Kdysi jsem se vyplácla na kole.
Jízda na kole pro mě bohuel dnes moc není. Vdycky jsem pak výlet odkulhala. Doktor mi řekl "etřit se nebo nastoupí o to rychleji umělý kloub".
A já se etřit moc neumím..... jsem "rozběhaný" typ.
Není tady
Tak jsem ,vám,děvčata tedy zajela do větího města asi 30km k ortopedovi,který mi sice nenadával,e jsem tlustá,ale zato nějak léčil od stolu.Jen mi troku promakal nohu,zeptal se,co a jak a řekl,e mám zřejmě oslabenou chrupavku.Dal mi Flexodon/výiva chrupavky/ a napsal mi elektroléčbu.Prý pokud se to nezlepí,mám přijet znovu.No a jako na potvoru mého přítele začalo bolet taky koleno-ale jinak,ne mě: Má troku otok,bolest nejen při chůzi,ale i při řízení vozu,cítí to hodně v klidu a pokud jde na wc a sedne,pak těko vstává-bolí ho to.Tak jsme se teď v neděli na kole řechtali,e u jsme jak důchodci-samozřejmě máme přes 40 a asi si myslíme,e člověk bude pořád OK a nic ho nebude bolet:-DNo nic,zítra jdu na tu elektroléčbu a uvidím.
Není tady
liskovyker napsal(a):
Tak jsem ,vám,děvčata tedy zajela do větího města asi 30km k ortopedovi,který mi sice nenadával,e jsem tlustá,ale zato nějak léčil od stolu.Jen mi troku promakal nohu,zeptal se,co a jak a řekl,e mám zřejmě oslabenou chrupavku.Dal mi Flexodon/výiva chrupavky/ a napsal mi elektroléčbu.Prý pokud se to nezlepí,mám přijet znovu.No a jako na potvoru mého přítele začalo bolet taky koleno-ale jinak,ne mě: Má troku otok,bolest nejen při chůzi,ale i při řízení vozu,cítí to hodně v klidu a pokud jde na wc a sedne,pak těko vstává-bolí ho to.Tak jsme se teď v neděli na kole řechtali,e u jsme jak důchodci-samozřejmě máme přes 40 a asi si myslíme,e člověk bude pořád OK a nic ho nebude bolet:-DNo nic,zítra jdu na tu elektroléčbu a uvidím.
No vidí, jak jsi si poradila. Pokud bude mít stále problémy, chtěj po ortopedovi, a tě pole na magnetickou rezonanci, ta zjistí problém s docela velkou přesností (mnohem lépe ne rentgen). Oni to doktoři nechtějí moc psát, protoe je to drahé vyetření, ale pokud tě to bude stále bolet, trvej si na svém.
Není tady
Přidám se se svým kolenem do mlýna,po hezkém víkendu na zahradě,okopávání záhonu(ne plantáe),a odvozu tří koleček hlíny koleno začalo opět stávkovat.Zítra jdu na ortopedii domluvit si injekce Sinovialu.Myslím,e mi to radila Sugar,problém je,e to pojiovna větinou nechce proplácet,pět injekcí obnáí 10 000.,kč,no kdy neproplatí budu si to muset zaplatit,co bych pro svou artrozu neudělala.A navíc budo prázdniny a nechci se jen belhat.
Není tady
pajaja napsal(a):
Přidám se se svým kolenem do mlýna,po hezkém víkendu na zahradě,okopávání záhonu(ne plantáe),a odvozu tří koleček hlíny koleno začalo opět stávkovat.Zítra jdu na ortopedii domluvit si injekce Sinovialu.Myslím,e mi to radila Sugar,problém je,e to pojiovna větinou nechce proplácet,pět injekcí obnáí 10 000.,kč,no kdy neproplatí budu si to muset zaplatit,co bych pro svou artrozu neudělala.A navíc budo prázdniny a nechci se jen belhat.
Pajajo, pojiovna ti to proplatí, ale doktor musí napsat, e má artrozu myslím min. 2 stupně. Domluv se s ortopedem.
Není tady
Ivča K. napsal(a):
sugar napsal(a):
No zatím nevím jak se to bude vyvíjet,já toti do teď nějak moc nechodila.Vude jsem jezdila na kole,navíc od loňského května do letoního ledna jsem od bederní páteře nemohla skoro chodit,potom to najednou přelo a teď teprve začínám s přítelem jezdit po vandrech,ale zatím jsem byla jen 4x.Teď mě začlo bolet to koleno,mau a uvidíme jak to bude pokračovat.Musím si koupit něco na koleno(na zpevnění)jenom na ty horí trasy.
Taky me bolesti donutily koupit ortezu Na volejbal a sport nutna a obcas nasadim i na prochazku:( A je to vazne o hodne lepsi. Mam tu s postrannim zpevnenim, sice stala 1100:( ale pomaha....
Není tady
hhanca napsal(a):
Taky me bolesti donutily koupit ortezu Na volejbal a sport nutna a obcas nasadim i na prochazku:( A je to vazne o hodne lepsi. Mam tu s postrannim zpevnenim, sice stala 1100:( ale pomaha....
Tak u mě to bude horí,já toti vyzkouela vechny druhy a jeliko mám silnějí stehna,tak mě vechny straně krtí nebo se mi rolujou,ale asi si koupím trekingové hole.Pro mě to bude i lepí ne ortéza.Potřebuji to jen kvůli chůzi,na volejbal a nohejbal jenom koukám(hraje přítel),tam by mi zase vadili tenisové lokte a teď i karpály,já halt musím mít od veho kousek,to mám vechno od poctivé práce.
Není tady
Ivča K. napsal(a):
hhanca napsal(a):
Tak u mě to bude horí,já toti vyzkouela vechny druhy a jeliko mám silnějí stehna,tak mě vechny straně krtí nebo se mi rolujou,ale asi si koupím trekingové hole.Pro mě to bude i lepí ne ortéza.Potřebuji to jen kvůli chůzi,na volejbal a nohejbal jenom koukám(hraje přítel),tam by mi zase vadili tenisové lokte a teď i karpály,já halt musím mít od veho kousek,to mám vechno od poctivé práce.
Ja mam teda presne opacny problem, ja zase musim mit ortezy pro deti
Se mi dycky v obchode smeji kdyz si zmerim obvod, ze takovy maly snad ani nemaji:) Ale tedka mam fakt fajn, uz mam doma 3, ale tahle je supr:)
Není tady
Ahoj, mám s kolenem podobné problémy, jaké tady popisujete - bolí mě hlavně při chůzi ze schodů, při dřepu (dolů to jde, mám problém se zvednout), kdy vstávám ze idle, z WC apod., klek mi nevadí.
Byla jsem u ortopeda, podle rentgenu nic moc nezjistil, jen začínající artrózu. Začalo mi to po delí chůzi z kopce, tak usoudil e půjde asi o úpony. Napsal mi GOOl na chrupavku a Melovis na bolest, taky rehabilitaci - teplo a elektro. Je to asi 14 dní - moná je to krátká doba, ale zatím nic moc.
Chci jsem se zeptat hlavně Ivči K. a liskovyker jak na tom teď jste, jestli vám něco pomohlo. dík
Není tady
sugar napsal(a):
pajaja napsal(a):
Pajajo, pojiovna ti to proplatí, ale doktor musí napsat, e má artrozu myslím min. 2 stupně. Domluv se s ortopedem.
Tak u mi ty injekce píchají, je jich 5, zatím mám 3. Pojiovna to proplatila, je to Synocrom.
Není tady
Sonia napsal(a):
Ahoj, mám s kolenem podobné problémy, jaké tady popisujete - bolí mě hlavně při chůzi ze schodů, při dřepu (dolů to jde, mám problém se zvednout), kdy vstávám ze idle, z WC apod., klek mi nevadí.
Byla jsem u ortopeda, podle rentgenu nic moc nezjistil, jen začínající artrózu. Začalo mi to po delí chůzi z kopce, tak usoudil e půjde asi o úpony. Napsal mi GOOl na chrupavku a Melovis na bolest, taky rehabilitaci - teplo a elektro. Je to asi 14 dní - moná je to krátká doba, ale zatím nic moc.
Chci jsem se zeptat hlavně Ivči K. a liskovyker jak na tom teď jste, jestli vám něco pomohlo. dík
Měla jsem podobné problémy jak píe, s tím rozdílem, e mě bolelo i pokleknutí. Ortoped mi napsal magnety - ty ale moc nepomohly a Condrosulf 400 na 3 měsíce. Ten zabral, ale a ten třetí měsíc. Jo a taky nějaké léky na bolest, ale ty jsem raděj nebrala, lékárnice říkala, e jsou hodně silné. Od té doby mám pokoj. I před tím jsem jedla různé ty doplňky na chrupavky, ale ádný mi nepomohl, a tento. Při jízdě na kole - kdy je chladněji, tak si dám na koleno návlek a i doma, kdy sedím u TV, tak automaticky přikryju kolena.
Není tady
ahoj, posledních pár týdnů mě dost začali bolet kolena při chůzi trochu, při běhu dost. Nevím, co stím
Není tady
Zdravím, já takový problém nemám, ale manel trpí na kolena i kyčle a pomohl mu artaxin. Tak třeba by vám to té pomohlo
Není tady