29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
u nás taky slunečno, ale fouká studený vítr
já si taky říkám, že každým dnem se šance zvyšují, Tobi už by měl mít přes kilo, ale i tak si říkám, že aspoň do toho 36, 37 by bylo dobré vydržet 2v 1
mám kamarádku a ta rodila v 34 tt a malej měl 2,8 kg, akorát prodělal novorozeneckou sepsi, ale už je z něco parádní rošták
Není tady
Tak já taky beru magnezko, ale už dost dlouho a prozatím musím klepat mám od křečí klid. Sem tam mě postihne jedna noha, ale fakt vyjímečně.... Beru ho ale 3x denně.
Není tady
Lu, já někdy beru též magnezko, které jsem si koupila.....ale asi si nechám předepsat od doktora nějakou vyšší dávku...prý to fakt pomáhá...uvidíme...křeče v lýtkách jsem před tou dnešní nocí ještě neměla, dnes byla premiéra chytlo mě to naštěstí jen do jedné nohy a zrovna teda do té, kde mě víc bere i kyčel...tak to spolu asi souvisí...
Verunce budu držet palečky, malé má ještě chvilku čas, ale i kdyby, tak by to mělo být OK...na kurzu nám říkali, že pokud je mimís 34+0, tak sice je ještě nedonošený, ale od tohoto týdne pracují už naplno i plíce, takže by to mělo být bez větších komplikací...a rodí se děti v mladších týdnech a přežívají...ale 25 tt, to si teda neumím představit...hranice, kdy se zachraňuje je 24+0, tak to máme všechny zdárně za sebou...
Není tady
bre ranko pupickove
pauli, keksi a dalsi kontrolky hodne stesti
Ivko, teda vypadas slibne, no ale kdyz nechces, tak jeste pockej noooo ... hlavne aby to nemel Kraus v primem prenosu
Jani, diky za zpravicku...jinak nevim, co je to cokosnek, ale vypada to mnamooozne! To je slusna hodnota po takovem nasupu
Verunce drzim moc palce!
Pauli, at Ti dovezou vse v cajku a v cas
Pavliku, o krecich do lytek mi ani nemluv, muj mi takhel rovnal haksny minuly tyden
Luli, to je dobre, ze se ma kloucek k svetu
Katko, ja jsem pila malinik - jen listy, mela jsem to z bylinky...ted do nich chci jit zase
Není tady
No jak jsem byla v porodnici na pozorování, tak se mnou na pokoji byla mamina, která rodila ve 32. týdnu, ale miminko odpovídalo 28. týdnu - špatně fungovala placenta. Holčička měla 1200g, byla v inkubátoru, ale říkala, že dobře prospívá atd. No a pak tam přišla další mamina, která na tom byla podobně.
Není tady
no to je jiná, pokud blbě funguje placenta je to průšvih
jinak čokošněk je takový závin z listového těsta s vanilkovým pudingem a posypaný kousky čokolády, je děsně sladký a strašně dobrý
Není tady
ty jofka a TY jsi mela 2 (slovy DVa) a takovou peknou hodnotu, no to jsi teda faaakt dobra
Zanet to jsou takove ty pripady, ktere cloveka uklidni, vid, kdyz vidi, ze "se to da" i takhle brzy...ja mam z toho vzdycky radost a zaroven takove mrazeni v zadech
Není tady
mňam, tak čokošnek mě teda dost zaujal hned bych si ho dala
Já si teď ujíždím na mraženým ovoci - maliny, jahody, borůvky, ale jím to právě ještě zmrzlý, mmmmmm, jdu si hned dát misku malin
Není tady
teda holky vy si dáváte do nosu ....
já bych si dala horký maliny, mnáááám
čočkošnek teda vypadá dobře, ale bude sladkej jak cumel
Není tady
Holky, já se jdu ještě na chvilku natáhnout, v 6:15 k nám přijel bagr a vzbudil mě, tak jsem nějaká nedospalá
Tak se tu zatím mějte, dobrou
Není tady
Jo a taky jsme se právě v nemocnici bavili o té těhu cukrovce, tak tam byla každá druhá s dietou a vždy říkala, to byl ale omyl, protože skoro žádnou dietu jsem nedržela a hodnoty se držely v normě..... Prostě organismus na ten sladký blibajz určitě u každého reaguje jinak.... Aspoň to si myslím.
Není tady
Luli, se máš, taky bych si ještě schrupla, ale s Míšou to nějak nejde
Není tady
Žanet napsal(a):
Luli, se máš, taky bych si ještě schrupla, ale s Míšou to nějak nejde
hmmm taky bych šla ještě do hajan
Není tady
Žanet já si myslím, že za prvé stres při tom vyšetření dělá svoje, další je , že normálně se po jídle doma hýbeš, takže cukr jde taky dolů a já osobně jím pořád, takže do sebe nenarvu najednou 75 g sacharidů, ale je tělu dodávám průběžně, proto si myslíím, že se mi to zatím držím
ale kdybych si dala asi 100 g čokolády asi by se to zdvihlo a to je špatně, takže tohle vypouštím a dám si když tak 1-2 kostičky na chuť a víc nic
Není tady
Žanet napsal(a):
Jo a taky jsme se právě v nemocnici bavili o té těhu cukrovce, tak tam byla každá druhá s dietou a vždy říkala, to byl ale omyl, protože skoro žádnou dietu jsem nedržela a hodnoty se držely v normě..... Prostě organismus na ten sladký blibajz určitě u každého reaguje jinak.... Aspoň to si myslím.
za sebe se pod toto klidne podepisu
Není tady
Jani, ty mě děláš chutě s tím čokonoškem..jestli mi dobře výjdou ty výsledky cukru, hned si skočím něco podobného koupit... ale je fakt, že já se teď hlídám a když je největší chuť na sladké, že se to fakt nedá vydržet, tak si dám aspoň kousinýnek hořké čokolády a mám zase na nějaký čas pokoj...
Já dnes vstávala v 5:45 a jela do práce, k tomu ta hrozná noc, tak jsem jak mátoha...hned bych šla spát taky..
No já jsem zvědavá, kolik bude vážit ten můj budulínek...zatím to od 23 tt nevím, tak z toho mám trošku strach, jestli placenta funguje jak má...uvidíme za 14 dní na velkém UTZ...ale uklidňuje mě, že se tyhle dítka dají zachránit..no ale zažít bych to moc nechtěla...
Není tady
janabas napsal(a):
Žanet já si myslím, že za prvé stres při tom vyšetření dělá svoje, další je , že normálně se po jídle doma hýbeš, takže cukr jde taky dolů a já osobně jím pořád, takže do sebe nenarvu najednou 75 g sacharidů, ale je tělu dodávám průběžně, proto si myslíím, že se mi to zatím držím
ale kdybych si dala asi 100 g čokolády asi by se to zdvihlo a to je špatně, takže tohle vypouštím a dám si když tak 1-2 kostičky na chuť a víc nic
no jani a to je prave ono..on se drive delal ten test dvoufazovy...nejprave 25gr a pak az tech 75gr ... jestli jsem to teda z toho clanku dobre pochopila, ale od tech 25gr se upustilo...
no a ad stres, to je u me snad radsi no comment...uz jsem to tu vcera psala Amriance, ze jsem nervak, pokud jde o takoveto veci...takze u me se stres podepise na vsem
Není tady
Tinuš, jsem stejná. Taky se nervuju a pak u mě ten tlak taky tak vypadá.... Je přece jasné, že když mi před záznamem naměří 135/100 a po 30minutách po záznamu 130/85, že u mě nervozita hraje hlavní roli!!!
Není tady
Mě zase na tom glukózovém testu vystrašili po těch prvních odběrech tak , že mě stres chytl pěkně, takže to klidně mohlo mít vliv na tu druhou hodnotu...však jsem to tu psala, jak mě po prvním odběru řekli, že jsou výsledky šíleně vysoké, že to vypadá, jako bych si dala před tím dva zákusky, že jsem diabetik se vším všudy, chodili mě kontrolovat, zda jim tam po té glukóze neomdlívám, no a nakonec, jak jsem čekala na konečné výsledky, tak se mi přišli omluvit, že se spletli...
Není tady
jo já už se všude hlásím, že jsem správný zdravotník , co má syndrom bílého pláště
TK e zvedá, když ho měří zdravotník v bílém
já mám doma 110/70, a na gyndě 135/80
Není tady
Mě zase u každé návštěvy u GynDr. tak strašně tluče srdce, že se nad tím sestřička pozastavuje...
Holky, jdu makat...mějte se a držte palce na tu diabetologii...
Není tady
No s tou tepovou frekvencí s tebou Keks souhlasím. Taky si připadám jako by mi srdce mělo vyskočit a tím pádem je i na tom záznamu to srdičko miminka vyšší. Má se pohybovat kolem 120-140 a mě to na každém záznamu líté kolem 150/160/170. Takže hraniční hodnoty Snad bude vše ok a při porodu to nevyběhne někam moc vysoko!!!
Upravil(a) Žanet (13. 5. 2009 9:19)
Není tady
Keksi, Zanet to je prave to, co se kolikrat moc nebere v potaz
drzim moc palce a jdu dodelat konecne ten obed, at muzem jit ven, kdyz je tam tak krasne!
Není tady