29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s vařením v páře? Díky Kamča
Není tady
Jestli myslíš parní hrnec, tak jo a dobré, ale na diskuzi chodím na Dámu, tam je toho o parním hrnci hodně, pokec i recepty, nástěnka s fotkama a jaké máme druhy pařáků, pošlu ti link na soukromé vzkazy
Není tady
já nevím co v tom všechno chceš dělat? Skoro všechno v něm uděláš a je to dobrý
Není tady
Bety to vypadá úžasně. prosím taky o link. A hlavně- máš zmáknuté, který je nejšikovnější? Ten n obrázku máš doma?
Není tady
Tak jsem ti to poslala. Holky tam mají různé druhy pařáků, a musím říct, že každá je spokojená s tím svojím. V podstatě jde o to, že je dole těleso, které hřeje a tím se z vody vytvoří pára, která stoupá nahoru - a tvar hrnce je krásně přizpůsobený tomu, že voda, která se na víku a stěnách pařáku srazí, nekape zpátky na potraviny, ale steče po stěnách do sběrné nádobky.
Já mám Tefal Steam Cuisine, vybrala jsem si ho proto, že má 3 nádoby různých velikostí, ale přitom každá jedna pasuje na tu základnu. Takže když chci pařit třeba jenom v jedné - horní, té největší, tak mi taky pasuje na tu základnu. Potřebovala jsem s většíma nádobama, protože pořád pařím knedlíky a velké (těsto pekárna, pařeno v hrnci)
tady se nalije voda, uprostřed je "soptík" = topné těleso
se sběrnou nádobkou, která se na to položí - tu sesbíranou vodu používají např. na šťávu nebo na polívku
tady jsem pařila játrovou roládu
tohle jsou celozrnné knedle z parního hrnce
Není tady
jinak jsou často v supermarketech v akcích pařáky, vím že holky si koupily i levné pařáky v Tescu a jsou spokojené, já už se těším jak budu v létě pařit kynuté ovocné knedlíky.
Tady mám normální houskové kynuté knedle, jsou skoro přes celý vál, a v pařáku se nerozvaří, jdou krásně nakrájet i nožem (nemusíš nití nebo kráječem) a jdou zmrazit do zásoby
no a ještě tady nakrájené
Upravil(a) Bety (17. 5. 2009 13:59)
Není tady
Sakryš, Bety, už jsi mě taky nahlodala s tím pařákem, akorát uvažuju, kam ho dát, protože kuchyň už mám plnou všelijakých "udělátek", a to ji nemám nejmenší...
Není tady
já mám kuchyň úplně nejmenší a musím ho vynášet do chodby na botník ale on jde poskládat na sebe a není tak velkej jak na fotce, a některé jdou poskládat ještě víc do sebe
Není tady
Bety, moc prosím, mohla by jsi mi dát také link do SZ?
Parní hrnec mám a dělám tam jen pár věcí dokola....
Díky
Není tady
máš to
Není tady
no to zní super tak to si ho asi také pořídím..hlavně ty knedlíky vypadají skvěle..děkuju moc Bety za ty fotky
Upravil(a) KamilaPraha (21. 5. 2009 17:04)
Není tady
tak jsem si ho objednala
doufám, že přijde dřív než mě přejde chuť v něm zkoušet nové hokusy pokusy
Není tady
Bety, prosím, prosím... můžeš mi taky poslat odkaz na ty stránky na Dámě? Včera dorazil hrnéček, tak ať mám nějakou inspiraci.
Předem díky!
Bet y taky prosím, měl by mi dorazit zítra, dneska nemoh pálil Husa
Není tady
Taky moc prosím o odkaz. Na dámu jsem koukala, ale nic jsem nenašla. Dneska jsem poprvé zkoušela parní hrnec. Maso bylo úžasné, brambory už míň. Vůbec mě nenapadá, co dál by se dalo uvařit.
Není tady
Jen ty nejlepší, mám pařák od Zgastra a dceři v ničem jiném už nevařím.
Není tady