|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
javena napsal(a):
Stačí mi, že si jen tak žiju. Nemusím bádat nad tím, proč.
Mně taky. 

Kaliku... Napsala jsem svůj názor. Neberu ti tvůj. Můžu to vidět jinak.
Každý něco nebo někoho ovlivňuje, ale dějiny lidstva ovlivnilo jen pár lidí.
A prosím, neurčuj, kdo to vidí správně. Tvůj předpoklad, že se já mýlím může být mylný. 
Může to být úplně jinak, než si myslíme... 
Upravil(a) javena (14. 5. 2009 13:04)
Není tady
henrietta napsal(a):
V ostatních ohledech je všechno ok, nikdy nelže, nepodvádí, je zábavný, chytrý, vymýšlí aktivity, umí spravovat věci (nevím proč mě to stále tak fascinuje:) ) a vůbec, myslela jsem na něj jako na životního partnera ale tahle jeho nezodpovědnost mě začíná děsit.
Taky jsem si představovala před 40ti lety, že budu proplouvat životem jako ženuška, která se stará jen o děti, apod. jenže život se ukázal jinak a tak jsem se musela postarat o všechno, když jsem nechtěla utírat takzvaně už rozlité mlíko, když se na něco zapomnělo. Na to si zvykneš, horší je mít doma nešiku, který ti neopraví ani kohoutek na vodu a je s ním nuda.
Není tady

majkafa napsal(a):
Nicolasi, jde jen o tvé nepochopení, co jsem tím myslela. Ty ses zeptal dotyčné, co ji ten vztah naučil. Určitě nás vše něčemu učí. Ale pro mě není nutné mermomocí přemýšlet a slovy definovat, co přesně mě něco naučilo. To bych se z toho zbláznila. Naco? Když momentálně nevím, co mě to naučilo, tak proč si nad tím lámat hlavu. Časem to vědět budu. Nebo taky ne. Ale abych si za každou situaci nutně zkoumala a definovala slovy - co mě to naučilo? To fakty ne.
Snad jsem to už napsala dost srozumitelně.
Ja to mám tak, že ak na to neprídem, čo mi dalo/ma to naučilo, tak sa mi rovnaká, resp. podobná situácia zopakuje a bude opakovať, kým ju nerozkľúčujem. Potom som prirpavneá ísť ďalej, robiť ďalšie chyby a zbierať ďalšie skúsenosti. Čo mi, samozrejme, nebráni si popritom aj "len tak žiť".
Není tady
Seli, trebárs aj keď sa len večer prechádzaš po parku, kľúčuješ, čo si sa na tej prechádzke naučila? Toto myslím svojím písaním, že nie je treba všetko kľúčovať a hľadať v tom, čo ma to naučilo.

Všekto určite nie, ale keď ukončím(alebo je ukončneý - nie mnou) nejakýu vzťah, určite rekapitulujem. A to je to, čo sa tu radí - pdoľa mňa. Vyhodnotiť to dobré aj zlé, dobré prevziať ďalej, zlé spracovať a zahodiť. A neopakovať. Keď som to nerobila, motala som sa dokola. Nejaký čas to bolo zábavné(ako kolotoč v lunaparku), potom už mi z toho bolo skôr na vracanie.
Není tady
Já nerekapituluju hned, ale třeba až někdy, v nějaké další podobné situaci. To, že mi moje dva předchozí vztahy daly spoustu ponaučení jsem si uvědomuji ještě stále i roky po té. Rozhodně jsem si den, dva, ani měsíc, rok po rozchodu nesedla a nespočítala si plusy a mínusy všeho co mě potkalo. Ale v průběhu občas vidím "a hele, tohle už tady bylo" nebo "teda, tehdy jsem se zachovala jako blbka ale teď už to takhle hloupě neudělám".
Nemyslím si, že by bylo (pro mě) dobré, strávit život analyzováním toho co bylo, kde mi to co dalo a co mě to naučilo.
Pročetla jsem si všechny vaše rady a usoudila jsem, že můj přítel na tom se svou nezodpovědností není zdaleka nejhůř. Navíc v pondělí se dozvěděl, že nejde ke státnicím a dneska už je v práci a "něco dělá". Taky jsem vzpomínala na spoustu věcí, kdy zařizoval věci a byl "zodpovědný", jako zařizování pojištění před dovolenou apod, takže momentálně jsem se poučila i o sobě, že nemůžu všechno vidět jako nejhorší scénář (skeptici řeknou, že jsem si zase zpátky nasadila růžové brýle - možná a nakonec proč Pro Teď ne).
Není tady
henrietta napsal(a):
Já nerekapituluju hned, ale třeba až někdy, v nějaké další podobné situaci. To, že mi moje dva předchozí vztahy daly spoustu ponaučení jsem si uvědomuji ještě stále i roky po té. Rozhodně jsem si den, dva, ani měsíc, rok po rozchodu nesedla a nespočítala si plusy a mínusy všeho co mě potkalo. Ale v průběhu občas vidím "a hele, tohle už tady bylo" nebo "teda, tehdy jsem se zachovala jako blbka ale teď už to takhle hloupě neudělám".
Nemyslím si, že by bylo (pro mě) dobré, strávit život analyzováním toho co bylo, kde mi to co dalo a co mě to naučilo.
Pročetla jsem si všechny vaše rady a usoudila jsem, že můj přítel na tom se svou nezodpovědností není zdaleka nejhůř. Navíc v pondělí se dozvěděl, že nejde ke státnicím a dneska už je v práci a "něco dělá". Taky jsem vzpomínala na spoustu věcí, kdy zařizoval věci a byl "zodpovědný", jako zařizování pojištění před dovolenou apod, takže momentálně jsem se poučila i o sobě, že nemůžu všechno vidět jako nejhorší scénář (skeptici řeknou, že jsem si zase zpátky nasadila růžové brýle - možná a nakonec proč Pro Teď ne).

Minimálně je radost číst souvětí a sledovat myšlenkový vývoj.
To mě jen tak napadlo v kontrastu a v souvislosti s paní Val, která měla kolovrátkovský dar opakovat jednu větu.
Není tady

KALIK napsal(a):
Já bych řekl, že vztah je především o sebepoznávání, tedy já ve vztahu k nějakému protějšku poznávám sám sebe, tedy něco jako to oblíbeně a všude zmiňované zrcadlo. Tedy, ve vztahu se pořád učím. Vztah je tu pro tebe, aby ses něco naučila, něco si z toho vzala. Možná to zní hloupě, ale i ten nejnepovedenější vztah mi toho může hodně dát, ba možná o hodně víc, než ten povedenej
Pokud budeš vždycky přemýšlet jen o tom, co dal tobě, bude těch nepovedených přibývat
Není tady

majkafa napsal(a):
Noooo, když se jen tak večer procházím v parku, já si rozhodně v tu chvíli "jen tak" žiju.
A což teprve, když se miluju.
Fááákt jo ????? Ty si neděláš na partnerově těle během milování značky, kde se mu dotek líbil a kde ne a kolik decibelů měly jeho vzdechy při různých polohách, aby ses propříště vyvarovala chyb ?
Tak to jsi nějaká divná

Upravil(a) mashanka (14. 5. 2009 18:38)
Není tady
Ja bych mela jeste jednu praktickou. I kdyz se mi zda, ze to hodne chces, rozmysli si, jestli je pro vas nacvik spolecneho bydleni v malem kolejnim pokoji to prave.
Muj muz i ja mame pomerne velkou potrebu soukromi, ruznou potrebu spanku, poslouchame jinou hudbu, on je skrivan, ja spis suva, on se vetsinou ucil ve dne, ja radeji vecer a v noci a tak dale a dale.... za chvili bychom si lezli na nervy a vyslo by nam, ze spolu zit nemuzeme.
Pritom uz od 2+kk nam to jde krasne.
Není tady
Ja si zas i za cenu, ze me to tolik neobohati, radeji strihnu fungujici vztah. 
Ale v podstate s Kalikem souhlasim.
Není tady
elena007 napsal(a):
Ja bych mela jeste jednu praktickou. I kdyz se mi zda, ze to hodne chces, rozmysli si, jestli je pro vas nacvik spolecneho bydleni v malem kolejnim pokoji to prave.
Muj muz i ja mame pomerne velkou potrebu soukromi, ruznou potrebu spanku, poslouchame jinou hudbu, on je skrivan, ja spis suva, on se vetsinou ucil ve dne, ja radeji vecer a v noci a tak dale a dale.... za chvili bychom si lezli na nervy a vyslo by nam, ze spolu zit nemuzeme.Pritom uz od 2+kk nam to jde krasne.
Vím, uvažovala jsem o tom, ale stejně bych to ráda zkusila. Ovšem teď to je mírně v nedohlednu, takže to nechám "osudu" jak to dopadne. Někdo jiný by zase mohl říct, když to nejde na kolejích, kde má člověk minimální starosti, jak to může jít jinde. Nebudu to hrotit, znovu si myslím, že obě dvě varianty, bydlení x nebydlení spolu, budou dobré
Jinak taky myslím, že takhle se schází každý rok tisíce studentů, kteří se ani neznají, na minimálním prostoru a musí se spolu naučit žít. Překvapivě další rok si pro soužití často vyberou znovu toho samého 
Není tady
henrietta napsal(a):
Ahoj babinetky, v poslední době se na mě nahrnulo pár věcí, díky kterým jsem si konečně připustila, že můj přítel je neuvěřitelně nezodpovědný...
Dobra rada nad zlato : Kopni ho do zadku a najdi si zodpovednejsiho
Hodne stesti pri hledani, pocitam tak do duchodu 
Není tady
Jinak taky myslím, že takhle se schází každý rok tisíce studentů, kteří se ani neznají, na minimálním prostoru a musí se spolu naučit žít. Překvapivě další rok si pro soužití často vyberou znovu toho samého 
Boji se, ze by to eventualne mohlo byt jeste horsi.
. Ale co, uvidis, mozna zrovna vy jste z tech, co by klidne prozili cely zivot v garsonce.
.
Upravil(a) elena007 (15. 5. 2009 0:18)
Není tady
elena007 napsal(a):
Boji se, ze by to eventualne mohlo byt jeste horsi.. Ale co, uvidis, mozna zrovna vy jste z tech, co by klidne prozili cely zivot v garsonce.
.
Tak o tom silně pochybuju už teď, to by asi opravdu nešlo, ale kdo ví 
Není tady