|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Zajímalo by mě, zda se u vás projevuje a jak. Popř. co vám pomáhá. Já tím celkem trpím, hlavně sklíčeností a jakousi předmenstruační depresí, nemluvě o napětí v prsou a nafouknutém břichu
.Jakmile menstruaci dostanu, je po všem. Sice se na tyto obtíže doporučuje antikoncepce - tu mám, ale nijak mi nepomáhá. Včera jsem byla u své doktorky a ta mi doporučila změnu antikoncepce, tuším, že se jmenuje YEZ. Taky mi říkala, že ty nejhorší stavy se léčí dokonce antidepresivy. Též mi potvrdila, že obtíže se můžou dědit - je to totiž pravdou, že má matka s tím taky měla celkem problémy.....
Není tady
Ahojky, mě hodně pomáhá pupalkový olej, i když teda přímo depresemi netrpím - koupíš ho v každé lékarně, něco přes stovku - většinou mívá rovnou i vit. E - ten by ti mohl taky pomoct (měl by pomáhat od bolestivosti prsou). Na chuť je to nic moc, ale už jsem si na to zvykla:)
Není tady

S menstruací si užívám už léta. Jako teenager jsem mívala takové bolesti břicha, že jsem byla uvolňovaná ze školy. Co jsem začala brát antikoncepci, fyzické problémy přestaly, jenže nastaly psychické: náladovost, lítostivost, deprese, únava, žravost ... Trochu mi pomáhá Pangamin (dobrý je s pupalkovým olejem), ale nevím, jestli to není jen placebo.
Není tady
Ahoji,mno ja mam take nafoukle břicho a hlavně příšerné chutě na všechno takže i pár kil navíc
náladu příšernou taky,když chci něco řešit tak se hned rozbrečím,přítel už si zvykl,chudák...no ale při menstruaci mam šílené bolesti,trochu na to pomáhá čaj (řebříček+kontryhel) to je dobrý ale když už to nejde tak normálně třeba ibalgin nebo tak..antikoncepci mam take ale nepřijde mi nějaky rozdil mezi těmi bolestmi před tím nebo ted..
Není tady
sugar napsal(a):
S menstruací si užívám už léta. Jako teenager jsem mívala takové bolesti břicha, že jsem byla uvolňovaná ze školy. Co jsem začala brát antikoncepci, fyzické problémy přestaly, jenže nastaly psychické: náladovost, lítostivost, deprese, únava, žravost ... Trochu mi pomáhá Pangamin (dobrý je s pupalkovým olejem), ale nevím, jestli to není jen placebo.
Měla jsem to kdysi to samý ... pouštěli mě ze školy domů ještě na střední, byla jsem zelená a měla křeče ... po porodu se to malinko srovnalo, už to nebylo tak hrozný, dalo se to vydržet ... ale bolesti mám pořád, začne to týden dopředu a je to děs. Jsem nervozní, vydrážděná, vytočí mně to, co by mně jindy nechalo v absolutním klidu ... mám depky, všechno se mi zdá na nic a nic nemá smysl ... bolí mě prsa, břicho, mám ho nafouklý, pořád jen jím a ať sním co chci, pořád mám pocit, že se nemůžu dorazit ... taky mám citlivější nos na různý pachy, dělá se mi zle třeba jen když jdu po ulici a z těch výfuků z aut a tak ... jsem bez nálady, rozbrečí mně i ptákovina a všechno mi leze na nervy ... na nervy lezu dokonce i sama sobě a nemůžu se v té době vystát ... 

Není tady

Nevíte někdo, co zabírá na tu předmenstruační žravost??? Už to mám zase, ani se neptejte, co jsem od rána stihla sníst, ach jo ...
Není tady
Hlásím se do klubu, mám to podobně. Já navíc ještě mívám stavy na omdlení, když jedu třeba v MHD, kde není vyvětráno..a strašně se potím
Není tady
Ahoj, přidávám se k vám. PMS se u mě projevuje tím, že ztrácím naději i optimismus, všechno se mě dotkne, dojme nebo naštve, jsem smutná, bez nálady, chce se mi brečet... Z fyzických příznaků: bolest hlavy a těsně před menstruací začnu cítit stehna: takové jakési chvění nebo co, je to hodně nepříjemný, někdy to nejen cítím, ale je to i vidět. A jak přijde MS, tak si užívám naplno: silné bolesti břicha, křeče do přední strany stehen, velká únava a velká potřeba spánku, nenálada. HA neberu, protože brzy chci dítě, ale teda nevím, jak dlouho to vydržím... taková MS je pro silný povahy, a to já nejsem 
Není tady

taky se přidávaám.
a já mám k tomu všemu ještě při těch bolestech ,uklízecí mánii.
HA neberu ani nechci .Takže mě pomáhá čaj z majoránka .uvařit vodu zalít scedit a vypít.Bolesti zad ,břicha ustanou.
Jo a hlava někdy je z toho migréna tak jedině Ibalgin..
Není tady
sisi21 napsal(a):
taky se přidávaám.
HA neberu ani nechci .Takže mě pomáhá čaj z majoránka .uvařit vodu zalít scedit a vypít.Bolesti zad ,břicha ustanou.
Jo a hlava někdy je z toho migréna tak jedině Ibalgin..
Sisi, a kolik té majoránky dáváš na jeden šálek a kolik šálků denně piješ?
Není tady
Tak se taky přidám... mám tak nějak nakombinovanou většinu výše uvedených průvodních slastí... 
Brečím, jsem podrážděná, mám migrénu, vadí mi pachy, potím se, sežeru na co přijdu, jsem nateklá, nedrží mi vlasy, hubu mám samej pupenec... a jako bonus den před MS uklidím barák od půdy po sklep 
Kdysi mě bolívaly i prsa (nechápu - skoro žádný nemám
).
Pomáhaly mi bobule s olejem z pupalky... 

To je teda v prčicích. Já mám všechny možné příznaky, ale uklízecí mánii tedy ne. Alespoň něco máte užitečného. 
Není tady
uklízecí mánii jsem neměla,ale v tělocviku jsem podávala extra výkony- třeba skok do výšky (jindy bych to neskočila)
Není tady
surikata napsal(a):
Tak se taky přidám... mám tak nějak nakombinovanou většinu výše uvedených průvodních slastí...
Brečím, jsem podrážděná, mám migrénu, vadí mi pachy, potím se, sežeru na co přijdu, jsem nateklá, nedrží mi vlasy, hubu mám samej pupenec... a jako bonus den před MS uklidím barák od půdy po sklep
Kdysi mě bolívaly i prsa (nechápu - skoro žádný nemám).
Pomáhaly mi bobule s olejem z pupalky...
Surikato, nj, prsa, já zapomněla! Týden před menstruací mi na ně přítel nesmí ani nechtěně šáhnout, fakt bych se po něm ohnala!
V tu dobu fakt nesnáším i dotek oblečení na nich. A to mám taky jenom takový decentní prsa 
Není tady

mary.one napsal(a):
sisi21 napsal(a):
taky se přidávaám.
Jo a hlava někdy je z toho migréna tak jedině Ibalgin..Sisi, a kolik té majoránky dáváš na jeden šálek a kolik šálků denně piješ?
jednu malou lžičku. a klidně třeba dva hrníčky,ale většinou zabere a stačí jeden.Chutově to není nic moc ,dá se trochu přisladit a pak se to dá i vypít.
Není tady
hustý, já myslela, že uklízecí mánie před mns je nějaká úchylka, ale mám to taky..je to nějak lékařsky zdvodnitelné? průšvih je, že den před mns ám já bordelář obrovskou chuť uklidit celý byt, ovšem nastanou takové bolesti, že mi nedovolí větší fyz. námahu:) takže pak jsem akorát podrážděná, že pokždý když se odhodlám k úklidu, přijde mns
D
Není tady
surikato, příště až na tebe přijde uklízecí, vezmi to kolem našeho baráku, jo ? 
Není tady

po delší době se vracím k tématu. Jak jsem psala v prvním příspěvku, doktorka mi doporučila antikoncepci YEZ, která je určená právě pro ty, které premenstruačním syndromem trpí. Nevím přesně jak to funguje, ale nějak reguluje hladinu serotoninu v mozku..Takže....začla jsem ji brát a touto dobou, mám pár dní před menzes bych už byla nepoužitelná...a musím říct, že super!!! Zatím žádná skleslost, žádné nafouklé břicho, pohoda
Jsem hrozně ráda, že to nemusím řešit nějakými antidepresivy...ono, kdo to nezažil, tak neví. A myslím, že spousta žen ani neví, když mají tyhle stavy, že to je premenstruační syndrom....
Není tady
Dnes byl náhodou na ČT1 kolem 13,30 pořad o tomto problému, tak doporučují antikoncepci, pak nějaké spec. léky, dokonce i sportovní aktivity. Je to hormonální proces v těle, který, poklud je, žena sama nezvládne!
Není tady

aneri a nevíš, co to je za léky? Škoda, že jsem ten pořad neviděla...
Není tady

vendulinda napsal(a):
aneri a nevíš, co to je za léky? Škoda, že jsem ten pořad neviděla...
zkus se podívat. http://www.ceskatelevize.cz/program/880 … l?online=1
jinak povídal o přírodních je to kontryhel,majoránka, fenykl,heřmánek vše co uvolňuje svaly.
Já sama piji majoránkový čaj.
Není tady

sisi, díky, určitě vyzkouším!
Není tady