6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
chceme si nechat staré parkety, ale protoe jsou dost zalé, tak bych je chtěla obrousit a přelakovat...
vím, e na to existují ty brusky..ale zvládnu to s ní udělat i kdy s tím nemám zkuenosti...? nebo na to musí být odborník? jen dodám- parkety není třeba nějak usazovat, nebo vyplňovat ty spáry- jsou zalité přímo do betonu, take se ani nehnou..
děkuju...
Není tady
Člověče... já to viděla v akci 2x a dělat bych to nechtěla. Stejně zaplatí za vypůjčení, to u rovnou zapla za výbrus.
Není tady
Já to nedobrovolně dělala a dali jsme to.Ty dnení brusky u jsou lepí.Pokud nejsi "telátko" tak to dáte.
Není tady
no, děláme si sami celej byt... teda a na takový věci jako je výměna oken a topení...
a máte představu kolik to tam stojí, nechat si to udělat od firmy...? Případně tip na někoho z okolí Plzně nebo Rokycan kdo to dělá...?
Romčo, kolik vám to tak zabralo času...?
Není tady
janísek napsal(a):
no, děláme si sami celej byt... teda a na takový věci jako je výměna oken a topení...
a máte představu kolik to tam stojí, nechat si to udělat od firmy...? Případně tip na někoho z okolí Plzně nebo Rokycan kdo to dělá...?
Romčo, kolik vám to tak zabralo času...?
Je u to několik let , ale zdá se mi , e ani celý den.Jj večer jsme u lakovali.
Není tady
Nechala jsem si udělat renovaci parket za 300,- Kč m2 (brus, 2x lak)-jako nové!
Není tady
Romčo, mohla bys mi napsat, jak jste to dělali- respektive jestli jste měli půjčenej stroj, nebo jste to dělali něčím jiným.. jaké brusné kotouče jste pouívali atd? díky moc...
Není tady
janísek napsal(a):
Romčo, mohla bys mi napsat, jak jste to dělali- respektive jestli jste měli půjčenej stroj, nebo jste to dělali něčím jiným.. jaké brusné kotouče jste pouívali atd? díky moc...
My měli půjčený takový předpotopní , kotoučový těký jak sfiňa .
Dnes u Ti v půjčovnách půjčí takový moderní , který i vysává prach s parket.V úůjčovně Ti k tomu prodají určitě i smírky a poradí co a jak.Určo budete muset na hrubo a pak na jemno.
Není tady
Já jsem si dala parkety komplet zrenovovat. Brus, lak 2x, latě okolo a vyplnit ty rozlejzající se dílky.
Komplet asi za 10,000,- Kč.
Jinak asi před 6ti lety jsme to dělali u kamarádky. Měli jsme taky ten stroj. Za sobotu to bylo vybrouené, vyluxované a v neděli jsme na náeli lak. To si myslím je hroí,ne to brouení. Ač lak rychle schne, doporučují cca 3 dny nezatěovat těkými věcmi. Pokud máte hodně pouívanou místnost (obvývák, chodba, kucyhně), tak si dejte kvalitnějí zátěový lak. Je to po několika letech fakt vidět na otěru.
Dnes jsou určitě brusky lepí,ne dříve, jak říká Romča. Vím, e hodně známých to takto řeila. Nebo si to sami zbrousili a pak lak nechali nanést firmou, protoe oni na to mají lepí válec k nanáení. Malou tětkou nebo válečkem je to pěkný opruz.
Není tady
Klubí, děkuju...
my máme parkety v dobrém stavu- nevrou, nejsou mezery atd... potřebuju je udělat ve třech místnostech, take nechat to dělat firmou by byla děsně drahá sranda.. :-(
ale pár lidí mi nahnalo strach s tím, jak je to těký to zbrousit a tak...prý se s tím strojem nesmí zastavit a tak, aby to neudělalo rejhy a nezničily se...
vy jste to dělali prvně a lo to v pohodě?
nechci je potom lakovat, ale napoutět olejem...a to u máme vyzkouené od naich...
Není tady
Tak já měla pixli rychleschnoucího laku , iroký tětec a večer se stěhoval nábytek,je pravda e ho moc nemáme
Asi jsem "vadná" ale bavilo mě lakovat.
Klubí jak jsi měla velký pokoj- celkem pálka peněz
Jinak Tě vítám mezi námi
Není tady
janísek napsal(a):
Klubí, děkuju...
my máme parkety v dobrém stavu- nevrou, nejsou mezery atd... potřebuju je udělat ve třech místnostech, take nechat to dělat firmou by byla děsně drahá sranda.. :-(
ale pár lidí mi nahnalo strach s tím, jak je to těký to zbrousit a tak...prý se s tím strojem nesmí zastavit a tak, aby to neudělalo rejhy a nezničily se...
vy jste to dělali prvně a lo to v pohodě?
nechci je potom lakovat, ale napoutět olejem...a to u máme vyzkouené od naich...
Janísku my li tenkrát do toho nedobrovolně - v pátek přijel pan se super brousidlem, který se po chvíli pokazil a ne sehnali dalí předpotopní tak byl večer a pan mám zdělil e o víkendu nepracuje.
V sobotu jsme brusku uchopili do ruk , e to prubnem a v neděli večer bylo i natřeno.
Nebála bych se toho, kdy je má v dobrém stavu.
Není tady
Romčo, celkem mě uklidňuje...
byt je momentálně uplně prázdnej, nejsou ani navěené radiátory a nic co by mělo překáet.. tak snad nejsme takový kopyta, e bysme to nezvládli...
kdyby vás jetě napadli nějaké rady, budu moc ráda...
Není tady
janísek napsal(a):
Romčo, celkem mě uklidňuje...
byt je momentálně uplně prázdnej, nejsou ani navěené radiátory a nic co by mělo překáet.. tak snad nejsme takový kopyta, e bysme to nezvládli...
kdyby vás jetě napadli nějaké rady, budu moc ráda...
Zrovna jsem Ti to chtěla napsat, e snad nejste kopyta
A kdyby nááááhodou , tak to budete řeit a pak.Ale nemyslím si to , to u by jste muselí být oba leví
Není tady
tak hlásím, e brouení parket máme za sebou... úspěně...
ze začátku jsem si sice myslela, e to nemůeme zvládnout, ale podařilo se...
take děkuji za rady a podporu....
Není tady
Ahoj, nemáte někdo nějakou zkuenost s mírnou renovací parket? Opoutím nájemní byt a nae kočky (a té idiotský stěhováci) pokrábaly v některých místech podlahu. Brousit se mi to fakt nechce, jsou to jen drobné krábance a pouze místama, skoro vude je postavený nábytek nebo leí koberec. Myslela jsem třeba nějaký osvědčený prostředek??
Není tady
Romana: co třeba taková ta fixa na krábance, jak existuje i na auta? Jinak mě napadá jen zbrousit jemným papírem a srovnat povrch, ale nevím, jestli by to nebylo nápadné...Tady je článek o brouení parket, podívejte se, třeba vám tam něco pomůe.
Není tady
Renovovat parkety svépomocí a bez zkueností určitě jde. Záleí ale na tom, v jakém jsou stavu a v jaké kondici je samotný podklad. Někdy parkety potřebují přeloit a případně vyrovnat podklad pod nimi. Pokud nemáte ikovného manela, který si troufne je rozebrat, očistit, spravit podkladovou plochu - je li to nutné, vyměnit nevyhovující prkna, přeskládat, nalepit..., tak nezbude, ne se na někoho třetího obrátit. Pro ty ikovnějí, kteří si na to troufnou, je asi nejpodrobnějí návod série článků renovaci parket svépomocí tady. Pokud jsou parkety jinak v pořádku a stačí je jen přebrousit a nalakovat, je moné si vypůjčit brusky (minimálně v kadém krajském městě najdete několik půjčoven) a pustit se do toho vlastními silami. Zapotřebí budou brusky minimálně dvě. Pásová na ploný brus a krajová na místa kolem stěn, rohy, schody... Brusný papír několika stupňů dsnosti dodají v půjčovně, stejně jako laky nebo vhodné válečky. Provedou instruktá a vysvětlí jednotlivé kroky. Laků na parkety existuje celá kála, v různých cenových hladinách, různého sloení a s různými vlastnostmi (nejenom lesk a mat). Take je dobré se na ně pořádně informovat a nechat si nějaký doporučit.
Není tady
Manel nedávno nael podrobný návod, jak renovovat podlahy http://www.podlahy-brouseni.cz/
Není tady
Manel, kdy brousil podlahy, tak si půjčil přímo brusku na parkety http://www.pujcovnyekolux.cz/brusky-na- … dsavanim/, taky si nael nějaký návod a dělal to sám s kamarádem. A musím uznat, e se mu to povedlo :-)
Není tady
ahoj vem, prosím vás u jsem se ptal na několika forech a zatím ádná odpověd, nemáte někdo zkuenostit z touto firmou? http://www.podlahy-renovace-sekal.cz/krytiny/parkety CHtěl bych se jim ozvat, zkouel jsem to spachtit sám a nepovedlo se
Není tady