1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Zřejmě jsem čekala, a se nám tu narodí poslední Jarňátko 2009, abych se dokopala k napsání slohovky.. u to fakt bylo ostuda .
O svých nezdarech v těhotenství se zmiňovat nebudu, snad jen krátce o tom, e celé tohle svoje páté těhotenství jsem ila v tom, e budu rodit císařem teda né e bych si to zrovna přála, ale můj doktor se tak vyjádřil u v začátku, tak jsem to brala tak na 90 %, e to tak i bude a jen pro ty, kdo neznají mou historii v únoru 08 jsem prodělala celkem vánou operaci mimoděloního těhotenství s jizvou na děloze a do toho jsem pak moc brzo otěhotněla..
Ale kdyby mi tehdy někdo řekl (kdy jsem byla dost na dně z toho veho), e skoro do roka (a do dne, resp pár dnů) pak i porodím, tak bych mu nevěřila ani za nic!
Asi 10 dní před porodem jsem byla před jakousi komisí, kde mi dr. řekl, e to vypadá moc dobře, e miminko je správně otočené a nachystané a e by to viděl na normální porod e mou anamnézu znají a i rizika, ale e by se toho nebál, e k SC se dá přistoupit vdycky. Měla jsem smíené pocity, ale byla jaksi i ráda, e to tak bude kdo z toho byl v oku, byl můj manel, který najednou hodně znervózněl, e budeme muset dnem i nocí čekat, kdy u
a e to nebude naplánované na den a hodinu..
O tom, e se něco chystá, jsem začala přemýlet v pátek 27.2. v noci, kdy mi odela hlenová zátka.. pak zas nic, jen v noci občas jak ms bolesti. V úterý 3.3. jsme na osmou hodinu ranní jeli na KTG do porodnice. Kontrakce nebyly nic moc a já jetě říkám sestřičce: Dneska je hezký datum, to by se mi líbilo, ale podle monitoru to nevypadá... A ona na to jen řekla, e do půlnoci je jetě daleko. Pak mi po vyetření doktor řekl, e jsem dobře nachystaná a otevřená na 3 cm
prý Vy máte půl porodu za sebou Vám nic není??? - Tak jsem říkala, e fakt ne
ale protoe to máme do porodky 35 km z domu, tak e u si mě tam nechají
v té chvíli mi dolo, e teď u to fakt bude ten den nebo max zítra, e dýl mě trápit nenechají.
Donesli jsme věci z auta, manel jetě zajel domů pro kameru a nějaké věci pro sebe. V 10:15 u jsem byla nachystaná, po klystýru a na porodním sále pokoji. Podepsala jsem epidurál a na něj mi vzali vzorky krve, dala souhlas k odběru pupečníkové krve. V 10:45 mi píchli vodu, do kapačky Oxytocin a chodili kontrolovat, jak se otvírám. Začaly kontrakce, nejdřív po cca 10 min, zato pak se zkracovaly, dýchat jsem se snaila tak, aby se mi ulevilo (na ádném kursu jsem nebyla, ale lo to poznat ). Jetěe tam byl se mnou manel a povídali jsme si, při bolestech jsem mu tiskla ruku, e to muselo bolet. ádný balon ani sprcha mě nezajímali leela jsem skrčená na jednom nebo druhém boku, či zádech, tak se mi to zvládalo nejlíp. lo to dobře a rychle, brzo jsem byl na 5-6 cm otevřená. To u byly bolesti hodně silné a sestra říkala, e epi je zbytečný, e to zvládám moc dobře.. Tak říkám ok, ale co kdy to nezvládnu?? Nabídla mi jetě Dolsin, ale ten jsem nechtěla, byla bych, jak ve snu a bolelo by to stejně jen bych si to asi nepamatovala. Při kontrakcích po 1 minutě u to bylo drsnějí a PA řekla, e můu potlačovat.. no, nevěděla jsem moc co to je
. Za pár minut u mě zachránili, upravili postel, dali kyslíkovou masku a řeklo se rodíme!!! Tlačte, maminko! Bylo nás tam celkově nakonec asi 8
Tlačila jsem, jak to lo asi 3x, ale nedařilo se mi protlačit hlavičku, vdycky se vrátila
doktorka i PA mě moc povzbuzovaly a říkaly, e jsem ikovná, e u vidí vlasatou hlavičku
To mě povzbudilo, ale bohuel se mi jaksi zastavily kontrakce.. Byla jsem z toho patná ty vteřiny byly jako věčnost!! Měla jsem děsnej strach pak mi řekli, e miminkovi se tam u nelíbí (začaly klesat ozvy a okamitě volali jetě pediatra)
tak jsem si řekla teď nebo nikdy, e to přece musím zvládnout! Jene kontrakce zas nikde.. pak přila, já zatlačila ze vech sil a jetě mi PA zatlačila na břicho, provedli nástřih a hlavička byla venku!!! Hrozně se mi ulevilo!! Pak jetě malé zatlačení a Tomáek byl venku celý!! Pár vteřin nic.. Byla jsem vyděená, co se děje.. ale v tom Tomík začal kňourat, pak ho pediatr pohladil po chodidle (to mi a následně řekl manel, který to vechno pozoroval a točil za mou hlavou a asi z toho byl taky mimo) a začal plakat! Ten den podruhé se mi hroooooozně ulevilo, kdy 3.3.2009 v 13:58 řekli: Máte zdravého chlapečka!! Tekly mi slzy těstím kdy mi ho dali na břicho byl to fakt nádhernej a nezapomenutelnej záitek a já myslela na to, jak straně ten řvoucí uzlíček miluju
! I kdy jsem byla nastřiená a i natrená, dlouhé ití se dalo celkem v pohodě vydret s pohledem na manela, jak drí nai vysněnou malou vánočku
(3630 g, 51 cm). Pak mi dvě hodiny bylo moc dobře, ale v noci to bylo horí. Kdy mi PA pak řekla, e kdybych ho nevytlačila, brali by u zvon, tak jsem se orosila strachy a byla vděčná, e to tak nedopadlo
S porodním sálem, PA, doktory, enskými i dětskými sestřičkami jsem byla moc spokojená!!! A patří jim velký dík za péči a starost! Rodila jsem v Olomouci, a opravdu si nemůu stěovat! Ze začátku nám nelo kojení, ale díky podpoře dětských sester a trpělivosti se nám to povedlo a zatím to pořád jde - mlíčka dost a malý roste jako z vody!
Největí poděkování ale patří manelovi
, e tam byl se mnou, pomáhal mi a podporoval! Bez něj by to bylo mnohem horí a delí! A pak samozřejmě tady vám, protoe jste mi drely tady na BB palce!
.. a jetě závěrem
opravdu se to dalo vydret, bolest zapomenuta - jen z moných komplikací jsem samo byla vyděená, ale určo do toho půjdu znovu.. pokud se teda někdy potěstí!
a vlastně jsem i pyná na to, e jsme to zvládli - a e jsem si prola "normálním porodem". Ale na to video z porodu by točené od hlavy zatím opravdu nemám sílu kouknout
Omlouvám se za tak dlouhej výtvor
ale kdy u mi to tak dlouho trvalo, tak a si počtete
Upravil(a) Berka (10. 5. 2009 23:43)
Není tady
Beruko, moc hezky se to četlo. Přeju moc a moc zdraíčka pro malou "vánočku" a vám rodičům, hodně trpělivosti.
Není tady
Berko,
jste vichni tři ikulky, e jste to zvládli "normální" cestou - byla to z mého pohledu docela rychlovka na první porod,
kdy si vezmu, e ráno jsi ani netuila, e bude rodit - paráda
Přeju vám moc a moc zdraví - těstí u máte
Není tady
Beruko při čtení slohovky se mi do očí tlačí slzičky. Po tom vem co jste si s manelem zaili máte opravdu tu nejkrásnějí odměnu na světě . Teď u jen to dobré a hlavně zdravíčko
A vám z Tomíka vyroste pořádný chlapák
.
Není tady
Beruko, po tom vem trápení ti přeju, at je Tomík co nejpohodovějí miminko, přeji hlavně zdraví a aby vám i nadále ve vycházelo podle vaich představ ...fakt hezká slohovka
Není tady
Holky - děkuju moc! jste hodné!
Taky myslím, e to byla vcelku rychlovka a jsem za to ráda! A nakonec jsem ráda, e mám tu slohovku napsanou - aspoň si to za čas můu oivit!
Není tady
Beru moc hezké , a teď u vám přeju jen to krásné
Není tady
Berko, krásná slohovka.
Jetě jednou moc moc blahopřeji k miminku.
Není tady
Berunko jsi ikulka a tastná to ena.Přeji Tomíkovi a Vám rodičům hodně těstíčka a zdarvíčka !!Krásná slohovka
Není tady