Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 10. 5. 2009 21:26

Nelina
♥------

Problémy s bydlením a se vším

Ahoj všem, chtěla bych požádat o radu. Je mi 26 let, jsem zatím svobodná, mám náročné zaměstnání, ale jediné, co mi chybí, je vlastní bydlení. Před třemi lety jsem utekla od přítele z bytu, který patřil jemu, protože jsem už nemohla snášet jeho chování, které bylo arogantní, s ničím mi nepomáhal, sám by nejraději byl jen s kamarády a občas se projevoval i agresivně a naštvaně. Našla jsem si tehdy podnájem a odstěhovala se. Bohužel, po roce se majitel bytu rozhodl vrátit do něj zpět a já musela rychle podnájem opustit. V té době jsem se nastěhovala k bratrovi, který bydlí sám v bytě 2+1, tenkrát on chtěl odjet do zahraničí s tím, že by se zpět do našeho bytu vracel tak max. jednou za měsíc. Fajn, docela mi to vyhovovalo, ačkoliv jsem věděla, že bydlení s bratrem nebude lehké. Za tu dobu, dnes jsou to tři roky, jsem se znovu setkávala se svým bývalým přítelem, chodíme spolu na procházky, do kina, na kávu, atd. Problém je v tom, že on by chtěl, abych se k němu vrátila, slibuje, že se změnil, že mi bude pomáhat s domácností, že by se rád usadil...já mu ale nevěřím...nebo myslíte, že se člověk po třech letech samoty v bytě změní? Dodávám, že sám o bydlení moc nedbá, v bytě to má nyní jako v prasečím chlívku...za tu dobu, co jsem pryč, tam snad ani neuklízel... Přemýšlím o tom, že bych se k němu vrátila, ale obavy z toho, jak by to fungovalo, opravdu mám.. Bydlení s bratrem však není růžové, práce v zahraničí brzy vzala za své, a on je opět doma, bez stálého zaměstnání a navíc, je hodně výbušný, cholerický, náladový a neumí pochopit druhého (když chce do koupelny on, tak tam jde, proč by bral ohled na druhé, když chce kouřit v obýváku na čisté prádlo, tak kouří), tak odsud taky musím jít pryč. Nebaví mě mu dělat služku a sponzora, protože veškeré výdaje s domácností jsou pouze na mě. Naši rodiče bratra podporují, takže u nich zastání nenajdu. Nyní se mi nabídla možnost jít do garsonky, která je ve vedlejším malém městečku, kterou bych snad i finančně zvládla....jen budu muset do ní vložit nějaké peníze na rekonstrukci, které si budu muset půjčit z banky. Ono totiž ačkoliv pracuji, mám docela vysoké splátky od banky na půjčky, protože jsem musela investovat do zařízení toho původního podnájmu, jinak bych neměla ani pračku. A tady bych potřebovala poradit, mám jít do garsonky s tím, že se opět zadlužím (cca 60 tis. Kč na to, aby se tam dalo bydlet), nebo mám raději jít ke svému příteli, od kterého jsem už však v minulosti utekla? Děkuji za vaše rady, pořád toto dilema řeším, a nevím, jak z toho ven. Nela, Klatovy

Není tady

#2 10. 5. 2009 21:34

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: Problémy s bydlením a se vším

Nelo, jaké to už bylo, to víš, jaké to je být na někom závislá (bratr) to už víš taky. CO takhle sama začít na vlastní triko a sloužit sama sobě?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#3 10. 5. 2009 21:35

majkafa
Host

To je nějaké hodně podivné dilema.
Přečti si po sobě pořádně, cos napsala a přemýšlej.
Vždyť tyhle dvě věci nelze přece vůbec srovnávat, natož se mezi nimi rozhodovat.
Garsonka? (Ne)Přítel? va

Upravil(a) majkafa (10. 5. 2009 21:41)

#4 10. 5. 2009 21:38

Vanda
Host

Jsem pro garsonku nebo jakékoli samostatné bydlení, třeba se pro začátek podělit o byt s kamarádkou/ami. Nějaké zařízení, třeba pračku, už máš právě z toho původního pronájmu, takže vymalovat a zabydlet, a postupně zařizovat .

Upravil(a) Vanda (10. 5. 2009 21:39)

#5 10. 5. 2009 21:43

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Jsem taky pro vlastní bydlení.

Není tady

#6 10. 5. 2009 21:45

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Šla bych do garsonky,

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#7 10. 5. 2009 21:47

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Šla bych do garsonky. Financí bych se nebála, sama jsi říkala, že děláš sponzora bratrovi, tak je na čase zasponzorovat sama sebe.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#8 10. 5. 2009 22:20

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Já bych šla do svého, i kdybych se zadlužila, a byla svým pánem - to za nějaký ten úrok stojí

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#9 10. 5. 2009 22:25

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Jednoznačně do garsonky nebo lépe - investovat do svého bydlení - jestli to jen trochu jde, tak si koupit třeba tu garsonku. Píšeš, že přítel ti slibuje, že se změnil, že by ti teď už pomáhal - a hned nato píšeš, jaký tam má teď bordel - to neukazuje na to, že by dospěl, změnil se, pomáhal ti... Navíc, ikdyby ano, tak pořád to bude jeho byt, ze kterého tě může kdykoliv vyhodit a ty nebudeš mít nikdy jistotu. Přeju hodně štěstí!

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#10 11. 5. 2009 0:08

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Melo, já bych se toho tvého přítele bála. Jestli už někdy na tebe dokázal být agresivní a arogantní, tak je to hodně špatné znamení. Je to prostě jeho povahový rys a ten zůstane. Budou období kdy to bude zvládat lépe a budou taková, kdy to zvládat nebude.

Není tady

#11 11. 5. 2009 11:52

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

LENNNA napsal(a):

Jednoznačně do garsonky nebo lépe - investovat do svého bydlení - jestli to jen trochu jde, tak si koupit třeba tu garsonku. Píšeš, že přítel ti slibuje, že se změnil, že by ti teď už pomáhal - a hned nato píšeš, jaký tam má teď bordel - to neukazuje na to, že by dospěl, změnil se, pomáhal ti... Navíc, ikdyby ano, tak pořád to bude jeho byt, ze kterého tě může kdykoliv vyhodit a ty nebudeš mít nikdy jistotu. Přeju hodně štěstí!

Nelino přesně na tohle jsem myslela při čtení tvého přízpěvku - bude ti pomáhat s domácností, ale teď tamnejsi a je tam bordel. Kdyby to myslela vážně, tak by snad "pomáhal s domácností i sám sobě" ne?

a jinak souhlasím s holkama, rozhodně bych šla do garsonky. A i kdyby bys někdy náhodou k tomuhle pánovi zase šla, tak se přinejhorším budeš mít kam vrátit

Není tady

#12 11. 5. 2009 12:24

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

LENNNA napsal(a):

-souhlasím s Lenou
-v tvé situaci rozhodně
-k býval.příteli bych nešla
Nepořádek ti to ukazuje sám,že jiný asi moc není,nepotřebuje náhodou služku?

Co tě na něm přitahuje,že se chceš k němu vrátit?

Není tady

#13 11. 5. 2009 14:17

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Garsonka, jednoznačně.

Není tady

#14 11. 5. 2009 14:21

javena
♥♥♥♥♥♥-

Taky hlasuju pro byt. smile Od něj se odrazíš, postavíš na vlastní nohy a nebudeš muset dělat kompromisy typu platit byt za bratra jen proto, že nemáš kam jít.

Není tady

#15 11. 5. 2009 14:25

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud ti to trochu výše výplaty dovolí, koupit si vlasní garsonku, vzít si hypotéku. V případě, že se něco stane, a ty nebudeš moci splácet vždy se dá pronajmout a bydlet s někým ve dvou v levnějším nájmu.
Investice do podnájmu v rámci 60.000 Kč se mi zdá zbytečné vyhazování peněz. Za to máš pojištění k hypotéce:)

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#16 11. 5. 2009 14:37

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já bych za sebe neváhala. Dát peníze do vlastní nemovitosti - to jsou investice.Zadlužit se bych se nebála. Pokud by tedy měla být garsonka tvá. Pokud to není zase pronájem...

O příteli bych vůbec neuvažovala.

Není tady

#17 11. 5. 2009 15:53

lucrezia
♥♥-----
Místo: Kanada

O tvojom byvalom ani neuvazuj. Je plny slubov, lebo potrebuje sluzku a kucharku. Vidis sama, ake prasa je, tak ako  sa mu da verit, ze by ti pomahal v domacnosti? A ze bol agresivny? To ti nestacilo? Neostava ti nic ine ako zobrat uver.

Není tady

#18 19. 5. 2009 16:22

Eduš
♥♥-----

Investovala bych do svého vlastního bydlení. Jsi mladá, práci máš a tak to zvládneš. Přeju hodně štěstí a správné rozhodnutí.

Není tady

#19 19. 5. 2009 20:18

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

garsonka, přítel at si poklidí a můžete se navštěvovat, takhle by si jen dělala sponzora a posluhovačku někomu jinému

dum spiro spero

Není tady

#20 19. 5. 2009 20:55

sandra
♥♥♥♥♥♥-

pokud bude garsonka jen pronájem, určitě bych do ní neinvestovala tolik peněz....
k příteli bych se nevracela. Bude to asi opravdu gentleman, když si neuklidí ani když ví, že k němu přijdeš na návštěvu usch prostě a jednoduše mu za tu námahu nestojíš....

Není tady

#21 21. 5. 2009 21:40

21SOPTIK
♥♥♥----

Nelu
Ahojky ,z tvýho příspěvku jsem nějak nepochopila jestli garsonka má být podnájem nebo,že by byla tvoje.Pokud podnájem, tak je hloupost se kvůli podnájmu zadlužit.Ty jim to tam zrekonstruješ a oni tě třeba za půl roku vyšoupnou...ani náhodou...pokud by měla být tvoje a zadlužila by ses do částky 60 000 tak bych neváhala a šla do toho, to bys byla vysmátá :-) ...a na přítele bych se taky vyprdla.Takže hodně štěstí a dej vědět jak jsi to nakonec vyřešila :-)

Není tady

#22 22. 5. 2009 9:02

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

a) přítel se změnit mohl
b) nepoznáš to tak, že mu půjdeš vysmejčit tříletý svinčajs. Když tak děsně chce pomáhat v domácnosti, ať uklidí sám.

Závěr: garsonku. Nevím teda, kde kdo z přispěvatelů žije, ale garsonky za 60k do OV se rozdávaly někdy v 1989. Dát 60k do reko je OK, pokud je na tom postavená sleva z nájmu a a smlouva aspoň na dobu, až se investice vrátí. Jinak e-é.

Upravil(a) Nedoma (22. 5. 2009 9:03)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí