6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
máte někdo zkuenosti s alternativním porodem?
Není tady
Brendo, nejsem si úplně jistá, co myslí alternativním porodem. Já rodila poprvé v porodnici, ale na tzv. alternativním sále. Byla tam vana, balon, ebřiny, porodní křeslo a já nevím co. Mohla jsem jít na balon do sprchy a později i do vany. Bylo to fajn, akorát mi to zkazil dr., kterej mi zbytečně brzo píchnul vodu. Tak jsem z toho zase tolik neměla. No a taky díky tomu jsem podstoupila hodně věcí, které jsem nechtěla - jako třeba oxytocin, skákání po břie apod.
Ale jestli myslí třeba porod doma, nebo ambulantní porod, tak to ti neporadím. To jsem jetě nezkouela. I tentokrát se chystám do porodnice. Ambulantní porod mě láká, ale nevím jestli na to budu mít nervy se tam s nima dohadovat. U nás to berou po staru a po porodu na to asi nebudu mít nervy. Doufám, e se mi podaří dostat aspoň nadstandard.
Není tady
díky Ivko, tak nějak jsem to myslela doma rodit by mě ani nenapadlo. Myslela jsem třeba porod do vody nebo nějakou tu idli atd. Já mám 6 letého syna a rodila jsem ho klasicky na stole a docela v pohodě, ale spousta kamarádek to právě mělo s tím skákáním po břie atd.
Není tady
Brendo, tak k těm alternativám, co nabízejí u nás v porodce ti můu napsat víc.
My máme k dispozici na sále polohovací křeslo, vanu, míč, íněnku a nějaký dalí drobnosti včetně té porodnické idle. V první době porodní tě nechají (pokud je zdravotní stav OK) volně pohybovat a dělat v podstatě co chce. Akorát nedoporučují jídlo,kdyby bylo potřeba jít rychle na sál. Nabízejí i homeopatika, která by měla pomoct při porodu.
Při samotném porodu se hodně upřednostňuje porodní poloha v lee nebo polosedě - asi hlavně kvůli doktorům (ochrana hráze, ití a bla bla bla). Ale vím, e pokud se domluvím s PA, tak mi umoní i jinou polohu, třeba na 4 nebo na té porodní idli. Tak to plánuju, protoe mě hodně bolí záda a vlee bych to asi neuhrála. První porod byl taky díky změně polohy delí - po změně polohy se mi protáhl o 2 hodiny. Take v tom mám jasno.
Co se týká nástřihu - to jako laik se neodvauju posuzovat. Sice mi bylo řečeno, e se dělají jen v nutných případech, ale to ty jako rodička absolutně nemá nárok poznat. Já masíruju hráz od 34tt a byla bych raději bez nástřihu. Při prvním porodu mě nastřihli, ale i tak se mi hráz roztrhla, tak nevím. Ale měla jsem asi měsíc před porodem kvasinky a dr. mě upozornila na to, e tkáň bude citlivějí. Tak to asi bylo tím.
No co jetě - porod do vody se u nás pokud vím dělá snad ve 2 porodnicích. Jinde můe být ve vaně v 1.době a potom musí ven.
Moná jetě klystýr a vyholení - nikdo nemá právo ti to nutit, ale jsou to obvyklé procedury. Vyholení si můe udělat doma - PA mi říkala, e nemusím moc, e stačí jen oblast hráze.
Místo klystýru je moné nechat si napsat YALgel, který si můe taky aplikovat doma nebo si ho vzít do porodky. Zatím s nímnemám zkuenost, ale koupený ho mám. Tak co půjde udělám doma. Říká se, e klystýr můe urychlit porod - moje PA říká, e je to individuální a e by to nebrala jako prokázanou věc.
Tak to je asi vechno, co mě k tomu napadlo. Snad to pomůe.
Není tady
Ivčo, díky moc za vyčerpávajíci info. Já zatím těhotná nejsem, ale tak nějak jsem se s kamarádkou o tom bavili, je to ta, co zaila to hopsání na břie. Já měla problém s tím, e jsem se dlouho otvírala a právě v porodnici nic moc nebylo, jak si to čekání ukrátit nebo zpříjemnit tou vanou, nebo ten pytel. Jediné, co jsem mohla, bylo hopsání na míči i o ten jsem si musela říct.
Není tady