6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jdu s prosíkem, sice jsem prohledala starí témata, ale chtěla bych si to jetě nějak utřídit a třebas to i v budoucnu někomu pomůe
Pro Motol - přítomnost odborníků ze vech moných oborů, jejich okamitý příchod v případě potřeby či komplikací
Proti Motol - hromadná přípravna i porodní sál
Pro Podolí - první i druhá doba porodní probíhá v jednom pokoji,soukromí při porodu
Proti Podolí - nejsou natolik vybavení jako Motol (to jen předpokládám), nepřítomnost odborníků odjinud ne z pediatrie
Já jsem epileptička a Motol se mi zdá výhodnějí z hlediska neurologického a moných komplikací. Ovem co mě od něj dost odrazuje je předporodní pokoj, kde se připravuje víc en vdycky si vybavím scénu z Přátel, jak Rachel rodí a okolo ní se střídají enské jak na běícím pásu, Jannis nevyjímaje no, ale váně, co kdy tam fakt člověk natrefí na nějakou přechytralou kozu já jsem poměrně cholerik a enský nemám moc v oblibě, take potkat tam nějakou slepici nebo vudybylku by se mi taky mohlo stát osudným Stejně tak na porodním sále, nechtěla bych aby vedle mě za plantou nadávala nějaká jiná holka a nějakej jinej chlap tam do toho huhlal "dejchej, dejchej".
Ach jo....v Motole je navíc prý mono i narazit na doktory ze starý koly, co jizvu po císaři udělají přes celý břicho a ne takovou tu kalhotkovou Začínám z toho mít docela hrůzu....
Na personál celkově se moc neohlíím, je jasný, e blbce potká člověk vude a půl úspěchu je v tom jak se ostatní vyspí, s tím holt nic nenadělám...
Tak prosím raďte, říkejte pro a proti za svých pohledů, co vás potěilo, co naopak zklamalo, jak jste to proívaly a jesti do stejné porodnice půjdete jetě jednou.
Díky moc
Není tady
PODOLÍ
Pro
- ji zmíněné soukromí "svého" porodního sálu, luxusní zázemí, vlastní záchod, sprcha, to je fakt paráda.
- stejně fajn bylo i odd. JIPu
- personál. Straně obětavý hodný a empatický sestry, jak na JIPu, tak dětský a enský sestry na estinedělí
- doktoři taky hodně v pohodě, vysvětlovali, představovali se, byli příjemní. JIzvu mi udělali parádní, teď o víkendu jsem ji ukazovala mamce a ta ji na první pohled přehlídla, udělali mi ji toti přímo v tom ohybu v podbřiku. Překvapuje mě, e píe e ji v Motole občas zprasí, protoe jsem myslela e stejnou techniku pouívají u vude (u to "nevyívají" a jizva je fakt tenoučká a pěkná).
Proti
- jak jsou porodní sály a JIP jako Amerika (co se týká vybavení), o to větí ok můe být pro někoho odd. 6nedělí (já byla konkérntě na P1). Nadstandarty jsou beznadějně plný, bohuel. No, dneska jsem tomu ráda, protoe jsem byla ochotná vypláznout i těch 2500 za den, na co by padlo celý moje porodný, který jsem takhle uetřila, ale trpěla jsem ... to e tam mají staré vybavení pokojů je mi umák, náhodou to byl docela retro záitek ale třeba pokoje po třech mi vadily. Jsem taky troku alergická na některý typy enských a dva takový archetypy jsem vyfasovala na pokoji, co je fakt vopruz. Jedna vudybylka nebo slepice se dá zvládnout, ale kdy se sejdou dvě, tak je to peklo
- Dost mě tam předevím vadily společný sociálky (4 wc a 4 sprchy na celé oddělení). Ačkoli uklízečka poměrně často ůrovala a umývala, stačí e před tebou jde nějaký čuně a není nouze o záitek typu krev na dladičkách nebo zapomenutá vloka na WC
V těhotenství jsem to vůbec neřeila, říkala jsem si e nejsem přece z cukru, hlavně e jsou dobrý ty sály, porod byl pro mě priorita a vechno po něm naprosto marginální s tím, e to je jen pár dní, ale těch pár dní je dost intenzivních a náročných. Člověk má větí poadavky na hygienu, klid a soukromí, je víc zranitelnej a citlivej, do toho bolest a hormony...
Přítě bych nejraději rodila jinde v porodnici kde je vlastní sprcha a wc na pokoji, ale ze strachu e bych mohla mít zase blbej porod, budu přesto vechno asi raději zase v Podolí, protoe u vím, e personál je tam fakt excelentní po vech stránkách a vím do čeho jdu. Navíc jsem zaslechla, ale nevím co je na tom pravdy, e se Podolí bude postupně rekonstruovat - to by bylo super.
Není tady
Fido - díkes moc za názor, předpokládám, e estinedělí bude v Motole jen o trochu "novějí" ale kapacita pokojů a mnoství toalet na hlavu bude nejspí stejný Troku mi to přpomíná hledání toho pravýho kočárku člověk má svoje poadavky a je ochoten za jejich splnění něco připlatit, jene najít vechny najednou se holt nepodaří a tak musí někde slevit ach jo....
Nikdo jinej? ádný dalí názory?
Není tady
Ahoj Def,
ja rodila v Motole a porod byl vyvolavany.
Na cekatelskem pokoji jsem stravila den a noc. Pokoj je 4 mistny a ma vlastni socilako vcetne sprchy, vetsinu casu byla zaplnena alespon 3 luzka. Jo, mas pravdu, bylo to neprijemny, ani me tam nemohl nikdo navstivit. Vzala jsem si casopisy a mp3 prehravac (vetsinou jsem mela sluchatka jen tak "pro oko" aby se se mnou nekdo nahodou nechtel bavit ), vydrzet se to dalo v pohode. Sem tam k nam dolehl nejaky "zvuk" z porodniho salu...tehdy jsem mp3 pustila na plny koule.
Porod samotny probehl v pohode a profesionalne. Celou dobu u me byl doktor, obcas prisel jeste jeden. Ale asi to bylo kvuli tomu, ze jsem mela lehkou komplikaci. Jinak myslim, ze si musis vetsinu casu vystacit s PA.
Oddeleni sestinedeli bylo v pohode. Dvojluzkovej pokoj, o socialko jsme se delily s vedlejsim pokojem. Takze to je asi o fous lepsi, nez v Podoli.
Personal na ktery jsem narazila byl mily a profesionalni (po porodu nam dokonce byli pogratulovat )
Takze vybirej, vlakovy hrdino, a pak nam sem napis pro co jsi se rozhodla
Není tady
definit: me pobavila veta: enský nemám moc v oblibě, - tak to babinet neni vhodne misto:))))
Já rodila v Podolí také:
opravdu porodní boxy super - je jich celkem osm, z toho jeden ma vanu, ale jen na prvni dobu porodni. jinak kazdy ma sprchu, zachod, to je bezvadny, no urcite vis co vse tam je... clovek ma sve soukromi a klid. Spokojená jsem byla i s lekarkou co me porodila,i s porodni asistentkou, byly hodne a ochotne.
oddělení sestinedeli: zastarale to ano, to by mi nevadilo, ale vadila mi hygiena a obecne záchody a sprchy. Vím e to byva asi spis chyba nekterych maminek take, ze nedodrzuji zakladni hygienu. ale sprchy jsou fakt z doby ledovy, treba me by potesila nejaka trosku zaviratelna, nebo vic soukromi:(... na to ze v porodnicich se ma kazdy rok malovat, me prekvapila plisen pres cely strop koupelny, ktera opadavala po cele podlaze, do sprchy vsude:( takze clovek chodil po omitce. a dalsi vec, jdu se sprchovat a otevrene okno dokoran -v unoru doplnim... takze zima jak v ruske pohadce. Jinak sestry bezvadne, mudr taky, tedy mela jsem zkusenost s jednou pani doktorkou(vimi jmeno) detskou, ktera byla fakt silena, az jsme se ji baly a jedna sestra neochotna pres deti taky...
Jinak ale stesti na lidi musim rict.
Jeste se vratim uplne zpet, doba pred porodem, nekdy jsem mela kliku a byla odbyta rychle,ale parkrat jsem tam travila cela dopoledne:(
Jeste k pokojum, ja byla na pokoji po dvou, super vec, lepsi nez byt sama si myslim, pomohly jsme si atd... ale vedle byl pokoj po 5ti!!! odtamtud byla stale pláč, to se nevyspi uz nikdo.
Ta proti mam holt stejna jako Fidorka. a k tem toaletam, chodila jsem do sprch a na zachod na konec chodby od meho pokoje:( byla jsem hodne nastrizena a sotva chodila a mela se myt porad a na zachod chodit,ale fakt to bylo maso:(
a jeste rada, dost diskuzi a nazoru najdes na www.aperio.cz a tam je sekce porodnice, zadej si konkretni a dole jsou nazory a dobre i spatne zkusenosti.
Není tady
Definitiv ví, která věc mě napadla jako první? e jestli jsi v 15tt, tak u stejně nemá na výběr. Tedy nevím, jak je to teď, ale vloni se v Podolí registrovalo asi v 8tt a v Motole ve 12tt.
Já jsem rodila v Motole a u Apolináře, take srovnání Motola a Podolí ti nenabídnu, ale Motol můu doporučit, byla jsem tam spokojená. Rodila bych tam klidně znovu.
A bolí to vude stejně, bohuel
Není tady
souris: za me to bylo jeste ve 12tt to podoli - po telefonu registrace.
Není tady
Já jsem rodila v Podolí. Jak na běícim pásu, ale to je teď skoro v kadý porodce no. Jinak vybavení porodních sálů pičkový to jo, ale teď budu rodit v Krči kde jsou kachlikový porodní sály tři metry krát na dva vim u, e mi bude uplná putna jestli mám super lehátko a oranově vymalováno...budu to mít pět kroků z domova a k dcerce.
Jinak porod v Podolí nic moc. Hrozně jsem se na to těila a byla jsem zklamaná. Porod vedla mladá doktorka..s manelem jsme mysleli dlouho dobu, e je to porodní asistentka. Malá byla trochu prajclá stačilo jí jenom nasměrovat, ale doktorka furt "já nevim co s váma", já nevim tak zkuste na zem na vechny čtyři" a pak jenom blbě koukala do papírů. A manelovi ruply nervy, e teda císaře, e takhle to dál nejde (po 2 hodinách tlačení). Ona jenom zvedla oči od těch papírů a řikala..."no asi to tak dopadne" Připravili sál na císaře, ale natěstí el kolem na poslední chvíli doktor jinej a ten se podíval a řikal, e je to hrozná koda a jetě jednou zatlačim. Udělal ve mě jeden hmat a malá byla venku. Nikdo nic neřeil, nikdo neřekl blahopřeju maminko nebo něco podobnýho. Vichni stáli s neutrálnim výrazem...na to nikdy nezapomenu. Ale to bych chtěla u asi moc
Jinak je to těký...moje kamarádka právě v Podolí taky rodila a byla zase hrozně spokojená...a na pokoje estinedělek teda. Já jsem měla těstí byl volnej nadstandart....sestry ke mě ani tak často nelítaly, ale domlouvaly jsme se telefonem kdy jsem něco potřebovala...to bylo teda pičkový. Jo a jídlo teda ílený...po 26 hodinách mi přinesly dva suchý rohlíky a zatavenej sejra...to mě tak urazilo, e jsem s díkem odmítla. Pamatuju si jak mi i těch est dní co jsem tam byla nosili vichni tajně jídlo z pizzerky
To můj pohled na Podolí. Drim palce.
Není tady
Klea: tak to ja blahoprani mela, od mudr i asistentek a sestricek co tam byly... a jak mam krasnou holcicku atd...
Jo a to jidlo! málem bych zapomnela, ja rodila v patek, to byla nejaka divna hmohat, nejedla jsem, k snidani cerstvy pecivo, bezva pro deti a prdiky... obed pro me vysla koprovka(zvracim z ni, jedine jidlo:)) ) a ryzovy nakyp(druhe bajecne jidlo, fakt jse si vybrala den)... a vecere byly studene o vikendu... tak jsem vsem co meli prijit rikala at nosi hlavne jidlo:)))
Není tady
Motol
Pro: Nemůu zváit pro a proti v době před samotným porodem, to jsem si odbyla doma, vypuzovací část - to jsem moc nevnímala co se okolo dělo, a ani mi nevadily dalí rodičky "za zdí", estinedělí bylo fajn, pokoje čisté, diskrétní (jen dvě pacientky) toaleta i sprcha na pokoji a pouze pro 4 pacoky. Přístup dr. velmi profesionální. Sestřičky příjemné, mladé, hodné. Dost zainteresovaný personál ke kojení.
Proti: jídlo, časté uklízení pokoje (ruení), omezený počet návtěv na pokoji,ale to je spí +
Já byla spokojená, ale nevím, jestli by to bylo stejné, kdybych rodila tam celou dobu.
Jinak jak píí holky, registrace je do 12tt, zkus si zavolat, moná jetě budou mít volňásky.
A kdyby ne, holky si dost chválí Hořovice, tam to nemá daleko, ne?
Není tady
Defí bohuel ti neporadím v tomhle rozhodování... snad jen napíu co u tu bylo mezi řádky řečeno - vude je to o lidech a na koho zrovna narazí... na kadou porodnici najde kladná i zápo*ná hodnocení...
Nemá někde monost rodit u "svého" doktora??? já kvůli tomu rodila u Apolináře... a nelituji... byla jsem naprosto spokojená, přístup personálu super - jak na JIP tak pak na estinedělí...
spí si myslím, e bude mít problém právě kvůli té registraci...
Není tady
Ja rodila v Motole. Porod v sobotu v pul sedme, byly jsme tam jen dve, mela jsem i vanu. Je fakt ze tu druhou maminu jsem slysela, ale uprimne, bylo mi to jedno, mela jsem dost starosti sama se sebou..PA se mi zdala lehce otupela asi jako kdyz to dela 20 let, jinak neni co vytknout.
Sestinedeli hruza..Bylo nas o 14 maminek vic nez kapacita, sestry neprijemne, semtam nejaka mila a ochotna. Nezapomenu jak malemu zahnisalo ocicko, ja se plouzila za sestrou a ona na me krikla, ze ji konci sluzba, at si laskave pockam na vecer na destkou lekarku. Dva dny mi dite "bez prestani" rvalo, az mi 4.!!! sestra mi pomohla: Bodejt by nerval, kdyz dva dny nejedl, pojdte si pro glukozu..Kdo byl ale fantasticky byla detske lekarka, te bych dala 1*..Ale sla bych tam znova, snad kvuli te "jistote" odborniku a vybaveni..
Není tady
Jojo, triskani dverma o pul seste rano, kdyz deti konecne spaly, kvuli teplomerum, pak zase uklizecky :-))
Ale souhlasim, je to o lidech. Po revizi jsem lezela kvuli nedostatku mista na onkogynekologii v Motole a od zakroku az po propusteni jsem nenarazila na jedineho neprijemneho tvora. I uklizecky byla skvele!
Není tady
Motol - porod jsem měla překotný, take rovnou z monitoru jsem si la odrodit a vedle za celtou rodila dalí maminka.. Doteď si pamatuji, co tam vyřvávala. Já myslela, e jí tam vradí.. Na estinedělí je fajn, e je standartní pokoj roming pro dvě maminky.. Jinak jsem měla problém s kojením a co se týče sester, tak pomoc ádná a dost je to otravovalo. Motol je taková továrna na porody, ale určitě je fajn, e je tam zajitěná maximální péče..
Není tady
Holky letos se v Podolí i v Motole registruje OD ukončeného 14 týdne, tedy od 14+0, tak snad to do pondělka vydrí a jestli ne, tak se prostě nějak někam nacpu
Díky moc za názory, Aperio čtu, zatím jsem na tom tak, e bych ty porodnice potřebovala poslepovat dohromady. Zítra zavolám svojí Dr. a uvidím co mi doporučí...snad bude mít nějakou chytrou radu.
Není tady
Ahoj, já jsem rodila v motole a nemohu říct ani ň proti!! Bylo to super, velice hodí, laskaví a profi přístup. A to, e jsou kolem dalí rodičky...no, myslím, e to ani nebude vnímat.
Není tady
Motol mě odrazuje i tím, e v případě e tam člověk není sám, nemůe mít v první době porodní s sebou doprovod co mi přijde jako zásadní nedstatek Dneska jsem konzultovala se svou gynekolokou v pondělí se jdu zaregistrovat do Podolí jen kdyby moje neuroloka (má tento týden dovču) měla něco proti, tak se samo podřídím. Tak snad se mi moje rozhodnutí vyplatí.
Děkuji za názory
Není tady
Tak to jsem přesně jetě chtěla dodat - straně jsem byla ráda, e od samého začátku se mnou mohl být na sále manel a pomáhat mi. Moje vagrová na Bulovce trpěla celou první dobu porodní (celou noc) sama, bráchu poslali "domů se prospat", přijel a nakonec na tlačení na sál.
Jo a ptala jsem se druhé vagrové, která rodila v Motole a ta mi potvrdila, e tam jsou koupelny a wc vdycky mezi dvěma pokoji, pro 4 pacientky a jí vadilo i to (ta by se v Podolí fakt zbláznila). Já to vidím tak, e s těma 3 se to asi jetě dá, aspoň si člověk můe vyloit kosmetiku na poličku a nemusí vechno tahat s sebou na kadé sprchování, co je po porodu kadou chvíli.
Kadopádně co se týká odbornosti a péče, tak bude spokojená!
Není tady
Fido - to je přesně ono jímá mě hrůza při představě, e budu někde celou noc sama trpět a O pojede v (ne)klidu domů Pravděpodobně se na estinedělí pokusím procpat na nadstandart, jestli bude monost. A jestli ne, tak to taky nějak přeiju
Jetě jednou vem moc děkuju
Není tady
Rodila jsem v Motole.
Vadilo mi, e v 1. době porodní nemůe být na pokoji otec, i kdy jsem myslím někde četla, e snad ano. Tak prý můe, ale v nějaké vedlejí místnosti. A to jsem na "hekárně" byla několik hodin úplně sama. No, s bolestmi být několik hodin sama je docela nepříjemné, asi bych klidně nějakou tu druhou maminu brala
Jinak si myslím, e Motol byl fajn. Jsou tam prima porodníci a třeba já zaila supermilou porodní sestřičku, úplný anděl . Klystýr od ní byl pohádka .
Vadily mi jen děsně vysoké postele na pokojích po porodu. Sestřičky byly také milé, tedy kromě těch, co se staraly o miminka . Myslela jsem, e by to mělo být obráceně...
Jinak fakt absolutní spokojenost.
Není tady
Ahoj holky, obnovila bych toto tema, protoze je pro me aktualni a taky se rozhoduji mezi Podolim a Motolem (v obou pripadech se registruje ve 14+0, takze mam jeste chvili cas na rozmyslenou). I kdyz u me spis vede Motol, protoze tam rodily v posledni dobe dve moje kamaradky a nemohly si na nic stezovat. Ale je pravda, ze mi vykladaly o doktorech, sestrickach a samotnem porodu a ne o prislusenstvi, kdy a kde mohl byt doprovod, kolik lidi bylo na pokojich, apod.
Od te doby, co Def zridila tohle tema, tak urcite uz hodne z vas rodilo a me by zajimalo, jake mate dojmy - z Podoli i z Motola? Na Motole je jedna velka vyhoda a to, ze kdyby se neco stalo miminku, tak se o nej dokazou postarat...
Není tady