|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Misule, klid hlavně , ani stres tvému miminku neprospívá
hlavní zásada je , že nesmíš mít hlad, to se pak v tělě tvoří více ketolátek a ty miminku neprospívají, tvé hodnoty glykemií nejsou žádná hrůza
ale určitě bych zašla za tvým diabetologem a znovu s ním probrala jídelníček a hlavně proč ti nedali glukometr
je důležité si odzkoušet co můžeš a co ne, zkus přidat více zeleniny a masa - šunky, párků, vajíček - aspoň to zasytí a uber ty mléčné výrobky a uvidíš jak to s glykemií bude
Není tady
keksi, už mám odzkoušené, že když si dám jogurt s jablkem nebo s jahodama ke svačině, tak jsem měla maximálně 6,8. Ale je fakt možný, že se mi cukrovka horší.... Zítra jdu do rizikové poradny, tak se tam na to zeptám. Akorát že to není žádná diabetologická poradna, ale poradna pro rizikové těhule.... i jsem teď napsala dotaz paní doktorce Moravcové, tak uvidím, co napíše
Není tady
jo a co takhle přidat pohybovou aktivitu, nenapsala jsi, co děláš, jestli jsi v klidu , nebo jdeš na procházku apod, já když zhřeším tak pak jdu se psem na delší procházku nebo jdem plavat ať se cukr sníží
Není tady
nalačno jsem měřila zatím 3x a hodnoty 5,3, 5,1, 5,8
glukometr mi nedali, že prý není potřeba, takže si všechno platím sama a že to pěkně leze do peněz
a jak jsem psala, do žádné diabetologie nechodím, ono je to vůbec u nás koukám dost divné... stresu se budu snažit vyhnout, možná bude lepší chvíli se na to měření vykašlat a být vklidu
co jsem měřila, tak po hlavních jídlech mám vesměs glymču dobrou, akorát těstoviny mi vylezly na 8,8, takže jsem je z jídelníčku vyřadila. Problémy mi dělá chleba, můžu tak max. 30 g ke snídani a teda asi i to mléko večer.
Holky co vy jíte k té druhé večeři?
Není tady
mishule
ahoj 
já bych normálně vzala ty naměřené hodtnoty a zašla do diabet. poradny
a budeš mít jasno 
já jsem po dnešním vážení zjistila že mám zase o něco méně...ale hlad fakt nepociťuju ...
Není tady
prosím a odkud jsi ? že tě neposlali do diabetologické ambulance ?
a měříš po hodině nebo po 2 hodinách po jídle
u nás glukometr půjčují a papírky dostaneš na recept, máš na to nárok, já být tebou tak si vydupu žádanku do dia ambulance buď od gynekologa nebo bych zašla za praktikem
Není tady
janabas: do zítra jsem v práci v kanclu, takže moc pohybu není, ale aspoň se po každém jídle snažím lítat po schodech:D na procházky chodím jak kdy, ale snažím se. Když jsem doma a nikam se mi nechce, tak si sednu aspoň na chvíli na rotoped.
Není tady
Zítra jdu právě k nám do té rizikovky (Česká Lípa), zeptám se co a jak. Vezmu sebou i papír, kde mám vypsané veškeré hodnoty. A měřím se hodinu po jídle. Takže pak písnu, jak jsem dopadla.
Váhu zatím držím pořád stejnou, aspoň že nehubnu.
Není tady
hele a co si zjistit u vás v nemocnici telefon do diabetologické ambulance a zavolat tam, že to s tebou nikdo neřeší a máš strach, třeba tam bude někdo moudrý a hodný a objednají si tě i bez žádanky
jinak u nás skoro všechny dia ambulance- ty v nemocnicích - mají poradnu pro gestační diabetes
a stres ti tu glykemku taky zvýší
zkus pořešit, jak se dostat do dia ambulance, nestresuj se z těch hodnot, nejsou vůbec hrozné
přečti si tady těch 9 stránek a mělo by tě to uklidnit 
neboj miminko i ty budete v pořádku
Není tady
Ale nejlepší holky je, že ze včerejška jsem měla dobrou hodinu jedině po nedietním kinder maxi king, to je fakt vtipný
Není tady
Uvidím, jak to bude vypadat v té rizikové poradně, jdu tam poprvé, takže třeba tam na to bude odborník, doufám
a tyhle stránky už mám přečtené asi 2x:D akorát se vždycky děsím, když čtu jak holky udržují hladinu max. tak do 6,5 a mě to takhle lítá, to pak radši nic nečíst:)
Není tady
ale děkuju holky za uklidnění, to hrozně pomůže a hned je mi líp
Není tady
na moje hodnoty moc nekoukej, já jsem výjimka
sice jsem při oGTT měla po 2 hod 8,2, lae teď fakt ikdyž se cpu sladkým víc jak 6,9 nebylo, tak mám podezření, že jsem při oGTT byla taky vystresovaná nebo se spletli
Není tady
mishu 
mně ty hodnoty taky lítaj
myslím že do dia. poradny si můžeš normálně zajít sama, na to nic nepotřebuješ 
Není tady
janabas: máš kliku;)
azalka: to jsem ráda, že v tom nejsem sama;) i když ti samozřejmě přeju jen ty nejlepší hodnoty 
zítra vám dám vědět, jak to proběhlo v té poradně
Není tady
Ahojky holky 
Tak nejdřív Mišule
Jestlipak si četla i moje příspěvky? Asi jo viď? To ale určitě víš, že hodnoty mi taky lítají jak zběsilé, přes 8 není výjimkou a to skoro nic nejím, nebo tedy nic rizikového... U tebe a asi i u sebe bych to tipla na ten stres... Já jsem sice neměla dojem, že bych se nějak stresovala, ale když se nad tím zamyslím, tak si asi parádně lžu sama sobě. Podvědomě jsem z toho měření nervózní, po snídani s vyšší hodnotou nalačno radši hned běžím na procházku...mno, takhle se asi kliďas neprojevuje
. Jen na ukázku: včera jsem se vůbec nechtěla měřit, dala jsem si k obědu kotletu na paprice a rajčatech a k tomu navzdory hlavě trochu brambor (asi po 14 dench, kdy mi po nich hodnoty vyletěly) pak jsem měla hroznej útlum, padla na mě únava, chvilku jsem bojovala s pokušením jít se radši hned hejbat, ale vyprdla jsem se na to. Chvilku jsem si lehla, apk jsem si sedla na ten velkej míč, pustila si příjemnou hudbu, houpala se na míči, zpívala si a nechala hlavu odpočinout no a pak jsem se přeci jen změřila (aniž bych se tím předtím nějak zabývala no a elhle: 6,6...
Takže co se mě týče, budu se hlavně snažit, abych to moc neřešila, zabývala se jinými věcmi a byla v klidu no a uvidím. Tobě bych doporučovala totéž, hlavně relax a vypnout hlavu od naměřených hodnot a zbytečného nevování. Ta Tvá ukázka z Kinder mi na to docela sedne. Dala sis sladké na nervy, no a hele
Takže klíííd a drž se, budeš i s mimískem určitě v pořádku!!
Jo a ještě p.s. k té druhé večeři jím nejčastěji třeba šopský salát nebo jen syrovou zeleninku, můžeš se šunkou nebo trochou sýra, ale osobně bez pečiva - taky mi nedělá nejlépe 
D.a.n.y.: k Tvému dotazu. Moc se nepřejím, ale jak jím každé dvě-tři hodinky, tak mi většinou stačí ta trocha. Se snídaní mám asi největší problém. Byla jsem zvyklá jíst ráno docela dost pečiva a dát si kakao nebo půllitr sladkého černého čaje s mlékem. Teď jak s tím ráno bojuju, tak si ani jedno netroufnu. Ovšem včera jsem to vychytala
!! Dala jsem si ten čtvereček celozrnného chleba s paštikou, k tomu můj oblíbený šopák a černý čaj s lžičkou fruktózy... Hlavně klídek, po snídani jsem se šla kouknout na net a něco řešila úplně mimo no předtím nalačno 6,1 a po té snídani 4,5 he, he myslela jsem, že se ten glukometr splet
Tak si říkám, že mi ten klid zabírá a taky asi ten salát s kapkou vinného octa a olivového oleje nějak glykemku snižuje... Každopádně vím, že toho se můžu i přejíst a jsem v poho...
Není tady
Fuj, omlouvám se za ty překlepy a chyby... pro jednou jsem to před odesláním nečetla 
Není tady
Holky, fakt to bude i o tom stresu a nervech...já to mám též u sebe vyzkoušené....když jsem byla v klidu, tak jsem měla třeba po snídani hodnoty max. do 5,6....naposled, kdy jsem se měřila a jedla ke snídani prakticky to stejné, jako obvykle, ale měla jsem pracovní stres, nervičky hrály, tak hodnota byla 6,8...takže na tom určo něco bude...
Misulko, je fakt, že pomáhá i fyzická aktivita...alespoň menší procházka, atd...já chodím taky ještě do práce, ale třeba ráno po snídani před odchodem do práce musím se psem ven, takže pohyb nějaký je, v poledne chodíme z oběda a na oběd do restaurace na menu, večer po večeři opět aspoň se psem ven...
Ty tvoje hodnoty nejsou vůbec hrozné, zkus to ale říct nějakému Dr.
Není tady
Holky máte pravdu, chce to ten klid. Ale ten je snad těžší udržet než držet tu dietu:) musím vždycky před měřením myslet na něco jiného, ono snad bude stačit pár dobrých hodnot a klid přijde sám :-)
večer už si radši pečivo dávat nebudu, spíš možná jen ovoce nebo zeleninu se šunkou a sýrem, abych neměla v noci hlad a možná k tomu jen kousíneček pečiva
jinak jím jenom bílý chleba a celozrnnýho se bojím, právě celozrnná bageta mi zvedla cukr jednou na 12,3 a to jsem pěkně ořvala.... asi byla přibarvená karamelem, takže radši jistotu bílýho chleba
Není tady
holky já jsem zase právě četla že na večer to chce něco co má dlouhé cukry, aby se netvořili ty katolátky 
jsem se vrátila od dr. na to kg dole říkal ,že je to v poho
malej vyrostl a váhu má tak akorát 
vzali mi krev na celkovej obraz, tak uvidím.. 
Není tady
Mišule, už jsem to tady psala, já kupuju chleba celozrnný, ale balený-na obalu je většinou psaný obsah sacharidů, takže si to můžeš zkontrolovat. Mě prochází spíš, než ten obyč.
A docela i zasytí
Jinak klídek a relaxace s hudbou nebo na procházkách v přírodě, ještě že už je docela pěkně...
Tak se holky všichni držte a hlavně ten klíííd! 
Není tady
aileen: já jsem si jeden celozrnný balený koupila, ale bojím se ho po té zkušenosti s bagetou:) ale tenhle balenej by snad mohl projít, no nezbývá mi než to zkusit
myslíme ty samý balený, jak tam jsou po plátkách, já tomu říkám takový mokrý plátky:D
a právě že jsem taky četla, že večer pečivo kvůli dlouhým cukrům, ale když mi po něm tak cukr lítá...
Není tady
Mišule: Já myslím, že to budou oni
Jsou po plátkách, takový jak říkáš mokrý, jsou dost těžký (na váhu), ale mrkni na ty sacharidy na obale... Taky nejsou všechny stejný, co do jejich obsahu... A neboj se jich, já myslím, že by to mělo být o.k. Bůhví co v bagetě bylo, stačí ten karamel nebo tak a jsi s glykémií někde úplně jinde... Zkus to a uvidíš. Když jsem byla v obchoďáku, koukala jsem na obaly u různých chlebů i obyč. kmínový nebo nakrájená Šumava a některé tyhle celozrnné z toho vycházely podstatně nejlépe... Podotýkám, že ne všechny, ale většina docela dobrý, chce to opravdu zkouknout.
Není tady
aileen: koukala jsem na ten můj a má 37 g sach., ale obsahuje řepný cukr, je to černý celozrnný žitný chleba z kauflandu.
Jinak včera po osvědčených bramborách a nožičce a půl párku jsem naměřila 7,7. Takže si od měření dám na chvíli pokoj, dokud se neuklidním a nepřestanu tou cukrovkou žít....
Dneska jdu do té poradny, tak vám pak písnu.
A jinak přeju dobré ráno :-)
Není tady