|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Aileen,
já jsem si dala k svačině možná půlku melouna a měla jsem hodnotu 5 něco......
a dnes ráno jsem si dala nějakej žitnej chleba se šunkou takže vlastně o něco méně než včera, jenže ted jsem se po snídani ani nehnula a oproti včerejšku kdy jsem měla 7,2 jsem dnes měla 6,4 .. takže člověk si fakt nevybere....
Víš ono jak píše Keks, tak třeba to má v poho, protože ji má nějakou slabší, nebo nemá vůbec. a u Jany si myslím, že je to taky hodně tím že měří 2hodiny po jídle 
Není tady
Keks: Díky, jsi zlatíčko...
Holky vy umíte všechny tak krásně uklidnit a podpořit! To člověka zahřeje... 
Chtěla jsem se ještě zeptat, zda někdo nevíte, jak je to s fruktózou (jako cukrem, co prodávají a občas ho i dávají do některých dia výrobků). Ten cukr máme doma a já jsem přemýšlala, když si chci trošku oslait čaj nebo Caro, jestli je lepší použít třeba lžičku fruktózy nebo lžičku obyč. cukru? Nebo je to jedno? Netušíte někdo nebo nebavily jste se o fruktóze některá s doktorkou? Já jdu na kontrolu až 17.6., tak jsem myslela, jestli byste některá neporadila
Díky předem!
Není tady
Azalka: jj fakt je to různý
, asi se to nedá tak řešit, to bysme se z toho mohly taky zbláznit a pořád se jen měřit co a jak...
O Jáně jsem také přemýšlela, že se tu jediná měří až po dvou hodinách a může to být rozdíl, ale ona má stejně ty hodnoty tak ukázkové, že věřím tomu, že i po hodině by byla za hvězdu 
Asi před týdnem jsem dopo lítala po doktorech, trvalo to déle a měla jsem hlad, tak jsem si koupila v nemocnici v krámku Bebe dobré ráno dia právě s tou zmiňovanou fruktózou a snědla jsem všechny tři sušenky po cestě v autě, no a asi po hodině a půl, když jsem konečně přijela domů, tak jsem se změřila, protože jsem měla obavy a gl. úplně v pohodě - jedno z mála těch milých překvapení 
Není tady
Aileen napsal(a):
Keks: Díky, jsi zlatíčko...
Holky vy umíte všechny tak krásně uklidnit a podpořit! To člověka zahřeje...
Chtěla jsem se ještě zeptat, zda někdo nevíte, jak je to s fruktózou (jako cukrem, co prodávají a občas ho i dávají do některých dia výrobků). Ten cukr máme doma a já jsem přemýšlala, když si chci trošku oslait čaj nebo Caro, jestli je lepší použít třeba lžičku fruktózy nebo lžičku obyč. cukru? Nebo je to jedno? Netušíte někdo nebo nebavily jste se o fruktóze některá s doktorkou? Já jdu na kontrolu až 17.6., tak jsem myslela, jestli byste některá neporadilaDíky předem!
Je to úplně jedno co použiješ. Obojí je sladký jako hrom :-)
Není tady
Tak já dnes měla po hodině 8,4, to jsem se měřila jen zkusmo. Ale jsem pitomá, doktorka říkala, že se nemám měřit, když jsem ve stresu. Já bych si tak dala něco dobrého...
Není tady
Všem moc děkuju za podporu a odpovědi.
Holky držme se ať vydržíme... 
Není tady
Ahojky holky,
tak jsem byla zase včera večer rozhozená...
Dala jsem si k večeři jednu topinku z obyč chleba, takový krajíček ani velký, ani silný, ještě byla docela hodně počesnekovaná a domácí šopský salát - ten mám vždycky v poho. No a po hodině gl. 8,2
Tak fakt už nevím, zase z toho mám náladu pod psa.... To už si fakt nemůžu dát ani plátek obyč chleba? Ještě ke všemu s tím česnekem... Vím, že mi Dany-zlatíčko řekne, že 8,2 je v poho, ale mě jde o princpip.... Z tohohle jídla takováhle naměřená hodnota... Přijde mi, že už nemůžu sníst skoro nic, abych měla do těch předepsaných 7,6...... 
Není tady
aileen,
netrap se, já vždycky když mi to vyskočí tak změřím třeba za půl hodinky a je to dobrý a jsem klidnější,
ale jeslti chceš tak pro tvůj klid normálně dojdi k dr. a ukaž ji hodnoty
a ona ti řekne jeslti je to o.k.
mne taky ty vyšší hodnoty vždycky rozhoděj
právě jdu měřit... snědla jsem 3 br.knedlíky a k tomu špenát a potom kusanec melouna.......
tak mám 6,4 ... ale k obědu jsem měla trochu chlupáčů s uzeným a hodnota byla 7,3.. takže taky to povyskočí 
Není tady
mysky cukrovy, drzte se, sem tam si vas proctu a tim, ze jsem to mela taky nevesely - tu glykemku po glukoze, tak vim, jak vam je a vo co go...glukometr nemam, na diabetologii me nakonec dr neposlala, ale sladkym se taky neladuju a snazim se omezit i jidla s obsahem cukru obecne...to jen tak pro "uvod" 
aileen, napadlo me, jestli to nemas i nervama, ze Ti ten cukr tak lita...a jak pise Azalka, tak pro klid duse muzes hodnoty a jidlo zkonzultovat s dr. ... vydrz kocko 
Není tady
Moc děkuju za podporu! Jste všechny moc a moc hodný, vždycky mě to tu zahřeje a pozvedne... 
Na kontrolu jdu příští týden, tak už to vydržím s doktorkou na to objednání... S nervama vůbec nevím, přijde mi, že je to v poho, že se nenervuju, ale fakt je, že to může být v podvědomí, o tom už jsem se mockrát přesvědčila. Tak uvidím, ještě týden vydržím a pak to s doktorkou zkonzultuju, i s tím mým jídelníčkem, protože normálně se fakt nejsem schopná najíst. I bez veškerých příloh max. s jedním plátkem celozrnného chleba na porci a naprosto bez sladkého mám co dělat
Jo, vlastně si tak jednou, dvakrát za den osladím čaj nebo kafčo lžičkou fruktózy a to mi prochází... Tak alespoň něco 
Fakt ještě jednou moc díky Vám všem! 
Není tady
Holky, já jsem večeřela - normální jídlo - dva celozrnné rohlíky se sýrem a kuřecí debrecinkou, pak jsem se šla projít, šup, šup, najednou se mi začala točit hlava. Po hodině se změřím a vida! Hodnota 7, 4. Dost mě to šokovalo. Jindy mi dva rohlíky projdou úplně hladce a teď... Škoda mluvit. Myslíte, že by to mohlo být tím tlakem?
Není tady
Elenai,
kdo ví, ale myslím ,že tlak by na to asi mít vliv neměl...
a musím se přiznat, že dva rohlíky si já teda nedovolím 
Není tady
holky tak já mám opačný " problém, nevím co se dnes dělo, dala jsem si těstovinovotuňákový salát, ještě jsem si přidala a po hodině 3,9
tak jsem se dojedla rohlíkem s nutelou a udělala jsem si jahodovojogurtový shake a za hoďku 4,9
tak fakt nevím jestli se u mě s tím ogtt nesekli
Není tady
Eh, to já si nedovolím rohlík ani jeden...
Ale 7,4 je úplně v poho ne? Alespoň já mám limit po jídle psaný 7,6... S čímž mám tedy taky problém
Co bych dala za Vaše hodnoty, kvůli kterým se stresujete... Pro ukázku: dnes nalačno: 6,6. Hodinu po snídani (čtvereček celozrnného chleba se sýrem a rajče + hořký čaj) a po nákupu s procházkou 8,1...
( Co na to říct!? 7,4 a ještě po dvou rohlíkách bych si moc a moc přála...
Takže si myslím, že můžeš být v klidu, zvlášť když nomálně máš hodnoty ještě nižší...
Není tady
Ještě pro Jáňu: nic bych nedala za to, že se u Tebe vážně spletli, máš hodnoty hrozně nízko a ještě vzhledem k Tvému jídelníčku... Myslím, že se opravdu musela stát chyba....
) Co na to Tvá doktorka?
Není tady
Jani ... já taky chci aby se u mne sekli .... ale asi jako jediná z vás jsem byla sledovaná ten den v nemocnici.. tak asi nemám šanci
mám kg dole... takže od začátku těhu mám nahoře cca.3 kg... no dnes jsem se dočetla že pro obézní maminy je to tak akorát, takže jsem v klidu 
Není tady
Azalko tak zvyš přísun masa a zeleniny ať nehubneš, já mám nahoře 12kilo
no moje dr. říká, že mám víc jíst, teď už to moc nejde , jak malý tlačí na žaludek a bránici - no a ať si klidně to sladké dám, když jsou glykemie tak OK
Není tady
Jani já jsem právě četla, že u obézních mimin je tak 5 kg norma
takže jsem v poho ..
ve čtvrtek jdu na utz tak uvidíme co malej Mikeš
jinak já hlad nepociťuju, spíš jenom tu chuť po sladkým, kolikrát si nandám obídek a ani to nesním 
Není tady
Aileen napsal(a):
Eh, to já si nedovolím rohlík ani jeden...
Ale 7,4 je úplně v poho ne? Alespoň já mám limit po jídle psaný 7,6... S čímž mám tedy taky problém
Co bych dala za Vaše hodnoty, kvůli kterým se stresujete... Pro ukázku: dnes nalačno: 6,6. Hodinu po snídani (čtvereček celozrnného chleba se sýrem a rajče + hořký čaj) a po nákupu s procházkou 8,1...
( Co na to říct!? 7,4 a ještě po dvou rohlíkách bych si moc a moc přála...
Takže si myslím, že můžeš být v klidu, zvlášť když nomálně máš hodnoty ještě nižší...
Ailenn, změř se i před obědem. Když budeš mít před jídlem gl.kolem 4,5 - 5,5 tak je vše v pořádku ! Jen je divné, že jsi měla jenom kousek chleba..to jsi se asi moc nenajedla, viď? Ta glykémie není hororová..ale aby jsi zase nehladověla..
Není tady
Ahoj holky, jsem tu nová a už úplně nešťastná z těhu cukrovky. Po ogtt jsem měla 2 h po 7,8. Lehla jsem si na jeden den do nemocnice, kde mě průběžně celý den sledovali hladinu cukru a vše bylo v pořádku. Ani glukometr mi nedali a dali lístek s diabetickou dietou, na kterou jsem se ale radši vykašlala a držím dietu podle stránek paní doktorky Moravcové. Glukometr jsem si koupila pro klid duše a nevím, jestli jsem dobře udělala. Jsem člověk, který si všechno moc bere a jedna špatná hodnota, mě docela vyděsila a od té doby se před každým měřením bojím a stresuju se. Taky se mi teď ty hodnoty začaly rapidně horšit a nevím, jestli se horší cukrovka a budu muset mít inzulín nebo to je tím stresem. Normálně jím míň a hodnoty jsou horší. Tak třeba jídelníček včera.
nalačno 5,1
snídaně: malá bílá activie a 100 g jablka - 7,8 (vím, že po ránu se mléčné výrobky nedoporučují, ale mě nesedí ani chleba, tak jsem to chtěla zkusit a nevyšlo to)
svačina: 30 g chleba se sýrem a 8 (to už jsem se měřila fakt se strachem)
oběd: 220 g kaše a domácí guláš (po tomhle neměřím, mám odzkoušeno, že kaše a brambory mi nevadí)
svačina: kinder maxi king a 6,1
večeře: 200 g brambor, sýr cottage a zelenina (neměřeno)
druhá večeře: 20 g chleba s máslem a 2 deci hořkého kakaa a 8,2
poslední dobou se budím v noci hlady, takže jsem ve 2 h ráno musela zakousnout kus chleba se sýrem a dnes ráno nalačno 5,8
Holky prosím, poraďte, protože já už fakt nevím, co jíst....
Když budu mít svačiny jenom zeleninový nebo ovocný, tak jsem úplně hladová, bez pečiva to mít nemůžu :-(
Přitom ještě třeba minulý týden jsem měla ke sváče 30 g chleba se sýrem a kinder mléčný řez a hodnota byla 6,2... už si to vážně neumím vysvětlit.... je to fakt tím stresem?
Teď jsem měla ke snídani 25 g chleba, tuňák ve vlastní šťávě a okurka a 7. Asi je to vyšší i tím, že vyšší byla hodnota nalačno, že jo?
Prosím teda zkušené o radu a omlouvám se za dlouhý příspěvek:-)
Není tady
Ahoj holky, tak mě došly papírky k testování, tak teď musím čekat do příštího týdne...
Aspoň mám klid...
Misule, já nevím, mě příjde že to máš ze stresu...i to je důvod, proč ty hodnoty mohou být vyšší...minulý týden hodnota ukázková, teď zvýšené...každopádně bys o tom měla informovat asi svého Dr. nebo nejlépe diabetologa...přijde mi, že ti nesedí ty mléčné výrobky, ale to je jen můj názor...
Není tady