|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Oskárko, to je fakt síla s tou Dr...
po pravdě, docela ten popis odpovídá na paní Dr. Bělobrádkovou až na ten přístup k pacientům....ke mě je moc milá, ale já měla výsledky dobré..možná kdyby byly špatné, jak je to jiné, nemohu soudit...rozhodně mě ani na první návštěvě nestrašila tím, že by miminko mělo umřít...spíš zmínila to, že může být miminko veliké, ale při tom třeba trošku zaostalé - ale říkala to normálně, né jako nějaké strašení - to vůbec ne.....každopádně ten přístup by mě tedy taky rozčílil...
Není tady
Holky,
co já tady tAK PROČÍTÁM, TAk Vaše hodnoty nejsou špatné. 8.5 po snídani je sice pro těhotnou už hraniční, ale ne nebezbečné. Navíc mám pocit, že na nějaké edukaci říklali, že miminko má taky svouji vlastni slinivku a mamince "pomáhá", ale to se možná týká jenom diabetiček celoživotních na inzulínu.
Saláty kupované jsou plné cukru. Ty nejsou moc dobré. Jinak co se týče čokolády, tak ona moc cukr nezvedá , jelikož je hóóódně tučná a tuk zpomaluje "výstřel" cukru. Já si dávám denně pro zdraví 2 řádky milky nebo studenské pečetě :-))
Dost tu řešíte, že jste bez nálady - to je z důvodu, že si myslíte, že když máte cukr 7, tak už je to zle. NENÍ- je to absolutně normální. Navíc když se pořád budete snažit dtžet na hranici 4,5 - 5, tak se pohybujete na dost nízké úrovni, jelikož tělo ten cukr nemá. A to tělo ho fakt potřebuje. Navíc každý byť minimální pohyb cukr snižuje. Já například když mi cukr padá pod 5, jsem fakt zlá, nervózní a nic mě nebaví. Pak se najím a je mi fajn. Opravdu se nemusíte snažit držet to tělo na minimu ( myslím tím 4,5..) budete pak naštvané :-))))
Já jsem dia na inzulínu a moje dnešní jídlo ( pro srovnání co jíte vy)
Sníd. - plátek chleba, šunka, mozzarela, zalenina
Sváča: 2xčokoládka kinder, banán
Oběd: řízek , kaše
Svačina : nanuk :-)
Večeře: rohlík, zeleninový domáčí salát
2 večeře - to ještě uvidím :-)
nuž po obědě jsem měla 9.1, ale protože mám v práci pohyb, tak to padalo dolů samo :-))
Není tady
Dany ahoj , no já jsem měla dnes ke snídani 2 plátky vánočky s máslem a džemem a 2OOml mléka s 2 lžičkama granka a hádej kolik je glymča ? po 2 hodinách po tomhle 4,6 
Není tady
janabas - tak to ti upřímně závidííííímmm !!!!!!
Není tady
Dany, umíš fakt vlít trošku optimismu do žil...já se dost hlídám, ani rohlíky nejím, i když v poslední době si sem tam dopřeju - třeba včera - klasická večeře - plátek chleba s párkem a zeleninou, pak jsem měla ale šílenou chuť na sladké a dala jsem si Míšu, ještě kousek hořké čokolády (asi 3 kousky), pak ještě hrnek a půl mléka, pak pár arašídových křupek, které si rozdělal manžel a glykemka po hodině 6,8, což je furt dobrá hodnota, ale já v tom viděla už problém...Jak se to blíží té 7, tak už jsem z toho vystrašená...normálně mám hodnoty max do 6, ale to nemám takovou přežíračku včetně sladkého jako včera večer...takže jsem ráda, že nám to tady někdo vysvětlil, že je to normální a můžeme být v klidu....
Je fakt, jak jsem donesla po prvním měření své hodnoty doktorce, tak mě řekla, že jsou hodnoty krásné, ale spíš nízké a můžu klidně přidat...Taky mě sestřička říkala, že jsou pro nás těhotné hodnoty nastavené hodně nízko a přísně....S tou nízkou glykemkou a protivností máš fakt pravdu...budu se hlídat, ale nemá to asi smysl přehánět a zbytečně se stresovat, když to vyskočí k té 7...
Ale snažím se i tak jíst normálně, třeba na oběd si klidně dám polívku, pak řízek i s tou kaší, těstoviny, rizoto, guláš, atp. jen se vyhýbám omáčkám jako rajská, sladkým jídům, apod... a vždy jsem měla glykemku max těch 6, možná 6,1. Na vánočku odvahu teda nemám, ani na ovocný jogurt - možná jsem moc přecitlivělá
...třeba mléko po ránu mi ale hodnoty nezvedá a je to OK...
Není tady
Janabas: Tvůj jídelníček a naměřené hodnoty - tomu už by se z mé strany dalo říkat bledá závist....
Ba ne, moc Ti to přeju 
Keks: Tvé hodnoty jsou naprosto super, takže vůbec nezoufej
Já se zatím hodně a hodně hlídám, vůbec nejím sladké, bílé pečivo ani obyč. chleba, přílohy tak minimálně, že spíš vůbec, ovoce fakt sporadicky jedno jablko za den, někdy ani to ne. Jím hlavně celozrnný chleba s Lučinou, sýrem nebo paštikou, zeleninu vařenou i syrovou a maso a mám hodnoty do sedmi. Běžně 6,6 - 6,8 Zatím si an netroufám nic zkoušet, když to mám takhle při těch trochách co jím...
Včera jsem byla na kontrole na gyndě a doktor je ze mě asi nervózní, protože jsem ve 26 týdnu a přibrala jsem zatím jen 2,5kg. Už to byly tři, ale půl kila jsem stihla od začátku cukrovky zase shodit
. Prý, jestli mi nechutná, tak říkám chutnalo by, ale fakt nevím, co mám jíst, abych si držela hodnoty... Tak byl takovej nespokojenej...
Není tady
já Vás tím nechci dráždit, já začala taky s přísnou dietou a hodnoty byly dost nízké
i včera na večeři 2 rohlíky paštika, Caro s mlékem , 2 rajčata, po večeři, 2 čokoládové mořské plody a asi půl hoďku před měřením pár lžic bramborového guláše - a 4,1, takže bych měla spíš jíst i trochu víc, ale mě prcek teď nějak tlačí na žaludek, že se do mě už víc nevejde
Není tady
Jani, a to jsi po té večeři byla běhat, ne??
S takovou glykemkou !!
Já se včera po té véči naložila do vany s teplou vodou, tak jak ty výsledky mohli vypadat, že...ale furt dobré..
Jinak já za celou dobu měření jsem tu kritickou hodnotu 7,1 nepřekročila, asi mám štěstí....Aileen, docela mi tě je líto, že ti ta glykemka tak lítá nahoru i přes ty přílohy a ovoce...z toho už bych byla fakt zoufalá a nevěděla,co jíst...moc ti držím palečky, ať se ti to aspoň trošku upraví a nenasadí ti inzulín...já se v podstatě v přílohách, zelenině a ovoci (teda jím jen jablka, banány, jahody a pomeranče) neomezuji....a výsledky dobré...
Ještě jsem vypozorovala, že mi ty hodnoty taky různě lítají a někdy mám po stejné snídani třeba 5,6, někdy 4,5 - aktivita stejná, asi jak je tělo různé dny nastartované na spalování, nevím......ale je fakt, že po aktivitě jsou výsledky vždy o dost lepší...
Aileen, s tím nabíráním si nic nedělej...já mám nahoře teď v 32 tt od začátku těhu 4,5 kg....a v 25 tt to byly jenom 3 kg nahoře...a v podstatě jsem začla přibírat až někdy v 18-19 tt....když jsem s dietou začla, tak jsem taky ještě kilo shodila...to už mám naštěstí nahoře...prostě téměř nepřibírám, i když před tou dietou jsem jedla docela hodně a teď to taky není zase nějaké extra odříkání....dělala jsem si s tím hlavu, byla nevózní, ale moji Dr. to nikdy nekomentují, mimís podle posledního UTZ prospívá dle tabulek, tak už to moc neřeším....a myslím Azalka má taky jen 3 nebo 4 kg nahoře...takže u každého je to opravdu jinak....
Není tady
jky,já byla dneska na kontrole a byla jsem pochválená.Na kontrolu jsu za 3-4 týdny a měřit mám ob den.Aspoň nebudu mít tolik rozpíchaný prsty.
Jinak mám málo Hemoglobinu,takže mi Dr. nasadila Aktiferin a sníženou hladinu jódu,tak mám baštit mořské ryby nebo si koupit vitamíny s jódem.Zvolila jsem tu druhou variantu.A co mě překvapilo,tak mám zvýšenej cholesterol.Takže nic tučnýho atd.
S manželem si pěkně notujeme,má taky zvýšenej cholesterol a tuky,tak budeme držet dietu spolu.Člověk místo aby si v těhu dopřával,tak se musí omezovat.Mám já to ale život!!!
Není tady
libunda: Ber to tak, že pak budeš mít fíguru jak manekýnka.
Tedy já jsem poslední dva dny mírně hřešila, ale snad to nebude taková katastrofa.
oskárka: Nechce se mi věřit, že by šlo o jednu a tu samou doktorku.
Není tady
Dobré ráno 
opravdu záleží jak kterej den, někdetej den to vyskočí a některej je to dobrý 
jo a s tím přibráním
mám nahoře asi 4 kg
a na poslední kontrole mi dr. řekl že je to tak akorát
uvidíme co řekne příští týden ... kdy bubu mít nahoře tak o kg méně 
Upravil(a) Azalka (4. 6. 2009 7:49)
Není tady
Tak holky já zjišťuju, že mi největší problémy dělá ráno...
dnes tedy kafe, s troškou mléka, k tomu jeden chleba se šunkou ... potom procházka asi 40 min a hodnota 7,2 ...
odpoledne už mám pocit, že můžu co chci..
asi přestanu snídat...
Upravil(a) Azalka (4. 6. 2009 9:15)
Není tady
Azi, mě diabetoložka na první návštěvě říkala, že největší problémy s glykemkou bývají ráno, protože tělo nezačlo ještě pořádně spalovat. Takže si z toho nic nedělej, ráno jez méně a přes den si to pěkně vynahradíš !!
Já musím zaklepat, že mám hodnoty i ráno dobré, ale je to fakt jak u koho, prostě individuální...
Jinak dnes ráno jsem stoupla na váhu a mám od víkendu o 1 kg víc!!! To se mi za celou dobu těhu nestalo, že by to tak skočilo...
Takže teď mám už nahoře 5,5 kg....malý asi pěkně roste !!
Se mi i zdá, že břoušek trošku povyskočil...
Není tady
Tak holky jsem v šoku, prosím písněte mi svůj názro...
jak jsem se tedy vrátila z procházky tak jsem naměřila 7,2 ... nic jsem nejdela, jenom jsem se napila jemně perlivé magnésie... cca. po 30 min jsem chtěla změřit znova, jestli už to kleslo a hodnot je 7,9 ..to přeci není normální..
já asi půjdu k dr..
Upravil(a) Azalka (4. 6. 2009 9:22)
Není tady
Azi, tak to mi příjde hodně divné...to by mělo klesnout, případně zůstat stejné...není vadný ten glukometr????? Je fakt, že ten glukometr je asi jen orientační, ale takový rozdíl už je moc...
Neporadím, ale zkus si zavolat k té Dr. a zeptat se, co by to mohlo znamenat...
Není tady
Keks... no a ted po 2 hodinách ...4,3 ......tak jsem se trochu uklidnila.....
ale jsem z toho jelen, asi za ní zítra zajdu 
holky když jste šly na kontrolu, tak vám brali krev aby to zkontrolovali, že jo ?
Není tady
Azi, tak super!! To je hned lepší výsledek!! Možná se ty cukry pomaleji rozkládali, proto to ještě vyletělo a pak se spálili a šup dolů...
Mě dělali na druhé návštěvě odběr krve ze žíly - musela jsem přijít na lačno - nevím, dělali nějaké testy, taky jsem musela donést moč...dále mi brali krev z prstu na glykemku - a vše OK...Příště už dávám jenom moč a bude zase píchanec do prstíku...
Krev už mi brát nebudou...
Není tady
Tak holky jsem z toho jelen...
ted po obědě... brambory s tvarohem a s máslem a že jsem nešetřila hodnota 5...
co si teda mám dávat dopoledne aby to tak nevylítlo ? 
Není tady
Azalka: nic si z toho nedělej, já jsem z těch hodnot taky jelen. Dnes jsem měla odpo ke sváče kousek melouna (prostě jsem to riskla, protože je miluju... a po hodině gl. 9
a to jsem se na ně tak těšila, až si budu moct kousek dát...
Tak jsem nasadila 30min. svižné procházky a po další hodině 6,6 (alespoň, že tak
)
Jela jsem brzy ráno k doktorovi a nechtěla jsem hladovět, tak jsem si dala před odejzdem jen čtvereček celozrnného chleba s Lučinou - to mám prověřené a po hodině 7,6
asi jsem jedla fakt moc brzy a organismus ještě spal...
No, když to shrnu, tak jsem každou chvíli z naměřených hodnot překvapená... bohužel obvykle nemile... 
Není tady
To ještě do třetice k mým jobovkám... Včerejší večeře mistička (fakt malá francouzských brambor a vařená zelenina... po hodině 8,2
Fakt, že jsem po jídle už nic nedělala, protože jsem měla náročnej den a byla jsem úplně hotová... Ale stejně je to nespravedlivý 
Takže po včerejšku a dnešku fakt žádné experimenty, budu tři měsíce holt na té zelenině celozrnném chlebu a masu a jestli to přežiju, tak se budu jen hodně modlit, aby mě to opravdu s porodem opustilo... 
Není tady
Aileen napsal(a):
To ještě do třetice k mým jobovkám... Včerejší večeře mistička (fakt malá francouzských brambor a vařená zelenina... po hodině 8,2
Fakt, že jsem po jídle už nic nedělala, protože jsem měla náročnej den a byla jsem úplně hotová... Ale stejně je to nespravedlivý
Takže po včerejšku a dnešku fakt žádné experimenty, budu tři měsíce holt na té zelenině celozrnném chlebu a masu a jestli to přežiju, tak se budu jen hodně modlit, aby mě to opravdu s porodem opustilo...
8,2 není špatná glykémie. A na 100% ti můžu říct, že ani pro tebe a ani pro tvé miminko není V ŽÁDNÉM případě nijak nebezpečná!! Aniž by jsi to věděla, tak nesčetněkrát jsi již za celý svůj život měla glykemku 8,2. Třeba ty brambory byly rozvařené a tím pádem měly vyšší glyk.index a tím pádem ti krapet povyskočil cukr. Nemusíš se bát- Je to OK!!. 
Není tady
D.a.n.y. : Jsi vážně skvělá! Moc děkuji za uklidnění...
Já jen, že holky tu mají věčně tak nízké hodnoty, které jsem ještě nikdy neměla... Už mě taky napadlo, co bych asi měla normálně, kdybych se někdy měřila, když jsem ještě těhotná nebyla. Přesně jak říkáš... Stejně moc díky 
Není tady
Aileen
uvidíš, to bude dobré, drž se!! A jak píše Dany, těch 8 není zlý výsledek, hlavně že to pak klesá...A navíc i když i těhulky, co jim nezjistili cukrovku sní kus zákusku nebo dortu, může to klidně po hodině na těch 8,9 vyskočit taky a nikdo to neřeší....
A z toho, že mám já i třeba Janabas dobré výsledky, si nic nedělej..prostě každé to tělo reaguje jinak...já osobně si třeba myslím, že tu cukrovku nemám, že na tom zátěžovém testu mi to vyskočilo hlavně kvůli stresu, jak mě strašili, že už mám šílené hodnoty po tom prvním odběru na lačno, chodili mě furt kontrolovat, jestli neomdlívám a ptali se, jestli jsem před odběrem nejedla nějaký zákusek, no a pak mi po 4 hodinách čekání na výsledky řekli - promiňtě, my se spletli....nám to blbě spočítal stroj.....
nakonec ten první odběr byl OK, trošku nad hranici jsem měla ten po glukóze. Taky den předem jsem jedla dost sladkého a nešetřila jsem se ani před tím...
Ale to je můj názor, třeba to tak není a opravdu se to u mě upravilo dietkou....
Aileen, přeji pevné nervičky, ber to tak, že je to opravdu snad jen na ty tři měsíce !! To se dá vydržet...někdo má dietu celý život 
Není tady