|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Azalko, neboj se..vše máš ok. Navíc miminku by ublížilo to, kdyby jsi dlouhodobě měla po celý den hodně vysoké hodnoty ( 10 a výš po celé těhu).. Ale pokud máš před jídlem kolem pěti a po jídle do těch osmi, tak se nic neděje.
Udělej si průzkum. Změř se před snídaní na lačno, potom 1,5 hodiny po jídle a pak před obědem. Pokud budeš mít před obědem kolem 5, tak je to jasný důkaz, že slinivka pracuje víc než na jedničku. Jelikož se ráno najíš, pak to jde nahoru a v průběhu dopoledne to klesá.
Celozrnný rohlík - některý bývají přibarvovaný karamelem - tj.cukr letí nahoru. Zkus místo rohlíku chleba..obyčejný chleba..
Není tady
Dobrý večer holky cukrovkářky,
náhodou jsem na Vás tady narazila a pár příspěvků přečetla, ne ale všechny.
Já jsem byla taky těhu cukrovkářka, prvně na dietě, ale velmi brzo i na inzulinu. Píchala jsem si ho 2,5 měsíce, porod vyvolávaný ve 38týdnu (TP jsem měla 28.2.2007 a pozvali si mě 16.2) Podstoupila jsem velkou spoustu různých vyšetření, do Brna na diabetologii jsem jezdila každý týden. Bylo to strašné sedět tam každý týden, spousty lidí a důchodců, kteří furt někam spěchali a nikdy je nenapadlo vás pustit před sebe.
Ráda bych vám řekla, že pro mě ta dieta měla za následek to, že jsem dokonce i v těhu krásně zhubla. Ne na kila, ale hlavně na centimetry, a 4 týdny po porodu jsem měla váhu jako dlouho ne. Takže SUPER. Naučila jsem se správně jíst, dodržovat pravidelný režim.
Takže hlavu vzhůru. JInak Jakoubek se narodil plánovaným vyvoláním, proběhlo vše v pořádku, první tabletak v 7, druhá v 8, pak klistýr, v 10 praskly vodu, poobědě epidurál a po 16 byl na světě a vážil 3250 a měřil 52cm, takže takové štíhloučké miminko. Žádný vykrmený otesánek. Zato ted má 15kg a 95cm, je to obr.
Tak se mějte hezky, sem tam se sem za váma podíívám. Jinak do budoucna plánujeme ještě jedno miminko, tak třeba se tady zase sejdeme.
Není tady
Oskárko, k jakému lékaři jsi chodila? Mě poslali za paní doktorkou Bělobrádkovou a to je tedy výjimečná dáma. Ještě nikdy jsem nezažila tak milý a vstřícný přístup jak od doktorky, tak od sestřiček.
Jinak co se týče narůstu hmotnosti, přibrala jsem zatím 3 kila, ale od té doby, co jsem na dietě, tak ani deko. To asi dělá ta vyvážená strava. 
Není tady
Eli, chodíme ke stejné Dr. - FN Bohunice, že?? 
Není tady
Já taky co jsem na dietě, tak téměř nepřibírám...mám nahře zatím cca 4,5 kg...od začátku těhu...
Není tady
Azalko,já se zatím měřím 4xdenně.Ráno nalačno a pak po hlavních jídlech.Dr. říkala,že se mám měřit tak 1,5 hod po jídle a a hodnota by měla být do 7,2-7,5.Nalačno do 6,5.
Dneska jsem měla 2 plátky tvarohové bábovky a Caro s mlíkem a měla jsem 4,8 a nalačno 5,1.Takže jsem mohla klidně jeden plátek přidat.Ale zatím se pořád učím.Měla jsem strach si dát o plátek víc,i když jsem do té bábovky dala místo 1 hrnku cukru jenom půl,ale je tam celá kostka tuku.
V sobotu jsme si zašli s manžou na pizzu a pak jsem měla 7,1.Takže sýrová pizza ano,ale rozhodně ne celá nebo malá.A to jsem nejedla kraje.
Není tady
Ahoj Azalko a ostatní :-)
Dát si buchtu, o tom si můžu nechat akorát tak zdát... Dnes jsem měla k snídani krajíc celozrnného chleba s Lučinou a hrnek mléka a hodinu po snídani 7,2. vím, že je to ještě v normě, ale mohlo by to být i lepší ne?!? Držím dietu teprve nějakých deset dní a už nevím, co mám jíst... Taky zjišťuju, že jsem dost protivná...asi nedostatek cukru!! Mohla bych to svést i na hormony a těhotenství, ale fakt je, že před zjištěnou cukrovkou jsem byla 25 týdnů naprosto o.k. a teď mám každou chvíli náladu pod psa :-( Chudák přítel si fakt užívá... Ani nemluvím o tom, jak bych si dala třeba čokoládovou tyčinku :-P Předevčírem jsem měla k obědu mraženou zeleninu na másle s bramborem a 7,8 :-( asi jsem si těch brambor měla dát o něco míň... Ale je to pruda, pořád zahánět chutě a vymýšlet co jíst... Občas mám chuť se na to vyfláknout a tu buchtu nebo vánočku nebo cokoliv si dát, ale s mýma hodnotama na hranici to radši opravdu ani nezkouším, předem tuším, že by to byla hrůza...
Není tady
Aileen, to mě mrzí, že máš takové hraniční hodnoty, ani dieta moc nezabírá...
U mě se to dietou spravilo a teď už i hřeším a jím sem tam sladké a hodnoty OK...Ještě mě napadá, což takhle po každém jídle nějakou fyzickou aktivitu, procházku, aby tělo spalovalo?? Teda pokud je to u tebe možné...Já mívám po nějaké fyzické aktivitě hodnoty hodně nízké....
Není tady
Holky prosím můžu se ještě zeptat, jak si měříte ten malý test? U velkého mám jasno, ale malý mi píšou v papírech před některým hlavním jídlem a hodinu po něm a já mám za to, že doktorka ústně říkala, že dvakrát za den hodinu po některých hlavních jídlech? Nemůžu se jí dovolat, tak se zatím ptám Vás....
Jinak jsem teď dočetla Vaše příspěvky, že ráno mlíko nic moc... Tak zkusím tu svou dnešní snídani přehodit na některou sváču a uvidím, jestli to nebude lepčí ;-). Ještě že tu jste... :-)
Není tady
Keks: Zatím jsem překročila jen s těma bramborama, jinak jsem tak nějak v normě, ale fakt, že dietu dost striktně dodržuju, taky, jak už jsem psala nevím, co pořád jíst a nálada občas k bodu mrazu :-( Fyzickou aktivitu plánuju. Já už jsem doma, protože jsem byla zaměstnaná na směnný provoz na benzínce 16 hodin v kuse na nohách a to bych asi už nezvládala... Chodím dost na procházky, problém je, že s naším psem, což je jedenáctiletá labradorka, která se neuvěřitelně vleče a pořád na ní čekám... což je námaha 00 prd ;-) Už jsem si říkala, že snad budu muset chodit dvakrát - se psem a pak sama svižně :-)) Ovšem jsem z Prahy a procházky tady mě moc netáhnou na čerstvém pražském smogu... No a když vyrazím autíčkem za Prahu tak s tím naším super-rychlíkem čubinou babušou.... Chci se poohlédnout po nějakém cvičení pro těhule, nemáte někdo v Praze nějakou zkušenost? Předem moc díky!
Není tady
Ahoj holky,
Alieenn s tou náladou jsme na tom stejně... hrozně moc to na sobě pozoruju...
včera jsem zhřešila,dala jsem si k večeři smažený houbový řízky.. a přiznávám, že jsem raději neměřila....
já jdu na kotrolu asi až za 14 dní a papírky už mi docházejí, bubu muset koupit.. nedá se nic dělat 
Není tady
Azalka: houbový řízky miluju, hned bych si taky dala... ;-) Houbičky se můžou neomezeně, ale se smaženýma obalenýma ve strouhance to bude asi slabší, nevím ale třeba Ti to prošlo dobře...? Škoda, žes to nezměřila... Já ještě řízek nebo obalený sýr nebo tak něco ani nezkoušela, ale asi to brzy zkusím, taky co má člověk pořád jíst.... Chtělo by to nějakou diabetickou kuchařku... :-)
Není tady
Holky, klidně obalované aspoň zkuste...já řízky obalovaný jím normálně a glykemka OK...furt lepší řízek, než tabulka čokolády, ne?? 
Aileen, opravdu by se při cukrovce mělo trošku civičit...mě pomáhají procházky...tak to zkus a budou výsledky hned lepší...nebo se najíst a jít něco hned dělat, ať se tělo protáhne a začně spalovat...mě to opravdu pomáhá...
Jo a ta nálada - to je na tom asi to nejhorší... chodím ještě do práce, tak přes ten týden je to docela OK, ale jak jsem přes víkend doma, no tak katastrofa...to i hřeším asi nejvíc...
Není tady
keks: Jojo, FN Bohunice.
A ta fyzická aktivita opravdu zabírá. Mně třeba stačí vyluxovat a hodnoty jsou v pohodě. Ještě nikdy jsme doma neměli tak uklizeno.
Ale jak už tady bylo hodněkrát zmíněno, holky, zkoušejte, co můžete a co ne. Takhle se budete zbytečně trápit a stresovat a to miminku taky moc neprospívá. Dejte si řízek, a když to nepůjde, tak to prostě nepůjde, ale jedna hodnota nad limit vašemu drobečkovi neublíží.
Není tady
jo holky zkoušet co se dá, já teda jím skoro normálně, jen teda ne takové kvanta sladkého jako dřív a jím častěji a nepiju slazené a nejvyšší hodnota 6,9 2 hod po jídle, takže mám zatím štěstí, že mi sem tam i kousek čokolády projde
ono je to strašně individuální, někomu gylekmii zvedne i paprika, která je na seznamu potravin, které se mohou neomezeně
ale co pomáhá je to, že to neděláme jen pro sebe ,ale hlavně pro to miminko - takže těch pár měsíců už vydržíme ne 
Není tady
dobré ráno...
tak jsem si asi vážně koupila nějaký špatný rohlíky.. páč dnes ráno po rohlíku s čajem 8,5 ..
se stydím...
a je fakt že jsem asi včera trochu zhřešila s ovocem.. tak třeba to má na to vliv..
Není tady
jani, co ti řekli na dia ?
já jdu až 23.6...
Upravil(a) Azalka (2. 6. 2009 7:45)
Není tady
ahoj Azi , jo v pohodě, vše při starém, hlídat se a testovat a pochvala za samoléčení ( zajela jsem si na infuzi a odběry na sé býval= pracoviště) při zvracení ze soboty na neděli, ale už jsem ok
Není tady
No ty jsi šikulka 
já mám pocit, že mi ten cukr jednou za čas vylítne.. ale asi ne moc..., doufám že se nic neděje.. už nevím jak tu dietu zpřísnit a sem tam zhřeším, ale zhřeším ovocem...
no dneska jsem se zase vrhla do nového odhodlání s přísným dodržováním, ale hned ta snídaně mne vyvedla.. páč jsem vynechala už i to kafe .. a raději jsem si nedala ani červenou papriku.. co jsem měla připravenou...
Není tady
no já jím skoro normálně, takže pro mě to zas tak těžké není
neměl ten rohlík semínka nebo rozinky v sobě , nebo byl obarvený karamelem ? jinak to nechápu 
Není tady
rozinky určitě ne .. ale nějaký semínka tam asi jsou
už ho nebubu kupovat.... asi prostě bubu hamat jenom chlebík 
Není tady
Ahojky, ohledně toho pečiva... Já si kupuju takový ty celozrnný balený chleby (např. finský nebo fit den apod.) na obalu jsou napsaný sacharidy a tyhle chleby mají většinou jen polovinu toho, co normální. Ne všechny, ale je jich dost. Navíc jsou docela dobrý, takže mi to vyhovuje a prochází a mám čisté svědomí.
Ale včera jsem měla šok... Koupila jsem si k večeři camping salát 15dkg s tím chlebem-měla jsem na něj hroznou chuť, říkala jsem si, co tam může být? Zelenina, salám, majonéza... to bude o.k. No a fakt nebylo...
Koukala jsem jak blázen a jsem zase poučená....
Není tady
Elenai napsal(a):
Oskárko, k jakému lékaři jsi chodila? Mě poslali za paní doktorkou Bělobrádkovou a to je tedy výjimečná dáma. Ještě nikdy jsem nezažila tak milý a vstřícný přístup jak od doktorky, tak od sestřiček.
Jinak co se týče narůstu hmotnosti, přibrala jsem zatím 3 kila, ale od té doby, co jsem na dietě, tak ani deko. To asi dělá ta vyvážená strava.
to jméno si už vážně nepamatuju, ale byla to taková drobná štíhlá paní, kancelář měla v té hlavní čekárně, myslím že 2 nebo 3 dveře, už si to moc nepamatuju. O o tom, že na mě byla milá to se říct moc nedá. Mě vždy spérovala, když byly blbé vysledky a když mi nasazovala inzulín, tak mi řekla, že jestli nebudu sekat dobrotu, že mi miminko umře. NALISKALA BYCH JÍ, ale jméno si nepamatuju.
Není tady