|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Azalko, pokud jsi dala do bramboráků česnek, což jsi předpokládám udělala, tak je to jasné. Ten totiž snižuje hladinu krevního cukru. A to je pozitivní! 
Jinak tady jsem našla seznam potravin snižujících hladinu cukru v krvi:
česnek, cibule, lněné semeno, fazolové lusky, bobuloviny, pivovarské kvasnice, mléčné výrobky (především nízkotučné sýry), ryby,salát z mladých lístků smetánky lékařské, kyselé zelí, listová zelenina, zelené rostliny, luštěniny, sója, ořechy, celozrnné výrobky, pšeničné klíčky, mrkev, baklažány, olivy, artyčoky, cibule, celozrnné výrobky. Z dalších bylin je možné doporučit ženšenový kořen, borůvky, kořen pampelišky (smetánky lékařské), borůvkové listy a listy kopřivy
No, nejsem si ale jistá tou mrkví, tu bychom přece jíst neměli, že?
Upravil(a) Elenai (28. 5. 2009 10:55)
Není tady
Ahojky maminky cukrovkářky,
minulý pátek jsem rozšířila Vaše řady, byla jsem z toho dost k.o., až Vaše diskuze mě trochu uklidnila a srovnala... Naměřené hodnoty při testu 5,6 před a 8,3 po. Doktorka říkala, lehce zvýšená, že dobrý, divila se jen té výchozí hodnotě, což já po počteníčku zde taky... Od včerejška mám glukometr, dnes jsem měřila na lačno - 5,2 a hodinu po velmi dietní snídani (2 plátky knackebrotu se sýrem a 2 rajčata) 5,6. Chystám se před obědem a po něm, tak jsem moc zvědavá... Brutální dietu bych fakt asi nerozdejchala... Na maso si moc nepotrpím, i když vegetarián naštěstí nejsem a zeleninu mám ráda, ale taky nejde jíst pořád jen tu... :-( Tak mi držte palečky, taky Vám je všem držím a pište, ať se člověk podělí, protože sdělené trápení = poloviční ;-))
Není tady
Elenai,
pozor, celozrnné pečivo určitě hladinu cukru nesnižuje, ale zvyšuje ji pomaleji, než bílé pečivo.
A hrášek - 6 vrchovatých lžic čerstvého hrášku má 10 g sacharidů (jako půl rohlíku).
10 g sacharidů mají i 3 mrkve 10 cm dlouhé.
Není tady
Dobré ráno děvčat 
tak jsem ráno zkoušela dát si dva kousky buchty k snídani (přiznávám, že jsem byla líná si udělat něco pořádnýho
a zjistila jsem že fakt nemůžu
tak a teď z toho budu mít špatný svědomí 
snad jsem toho bobečka nějak nepřesladila 
Není tady
jani právě že 8,3 .... br.. je mi z toho na nic 
Není tady
je fakt že jsem měřila dřív než za hodinu... páč za chvilku tady bude frmol....
no mám to ponaučení.... ono to je jednou za čas potřeba 
Není tady
no bubu mít frmol, ale u počítače
dneska tady končí 40 lidí, takže jde o odevzdání čipů a taková ta administrativa...
no co jsem si přečetla tak bobískoj to snad jenou neuškodí a já to mám fakt ponaučení... 
Není tady
ne neublíží mu to, škodlivé je dlouhodobé vystavení hyperglykemii
takže už nestresuj, však od toho ty glukometry máme ať zkoušíme, co můžem a co ne
možná by jedna buchtička by prošla
Není tady
Jani, ale oni byly malinkatý 
Není tady
Azalko, glykemie 8.3 je naprosto v pořádku a nemůže to v žádném přípradě mimču ublížit. Jak již tady někdo psal pouze dlouhodobě špatné glykemie ( a to se myslí mnohem více než 8.3) můžou uškodit. Já měla na příklad minulý týden glyk.19 a to je pak průser. :-( (dala jsem si točenou zmrzlinu a byl to snad jen stočený cukr :-( )
Tak se neztresuj..
Není tady
Ahoj Dany
tak to je paráda, ale jak říkám tak alspoň si dám příště většího bacha 
tak to čená zmrzlina ti to takhle zvedla... ty jo... já zkoušela točenou minulý týden, a je fakt že to jsem měla ráno snídani potom lehkou svačinu.. a pak jako k obědu zmrzlinu a hodnota potom byla si 6 ..(měla jsem takovou tu vodovou) bála jsem se, ale říkala jsem že to musím vyzkoušet a měla jsem radost že to bylo v poho..
a tenhle týden jsem zkoušela k svačině třeba nanuka(taky nějakej vodovej) a něco málo k tomu a hodnota byla taky v poho.... asi opravdu každej reaguje jinak 
Není tady
Ahojky,tak já měla dneska k snídani odváženou DIA vánočku s máslem a DIA marmeládou a k tomu hrnek kakaa(neodolala jsem).A glykemka 1,5 hodiny potom byla 6,5.Není to nic hroznýho,ale přece jenom mi to šrotovalo v hlavě.Bud' míň vánočky nebo si odpustit to kakao a nahradit ho čajem nebo bílou kávou.
Ted' jsem si dala na sváču třešně a zajedla to cereální houstičkou.MŇAM!!!
Není tady
Libu ty dia věci by se v těhotenství neměly - neměly by se náhradní sladidla, to mi dr. říkala ať si dám radši kousek obyčejné kvalitní čokolády
Není tady
Libi, určitě nejez DIA věci..Jednak mají též nějaké sacharidy, ale problém je v tom, že jsou tam umělá sladidla, která v těhotenství nejsou vhodná...mě to říkala moje diabetoložka...
Není tady
Janča mě předběhla a právě to tu napsala...
Není tady
a Libu hodně lidem zvedá mléko a mléčné výrobky glykemii více ráno než kdyby sis dala to samé odpoledne , tak zkus si dát jen jeden kousek obyčejné vánočky a jen s máslem a čaj a uvidíš
Není tady
Chybama se člověk učí, ne??
A hodnota 6,5 není ani na hranici, takže OK,ne??
...Ještě mi diabetoložka říkala, že největší problém s glykémkou bývá nejčastěji po snídani, tam ty hodnoty letí prý nahoru nejvíc, protože tělo nezačlo ještě pořádně spalovat..v průběhu dne už se spaluje, takže pak to nebývá tak hrozné...já tedy nezažila ani ráno, že by mě to vystřelilo nahoru...ale je to individuální....
Není tady
Tak jsem byla včera u paní doktorky a ta mě jenom chválila. Testy jsou ok, dokonce víc než to, jsou výborné. Tak mi zvedla sacharidy a pozvala si mě až za měsíc. 
Není tady
Ahoj holky nevím si rady...
dnes ráno kafe s mlékem.. vypila jsem tak půlku, a k tomu celozrný rohlík se šunkou a mám 8,8 
to přeci není možný aby se ta hodnota takhle rychla pokazila když před tím jsem to samé měla okolo 6 
teď jsem si dala trochu brambor a kuře.. tak doufám že to půjde.. jinak prostě půjdu k dr dřív než mám a uvidím 
Není tady
Jani, ted jsem se vedle dočetla že měříš 2h po jídle a máš mír taky do 7,2 ? já to mám hodinu po jídle....
Není tady
Azi 2 hodiny po jídle mám méně než 6,7
a jen jednou jsem měla 6,9 ale to jsem hodně hřešila
Azi možná ti to udělalo to mléko- ono to je popisováno v literatuře, že po ránu u některých to mléko zvedá glykemii více než stejné množství odpoledne
Upravil(a) janabas (30. 5. 2009 15:23)
Není tady
Jani taky jsem nad tím přemýšlela, ale nevěřím že by to zvedlo tak moc protože jestli jsem vypila velkého panáka tak to je dost .... toho kafe do normálního hrnku jsem fakt vypila jen půlku....
ted po obědě jsem měla 6,8 a pro jistotu i po svačině jsem změřila k té jsem si dala celozrný rohlík se šunkou a asi 5 jahod a bylo to 5,4 .. takže zase v normě...
jen mne fakt zaráží že někdo měří po hodině a někdo po 2....
no zase bubu měřit o něco častěji at se uklidnim 
ještě mám pár papírků, ale bubu muset koupit.... 
Není tady