29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
tak jsem dnes zhřešila, dala jsem si zmrzlinu.. točenou a hodnota 5,3 ... no a jak jsem byla rozmlsaná tak jsem potom ještě slupla dvě hořický trubičky a hodnota 5,9 .... neblbne mi ten glukoměr ?
Není tady
Ahojte holky!! Tak já o víkendu zhřešila, dala jsem si pár sušenek a pak ještě další věci, co bych neměla a rozhodně jsem nejedla pravidelně...ach jo...slavili jsme, měli návštěvy...měřila jsem se jen jednou, výsledek 6,8 - po těch sladkých sušenkách, dál už jsem neměla raději odvahu ...tak od dneška zase přísná dietka, ať si ty hodnoty trošku zpravím...a zítra měřeníčko, tak doufám, že to bude OK...
Není tady
keks vždyť těch 6,8 je dobrý ne ?
Není tady
Azi, 6,8 je dobrý, ale byla to největší hodnota, co jsem za celou dobu měření měla a navíc už se to fakt blíží té hranici...no dál jsem raděj už neměřila
Není tady
Keks já já ji poprvé i přešla
a to po hroznovém víně
já jak jsem četla na těch stránkách, tak oni vlastně po tom měsíci berou krev a tak a podle té krve poznají jak jsem dietku dodržovala , že jsou prý maminy (což nechápu) které to dodržují pouze ve dnech měření
já měřím často, protože si opravdu ještě nejsem jistá a mám strach, že bubu jíst málo
Není tady
Tak ty maminy, co drží dietu ve dnech měření, taky nechápu... Je to snad pro jejich dobro a pro dobro mimíska, aby věděly, zda nepřekračují...od toho ty testy jsou...já teda sem tam zhřeším, radost z toho nemám, ale pak se snažím chybičky napravit a jsem fakt ráda, že jsem ještě hranice nepřelezla...
Není tady
keks: Já jsem taky zhřešila, čokoládou. Moc velkou radost z toho nemám, ale když to je tak frustrující, když se všichni kolem cpou sladkým. To by člověk fakt zešílel.
A když si vezmeš, že předtím se OGTT nedělalo, a některé maminy tu cukrovku URČITĚ měly a cpaly se jak nedovřené, tak si to nemusíš zase tak vyčítat...
Rozhodně ty sladké hříšky neospravedlňuju, ale nejsme přece stroje, ale nastávající maminky, co si chtějí užít těhotenství.
Upravil(a) Elenai (25. 5. 2009 10:55)
Není tady
Elein, ono to člověku právě nedá si to nevyčítat
jsem si právě dala k svačině nanuka (takovej ten vodovej), ale nemám tady glukometr... tak bubu doufám, že to bude dobrý
Není tady
Holky, já Vás tady pořád sleduju. Mně to určitě čeká za chvíli, tedy myslím to vyšetření. ale víte co je fakt? Že testy na OGTT se nedělají vůbec dlouho. Mám kamarádku, která byla těhule před třemi roky, a to se testy nedělaly a teď je znovu a už na nich byla. Takže je to chvilková akce.
Není tady
Holky, mám pocit, u mě to aspoň tak je, že čím dál víc držím tu dietu, tak čím dál víc hřeším...ale není to takový extrém, jak jsem jedla sladké, než mi na tu cukrovku přišli...fakt si dám jen třeba tři kousky sušenek a né celou krabici, nebo dva čtverečky čokolády, víc nic...dřív jsem snědla klidně celou tabulku čokolády...jak jsem začla držet dietu, tak jsem se hlídala i třeba v krajících chleba, dávala jsem si vždy jen jeden, ale měla jsem brzy hlad, teď na snídani nebo na večeri si dávám dva a mám s hladem pokoj...rohlíky ale zatím nejím...u ostatních příloh se taky snažím držet, ale někdy to nejde, obzvlášť, když chodím do restaurací na menu přes poledne..
Já si zase dala už 2 x zmrzku Míšu a cukr je OK...tam je počet sacharidů jen 12 g, na sváču úplná paráda, míň než v banánu...
Jj, dřív se kontroly na oGTT nedělali a taky určo někdo cukrovku měl...ale jak jsem byla poučena, hlavně kvůli velikosti a zaostávání miminka se to musí hlídat...
Není tady
keks ono vzato kolem a kolem, je třeba jasný, že ten cukr se zvedna nad tu povolenou hladinu, ale hlavně aby do té určité doby klesnul
myslím že ono, když po té hodině klesne tak se to snad nedá brát ani jako hřešení
Není tady
keks: tomu se snad ani nedá říkat hřešení
Je dobré jíst dřív, než přijde hlad, neustále něco zobat. Tím pak cukr tolik nekolísá a člověka nehoní mlsná. Na sladké je chuť když tělu chybí energie, to už si samo řekne o cukr, protože je to rychlý zdroj.
Není tady
já spíš si dopřávám právě ve dnech, kdy měřím- abych věděla , jak na tom jsem a je pravda, že mě uklidnilo, že kousek čokolády, to kakao a vánočka, že projde s luxusní glykemií
Není tady
Mně se dnes stalo něco naprosto neuvěřitelného. Ráno jsem měla děsný nervy kvůli zkoušce, a tak jsem doslova sežrala na posezení Studentskou pečeť. :´( Pak jsem se po hodině změřila a nevěřila jsem vlastním očím - 5,4!
Není tady
Eli, vydíš, takže OK, ne?? Já jsem zjistila, že mi cukr lítá jak kdy...někdy jím méně sacharidů a výsledky kolem 6 a to se fakt držím a někdy jím více a mám cukr třeba 5-5,5...taky mě to překvapuje...ono asi záleží i na pohybové aktivitě, atd...
Eli, možná jak jsi byla nervózní, tak jsi víc "spalovala", proto taková výborná hodnota !!
Není tady
keks: Hlavně aby to neuškodilo mimískovi. Chudinka dneska dostává zabrat. Ale díky za povzbuzení.:-)
Není tady
Elein v poho určitě mu to neublíží
jde o to jak rychle se vstřebá nebo spálí
a to se povedlo
Není tady
eli, mě diabetoložka říkala, že pokud se drží glykemka před jídlem do toho 5,2 a do 7,1 hodinu po jídle, tak je to pro miminko optimální. Pouze hodnoty nad tyto hranice miminku škodí, pokud by se to dlouhodoběji neřešilo. Vždyť těhulky, kterým nebyla zjištěna cukrovka, tak taky sladkosti jí a je to v pořádku... A navíc, mě zjistili cukr až někdy v 27 tt a do té doby jsem sladké jedla a ve velkém, to bych se musela zblánit, kdybych to řešila teď dodatečně..A navíc sacharidy jsou v hodně potravinách a člověk to ani neví...
Eli, důležité je to, že ti to nevyskočilo nad hranici, takže mimískovi jsi určitě neublížila... a i kdyby ti to po nějaké potravině vyskočilo nad hranici, tak je to spíš informace pro to, aby si člověk dal pozor na tuto potravinu a už ji nejedl, než aby to mělo takhle jednorázově miminkovi ublížit...
Neboj....
Není tady
keks: Ty umíš tak hezky uklidňovat. Už je mi o dost líp, děkuji Ti mockrát.
Není tady
Eli, jo, uklidňování by mě šlo... , ale sama kolikrát šílím kvůli malichernostem a blbostem...
Není tady
keks: To asi každý někdy. Ale kdybys potřebovala, my tě tady klidně zklidníme.
Není tady
Ahojky,tak se přidávám k cukrovkářkám.Měla jsem zvýšenou hodnotu nalačno 5,5.Nafasovala jsem glukometr,dietu a za týden mám přijít na kontrolu.
Nevím,jak to bez těch mých buchet k snídani a polomáčených sušenek vydržím!!!!
Není tady
Libi, tak vítej mezi námi "sladkými" Já řešila totéž, jak to vydržím bez sladkého a to jsem před tím oGTT jedla sladké ve velkém...
Glukometr jsem dostala až za 14 dnů po zjistění cukrovky, než jsem se vůbec na diabetologii dostala, než mě objednali, no katastrofa...takže jsem vůbec ty dva týdny nevěděla, jak na tom jsem...První dny bez sladkého byly hrozné, pak jsem si nějak zvykla a teď už zase trošku hřeším...výborný je opravdu ten glukometr, uvidíš, jak na tom s tím cukrem budeš...ze začátku jsem to fakt dodržovala poctivě a hodnoty měla ukázkové, spíš nižší...teď si sem tam dopřeju sladkost - ledňáčka Míšu, kousíček čokolády, kousek buchty, pár sušenek - a hodnoty dle glukometru jsou OK...v podstatě teď už jím normálně, jak obvykle...jen s tím sladkým se omezuju, ale sem tam si ho dopřeju...
Není tady
Libu vítej neboj nebude to snad tak hrozné
já jsem si včera udělala bramboráky a měla jsem strach ale hodnota taky úplně v poho
Není tady