6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jo, a gynekolog mi ještě řekl něco v tom smyslu, že by chtěl, abych rodila co nejdřív. Respektive co nejdřív po 37. týdnu, kdy už je miminko vyvinuté. Vysvětlil mi to tak, že to bude dobré proto, abych se já i moje holčička vyhnula komplikacím, které by mohly nastat. Je to zvláštní, četla jsem, že těhulky s cukrovkou rodí většinou na termín, ale dřív? To jsem ještě nezaznamenala.
Není tady
Holky, vy mě s tím vyvoláváním porodu strašíte.. já se zeptám příští týden v poradně...jinak teď jsem dorazila z diabetologie, takže nasazena dieta + obdržela jsem glukometr a budeme měřit...příští týden další KO na diabetologii - uvidí se, podle těch mých výsledků...
Není tady
Ahoj holky, tak se k vám přidávám ...
mám hodnotu po dvouch hodinách 8,9 ... je to hodně ?
a ještě co jsem zjistila, tak u nás se to řeší hospitalizací na jeden den a měřením v ten den, máte to někdo taky tak.
k dr. jdu zítra tak bubu vědět víc ...
Není tady
AHOj AZalko, jako normální hodnota po hodině se hodnotí do 8,8 a po 2 hodinách do 7,7
já měla 8,1
u nás se to hospitalizací neřeší, šla jsem do diabetologické mabulance, byla jsem poučena o dietě, a dostala jsem glukometr a 3 x týdne měřím za 2 hodiny po jídle, dle výsledků si mám dietu upravovat
o dietě jsme tady už psali na předešlých stránkách, tak na to jukni -
v zásadě jíst vícekrát denně, nejíst sladké, maso, sýry, vejce a zeleninu kromě kukuřice, karotky a hrášku, můžeš neomezeně
pak se počítá kolik sacharidů přijmeš ( přílohy bramory, chleba, rýže apod.)
Není tady
jj Jani, dietku jsem četla, a myslím že bych s tím nemusela mít zase tak problém spíš s tou pravidelnosti
já měla těch 8,9 po dvouch hodinách.. takže to je asi docela dost.. ale zase to není tak hrozný.. na lačno jsem měla zase nějakejch 4
jen mám strach, že budu muset inzulín.. ale snad ne...
jak píšu tak mne překvapilo, to že vlastně tu kontrolu budou dělat za mne při hospitalizaci na jeden den
Není tady
no tak se uvidí, ale myslím, že dieta by ohla stačit, ta hodnota není zas tak vysoká, ještě ti vemou odběry jako krev. obraz, mineralogram a glykovaný hemoglobin- to je takový marke dlouhodobého vystavení hyperglykemii
dál se sleduje moč na ketolátky ( známka hladovění) - pokud by byly v moči přítomny tak by to pak bylo na inzulín
Není tady
jani, ale to už se sleduje od začátku ne ty katolátky ? já dávám moč při každé návštěvě dr a bylo to v poho
Není tady
Jé, Azalko, vítej do klubu !!
Já též nemusím do nemocnice, vyfasovala jsem ten glukometr a pak se uvidí..ta tvá hodnota ještě není tak hrozná, ale stejně Dr. z toho moc nepoznají, bude se vědět až po měření, které ti asi doporučí...jinak jak jsem dnes byla poučena, nejdříve se to řeší dietou a teprve pokud tato dieta nezabere, tak pak nastupuje inzulín...tak neboj, to bude dobré...ještě mi Dr. dnes říkala, že pouze asi zhruba 10 % z těch těhulí, co jim zjistí diabetes, tak musí píchat...u těch 90 % se to spraví tou dietou...
Jsem zvědavá, jak se popasuju s tím glukometrem...teď po obědě jsem se poprvé zkoušela píchat - a než jsem přišla na to, jak se pak kapka dává na ten testovací proužek, tak jsem se musela píchnout 4x až 4-tý pokus vyše... a to mi to sestra pěkně ukázala, vysvětlila...no prostě nemehlo...ale už vím, jak na to...ještě že těch proužků mám 50, tedy teď už jen 46
Není tady
Ahojky, tak jsem tady
v pondělí ráno nastupuji na 24 h do nemocnice na lačno a budou mně celých těch 24 h. měřit před a po jídle, co jsem pochápla
no to bude ale prča
Není tady
Ahoj, tak já už mám diabetologii taky za sebou. Sestřičky byly bezva a paní doktorka taky. Vyfasovala jsem glukometr a už jsem ho i vyzkoušela. Navíc po dnešním měření jsem víc než optimistická. Na oběd jsem snědla obložený chleba s máslem a šunkou a po hodině mě sestřička měřila a měla jsem glukózu 4,4. Za dva týdny jdu na kontrolu, tož se uvidí.
Není tady
Akorát mi dělá problémy to píchání do prstu. Nemám ráda pohled na svou krev, stačí kapička a už se hroutím. Snad to nějak půjde... Hodnoty mám ale ukázkové.
Není tady
janabas napsal(a):
Elenai, přesně tak, nemělo by se rozhodně přenášet a poku neporodím sama dřív tak týden před termínem vyvolání
tak já jsem měla také těhu cukrovku a nechali mě přenášet 12dní
jinak přeju všem ať tuhle komplikaci všechny zvládnete v poho a brzo se radujete se svých pokladů
Není tady
Jitko, to zřejmě záleží na lékaři. Ten můj mi řekl, že by to tak bylo rozhodně lepší, jak pro mě, tak pro naši malou.
Není tady
Ahoj holky, tak já už se taky pár dní měřím a všechny hodnoty v pořádku...1 hod po jídle v testovací dny jsem naměřila max. 5,6 (před jídlem 4,5) a pár krát jsem se zkoušela měřit i když jsem snědla něco neobvyklého, třeba po obědě kousek buchty nebo čokolády a měla jsem max. 6,1...takže taky snad dobrý....na diabetologii jdu znovu ve středu, tak uvidíme...
Elenai, to píchání mi taky nedělá dobře... a ještě ze začátku jsem blbě dávala krev na testovací papírek, takže mi nic glukometr neukazoval a já se musela píchnout několikrát, než jsem na to přišla...(sestřička mi to sice ukazovala, ale i tak mi to doma pak ze začátku nešlo). Protože mi to nešlo, tak jsem schválně k té pistolce s jehličkou prst přimáčkla, protože jsem myslela, že nemám dostatečnou kapku...no bolelo to pak docela dost, jehlička zajela pokaždé dost hluboko... blbec no...pak jsem na to přišla, že stačí opravdu jen kapička a už se píchám jemně...
Není tady
Tak já si dělala velký glykemický profil včera (bylo to sedm píchnutí! :-D).
Před snídaní 3,9 - k jídlu jsem měla malou bagetu, máslo, krůtí šunku a Caro s troškou mléka - po hodině 5,5.
Před obědem 4,4 - 200 g kuřecího masa zapečeného se sýrem a žampiony, papriku a okurku - po hodině 4,5.
Před večeří 4,4 - ovesná kaše (250 ml mléka, 4 lžíce ovesných vloček) se lžící meruňkové marmelády - po hodině 5,7.
Jako přesnídávku jsem měla bílý jogurt s müsli a na svačinu pytlík nesolených arašídů (měla jsem děsnou chuť).
No, a v deset večer jsem měla hodnotu přesně 4.
Já vím, asi to není zrovna vzorový jídelníček, ale snad jsem nějak nezhřešila. Doma je tolik dobrot a já se jim musím vyhnout.
Jinak mě doktorka objednala na kontrolu až za čtrnáct dní, protože jsem ten OGTT neměla tak hrozný. Ale předtím se mám stavit na odběry. Na ty se asi chodí nalačno, že?
keks: Já už jsem to taky vyřešila. Píchám se do malíčku, tam je to úplně v pohodě, akorát prstík vypadá jak jehelníček. :-D
Není tady
holky tak já to mám taky za sebou .... právě jsem se vrátila z nemocnice mám prsty jak.... a ještě k tomu jsem nevyspalá.... naposledy mně ďobali ve tři ráno...
mám doma taky glukometr a mám měřit 2 x za týden po jídle a dodržovat tede dietku.. jenom jsem nějak pozapomněla kolik je tak max hladina hodinu po jídle ?
Není tady
Azalko, je to 7,2. Alespoň já to tak mám. Držím Ti palce, ať to zdárně zvládneš!
Není tady
Jé, Azi, tak snad ti ty výsledky dopadnou dobře...Já se zatím držím, měřím taky 2 x týdně - 1x velký test - před jídlem a po jídle - 1 x malý test - měření jen po jídle...hranice před jídlem je 5,3 a po jídle 7,2...Elenai ti to už napsala.... Zatím jsem nepřekročila a ani se nepřibližuju, tak to je pozitivní..... Zítra jdu na diabetologii, budou mi ráno dělat ještě nějaké krevní testíky, tak uvidíme dále...Ale musím se přiznat, jak držím dietu už skoro 3 týdny, tak sem tam malinko zhřeším, včera jsem měla malý kousinýnek dortíku, kolegyně včera slavila narozky..o víkendu jsem si dala kousek čokolády - no prostě to nejde úplně vydržet stoprocentně...
Není tady
Když Ti to nijak nerozhází ty hodnoty, tak si myslím dát můžeš. Třeba janabas spokojeně baští vánočku a dá si i lentilky. Já jsem teď taky mlsná jak koza, ale jogurt s müsli mi zatím docela zabírá a přebíjí tu nehoráznou chuť na sladké.
Není tady
tak jsem to prubla
teď hodinu po jídle (těstoviny se salámem nic jiného jsem doma nenašla) tak mám 6,3 ,
takže dobrý..
mně na lačno říkali, že měřit nemusím .. že ty hodnoty byly dobrý... ale taky to někde prubnu
jen holky nevíte kolik stojí ty prožky do glukoměřu? , já jen až dojdou...
jo ještě k té nemocnici... byla jsem vděčná že je to jen cukrovka.. na pokoji se mnou byly 3 holčiny, jedna 25. týden jedna 27. a jedna 32 .. všechny na kapačkách a zvednout se jen na záchod ... br.....
Není tady