6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky:)
Četla jsem,že tyto glukometry na domácí měření,jsou jen pro orientační měření...ale že jsou až tak "orientační"! Má potom smysl se měřit a může se jim věřit? No zítra jdu na ty půldenní testy tak se schválně zeptám. Holky dost jsem tady četla,že se některé bráníte tomu inzulínu...teď opravdu nevím,podle čeho se tedy při jeho píchání držet,když ta měření jsou tak "přesná",ale pokud by k tomu došlo,tak jsem pochopila,že to je pro dobro věci...jde přeci o hormon...tedy nejspíš uměle vyrobený...to nevím,ale ten cukr by přeci škodil mimču více,ne? Tak proč se bránit? No pokud mě pošlou do té dia poradny,tak se zeptám na všechno...mám spoustu otázek ohledně jídla aj.
Holky když držíte některá tu dietu např. 275g sacharidů/den...tak to jíte 275:6(dávkama) a výsledek jsou ty gramy na jedno jídlo nebo třeba k obědu více a k sváče méně...tedy nejspíš se to hlídá právě těma glukometrama a záleží na té hodnotě po hodině až dvou...že...
Není tady
mě se to tedy nikd ynestalo, že by mi glukometr ukazoval takové odlišné hodnoty- 4,5 a 4,6
co mě napadá je , že by potřebovaly nakalibrovat znovu - při delším používání by se měly po nějaké době dát nakalibrovat, aby to měřilo správně a pak by neměl být problém - jinak i u nás v práci, když se měřilo glukometrem a v tu samou chvíli se to vzalo i do laborky tak výsledek byl rozdílný tak o 0,2 víc ne
takže pokud to háže takové čísla určitě bych na to dr. upozornila a ať mi dá jiný
Není tady
Ahojky, Petromillko inzulínu jsem se tady asi bránila hlavně já, ale to bylo spíše z důvodu přístupu mé MUDr. a tedy, že se mi podle naměřených hodnot a diskuze s ostatními "postiženými" maminami nezdály mé hodnoty na inzulín (pouze třikrát v prvních 14ti nebo kolika dnech jsem lehce překročila 8 po jídle a to spíše proto, že jsem si testovala, co můžu a co ne. Po první kontrole už jsem byla vždycky v limitu a to se měřím hodně (většinou i 3x týdně velké měření 7x denně na příkaz doktorky..). Potom se jí zase nezdály ranní hodnoty nalačno (fakt že byly vyšší někdy i přes šest) ale po jídle vždy o.k. Dnes jsem strašně dlouho cca 2a1/2hod. čekala na ultrazvuk, který je naprosto v pořádku se vším všudy, naše Barborka má ve 31+1 1600g a vše o.k. a diabetoložka na mě pak už asi neměla čas, ani mi nedala zprávu jako vždycky, dokonce nechtěla poplatek 30,-Kč a během dvou minut jsem byla venku, s tím, že vše je dobré, ať přijdu za 2 týdny. (Dokonce ani nekroužkovala ty tři větší ranní hodnoty, to jsem čuměla jak blázen )
No ale zpátky k tématu inzulínu. Kdybych byla v průseru, což Ti kontrolují i tou dlouhodobou glykémií, (byla jsem v horní hranici, ale stále v normě), tak bych se inzulínu samozřejmě kvůli mimču tak nebránila, ale když to jde bez něj s dietou, jsem rozhodně radši
Janabas: co se týče těch hodnot, ještě to párkrát zkusím a kdyby se to takhle rozcházelo, tak jí to za těch 14dní řeknu, teď jsem tam šla s hrůzou co zase bude a nakonec nebyl čas ani na dotazy, i kdybych chtěla...
Není tady
Dobré ráno
tak se mi to včera stalo znova.... večer po večeři.. jem naměřila 3,7 .. což jsem si říkala hovadina a za 10 min 6,3 ..a co jem zpozorovala tak rozdíl byl v kapce krve.. na tu první jsem se hodně málo bodla tak jsem ji dolovala ... takže od teď se prostě nebubu bát bodnout aby ta kapka byla pořádná, ale nikde to nepíšou ... tak vyzkouším a dám vědět
jinak se přiznám, že to prostě nebubu řešit.. bubu dál dodržovat dietu (vysadím to moje sem tak uklouznutí a tak:) a uvidíme dr. se mne vždy jen zeptá jestli držím dietu.. poslední utz jsem měla 31. týdnu a prcek byl tak o dva dny menší... mám takovej pocit, že u nás se nevede ani průtok krve a tak ...
na další kontrolu jdu až za 14 dní a to bubu mít první monitor...
potřebovala bych porodit tak 10 dní před termínem, abych nemusela měnit porodnici... ta naše bude mít přesně od 6-24 zavřeno a já mám termín 15.
musela bych buď do Vrchlabí, kde to není personálně moc dobře udělaný a prostě nejsou ani moc dobře vybavení, nebo do jičína což mám 45 min cesty.... ach jo...
Není tady
Azalko tak já mám prcka menšího , i přes svou nedietu
jiank jedu do porordnice, která je 20km
jo a já když dám menší kaku tak to hodí rovnou eror a nezměří vůbec - taky asi záleží na glukometru
Není tady
Jani mám Optium Xceed, všude ho chválej... tak nevím na kontrole jsem na lačno měla 4,7 a když jsem to zkoušela doma tak mi to vyšlo stejně... tak jsem si říkala dobrý ale ted... ta moje včerejší hodnota 3,7 to je asi skoro na koma
no podle poslední krve bylo všechno dobré, tak si říkám jeslti ještě jednou zajít na krev pro jistotu, nebo už ne...
no uvidím jakto půjde s většíma kapkama .. au, au... když oni ty prsty už cukaj...
Není tady
3,7 je OK
já to myslela s těma glukometrama tak, že ti to může dělat rozdíly v tom množství krve a u toho mého to radši při menším množství nezměří vůbec
Není tady
Ahojky holky, já mám glukometr Bionime a kapky bych řekla měří tak nějak nastejno... v tom mi rozdíly asi nedělá...
Jinak Azalko u nás v porodnici, kde jsem registrovaná taky malujou od 31.8-15.9. a já mám termín stále 9.9 Takže si podle doktora musím zavolat sanitku, aby mě někde vzali... Z toho jsem odvázaná, v životě mě sanitka nevezla a po premiéře zrovna před porodem fakt vůbec netoužím... No, zase jsem v Praze, takže pokud nepojedeme v kritických hodinách přes dopravní zácpy, nikde to nebude tak daleko, jen holt musím do té sanitky...
Pochopila jsem, že mám termín asi kromě Petromilly nejdéle, tak když to půjde, dejte vědět, jak jste dopadly a co mimískové. Určitě všem držím palečky! Co ta Elenai? Víte někdo něco?
Není tady
Ahoj holky
Tak hlásím dnešní hodnosty glykemického profilu (vždy hodinu a půl po jídle)...v 7hod 5,3 (1 a půl chleba s lučinou a sklenice mléka)...v 11hod 6,1 (3kopečky králičího rizota se sýrem a kávička s mlékem)...14hod 5,5 (1/4 sladkého melouna...hodnota spíše po hodině)...takže KO za 14 dní a zatím bez dia poradny ...jsem ráda,ale raději bych měla ten glukometr,třeba bych zjistila,že jedna buchta,nebo loupák nebo prostě něco,mi nic moc neudělá...sladké mi chybí...chjo,ale co bych pro prďolku neudělala Bralimi krev z prstu...etla jsem,že je lepší ze žíly,ale u nás to takhle prostě dělají. Jinak termín porodu mám 7. nebo 16.10. Jo a ten meloun...ve všech tabulkách je psáno,že má 4gcukrů na 100g,takže je spíše jako zelenina...tedy on zelenina je,pokud se nepletu
Zdravím všechny
Není tady
Tedy Petromillo gratuluji, ty budeš další Janabas, holkám k závisti Je fakt, že se většinou měříme po hodině, což může být zase hodnota o něco větší, ale s chlebem a půl, rizotem s rýží a o melounu ani nemluvím (ten já osobně prostě nemůžu, pro mě byl vysloveně průserovej i plátek ) jsou Tvé hodnoty super
Není tady
no holky já sním k svačině půlu melouna, prostě fakt dosta a mám hodnotu okolo 5... takže myslím, že ten meloun fakt nemá tolik cukru..
Není tady
hmm, tak to jenom já jsem po něm - po plátku měla ukrutnou a ojedinělou 9
a nebo to byla opět chyba glukometru? Nevím, bylo to hned zkraje, kdy jsem k němu ještě měla důvěru a nenapadlo mě to měřit 2x....
Není tady
Ahoj, ahoj, už se tu dlouho o ničem nepsalo, tak trochu rozvířím vlny diskuze. Dneska jsem byla na gynekologii a nebyla jsem zrovna moc potěšená.
Za prvé jsem měla cukr v moči, doktor mi k tomu akorát řekl, že se uvidí, co příště. Na internetu jsem se pak dočetla, že se to v těhotenství stává, a horší by byl cukr v krvi. Ale o tom vím svoje, že ano.
No, a za druhé - miminko asi nechce růst nebo co... Je menší než by mělo být. A přitom všichni doktoři tvrdí, že jako cukrovkářce mi hrozí pravý opak. Doktor mě poslal na další UTZ a já mám o svou holčičku strach. Mně osobně je bezvadně, cítím se skvěle, dobře spím a až na zácpu jsem snad v pohodě.
Nevím, jestli bych pak neměla změnit doktora, jsem vždycky tak vystresovaná... A jak jste na tom vy, holky?
Není tady
Ahoj Eli, to jsem ráda, že píšeš. Z cukru v moči bych si asi moc hlavu nedělala, zvlášť pokud je to ojedinělý případ... Horší je, že se bojíš o mimi V kolikátém jsi týdnu a jak máš velké mimi? Já jsem teď začátek 35 a na posledním UTZ ve 32 měla naše Bramborka 1610g Na další UTZ jdu až 13.8. tak doufám, že bude jako na předchozích dvou vše v poho...
Zkus se zbytečně nestresovat, pokud Tě doktor rozhodí, tak mu rovnou řekni, že z toho a toho máš obavy ať Ti to vysvětlí a ať Tě nestraší víc, než je nutné, že jsi potom nervózní. Já jsem zkraje taky mlčela a teď už se rovnou zeptám, jak je to a to a jestli to hodně vadí a je mi hned líp, zbytečně se nestresuju a nečekám až do dalších výsledků...
Teď mám zrovna problémy s vyšším tlakem, taky už jsem byla podruhé na odběru krve a gynekolog mě chce poslat ještě kvůli něčemu k internistovi... Zítra jdu na gyndu, tak uvidím, ale přijde mi, že to je furt něco. Na jednu stranu se člověk bojí a říká si ježíši co se zase děje, na druhou jsem radši, že mám docela pečlivého gynekologa, který mě radši někam pošle a vyšetří dvakrát, než aby to hodil za hlavu...
No úplně nejradši už bych měla vše za sebou včetně porodu a diety - taky se Vám ty týdny tak vlečou...?
Není tady
Aileen: Jsem ve 35. týdnu. Na UTZ mi toho moc neřekli, jen že je menší, a když jsem se zeptala, o kolik, tak řekli, že zhruba o tři dny. Hm, ale kolik váží a měří, mi nebyli schopní říct. Byla jsem z toho fakt rozladěná, ale nemínila jsem se kvůli Elence rozčilovat.
Ze svého doktora mám smíšené pocity. Vždycky se tváří tak vážně, že mám strach se vůbec na něco zeptat. Dnes jsem si stěžovala na zácpu a on mi řekl, že je to z toho, že jím průmyslové pokrmy a že si mám koupit kilo meruněk a sníst je. Pak si uvědomil, že mám cukrovku. Fakt na palici...
Už se těším, až budu mít svou holčičku u sebe. Hlásí se mi dokonce poslíčci, sice nijak často, ale už jsem je zaznamenala. A ano, vleče se to strašně.
A Aileen, držím palečky, ať Ti to u doktorů všechno dobře dopadne.
Není tady
holky utz může mít rozdíl až 250g, můj prcek naposledním utz byl taky o něco mladší... další utz jsem neměla, doktor říkal, že podle toho jak mi roste bříško tak to bude vše v poho
nedělejte si hlavu
Není tady
Azalko díky, Eli já si myslím, že pokud máš mimi jen o něco menší a jinak je vše v pořádku, tak se nic nedějě a 3 dny snad není nijak moc. Dokonce víc holek s cukrovkou (co jsem hledala na internetu) měli menší mimča - asi díky dietě (kámoška měla mimi 2,80-takovej malej králíček ) - nic se nedělo a alespoň se jim lépe rodilo... Kolik měří ti na UTZ neřeknou nebo alespoň mě to taky nikdy neřekli, jen váhu - to je asi to hlavní. Na příštím se jich zeptej přímo kolik mimčo váží a měli by Ti to říct. A nenervuj se, radši někam vypadni s kamarádama nebo si pusť film nebo si čti nebo něco dělej a pusť si k tomu pěknou muziku, uvidíš, že bude líp . Zase se ozvi, ještě mi řekni, kdy máš termín? Já 9.9. a jsem z toho trošku mimo, protože moje porodnice má od 31.8.-14.9. Uzavírku porodních sálů, tak vůbec nevím, kam mě frknou a kde budu rodit... Přenášet mě asi nenechají (kéž by, týden by mi stačil) a na dřívější porod to moc nevidím - nevím, ale bříško mám stále dost vysoko, poslíčky ani nic takového necítím, je mi vcelku fajn, no člověk ví stejně prd, pak to třeba přijde, že se nestačíme divit
Není tady
Aileen, to si piš, že se jich zeptám. Přibrala jsem nějakých šest kilo, tak by mě zajímalo, kolik z toho má miminko. Jinak já byla na 3D UTZ a tam mi malou změřili. Ale to už bylo v dubnu. Já mám termín 3. 9., ale všichni říkají, že to bude dřív. Tak nevím. Cervix Score zatím 3. A to Tvoje datum 9. 9. 2009 je fakt super. A neboj se, určitě se o Tebe postarají. To by bylo, kdyby ne.
No nic, jdu si změřit cukr. Zítra frčím na kontrolu. Minulý týden jsem snědla strašně moc mrkvovýho salátu (zhřešila jsem, no) a hodnota čistých 5. Ať žiju!
Není tady
Aileen, tak to jsi na tom jako já
já mám termín 15.8. a od 6.8. mají naší porodnici zavřenou...., musela bych asi 70km do jiné.. no ale na poslední kontrole měl můj dr. dovolenou (má jí až do konce srpna) tak tam místo něho byl rovnou pan primář, tak říkal že mi doporučí nástup na vyvolání toho 6.8. že vlastně s tou cukrovkou mají možnost těch 14 dní dopředu. Ještě jsem se ho ptala jeslti není malej moc velkej a on opravdu říkal, že nemá cenu zatím další utz dělat že podle toho jak mi roste bříško je to v pořádku jo já mám nahoře pořád tak 3-4kg a všichni dr. říkají že v poho
jen mne vyděsila ta Janička, že ona vlastně s dietou ( a všechny hodnoty co měla byly na 1*) a malej měl hypoglikemii..., tak snad to budou hlídat u těch našich prcků
Není tady
Elenai: mě třeba mrkev vůbec nevadí, asi je to individuální, řídím se podle hodnot a občas zhřeším i kouskem hořké čokolády (Sladká vášeň 70%) prochází mi to v poho - fakt, že jsem měla vždy jen kousíček...
Azalko: co ta Jáňa, to asi vůbec nevíme... Neděs mě, ani jsem nevěděla, že je něco takového možné Neznamená to doufám, že by měl mít malej cukrovku...? Protože já myslela, že hypoglikemie je možná jen u diabetiků, ale prd tomu rozumím...
Není tady
Aillen, neboj mimi nebude mít cukrovku.Jen v době těhu :pokud máš vyšší glykemie, přechází cukr i k dítěti a to pak musí vytvořit více inzulínu.Po porodu pak mimi není schopno ihned zastavit tvorbu inzulínu, a tak se dostane do hypoglykemie.Jedná se o přechodný stav.
Pokud má žena těhu cukrovku, kontrolují glymču u miminka po porodu vždycky!!!
Taky jsem měla těhu cukrovku, ne všechny hladiny byly ok , ale malá měla glymču po porodu ( pro zajímavost na UZ byla celou dobu o týden a půl menší )
Není tady
Bambulíno, díky, to jsi mě uklidnila. Já mám docela malé bříško, na 35. týden nevypadám, ale moje babička a mamka na tom byly stejně a jsme všechny v pořádku a zdravé.
Takže Janča už to má za sebou? A co keks? Ta se tu taky dlouho neukázala.
Není tady
Ahojte!!
Elenai, já už jsem 3 týdny maminkou !!!
Máme malého Jonáška, porod bez komplikací, malý žádnou hypoglykemii naštěstí neměl...Glykemický index u mě zkoumali i v porodnici a bylo to v pořádku...teď už se nehlýdám a jím normálně všechno....za 3 měsíce po porodu mám jít znovu na OGTT, tak jsem zvědavá, jak to dopadne....
Není tady
Ještě k váze miminka - rodila jsem o 4 týdny dřív, než byl TP a malý měl 2,790 g, takže kdyby byl v termínu, měl by odhaduji tak 3,5 kg...takže ani velký ani malý....nestresujte se tím.....
Není tady
keks: Tak to moc gratuluju! A jaktože jsi rodila o čtyři týdny dřív? Jonáškovi už se chtělo na svět?
Není tady