29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak i já přeji vše nej do posledního těhu domečku a Yvet,ať je porod co nejrychlejší a nejpohodovější.
Vítej doma Terez,už jsem zkoukla fotky,malá Kačenka je prostě nádherná,fakt se vám povedla:supr:
Není tady
Teri vítej doma
Co se jídla týká, třeba čokoládu jím ne na kila pochopitelně ale trochu si dám
malej z toho zácpu neměl tak snad v poho.
A jak jste probíraly tu extrémní čistotu, souhlasím, ne že bych byla nějaká šmudla to snad nééé ale všeho s mírou
Třeba kočka na Štěpánový věci neleze a poslední dny se už i k němu přiblíží (dávám pochopitelně bacha). A vyvařování? Vyvařovala jsem akorát dudlíky.
Cvičit ještě nemůžu mám rozestoupený břiš. svaly a nahoře je ještě 9 kilo, ale před těhu jsem byla hodně hubená. Dneska jsem u Dr koukala na tabulku nadváhy a tu tedy nemám
Upravil(a) Pavka (5. 5. 2009 18:30)
Není tady
Teri, malá je krásná a mamince to hrozně sluší! jako kdyby ani nerodila před pár dny
Jste pěkná rodinka
Není tady
Terezko tak jsem zkoukla fotečky a Kačenka je opravdu fešanda a ty vůbec nevypadáš jako pár dní po porodu opravdu pěkná rodinka . Kde jsi rodila koukala jsme jak jste měli hezky upravenou postýlku
.
Tak ať malá pěkně přibírá a nezlobí a nebo alespoň trošku, aby jste věděli, že ji máte
Není tady
Ahojík kecalky, tak dneska mi Terez nepředběhla. Tak co Teri první noc doma, doufám, že se přijdeš pochlubit.
Tak já už mám všechno vypraveno do školy, Pátín je nasnídaný a Ondra si šel po hodince zase chrupnout, tak mám chvilenku klid, záda pořád pobolívají a já si půjdu odstříkat mlíčko a vylít , pořád ještě zobu a zobu
Není tady
Dobré ráno
do posledního domečku přeji hlavně Yvetce pohodový porod a maminkám spokojené děti
já jsem se před chvílí vrátila ze školky, Verunka ted spokojeně spí v kočárku, tak mám chvilku.......já mám sice 3 kg pod váhu před otěhotněním, ale ještě pořád nadváhu , takže já se chystám na cvičení v pondělí, uvidíme jestli to udýchám
Terezko, vítej doma...Kačenka se vám fakt povedla, je úžasná
Sylvinko, at už záda nebolí
s tím úklidem jsem stejného názoru....myslím si, že když dítě žije ve sterilním prostředí, tak potom stačí jeden bacil a je nemocné
Upravil(a) Luciana81 (6. 5. 2009 9:29)
Není tady
Pěkné ráno
Tak dnešní noc byla nějak náročnější Štěpulín brečel od dvou do čtyř
nevím co mu bylo a já už od šesti čumákuju, no jsem vyspalá "do růžova".....
Není tady
ahojte zdravíme s Verunkou všechny
čtu že probíráte jídlo - já teda mám stravu jak hrom - pořád jen nudle s mákem, rýži, tvrdý rohlíky nebo chleba se sýrem a máslem, jablko a jogurt a sladké (makovec a jiné mlsky) ... litry neperlivé vody, kojící čaje, Caro, a fenyklový čaj - btw Verunku stejně dost bolí bříško, někdy pláče i víc jak 3 hodiny, než se zklidní, chuděrka malá, nejradši bych jedla jen suchý chleba a pila vodu, jenže člověk si přečte že když kojí má jíst vyváženou stravu takže jak to řešit
jinak mám bolavé bradavky, tak jestli máte někdo taky problém, zkuste Purelan - je to mnohem účinnější než Bepanthen
zítra jdeme na vážení, tak jsem zvědavá, jak dopadneme - držte nám prosím palce
jinak ze mně pořád lije krev (pardon), hlavně po kojení teda, to je průtrž úplná - mně vždycky tak na WC napadá, jak jsem si libovala 9 měsícu bez MS no a teď to je zpět i s úroky ... na váhu jsem lezla někdy minulý týden a měla jsem o 10 kg míň, teď se mi tam nechce, protože jím sladké
Upravil(a) Cassiopeia (6. 5. 2009 11:16)
Není tady
Ahojky, všechny moc zdravím a Yvetku vidím v tuhle dobu na porodním sále... Už bych jí taky přála, ať to má za sebou a miminko u sebe! Co se týče jídla, hlídala jsem si to u Vojty i teď, i když občas jsem trochu zhřešila, ale opravdu jen trochu. Sterilní prostředí je na houby, všeho odsud podsud... Pak přijdou do školky a do cizího prostředí a co...? Sylvi, ať už jsou záda v pohodě, musí to bejt na houby:( Všem děkujem za pochvalu Káti. Já se opravdu po tomto porodu cítila naprosto v pohodě, nebýt šití, ani nevím, že jsem rodila... Zato jsem si to vybrala s Vojtou, to jsem vypadala po porodu děsně a i fyzicky a psychicky jsem na tom byla špatně... První noc doma nic moc, Kačenka se pořád budila na jídlo. Tak snad to nějak vychytáme a bude to ok. Teď Vojtík chrní, Kačka taky, skoro celé dopoledne koukala, ale byla hodná. Tak si jdu dát aspoň na půl hodinky taky šlofíka:-) Yvetko, na Tebe stále moc a moc myslím!
Není tady
Ahoj holky,
zdravím v posledním domečku. Yvetka snad už rodí, máte na ní někdo číslo???
Terezko, moc ti to sluší i v porodinici, nevím , jak to všechny děláte, ale já na každý fotce vypadám jak dement. Prostě jsem naprosto nefotogenická. Kačenka je úžasná, taky by mě zajímalo, kde jsi rodila, že jsi měla tak načinčanou postýlku v porodnici. My jsme měli klasiku bílý nemocniční hadry.
HOlky, celý jsem to dočetla, ale prd si pamatuju.
Sylvi, já dávám Vojtíkovi 100ml k jídlu, ale on to stejně ani nesní, vždycky nechává na dně, ale někdy vyžahne celou 100 na jeden zátah, ale pak z toho blinká a má to všechno hned venku. To je blbý s těma zádama, taky mě bolej, a dneska i hlava, ale to mám z tý blbý postele v obýváku(teda ze sedačky), už si musím pro tu druhou postýlku, a nainstalovat jí nahoře v ložnici, a lehnout si do svojí postýlky.
K tomu sterilnímu prostředí se připojuju, prcek pak někam přijde a všechno chytne, a na to vyvařování taky moc nejsem, jednou za týden mu to všechno vyvařím a je to. Zatím jsme neměli problém.
Teď se mi celej loupe na hlavě, vypadá jako když má lepru.Ach jo.
Zatím čus, už řve a prej si poblil ucho.
Není tady
Ahojky maminy! Tak koukám, že už máme novej domeček! Extra pro mě Asi mě máte rádi
co? My jedem zítra ráno na kontrolu do porodnice, tak jsem zvědavá co se mnou vymyslí! Ale nemyslím si, že by si mě tam nechali pokud to nebude nutný, protože pochybuju že se jim bude chtít se se mnou otravovat ve svátek a na víkend
Ale jsem nachystaná, že si tam pěkně postěžuju na všechno možný co mě bolí a třeba se nade mnou slitují
Jinak jsem včera našla na modrým koňovi nějaký dva lektvary na vyvolání porodu, jeden takovej mírnej (jen hodně kořeněnej) tak ten jsem si včera zkusila uvařit. Ještě tam mám na dnes druhou dávku! Ale ten druhej, to je celkem mazec, ale podle toho co tam ty holky to na většinu zabralo. Ale to složení teda
z toho mám docela respekt
Jinak jsem holky dočetla vaše slohovky, jsou super! Všechny jsem je zvládla skoro jedním dechem. Ale je pravda že jste si v mnoha případech fakt dost užili! Zuzanko před tebou smekám, protože co tobě prováděli to nemá obdoby.
Terezko tobě už jsem probrala fotky a úplně mě to dojalo. Káťa je krásná a i tobě to moc sluší! jak už psaly holky, vůbec nevypadáš jak po porodu!
Sylvi tobě přeju aby ti ty záda daly brzo pokoj, ať už tě to nebolí a máš klídek!
Není tady
Ahoj Yvettko, tak ty si doma užíváš a holky už tě viděj v porodnici:)!! Tak přeju ať už to dlouho netrvá a máš malou u sebe..
Upravil(a) misha88 (6. 5. 2009 14:02)
Není tady
Ahojky všichni!
Yvetko neboj,porodit musíš,mimčo nebudeš nosit navěky.Takže klid a užívej pohody dokud můžeš!Jo a zkoušela jsi pít ten maliník?Nevím jestli to bylo tím,ale já ho pila dva dny a začala jsem se otevírat a už to frčelo!
Taky to nijak se sterilním prostředím nepřeháním!Normálně jako doma!
MArti hlavičku malému natírej krémem nebo olejíčkem.Ono se to nepotřebné oloupe a bude klid.
Holky koupete prcky denně?Já teda koupu obden,ale v létě asi budu denně.
Na chvíli jsme schrupli po obědě i s tátou,tak jsem nějaká jako praštěná po hlavě!
Není tady
Ještě jsem se chtěla zeptat maminek,zda jsou spokojeny s kočárky?
My jsme zatím moc spokojení,dokonce i b abičky i když pořád chcou do maskáče rvát krajkový peřinky a nechápou,že jaksi nenenene!
Není tady
Zuzanko, to s těma krajkovýma peřinkama znám ....proto jsem raději žádné ani nepořizovala, ani si nenechala darovat
...já jsem koupala Verunku obden, ale poslední dobou se jí to tak líbí, že koupeme i častěji
Yvetko, tak hodně štěstí na kontrolu, užívej ještě poslední klidné chvíle
Upravil(a) Luciana81 (6. 5. 2009 14:19)
Není tady
Dočetla jsem poslední dvě stránky a i tak si nic nepamatuju :-).
Jen, že hlavička se nám taky trošku loupe a pomohla nám na to oční mastička, co nám zbyla ještě se zahnisaného očička. Tak trochu samoléčitelé, ale dobrý
Chtěla jsem se zeptat ke kojení... Mám hrozně moc mlíka, po kojení můžu stříkat z obou prsou do aleluja, mám už plný mražák, tak to chci omezit. Kdy odstříkávte? Po každým kojení obě prsa, nebo jen to, ze kterého se nekojilo, nebo vůbec? Malý pije tak co tři hodiny, tak nevím, jak to mám udělat. Jen když pomyslím na kojení, tak mi mlíko samo teče.. Prosím, prosím, poraďte
Yvetce hodně trpělivosti
Není tady
Marti, Yvetka má číslo na mě, nevím, jestli ještě na někoho. Rodila jsem v Chrudimi. Personál tam byl fakt super a vůbec jsem byla spokojená. Co se týče maliníku, já ho pila asi deset dní. Myslím, že to pěkně připraví porodní cesty, ale že bych vypila hrníček a jela díky tomu rodit se mi nezdá:-) Yvet, tak jsem zvědavá, jestli zabere ten lektvar... Já pigmentovou čáru na břiše neměla, každopádně břicho je vytahaný slušně... Máte někdo stahovací pás na břicho nebo stahovací kalhotky? Jestli jo, jak jste s tím spokojený? Kačenka pořád chrní a kluci šli nakoupit, pak prý spolu upečou buchtu, má přijít babi a děda. Tak zatím pa, pa. Yvetko, my jsme rády, že jsme kvůli Tobě mohly založit ještě jeden chlíveček.
Není tady
susan: já zatím nic neodstříkávám, protože mám strach, že Verunka pak nebude chtít tahat - ona ta naše kočička je moc chytrá a papá jen když to leje proudem, snažit se o zadní mlíčko moc nechce, začne vždycky usínat
chtěla jsem se zeptat, v jaké poloze kdo kojíte a jestli používáte kojící polštář
terez to se divím, že se ti tam líbilo, jedna známá tam byla na šlak z kojení (prý je nutili kojit co hodinu), 3. den měla takovou depku, že jen brečela a tak se jí ani mlíko neudělalo pořádně a dávala flašku)
yvet: maliník jsem pila až 3x denně poslední cca 3 týdny před porodem a víš jak jsem skončila ... tže zaručené to není
Upravil(a) Cassiopeia (6. 5. 2009 14:58)
Není tady
Ahojík, tak hlásím, že dneska zkouším trochu kojit, tak uvidíme, jak to ještě dopadne.
Zuzi, s kočárkem jsem spokojená a to dostává slušný záběr tady po tom terénu, akorát do výtahu se s ním vejdu tip ťop.
Jinak kojím vleže, pokud teda kojím , teď přes ty záda se to nedalo.
Tak zase musím jít, Pátín tu na mě řve ňam ňam.
Není tady
Terez, mám kalhotky i pás. Střídám to, někdy nosím i obojí najednou. Je mi to příjemné, když jsem tak stažená, pořád lepší pocit, než ta povadlá kůže. Jen musím zjistit, jak je vhodné to nosit, prootže je mi jasné, že by se to břicho mělo i nějak přirozeně zatěžovat, když se cvičit ještě nesmí...
Cassi, jen to teď píšu, tak cítím, jak to valí ven. Malý spinká, tak zkusím vydržet. Když mě to pne už moc, tak to uvolním stříkáním, ale nechci to přehánět, protože se mi to pořád stejně dodělává. Snad se to nějak zreguluje, protože je to dost nepříjemné. Navíc už mám pěkně bolavé bradavky a okolí, au au.
Jo a kojím taky jen vleže - pohodlí je pohodlí
Není tady
Už jsem s tím trapná, za celé těhu jsem to nepochopila
Můžete mi, prosím, napsat, jak si dám fotky aspoň k metříku?
Díííky
Není tady
Sussan, když si ten metřík vytváříš, třetí krok je vložení jména. To jsi zvládla, jak vidím:-) A pod tím je vložit fotku, tu si musíš stáhnout z nějakýho souboru v PC. Snad jsem to vysvětlila pochopitelně... Cass, nás teda co hodinu kojit nenutily v žádným případě. Třeba se jí nedělalo mlíko, tak to chtěly rozjet kvůli ní odsávačkou nebo něčím... Fakt nevím, chápu, že tam spokojená třeba nebyla, já ano.
Není tady
Marti já mám telefon i na tebe, určitě jsem ti posílala i svoje číslo
Kdyby se zítra něco změnilo a třeba mě už nepustili zpět tak já bych někomu poslala sms. Ale moc tomu nevěřím, spíš myslím, že mě pošlou s klidem domů!
Terez taky se chystám objednat si ty stahovací kalhotky, teď jsem objevila jedny docela dobrý na aukru tak uvažuju že si je objednám ať je mám pak už doma!
Jinak s těma krajkovýma peřinkama je to všude stejný. Taky mi už vnucovali všemožný vyšívaný a krajkový a kdesi cosi, zatím jsem se ubránila. Já s tím prostě jezdit nebudu!
Ještě jsem se chtěla zeptat co máte v kočárku na dně korbičky jako pod miminkem? Nějaký prostěradlo do kočárku nebo tak něco? V tom ještě nemám jasno, a pokládat malou přímo na tu podložku co tam je, se mi nechce a když tam dám deku tak to bude moc teplý. Tak budu ráda když mi napíšete jak jste to vyřešili! Díky
Není tady