Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 6. 2. 2006 14:58

martinaka
♥♥-----
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 68

Uplatnění slevy na daních.

Nevíte někdo jestli si mě může manžel odečíst z daní- 38040, když jsem na mateřské a příspěvek a mateřská přesáhly těch 38040?
Jinak jsem byla dnes na FÚ a můžu Vám říct, že ty ženské jsou naprosto neschopné.
Předložili jsme SZM. Bohužel nás paní vyhodila, protože jsme neměli v příjmech započítaný můj mateřský příspěvek. Odeslala nás a si seženu potvrzení a vypočteme si to znovu. Po otázce, že přece M. příspěvek není zdanitelný příjem nám řekla, ale je to příjem a započítává se do daní. Tak jsem šla za zaměstnavatelem. Ten mě zamozřejmě řekl, že se m. příspěvěk nezapočítává, i tak jsem na něm vymámila potvrzení o tom kolik jsem pobírala. A šla jsem znovu na FÚ. Paní mne znovu ujišovala, že m. příspěvěk se opravdu započítává. Tak jsem se tam s ní chvíli dohadovala. Nakonec šla na radu ke kolegyni. Mateřský příspěvek se nezapočítává a je to nové a oni to ještě nevědí. Takže, kdyby jsem si to nevylítala klidně by mě baba obrala o nějaký ten litr. Podle jména patřím pod ní, takže by mi ty daně dělala ona. Ona to přece ještě neví, vždy je to novinka. Jsem za celý den ulítaná jak kráva. Jestli to někdo ví tak mi prosím poraďte, protože na našem FÚ se nic nedovím. Předem děkuji.

Není tady

 

#2 6. 2. 2006 20:21

Ivča
♥♥♥----
Registrovaný: 14. 1. 2006
Příspěvky: 204

Re: Uplatnění slevy na daních.

Manžel i vy si můžete odečít tuto částku,manžel navíc tu částku na manželku,ta je nižší.Já jsem napsala čestné prohlášení,že jsem celý rok brala jen rodičovský příspěvek a tím to skončilo.Na našem FÚ to šlo bez problémů,paní se divila,žew je v pořádku.Takže vám nezbývá,než jít znovu na FÚ a zkusit to.Paní to evidentně neví.


http://www.rodice.cz/metrik/1433.png

Není tady

 

#3 7. 2. 2006 9:49

Věra
Host

Re: Uplatnění slevy na daních.


Odpočet na manželku: podmínky:
a) společná domácnost
b) vlastní příjem manželky nepřesáhl 38040 Kč
Vlastní příjem manželky se stanoví z úhrnu veškerých příjmů v roce, jako např. hrubý příjem z pracovního poměru, nemocenské dávky, peněžitá pomoc v mateřství, u podnikatelek- příjem bez snížení o výdaje, příjem podléhající srážkové dani, příjmy osvobozené od daně, dary, atd.
Do vlastního příjmu se nezahrnuje:
-zvýšení důchodu pro bezmocnost
-dávky státní sociální podpory
:  -přídavek na dítě
   - sociální příspěvek
   - příspěvek na bydlení
   - příspěvek na dopravu
   - rodičovský příspěvek   
   - zaopatřovací příspěvek
   - dávky pěstounské péče
   - porodné
   - pohřebné

Pokud jde o společné zdanění manželů, můžete si odečíst částku(základní nezdanitelná částka) v plné výši 38 040  Kč Vy i manžel a pokud splňujete podmínku vyživované manželky(viz výše), tak si na Vás manžel uplatní i odpočet ve výši 21 720 Kč.
Doufám, že teď už máte jasno.
Shrnuto: není v tom nic NOVÉHO, jen je třeba rozlišit peněžitou pomoc v mateřství a rodičovský příspěvek.Takže pracovnice fú Vám neříkají pravdu, když mluví o NOVINCE.

 

#4 7. 2. 2006 9:53

Věra
Host

Re: Uplatnění slevy na daních.

Ještě dodatek, pokud Vám v účtárně tvrdili, že peněžitá pomoc v mateřství se nezapočítává do vlastního příjmu manželky, nemají pravdu. Rodičovský příspěvek Vám totiž vyplácí ÚSSP, takže předpokládám z Vašeho dotazu, že jste pobírala peněžitou pomoc v mateřství.

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů