29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím poraďte, co očekávat a na co se připravit při první konzultaci v Centru asistované reprodukce. Moc děkuji.
Není tady
Citronko,
prvni navsteva CAR e v pohode, asom dle postupu je to spise takovy pohovor s lekarem a pak se delaji vysetreni, manzelovi muzou udelat hnedka spermio, odebiraji krev na testy a domlouva se navsteva na pohovor s genetikem.Niceho se neboj.Jen si sebou vem manzela, je to lepsi,aby Vas tam lekar mel oba, muze vysetrit oba.tebe si polozi na kozu a udela UZ,jak to s tebou vypada.neni to nic hrozneho a pokud si vyberes dobre CAr, budes v klidu.Niceho se neboj. Jde to.
Není tady
Jdu i s manželem a to mi řekli rovnou do telefonu, že mu udělají spermie, máme přijít hodinu předem....
Není tady
Nic světoborného to není, kromě gynekologycké prohlídky, spermiogramu a odběru krve u obou partnerů, si popovídáte o možnostech léčby, které by přicházely v úvahu. Celá návštěva trvá cca hodinu.
Citronko do kterého centra půjdete?
Není tady
Jedeme do Unicy.
Není tady
Holky děkuji, budu vděčná za jakékoliv informace, je to pro mě jedna velká neznámá.....
Není tady
Citronko, v pohode. Pritel sel na spermiogram. Mne vzali krev na hormonalni vysetreni a UTZ. MUDr s nama probrala moznosti lecby. A na zaklade vysledku doporucila IVF. Dostali jsme brozurky a cenik... Az se rozhodneme, mame si zavolat a pak uz to jde raz na raz. Drzim palce.
Není tady
Jeste jsem si vzpomnela, ze chteji vysledky onkologicke cytologie. Ne starsi nez 1 rok.
Není tady
Citronko, poprvé se nemáš čeho obávat.... radši opravdu vezmi přítele/manžela sebou, už kvůli vyplnění papírů... Pak proběhne pohovor s Dr. o anamnéze, problémech, atd., tobě vezmou krev na HP, pokud nemáte spermiogram, tak partnerovi udělají ten... Jo a já jsem měla od svého gyndr. ještě zprávu o preventivce (stěrech z děl.čípku). Poprvé to opravdu nebolí a není to ani žádná hrůza, jen jde člověk do něčeho neznámého
My měli výsledky HP do měsíce, takže za ten měsíc jsme jeli znovu, už se domlouvat na možnostech léčby.
Není tady
Ahojte holky, v podstate jsem se chtela zeptat na to co Citronka, ale trosku z jine stranky. Bohuzel (nebo bohudik?) jsem se dostala taky do faze, kdy me muj mudr odesila do pece CAR. Vysetreni, ktera me cekaji, muzu najit podrobne popsana ve vsech tech jejich brozurach, ale spis me desi neco jineho. Bojim se toho priserneho kolotoce, ktery zacne, kazdy den se bude tocit kolem snazeni, spousta vysetreni, injekce, proste bojim se toho, ze mi z toho hrabne, ze uz nebudu schopna myslet na nic jineho. Uz ted to kazdomesicni cekani na vysledek, vyslo to tentokrat nebo zase nic? Vsak to znate. Doted jsem se jeste drzela, zatim nebrecim, kdyz dorazi ms, "jen" jsem vzdycky zklamana. Rada se dozvim, jak jste to hlavne ze zacatku zvladaly vy. A kdybyste mela nektera dobre zkusenosti primo z Brna, tak budu za ne rada Aspon trocha povzbuzeni ... neuskodi zejo
Preju krasne dny vsem a hezky prodlouzeny vikend.
Není tady
Nickaveru, poslala jsem ti SZ.
Není tady
Nick tak pokud jde o mě, ze mě tím, že jsme začali chodit do CAR spadl obrovský šutr... měla jsem pocit, že jsem svůj problém přehodila na někoho jiného... samozřejmě, že se člověk neubrání a myslí na to, jestli to tenhle měsíc vyjde nebo ne... ale rozhodně se můj psych. stav nezhoršil tím, že jsme začali do CAR chodit.. spíš naopak... uvnitř jsem věřila, že to jednou s pomocí doktorů vyjde...
Není tady
Nikuš, tAk já jsem na tom přesně naopak než Mufík. Začalo se to na mě sypat ze všech stran a ten kolotoč mi skutečně nevyhovoval. Sice mi přišli na příčinu proč potrácím,ale zjistili spoustu dalších drobností, které s potrácivostí můžou a nemusí souviset a tím pádem víš zase prd. Dozvěděli jsme se, že máme špatné spermio, přitom jsem před tím otěhu 2x přirozeně a od té doby mi ta čísla lítají v hlavě a nedokážu je vypustit a asi jsem si vsugerovala, že to stejně touto cestou neklapne. Prostě jsem zmagořila. Ale poslední měsíc vidím svět růžověji a o doktorech (zatím ) nechci ani slyšet.
Každá jsme jiná a jinak snášíme zátěž a taky se nemusíš dozvědět žádnou jobovku. Já si to vyžírám se vším všudy, takže už mám číslo na Chocholouška
drž se a pokud možno počítej se vším
a s tou MS, do 27 DC jsem v klidu a pak přijde den D a stejně mrchu ořvu
Není tady
SAdí naprosto souhlasím.. každá to máme jinak... a já možná měla tu "výhodu" že jsem slyšela jen to, že manža má spermio fakt špatné...
a souhlas - lepší počítat pokud možno se vším...
Není tady
Tak já jsem to měla zcela totožně s Mufem,strašně se nám ulevilo že, už na to nejsme sami dva.A pomalu na každou návštěvu jsem se těšila
Není tady
nickaveru
Taky jsem se bala toho kolotoce kolem vysetreni. Tak nejak nemocnice a doktory nemusim. Ale k memu prekvapeni se zadny kolotoc nekona. 2x odbery krve, UTZ, pokec s doktorkou. Az se rozhodneme pro IVF, tak mame zavolat a objednat se do poradny a zacne stimulace. Ale kazdy to ma jinak. Partnerovi zjistili velice mizerny SPG, takze sance na normalni poceti je temer nulova. Proto se mozna ve mne moc nerypali. Ja jsem v Brne zvolila Obilnak. Nemuzu si stezovat. Perfektni pristup. Vsechno krasne vysvetlili. Kamaradka byla v nejakem tom soukromem zarizeni a i kdyz jsou oba naprosto v poradku, tak jim okamzite navrhli IVF. O necem jako je IUI nepadlo ani slovo. Vubec se nesnazili prijit problemu na kloub. Asi videli dalsi tisice na konte. Proto jsem se rozhodla nepodporovat soukroma zarizeni. Ale to je jen muj pohled na vec. Drzim palce.
Není tady
Ahojte holky, diky moc za vase prispevky. Vlastne jsem rada, ze zaznely oba nazory, i kdyz jsem tam, kde jsem byla Proste porad vaham. Ale asi tam pujdu, kdyby mi fakt mel spadnout kamen ze srdce a ja mohla neco dalsiho udelat pro nase mimi, bylo by to fajn .... no a kdyby se mi tam nelibilo, muzu kdykoliv utect a uz se nevratit
Akorat tak clovek nejak porad doufa, ze kdyz uz udela ten dalsi krok, tak se neco stane .... a porad nic. Obilnak v Brne me napadl jako prvni, tak jsem rada, ze to tady zaznelo. Diky a vsem krasny vecer
Není tady
Gabu napsal(a):
Tak já jsem to měla zcela totožně s Mufem,strašně se nám ulevilo
že, už na to nejsme sami dva.A pomalu na každou návštěvu jsem se těšila
Ahoj Gabu, ráda bych se zeptala, zda nemáš zkušenost s CAR v Teplicích? Tedy pokud ano, tak zda zkušenost dobrá nebo ne...Teď nebudu pár dní na netu, pokud můžeš, pošli mi SZ. Předem díky moc
Není tady
Ahoj Miri
S Pronatalem v Tp mám jen ty nejlepší zkušenosti.Je to malé centrum,personál neskutečně vstřícný a o dr. ani nemluvě Já jsem po dva roky chodila k dr.Rešlové,pro nás to je a bude na vždy "anděl" opravdu nám,ač jsem měla problém já,nakonec přeci jen dopomohla k těhotenství
Potom tak je dobrý dr.Schmitz a v srpnu nastoupila nová mladá doktorka.Tím pádem jsou ve střech,už moc nestíhali,ale nikdy se nestalo,že bychom čekali víc jak 20 min. navíc
takže vůbec žádnou obavu a s chuťí do toho Přeji hodně štěstí a brzy vytoužené bříško
Není tady