|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj lidičky. Dnes jsem na babinetu poprvé. Hledala jsem nějaká fora, kde si lidé píší o svých problémech. Je mi 20 a za poslední rok jsem se moc změnila. Mám problém jít s lidmi jen tak posedět a komunikovat, vyhýbám se i psaní na internetu. S přítelem jsme mluvili o tom, že za poslední dobu mám i pomalejší chápání a neumím se vyjadřovat. Také moje sebevědomí je prakticky na nule. S přítelem proto ani nikam nechodíme, ptž. já sedim v koutku a jen poslouchám. Je to strašné. Nevím za kým jít. Přítel si myslí, že to zvládneme sami, ale já vím že ne. Nevíme jak na to. Přítel má z toho všeho asi také trochu strach a neví jak mi pomoci. Mám teď novou práci, kde jsem v každodením styku s lidmi a po dvouch hodinách je to pro mě k nevydržení. Asi píšu jedno přes druhé, ale má s tím někdo zkušenosti? Moc děkuju Zuzka
Není tady
Zkus si po sobě svoje psaní přečíst. Vybrat si, kde mluvíš sama za sebe, kde za vás a kde za partnera. Pokud budeš zapomínat na "já", pak se ani klíče nedobereš. Přítel chce pomoci,ale chceš si pomoci také ty sama? A jak by sis takovou pomoc představovala?
Není tady
Zuzi, kdy se to u tebe takhle změnilo? Možná by stálo za to, zjistit to. Kdy a proč.
Zuzi, pokud se kvůli depresím začínáš stranit lidí, tak to s přítelem sami nezvládnete.
Vyhledat odbornou pomoc nená žádná hanba, se zlomenou nohou jdeš taky k doktorovi.
A majka se ptá správně: co se ti stalo, co se ve tvém životě před časem změnilo? Ta změna může být kdekoliv a vědomě ji vůbec nemusíš odhalit.
Zajdi si za odborníkem a ničeho se neboj 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Vyhledat odbornou pomoc nená žádná hanba...
Přesně tak.
Před pár lety, byl člověk, navštěvující psychologa, nebo - nedej Bože - psychiatra
považován za "divného"... teď už tomu tak, naštěstí, není...
Není tady
PH, M, P: ... co dodat? Zuzko, vyhledej odbornou pomoc. Psychterapeuta. Přeju hodně síly...
(pozn.aut.: jasné příznaky počínající deprese...) Vykecej se u odborníka a pak se přijď podělit o pocity a dojmy... 
Není tady
Mikeš napsal(a):
Před pár lety, byl člověk, navštěvující psychologa, nebo - nedej Bože - psychiatra
považován za "divného"... teď už tomu tak, naštěstí, není...
Ptz. přišla doba, že na každou bolístku bylinka..., naštěstí!

Není tady

Zkus se nechat vyšetřit na neurologii a udělat si EEG. To pomalejší chápání a špatné vyjadřování je podezřelé. A co koordinace pohybů ? Zakopáváš třeba častěji, než dřív ? Cítíš se nejistě v nerovném terénu ?
Upravil(a) mashanka (3. 5. 2009 23:15)
Není tady
Zuzi a bereš hormonální antikoncepci?Když jsem byla v tvém věku brala jsem ji a měla velmi podobné pocity jako máš teď ty.S přítelem jsem taky nechtěla nikam chodit a chtěla jsem mít hlavně klid.Mívala jsem často dojem,že mě vůbec nic nebaví,v práci jsem se zase bála že něco pokazím atd.
Když jsem HA přestala brát,tak jsem to zase byla já.Někdy ta antikoncepce má vliv na psychiku.
Není tady

Upravil(a) eremuruss (5. 5. 2009 6:10)
Není tady
ARZINOE napsal(a):
Zuzi a bereš hormonální antikoncepci?Když jsem byla v tvém věku brala jsem ji a měla velmi podobné pocity jako máš teď ty.S přítelem jsem taky nechtěla nikam chodit a chtěla jsem mít hlavně klid.Mívala jsem často dojem,že mě vůbec nic nebaví,v práci jsem se zase bála že něco pokazím atd.
Když jsem HA přestala brát,tak jsem to zase byla já.Někdy ta antikoncepce má vliv na psychiku.
Určo může HA mít vliv na psychiku, ale vzhledem k věku zuzky a tomu co popisuje bych já jednoznačně šla za odborníkem, pokud má obavy z psychiatra, může se obrátit prioritně na neurologa jak píšeš, ten vyloučí případné fyziologické potíže a doporučí další vyšetření,ale každopádně bych radila někam zajít, max.může pomoci a nebo si nechat potvrdit odborníkem,že je O.K. a to přece taky stojí za to.
Není tady
ARZINOE napsal(a):
Na mě tak antikoncepce taky působí. Ale vždy je to spojené s koncem cyklu, resp. s týdnem před menstruací. Četla jsem, že HA zhoršuje příznaky předmenstruačního syndromu. Myslím si, že pokud má Zuzka problémy častěji a i během cyklu, tak to nejspíš nebude způsobeno HA, ale všechno je možné. Určitě by měla navštívít odborníka. Přeju hodně štěstí, ty pocity jsou opravdu nepříjemné 
Není tady
Tohle už nechci dál psát do tématu o obědech v práci, protože už je to mimo téma. Ale tihle všichni si už na mně vyhojili sebevědomí: děti ve školce, mamka, babička (ne, nebyla jsem týrané dítě, ale komu občas nedělá dobře, že ho někdo musí poslechnout), děti ve škole, pacientky v nemocnici (to bylo velmi ošklivé), tchyně, švagrová, svého času i manžel (myslím, že před mým příchodem byli dost uťáplí), teď i některé kolegyně. Já jsem to nikdy nedělala. Jsem takový ten poslední, který už si to dál na nikom nevylévá. Nikdy jsem "nečinila druhému, co nemám ráda sama". Snad jen to ulevování od problémů a otravování. I děti by kupodivu radši braly maminku s autoritou než mě. Mám to vypozorované, jak je to s tím sebevědomím, sebevědomý člověk říká: já tam jdu, já mám nový účes, to koukáš, když se zeptám, co vaří nebo peče, řekne: to budeš koukat, nebo: já se nestrachuju, jsem zdravá. Já bych říkala asi toto: já tam možná půjdu, zkusím tam jít, snad někdy, až bude čas, peníze, dá-li pánbůh..., když mám nový účes, tak se nejistě ošívám, řeknu zkusila jsem to, mám sklon se omlouvat - dneska je teplíčko, takhle je to pohodlnější, to aby mi to nepadalo do očí a tak dál, když vařím: zkouším nový recept, snad se to povede, a když jdu na prohlídku: co když mi najdou rakovinu, to budu holohlavá, skoro si ani nepřipouštím, že bych odtamtud vyšla s úsměvem. Takhle do doteďka bylo. Ale v případě švagrové už začínám zkoušet první způsob. Přece si před ní nebudu donekonečna sedat na zadek.
Není tady
luminka napsal(a):
to koukáš, když se zeptám, co vaří nebo peče, řekne: to budeš koukat, nebo: já se nestrachuju, jsem zdravá. Já bych říkala asi toto: já tam možná půjdu, zkusím tam jít, snad někdy, až bude čas, peníze, dá-li pánbůh...,
tohle je naprostá blbost! Sebevědomý člověk nemá potřebu říkat to koukáš, a běžně říká možná, snad, uvidím jak se mi to povede... sebevědomý člověk totiž klidně snese, když se mu to nepovede, a když přijde mezi ty kolegyně, tak to podá k lepšímu jako povedenou historku: "Představte si, co jsem včera zase vyvedla. Chtěla jsem vyzkoušet nový recept, ale... to se zasmějete."
Není tady
Ano, sebevědomý člověk taky říká: "možná, až bude čas, zkusím tam jít, snad někdy" protože sebevědomý člověk si váží svojeho času a neposkakuje, jak mu někdo nalinkuje, pak je taky těm druhejm vzácnější.
Není tady
A hlavně - sebevědomý člověk klidně řekne: "Až budou peníze, teď na to nemám" , to rozhodně.
Není tady
To jste mě potěšily. Třeba je ten člověk, co říká: to koukáš, docela zamindrákovaný. Že na něco nemám peníze, to říkám před kolegyněmi dost často, ale neřekla bych to před švagrovou. Ona by řekla bráchovi - mému manželovi: tak jí na to dej, sáhni do peněženky, ona by to taky chtěla, a to by bylo trapné. Peníze teď totiž opravdu nemáme.
Taky se snažím ušetřit těch výlevů mého syna, on je na VŠ a mohl by si vyčítat, že to kvůli němu nejsou peníze. My to do jeho vzdělání ale dát chceme, to by byla škoda, když na to má. To téma o dětech na VŠ tady taky někde myslím bylo.
Upravil(a) luminka (23. 5. 2009 8:01)
Není tady

Je to tak: zdravo sebavedomý človek nestavia svoju hodnotu na tom, ako ľudia berú jeho účes, jeho jedlo, jeho oblečenie, jeho reči... Niekomu sa ten účes páči, inému nie. NO A ČO? Na tom svet nestojí, ani to nezaženie občiansku vojnu v Angole či hlad v Sudáne.
Jedlo trvá pol hodiny, kým sa zje, účes jeden deň, kým spľasne. Alebo mesiac-dva, kým vlasy dosastú alebo farba vybledne... Moja mama absolvovala minulý rpok chemoterapiu, zatiaľ sa zdá, že úspešne. Spočiatku sa tiež rúcala, ale potom sa pozbierala a snažila sa robiť, čo jej lekári kázali, a zmeniť trochu životný štýl. Rúcala sa aj z holohlavostitiež jej nepcohopiteľne záleží na výzore a na tom, čo si ľudia myslia), ale kúpila si parochňu krajšiu, než má svoje vlasy
a nosí ju dodnes, aj keď vlasy už dorastajú. Každý problém má riešenie, ale tebe tuším problémy normálne chýbajú k životu, tak si ich umelo vyrábaš. Priznaj si, Lumi, že ťa nebaví mať hladký a jednoduchý život bez problémov... skús si raz povedať (je jedno, na aký problém..): NO A ČO? Svet sa kvôli otmu nezborí... a opakuj si to, kým tomu neuveríš.
Není tady
Věty typu "já mám nový účes", "já budu dnes vařit recept od Pohlreicha" a další věty neříká člověk sebevědomý ale egocentrický
. Z vlastní zkušenosti.
Není tady
Selima napsal(a):
Je to tak: zdravo sebavedomý človek nestavia svoju hodnotu na tom, ako ľudia berú jeho účes, jeho jedlo, jeho oblečenie, jeho reči... Niekomu sa ten účes páči, inému nie. NO A ČO? Na tom svet nestojí, ani to nezaženie občiansku vojnu v Angole či hlad v Sudáne.
Jedlo trvá pol hodiny, kým sa zje, účes jeden deň, kým spľasne. Alebo mesiac-dva, kým vlasy dosastú alebo farba vybledne... Moja mama absolvovala minulý rpok chemoterapiu, zatiaľ sa zdá, že úspešne. Spočiatku sa tiež rúcala, ale potom sa pozbierala a snažila sa robiť, čo jej lekári kázali, a zmeniť trochu životný štýl. Rúcala sa aj z holohlavostitiež jej nepcohopiteľne záleží na výzore a na tom, čo si ľudia myslia), ale kúpila si parochňu krajšiu, než má svoje vlasy
a nosí ju dodnes, aj keď vlasy už dorastajú. Každý problém má riešenie, ale tebe tuším problémy normálne chýbajú k životu, tak si ich umelo vyrábaš. Priznaj si, Lumi, že ťa nebaví mať hladký a jednoduchý život bez problémov... skús si raz povedať (je jedno, na aký problém..): NO A ČO? Svet sa kvôli otmu nezborí... a opakuj si to, kým tomu neuveríš.
To by ses divila, ale život bez problémů by mi docela vyhovoval. A té chemošky se taky bojím, a nejvíc té holohlavosti. Myslím, že bych na paruku ani nenašetřila, a pojišťovna myslím teď už nepřispívá. Jdu asi za měsíc na mamograf, tak se bojím, co by, kdyby...
Není tady

Naša ppisťovňa prispieva, okrem toho to nebola až taká pálka... a prospeli sme ma eako rodina. No ale to ti ais píšem zbytočne, lebo ty si fakt problémy vyrábaš preventívne. Mesiac sa budeš zbytočne nervovať(zbytočne, lebo aj keby ti niečo oblo, nič s tm nenarobíš), ale asi ti to vyhovuje, tak OK, už mlčím. Namiesto, aby si sa radovala z tťoho, čo máš - a nie je to málo - strachuješ sa zo zatiaľ nerálnych vecí...
Není tady
luminka napsal(a):
To by ses divila, ale život bez problémů by mi docela vyhovoval. A té chemošky se taky bojím, a nejvíc té holohlavosti. Myslím, že bych na paruku ani nenašetřila, a pojišťovna myslím teď už nepřispívá. Jdu asi za měsíc na mamograf, tak se bojím, co by, kdyby...

, kde je pozitivní myšlení, proč vůbec o takových věcech uvažuješ!
Není tady
aprill napsal(a):
proč !
protože se jí takto daří vzbuzovat naši pozornost, získává tak někoho, kdo se jí zabývá
Není tady
Dost možná, že máš trochu pravdu. Ono mě pár lidí už opravdu poslalo někam. Jenže já se těch věcí opravdu bojím. A když mě pošlete někam po internetu, není to tak zlé, jako kdybych vás slyšela. Taky jsem myslela, jestli by mi vůbec neprospělo sem pár dní nechodit, jestli by nerozpitvávané problémy nebyly najednou menší. Možná hledět si domácnosti, zahrady a nechodit sem, nevím.
Není tady
To by ti určitě prospělo. Hlavně by to prospělo celé tvojí rodině.
Není tady