1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Dobrý den milé slečny a dámy,
u delí dobu, asi dva roky, mám problém s malýma podlitinkama a modřinkama převáně na paích a nohou. Několikrát jsem byla na vyetření krve a vdy bylo ve vpořádku. Nicméně problém je tu stále. Nejsem si vědoma toho, e bych se uhodila. Modřinky se mi dělají neustále. Jedna se objeví, týden trvá ne se zahojí a zmizí. Jakmile zmizí oběví se někde jinde dalí. Máte někdo podobnou zkuenost? Potřebuji poradit kde se obrátit popř. jak si pomoci sama. Nikdy předtím jsem tímto netrpěla.
Děkuji
Není tady
měla jsem to taky, u od dětství, co si vzpomínám, asi tak do 25 let ... ani bych si byla vědoma, e bych se někde bouchla, byla jsem pořád samá modřina, ruce, nohy ... v létě mi bylo blbý jít v sukni, kraasích, vypadala jsem, jakoby mě někdo mlátil nikdy jsem s tím u dr nebyla, nepátrala po tom, čím to je.
pak to postupně odeznělo samo ...
Není tady
Já jsem se s tím setkala u příleitosti hledání nějaké nemoci, ale určitě tonení normální, je to příčina něčeho, nebo nedostatark.Nejsem lékař, ale mirka,co studuje, tak by to mohla vědět!
Není tady
Nala jsem jen, e to mohou způsobovat i léky, např. PhenaemalŽ 0,1 je to antiepileptikum, hypnotikum, sedativum.Take příčin bude asi víc, hledat ! Zoufalé je, e to neví lékaři !
Není tady
Léky ádné neuívám, take toto bych vyloučila. Bohuel nevím kde hledat.
Není tady
take to není ani nedostatek vit. K,E,rutinu, Mg, Ca?jaké vyetření krve ti dělali?hematolku,biochemku?
aneri staň se lékařem a uvidíme jestli bude znát odpověd na vechno.
Není tady
Také se mi dělají modřiny, ani jsem si vědoma nějaké uknutí apod. Také jich mám celé tělo. Budu sledovat tuto diskuzi, jsem zvědavá na rady.
Není tady
zvířátko napsal(a):
Dobrý den milé slečny a dámy,
u delí dobu, asi dva roky, mám problém s malýma podlitinkama a modřinkama převáně na paích a nohou. Několikrát jsem byla na vyetření krve a vdy bylo ve vpořádku. Nicméně problém je tu stále. Nejsem si vědoma toho, e bych se uhodila. Modřinky se mi dělají neustále. Jedna se objeví, týden trvá ne se zahojí a zmizí. Jakmile zmizí oběví se někde jinde dalí. Máte někdo podobnou zkuenost? Potřebuji poradit kde se obrátit popř. jak si pomoci sama. Nikdy předtím jsem tímto netrpěla.
Děkuji
Má křehké ilní stěny, zkus více konzumovat potraviny s rutinem (pohanku, pohankové čaje) nebo přímo rutinový potravinový doplněk.
Není tady
no vidite, diagnostika jako vítr a na dálku:-)
Není tady
mirka.. napsal(a):
no vidite, diagnostika jako vítr a na dálku:-)
Psala jsem z vlastní zkuenosti a fakt mi to pomohlo .
Není tady
ak já obdivuju lidi co dokáou hned napsat je to tohle. já si potřebuju vyptat anamnézu:-)
Není tady
mirka.. napsal(a):
ak já obdivuju lidi co dokáou hned napsat je to tohle. já si potřebuju vyptat anamnézu:-)
Zvířátko psalo, e bylo na vyetření a má vechno v pořádku,ledae by to byly infekce, chlamýdie, borélie apod ? A ty ádný lékař na celém světě není schopen rozpoznat
.
Upravil(a) aprill (3. 5. 2009 11:09)
Není tady
jene nenapsalo, jaký vyetření jí dělali, tak sme se ptala. kdy se řekne vyetření můe jít o cokoli.
Není tady
Vem moc děkuji za odpovědi.
Rhutinem to nejspí nebude z pohanky doma vaříme relativně často.
Na vyetření mi dělali sedimentaci, srálivost a krevní obraz. Vdy u obvodní, ta mě nikam jinam neposlala. Vdy to vylo negativně take vlastně nebyl ani důvod. Jednou byly sice výsledky hemolytické, ale to bylo pouze jednou. Dalí odběr toto nepotvrdil. Mirko můe prosím více rozepsat co je to hemolka a biochemka?
Kadá infekce se projeví zvýeným mnostvím leukocitů a tu u mne nenali. Nechám se ale vyetřit na boreliozu (loni mě kouslo klítě a zmodraly mi nohy během pár hodin). Navíc od září trpím vracející se infekcí krku. Diagnoza vdy akutni tonsilitida a pokadé ATB - take u mám naruenou imunitu. Kontrolní odběry vdy OK. U enského jsem u také byla. Mám být vpořádku nicméně na vysledky stěrů čekám. Co se týče chlamýdií, příznaky nemám ádné a stěr by to měl odhalit. Tak uvidíme.
Pokud Vás jetě něco napadne, sem s tím. Kadý podnět je uitečný. Děkuji.
Upravil(a) zvířátko (6. 5. 2009 19:47)
Není tady
hematologie je vyetření krve právě to co dělali tobě- krevní obraz, biochemický vyetření krve je vyetření třeba albuminu,bílkoviny,ureázu,ALT,AST...
pokud mívá opakovaný anginy, který se vracejí po dobrání atb, to by ukazovalo na nedostatečnost imunitního systému, take bych asi chtěla aby mi udělali imunologický vyetření krve.
pokud se neví, jestli ti něco chybí a dělali ti jen klasický krevní obraz, tak bych apelovala at dr vyloučí nedostatek nějakého vitamínu nebo minerálu.
Není tady
:kapitulation:Jetě jedna monost vzniku modřin je: kandidóza! Ale u té jsou jetě dalí doprovodné příznaky, o kterých zde tazatelka nepíe...
zvířátko napsal(a):
Vem moc děkuji za odpovědi.
Rhutinem to nejspí nebude z pohanky doma vaříme relativně často.
Na vyetření mi dělali sedimentaci, srálivost a krevní obraz. Vdy u obvodní, ta mě nikam jinam neposlala. Vdy to vylo negativně take vlastně nebyl ani důvod. Jednou byly sice výsledky hemolytické, ale to bylo pouze jednou. Dalí odběr toto nepotvrdil. Mirko můe prosím více rozepsat co je to hemolka a biochemka?
Kadá infekce se projeví zvýeným mnostvím leukocitů a tu u mne nenali. Nechám se ale vyetřit na boreliozu (loni mě kouslo klítě a zmodraly mi nohy během pár hodin). Navíc od září trpím vracející se infekcí krku. Diagnoza vdy akutni tonsilitida a pokadé ATB - take u mám naruenou imunitu. Kontrolní odběry vdy OK. U enského jsem u také byla. Mám být vpořádku nicméně na vysledky stěrů čekám. Co se týče chlamýdií, příznaky nemám ádné a stěr by to měl odhalit. Tak uvidíme.
Pokud Vás jetě něco napadne, sem s tím. Kadý podnět je uitečný. Děkuji.
Není tady