19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj holky, něco sem o chodítkách (spí náhodou) nala:
Odborníci, úředníci i dovozci se dohodli, e ministerstvo zdravotnictví vydá prohláení o nevhodnosti chodítek. Dovozci mají opatřit tyto výrobky viditelným označením, e jejich uívání je rizikové. Inspekce pak bude pokračovat v kontrolách těchto pomůcek.
Podle České pediatrické společnosti chodítka ohroují přirozený vývoj dítěte, předčasně zatěují páteř a mohou být i příčinou úrazů. Společnost proto zahájí kampaň o nevhodnosti této pomůcky pro malé děti.
Někteří lékaři jsou vak v kritice mírnějí. Podle Milana Kudyna ze Sdruení praktických lékařů pro děti a dorost je důleité, kdy, kde a jak rodiče chodítka pouívají. Do chodítka nelze dítě odkládat, je třeba na ně dávat pozor a nenechávat ho tam hodinu či dvě, řekl dnes Kudyn ČTK, který se dnení schůzky nezúčastnil. Chodítko je podle Kudyna podpůrnou pomůckou mechanismu nácviku chůze pro děti, které začínají chodit později ne jejich vrstevníci. Má význam například pro děti, které se bojí. Můe jim poskytnout oporu a pomůe jim zafixovat krokové mechanismy.
Kudyn doporučuje chodítko maminkám sedmi a osmiměsíčních dětí. Domnívá se, e pokud v něm děti nejsou dlouho, není vývoj jejich páteře ohroen
Není tady
Tak já si myslím, e chodítko pro sedmiměsíční nebo osmiměsíční je íleně brzy.
Ono kdy tak o tom přemýlím, tak vlastně aktivní chodítko je udělaný na stejným principu jako normální chodítko (pavouk). S tím rozdílem, e normální chodítko - je spí vozítko.
Do klasickýho chodítka by měli jít děti a kdy chodí kolem nábytku, a měl by v chodítku chodit a jen se přidrovat.
Jak u jsem psala, na starí jsem neměla a nechtěla. A na Marky přitáhl od kamaráda mladí kluk (maj stejně starý ségry - a pořád o tom básnil - jak si ségra kámoe dojede v chodítku kam chce) - tak na týden na zkouku. Katastrofa. Marky v té době chodila opatrně kolem nábytku, dřepla si na bobek, na zadek, pracně vstávala . A v tom chodítku lítala - prostě tam seděla a odstrkávala se nohama - take ádný učící efekt v tom nevidím. A nakonec stejně řvala, e nedosáhne na zem pro hračku.
Upravil(a) dusička (7. 5. 2009 21:59)
Není tady
článek je o tzv.chodítku ale né o aktivním....to jsou dvě odliné věci
jak jsem ji psala chodila jsem se synem k fyzioterapeutům u od narození a aktivní chodítko nám právě doporučili
maminka by měla být ale s výběrem velmi opatrná.Chodítko musí být dostatečně iroké a vysoké aby se dítě u něj nehrbilo nebo se nepřevrátilo i s chodítkem
úplně nejlepí je koupit chlapcům vozíček a holčičkám kočárky pro panenky
Není tady
Souhlasím s dusičkou e ty normální chodítka jsou svinstvo
dítě v tom vysí a pouze se odstrkává nokama....se stáním to nemá nic společného
jetě jsem zapoměla napsat e nám RHB taky říkala e je kočárek, nebo vozíček jen pro ty co u obchází nábytem....v ádném případě to není pro děti pod 10m
Není tady
Ja byla presvedcena,ze bezny vek pro chozeni je rok a ne sedm/osm mesicu.
Není tady
My máme aktivní chodítko - vozíček (mám ho u metříku) a nedám na něj dopustit.Filda si s ním straně vyhraje doma i venku.A jezdí s ním od roku a sám chodí cca od 13ti měsíců.
Není tady
sunyata napsal(a):
Natálie napsal(a):
Já jsem s chodítkem spokojená. Malé s e v něm také líbí.Kdy jsme byli malí, myslím naí generaci, tak kadý druhý měl chodítko a e bysme z toho měl někdo újmu...??? Samozřejmě, e bych v tom nenechala dítě celý den.
Jinak o rehabilitačních pracovnících si myslím své...mám takový pocit, e je zajímají jen vývojové tabulky a body. Nutí zdravé děti cvičit Vojtovu metodu, která je určená dětem, kterým něco je.
U jedné takové jsem byla s malou a u mě tam neuvidí. Řekla mi, e malá je zdravá a přitom jí tam mučila s cvikama, u kterých jí la a pěna z pusy a řev, jako kdy jí berou na noe.Zalezi na tom co povazujes za ujmu. Co takove spatne drzeni tela a bolesti zad, kterou jsou velice bezne i u "mlade" tve generace.
To spí z nedostatku pohybu - ochablé zádové svaly.
Není tady
jetě rada k aktivním chodítkům - my ho neměli (a proč ho pořizovat, stejně je to tak na 2 měsíce), ale Karinka pouívala hrazdičku jako chodítko - sunula ji před sebou
Není tady