|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Řekli jste někdy partnerovi, že důvodem k rozchodu je nesoulad v posteli?
Jak se to říká?
Jak se to přijímá?
Není tady
Hm...
A co takhle: (ovšem z pozice chlapa)
Miláčku, uvědomil jsem si, že to, co chci, je SEX.
Pokud nám to dlouhodobě nebude fungovat v posteli, nemůžu Ti zaručit, že neodejdu.
- ovšem výsledkem nebyl rozchod, ale svatba 
No ale nejdřív bych na tom nesouladu v sexu zapracovala, že... pokud je jinak vztah v pořádku... Tohle je zrovna oblast, která se zlepšit dá... (pokud oba chtějí samozřejmě)...
Jak se to říká, nevím.
Jak se to přijímá? No měla jsem zrovna v ruce velký kuchyňský nůž... vypadala jsem dost nebezpečně... pak jsem si pobrečela... a pak jsem si uvědomila, že jsem slyšela něco jiného, než bylo řečeno (slyšela jsem "nechci Tě" a řečeno bylo "chci sex")...
Upravil(a) Martinka1 (29. 4. 2009 8:40)
Není tady
Neřekla. Nedokázala jsem to. Měla jsem pocit, že by to otřáslo jeho sebevědomím. Uvedla jsem jiné důvody.
majkafa napsal(a):
Neřekla. Nedokázala jsem to. Měla jsem pocit, že by to otřáslo jeho sebevědomím. Uvedla jsem jiné důvody.
Hm... taky chráníš chlapy sama před sebou? 
Možná že kdybys to řekla, dalo se s tím ještě něco dělat...
Není tady

Fazolka zelená napsal(a):
Řekli jste někdy partnerovi, že důvodem k rozchodu je nesoulad v posteli?
Ne.
Jak se to říká?
Nevím.
Jak se to přijímá?
Asi dost blbě.
Není tady
Mikeš napsal(a):
Jak se to přijímá?
Asi dost blbě.
Záleží na tom "přijímajícím" jak to vezme, ne?
Známe 4 dohody "neberte si nic osobně".
Někdo to třeba může přijmout relativně v pohodě... (k těm se nepočítám)
Ale je fakt, že pokud ve vztahu nefunguje sex, tak by se o tom partneři měli bavit daleko dřív, než se to stane důvodem k rozchodu...
Není tady
majkafa napsal(a):
Já myslím, že právě toto je oblast, kde se pravda říkat NEMÁ. Kde je opravdu lepší použít milosrdnou lež a uvést "jiné důvody". Pokud vím, toto je nejcitlivější část mužského sebevědomí. A já nikdy neměla potřebu rozchodem partnera psychicky zrušit.
Takováto pravda totiž velmi zraňuje, může poškodit sebevědomí zvlášť chlapovi, na celý život. A přitom - když se to jedné ženské s ním nelíbí, nic to neznamená, třeba bude fůra dalších, které z něj budou v posteli nadšené.

Martinko, pokud to řešíš s partnerem, se kterým chceš strávit zbytek života, měl by být člověk upřímný.
Jsou i vztahy, ve kterých ti o tohle nejde a pak bych to řešila jako majkafa.
Já bych neriskovala, že se partner pokaždé po milování bude ptát, jestli to už bylo lepší, jestli si ho jako ještě nechám. 
A jak se to přijímá? No, nemůžeš předpokládat, že když ty jsi nespokojená, partner je spokojený. Taky se může stát, že se dozvíš něco ve smyslu - zrovna ty si stěžuj, ležíš jako leklá ryba, čekáš, že vždycky začnu, nebo něco podobnýho... Pak se člověk na druhou stranu dozví i to, jak se to přijímá... 

Není tady
Blossom napsal(a):
majkafa napsal(a):
Já myslím, že právě toto je oblast, kde se pravda říkat NEMÁ. Kde je opravdu lepší použít milosrdnou lež a uvést "jiné důvody". Pokud vím, toto je nejcitlivější část mužského sebevědomí. A já nikdy neměla potřebu rozchodem partnera psychicky zrušit.
Takováto pravda totiž velmi zraňuje, může poškodit sebevědomí zvlášť chlapovi, na celý život. A přitom - když se to jedné ženské s ním nelíbí, nic to neznamená, třeba bude fůra dalších, které z něj budou v posteli nadšené.
S tím nemůžu souhlasit...
Přece pokud budu mít úžasného chlapa... a budu s ním chtít být... a nebude nám fungovat sex...
Tak se s ním přece kvůli tomu nerozejdu a neuvedu jiný důvod??? 
Jednak mu tím nepomůžu, protože nebude vědět, co se stalo - a ani pro další vztah se nemůže poučit.
Ale hlavně - pokud ho chci, tak mu přece řeknu, co se děje - jaký mám problém - resp. v sexu s ním - a budeme to řešit, ne?
A ne se rozcházet, protože se neumíme bavit o sexu a bojíme se zranit mužskou ješitnost.
Přece pokud mě má rád, poslechne si co v sexu potřebuju, aby mě uspokojil 
Uff, to je téma...
Tak ještě že přítel se nebál mi to říct... mohl se se mnou rozejít a uvést jiné důvody... hm, to by bylo fakt super 
Není tady
javena napsal(a):
Martinko, pokud to řešíš s partnerem, se kterým chceš strávit zbytek života, měl by být člověk upřímný.
Já bych neriskovala, že se partner pokaždé po milování bude ptát, jestli to už bylo lepší, jestli si ho jako ještě nechám.
A jak se to přijímá? No, nemůžeš předpokládat, že když ty jsi nespokojená, partner je spokojený. Taky se může stát, že se dozvíš něco ve smyslu - zrovna ty si stěžuj, ležíš jako leklá ryba, čekáš, že vždycky začnu, nebo něco podobnýho... Pak se člověk na druhou stranu dozví i to, jak se to přijímá...
No tak to jasně... pokud hledáš chlapa na sex - do postele - a nic víc od něj neočekáváš - tak je jasný, že když v sexu nebude vyhovovat, jde o dům dál.
Ale, tohle v pův. příspěvku určitě myšleno nebylo. Protože pak by nebylo potřeba ROZCHÁZET SE, protože by spolu nechodili, ale byl by to jen - podle Majky - zdravotní sexuální vztah... A ne chození...
Není tady
majkafa napsal(a):
To jsem zkoušela taky, ale nikam to nevedlo. Docela dlouho a bolestně jsme se rozcházeli a scházeli, protože jsem nikdy neřekla pravý důvod. Teď jsme se po měsíci potkali a já znovu dostala otázku, jestli se nechci vrátit. Nechtěla jsem mu ublížit a i když jsem měsíce vymýšlela, jak to říct a neurazit, stejně pak bylo všechno jinak.
Mrzí mě to, nebyl špatný, taky nebyl ovšem nejlepší - pro mě, jak bylo výše uvedeno.
Pro nějakou jinou bude třeba hvězdný.
nemohu odejít od současného partnera k bývalému, protože to prostě je z jiné kategorie....
Upravil(a) Fazolka zelená (29. 4. 2009 9:15)
Není tady
Záleží na tom "přijímajícím" jak to vezme, ne? Známe 4 dohody "neberte si nic osobně".
V tomhle případě si to asi každý vezme sakra osobně - jedno, jestli chlap nebo ženská. Můžu stokrát tvrdit, že "chyba" je asi na mojí straně, když mi to s tím druhým nevyhovuje - většina si pomyslí, že jen nechci vybalit rovnou, jaký je sexuální nemehlo... a neuvěří, že se to opravdu nemusí líbit JENOM mně.
Není tady
Martinko, já musím ze zkušeností říct, že můžeš narazit na jinak fajn člověka , se k terým si v posteli prostě nesednete. A žádné diskuse, nové praktiky ani rady sexuologů nepomůžou. Prostě když to nejde, tak to nejde.
A bohužel, i když jinak bude úžasný, tak ten intimní nesoulad vás stejně dřív nebo později převálcuje. Myslím tím samozřejmě VELKÝ nesoulad, protože drobnosti se pochopitelně najdou v každém vztahu a ty se řešit dají a mají, tedy pokud to oba řešit chtějí.
Já jsem pro to, v tomto výjimečném případě pravdu neříkat.
Martinka1 napsal(a):
Bylo to vždy v začátcích a neměla jsem zájem, aby s tím něco dělal. Prostě jsem s ním být nechtěla. Pokud mi v sexu nevyhovoval, končila jsem to ráz na ráz. Žádné zdržovačky. Nebudu s ním žít x let a pak mu to konečně řeknu. Buď mi na začátku vyhovuje, nebo ne. Když ne, končím a nepoznávám dál. Proto upřednostňuju sex rychle, tady se pozná hned, jestli je vzájemná přitažlivost. A až pak přistupuju ke zkoumání "druhé půlky vztahu".
majkafa napsal(a):
To jsem zkoušela taky, ale nikam to nevedlo. Docela dlouho a bolestně jsme se rozcházeli a scházeli, protože jsem nikdy neřekla pravý důvod. Teď jsme se po měsíci potkali a já znovu dostala otázku, jestli se nechci vrátit. Nechtěla jsem mu ublížit a i když jsem měsíce vymýšlela, jak to říct a neurazit, stejně pak bylo všechno jinak.
Mrzí mě to, nebyl špatný, taky nebyl ovšem nejlepší.
Stejně s ním být nechceš - tak proč řešíš, jak mu neublížit?
Je to chlap, ne? Unese to.
A možná Ti ještě poděkuje, žes mu řekla pravdu. Může mu to pomoct!!!
Nebyl špatný, nebyl nejlepší... - to jako v sexu? To je důvod k rozchodu? 
Nevím jak jste spolu byli dlouho, ale ve vztahu je nutné mluvit o věcech, které Ti nevyhovují... abyste je mohli zlepšit. Když neví, že Ti nevyhovoval v posteli, neví, co má zlepšit.
Ale záleží na tom, jestli ho chceš. Jestli ne, není co zlepšovat. Jestli ano - a jediná překážka je sex - tak pokud není impotent (ale i to se dá řešit) nebo teplouš - tak řešení je. - teda pokud Tě aspoň trošku přitahuje - sex. chemie asi taky dělá divy...
Ale jako záminka k rozchodu je to dobrá.
Není tady
Blossom - tak tohle bylo ono. Jinak fajn, starostlivý, něžný. On pořád opakoval mě, jaká jsem úžasná, že nepoznal lepší partnerku, jak na něj působím skvěle. Na to se strašně těžko reaguje.
Přesně, jak říkáš - když to nejde, tak nejde.
Není tady
Blossom napsal(a):
Martinko, já musím ze zkušeností říct, že můžeš narazit na jinak fajn člověka , se k terým si v posteli prostě nesednete. A žádné diskuse, nové praktiky ani rady sexuologů nepomůžou. Prostě když to nejde, tak to nejde.
A bohužel, i když jinak bude úžasný, tak ten intimní nesoulad vás stejně dřív nebo později převálcuje. Myslím tím samozřejmě VELKÝ nesoulad, protože drobnosti se pochopitelně najdou v každém vztahu a ty se řešit dají a mají, tedy pokud to oba řešit chtějí.
Já jsem pro to, v tomto výjimečném případě pravdu neříkat.
Hm... tak to jo... Ale tohle většinou poznáš už v začátku vztahu... teda pokud nemáte vztah platonický... - ale pokud na začátku vztahu ta sex. chemie je.... a po pár letech už ne... tak je to o něčem jiném ne?
Není tady
majkafa napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Bylo to vždy v začátcích a neměla jsem zájem, aby s tím něco dělal. Prostě jsem s ním být nechtěla. Pokud mi v sexu nevyhovoval, končila jsem to ráz na ráz. Žádné zdržovačky. Nebudu s ním žít x let a pak mu to konečně řeknu. Buď mi na začátku vyhovuje, nebo ne. Když ne, končím a nepoznávám dál. Proto upřednostňuju sex rychle, tady se pozná hned, jestli je vzájemná přitažlivost. A až pak přistupuju ke zkoumání "druhé půlky vztahu".
Začátek vztahu je něco jiného. Tam si myslím že je to správně.
Ale měla jsem pocit - možná špatný - že pův. příspěvek byl o delším vztahu, než jen první (druhý, třetí) sex...
Není tady
Blossom - tak tohle bylo ono. Jinak fajn, starostlivý, něžný. On pořád opakoval mě, jaká jsem úžasná, že nepoznal lepší partnerku, jak na něj působím skvěle. Na to se strašně těžko reaguje.
Přesně, jak říkáš - když to nejde, tak nejde.
A jak dlouhý vztah máš na mysli?
Pokud se jenom poznáváte, tak uznávám, že to nemá cenu řešit.
Pokud jste spolu několik let, tak to má cenu řešit - pokud spolu chcete zůstat.
Není tady
Martinko - mám pocit, že nevíš, o čem je řeč.
Prostě nebylo CO zlepšit.
Ta chemie, ta dělala divy.
Znáš tu nervozitu, když to není ono?
A že by mi poděkoval, to nemůžu říct. Naopak. I když to s chápavým úsměvem přijal, stejně poslal noční sms, jak hrozné a urážející to pro něj je.
Byli jsme spolu asi dva měsíce, další čtyři se mě pokoušel přesvědčit k návratu.
Není tady
Martinko - mám pocit, že nevíš, o čem je řeč.
Prostě nebylo CO zlepšit.
Ta chemie, ta dělala divy.
Znáš tu nervozitu, když to není ono?
A že by mi poděkoval, to nemůžu říct. Naopak. I když to s chápavým úsměvem přijal, stejně poslal noční sms, jak hrozné a urážející to pro něj je.
Byli jsme spolu asi dva měsíce, další čtyři se mě pokoušel přesvědčit k návratu.
2 měsíce? Teď si to opravdu neber osobně... ale to ještě není vztah... aby bylo co řešit...
Moje základní premisa byla mylná... že se jedná o dlouhodobý vztah...
Takže zpět na stromy 
Na začátku vztahu, po 2 měsících, je úplně v pořádku říct "už se nechci dál scházet" - a klidně to nekomentovat.
Příště napiš do prvního příspěvku víc informací - přesnějších, nebo budeš dostávat dost nepřesné odpovědi.
Není tady
No jo, "už se nechci dál scházet".
Jenže když čelíš častým otázkám "proč a jak", co má ještě udělat, kolik kytek koupit, kam tě pozvat. Vím, že je chytrý, pohledný, milý a on ví, že to vím a cítím. Jen mu chyběla šťáva na jednom jediném místě.
Nešlo nereagovat a dělat mrtvýho brouka.
Navíc moje okolí pořád poukazovalo na to, jakou dělám chybu, protože on je přece TAK HODNÝ.
Není tady
No jo, "už se nechci dál scházet".
Jenže když čelíš častým otázkám "proč a jak", co má ještě udělat, kolik kytek koupit, kam tě pozvat. Vím, že je chytrý, pohledný, milý a on ví, že to vím a cítím. Jen mu chyběla šťáva na jednom jediném místě.
Nešlo nereagovat a dělat mrtvýho brouka.
Navíc moje okolí pořád poukazovalo na to, jakou dělám chybu, protože on je přece TAK HODNÝ.
Na okolí se vykašli.
Řekni mu "protože mě nepřitahuješ a to nemůžeš změnit, ani kdyby ses rozkrájel" - to snad pochopí...
No jo, tihle "hodní hoši" jsou dobří... ale leda jako kamarádi 
Není tady

Martinka1 napsal(a):
javena napsal(a):
A jak se to přijímá? No, nemůžeš předpokládat, že když ty jsi nespokojená, partner je spokojený. Taky se může stát, že se dozvíš něco ve smyslu - zrovna ty si stěžuj, ležíš jako leklá ryba, čekáš, že vždycky začnu, nebo něco podobnýho... Pak se člověk na druhou stranu dozví i to, jak se to přijímá...No tak to jasně... pokud hledáš chlapa na sex - do postele - a nic víc od něj neočekáváš - tak je jasný, že když v sexu nebude vyhovovat, jde o dům dál.
Ale, tohle v pův. příspěvku určitě myšleno nebylo. Protože pak by nebylo potřeba ROZCHÁZET SE, protože by spolu nechodili, ale byl by to jen - podle Majky - zdravotní sexuální vztah... A ne chození...
To ale nemusí být jenom na sex... ne každýho si musím ale brát nebo stěhovat domů. Může jít o vážný vztah. Můžeme chodit do kina, divadla, na večeře, na fesťáky, trávit spolu dovolenou... Může nám být fajn, ale to neznamená, že ho deprimovat tím, že MĚ nevyhovuje po sexuální stránce. Můžeme být přece dál přátelé a vynechat jen ten sex. Nemusím mu ubližovat a použít jiný důvod.
Já prostě lidi nepředělávám. 
Blossom to napsala úplně přesně. 
Není tady
Je tu na Babi vlákno od Tulipánky... o tom, jak být sama sebou a k ostatním upřímná... možná že to s tím souvisí :-)
Např. já jsem zjistila, že chlapy před sebou chráním... bojím se být sama sebou, abych jim neublížila... abych něco neřekla... něco neudělala atd. - jenže to pak chlapům bráníme, aby byli skuteční chlapi... chováme se k nim jako maminky, které chrání svoje chlapečky... ale podle toho se pak ti "chlapi" chovají k nám..
Tohle už nechci... ty jo?
Někdy prostě musíš být drsná, a ustát si to. Ono je to k užitku, i když to tak na první pohled nemusí vypadat... A to, že řekneš "nepřitahuješ mě" není nadávka nebo něco, co by tomu chlapovi nutně muselo moc ublížit (a navíc skutečný chlap to ustojí)... to je pravdivé vyjádření Tvých emocí...
Není tady