6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Asi tyden me boli krcni pater,ktera me vystreluje do ramene.Mam bolesti hlavy takze se cpu lekama.Da se neco udelat,abych byla zase fit?
Není tady
To záleí na tom,jestli má jenom nějaký bloček nebo jsi se přeleela.Některý doktor umí odblokovat krční páteř.Nejlepí je,rovnou navtívit nějakého rehabilatačního odborníka.Kdybys byla s Pardubic,tak mám prima doktorku.
Někdy stačí týden chodit na injekce na uvolnění nebo práky a potom několik rehabilitací a nebo je to běh na hoooodně dlouhou tra.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Asi tyden me boli krcni pater,ktera me vystreluje do ramene.Mam bolesti hlavy takze se cpu lekama.Da se neco udelat,abych byla zase fit?
V krční páteři se usazují depky a stres . Nechej si krční páteř rozmasírovat .
Není tady
eremuruss napsal(a):
cvičit, cvičit, cvičit... protoe svaly je třeba posilovat, aby drely páteř... jinak to nepůjde. Masá ti můe na chvilku ulevit, léky taky, ale problém to nevyřeí.
Není tady
Kdysi jsem skončila s bahnem na krční páteři. Pomohlo to.
Ale nejlepí je cvičit. Mám cviky na celou páteř, snaím se cvičit denně, abych neměla problémy. Myslím, e se dají najít různé cviky i na netu.
Nakonec jsem byla nucena jit k lekari.Ten me poslal na RTG a tam me zjistily,ze mam artrozu v krcni pateri.Masaze ani napraveni me pry nepomuze.Takze zatim beru leky.Problemy jsem zacala mit,kdyz jsem brigadne zacala delat v supermarketu a prechazela jsem z mrazaku k peci.
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
To me prave lekar nedoporucil.
Není tady
Z vlastni zkusenosti doporucuji odblokovani a potom cviceni, posileni svalu krku. Vlastne jak pise Majka je potreba cvicit celou pater
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
To me prave lekar nedoporucil.
Kdy ti nedoporučil masá, tak vyzkouej baňkování, taky je super .
Není tady
Odblokování lékařem není dobrá věc. Taky jsem s tím měla problém, jednorázové kubání sice okamitě odblokuje, ale nikde není řečeno, e se to nezablokuje zpět,navíc, páteř se povoluje a snadněji to pak vyskakuje. Masá ne, ale uvolňování krční páteře, jsou maséři, kteří jsou na to úasní. Já měla jednu v původním bydliti, tahle slečna to uměla jedinečně. Poradím - páteř nahřívat a cvičit uvolňovací cviky, mono podpořit Ibalginem. Za týden si to samo sedne.
Cviky: ruce spojit za hlavou, předklonit, hlavu tlačit jemně dolů a co to jde. Opačnou rukou přehodit přes hlavu chytit za ucho a uklánět se směrem k lokti, co to jde. Nejít přes bolest !!!!! Ve pomalu, v klidu. Dále polokrouky doprava, doleva, bradu přitisknout k hrudní kosti.
Není tady
Nesouhlasím se Lvici. Cviky ukáe fyzioterapeutka dle toho, co je-bylo zablokováno. Kdybych já si tlačila hlavu dolů, tak se pozvracím. Ty cviky, které se cvičí obecně jako uvolňovací pro mne jednodue nejsou.
Navtívit maséra, který řekne, co tam je. Anebo lékaře, který dá tabl. či injekci a rehab.
A ano, navtívit chiropraktika, který to umí napravit okamitě a odchází od něj jako labu, bez bolesti a astná hned, protoe ti povolí blok.
Mám elastický blok, tudí se mne krční blokuje zas a znova. K tomu někdy i atlas to je teprve ůo. Neudrí rovnováhu, má pocit, e padá v lee, v sedě a vůbec, můe chodit jenom s někým za ruce, aby tě stabilizoval a drel a tabletky to zásadně neuvolní a nevyléčí.
A pak tě naučí ty správné cviky pro tebe a ty je třeba cvičit i doma a stále.
Není tady
Tak já jsem si koupila, ač nedám na reklamy, to, co propagují v televizi za cca 2-3 tisíce , na aukru za 250,- Kč i s dopravou, nasadím na noc a spokojensot veliká ! Rovně kamarádky i syn si to pochvalují a to mám výhřezy + velké problémy s páteře bederní i krční. Můu jen doporučit.
Není tady
Aneri můe být prosím konkrétnějí? O jaký výrobek se jedná?
Není tady
Je to hrozně individuální - se mnou třeba fyzioterapeut dělal cviky na krční páteř i přes bolest, jinak bych se z toho nedostala. Člověk má potom zásobu cviků, které jsou pro něj prevencí a pomáhají mu od bolesti, a ty cvičí podle potřeby, co a jak moc ho bolí.
Není tady
Bolesti páteře je moné předcházet zdravějím sezení (mnoho problémů je z dlouhého sezení u PC nebo TV...!!) "
- Na stare kolena se mam ucit sedět? Starýho psa novým kouskům nenauči.Pořídil jsem si idle nepovolená reklama. Kteri ji znáte, víte o čem mluvím. Páteř mi děkuje
Upravil(a) tina (4. 3. 2011 17:51)
Není tady
Zkus to rozhýbat, pozvolně nějakým cvičením (viz. fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=37605 ), a jinak se zbytečně nepřepínat. M2 docela pomáhá ma krk i na záda Aulin gel (mám odpor vůči brufenu a podobným mejdům). A kdy to nezabare, tak bě k fyzioterapeutovi nebo rovnou k doktorovi...
Není tady
Vzhledem k tomu, e trávím hodně času prací u PC, tak moc dobře vím, jak můe bolest krční páteře potrpit. Nejvíc jako prevence určitě pomáhá správné sezení. a u u počítače (je potřeba mít monitor v úrovni očí), tak i kdy sedíte u televize. Jinak kdy u to moc táhne, tak mě přítel krk namasíruje. Hodně to uvolní, ideálně i s nějakou mastičkou. Neříkám zrovna ty umělé sajrajty, ale moc dobrá je tady koňská mast, hřejivá. Je to z bylinek, take přírodní, chce to ale tu výcarskou, ta má grády, hodně silně pálí, ale to je dobře. Ty jiné jsou spí jako voda.
Není tady
Ahoj, já bych doporučila z těch (nedoktorských věcí) hřejivé náplasti, které lze zakoupit ve větině lékáren. Mám problémy s páteří bederní a náplasti mi příjemně ulevují. Předpokládám, e budou fungovat i na páteř krční.
Není tady
Jak psal někdo přede mnou.....cvičit, cvičit, cvičit.....a zjitovat i přičinu této bolesti. Ne ji jen tlumit prákama. To dlouhodobě stejně nebude pomáhat. Na netu je vude spousta informací, viz například zde http://bolesttela.cz/bolesti-kloubu/ Mě to natěstí pomohlo, někomu jinému třeba ne.
Není tady
na bolec krční páteře mi pomohl límec a fizioterapeut
Není tady
eremuruss napsal(a):
Pokud máte sedavou práci, tak se nechte namasírovat
Není tady
jj, masá taky pomáhá. Mohu doporučit
Není tady
jancabednarova napsal(a):
Jak psal někdo přede mnou.....cvičit, cvičit, cvičit.....a zjitovat i přičinu této bolesti. Ne ji jen tlumit prákama. To dlouhodobě stejně nebude pomáhat. Na netu je vude spousta informací, viz například zde http://bolesttela.cz/bolesti-kloubu/ Mě to natěstí pomohlo, někomu jinému třeba ne.
Není to tak jednoduché, jak se zdá. Předně nejprve rehabilitace a pak teprve cvičení pod dohledem trenéra
Není tady
jj samozřejmě. Ale hodně lidí řeí bolest - jakoukoliv prákama. To nic neřeí. Chce to rehabilitaci a pak začít cvičit pod dohledem jak píete trenera, nebo fyzioterapeuta...prostě mít pohyb a kontrolu nad sebou
Není tady
jancabednarova napsal(a):
jj samozřejmě. Ale hodně lidí řeí bolest - jakoukoliv prákama. To nic neřeí. Chce to rehabilitaci a pak začít cvičit pod dohledem jak píete trenera, nebo fyzioterapeuta...prostě mít pohyb a kontrolu nad sebou
Ano, proto jsou v kurzu kdejaké zázračné pilule na bolesti, hubnutí, krásu a blbost. A lidi je díky své pohodlnosti a blahobytu skupují při kadé příleitosti pro svá "předsevzetí" a pro klid duičky "něco pro to dělám"
Není tady