27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Mojí mamince byly diagnostikovány výrůstky na patní kosti - ostruhy. Byl jí nabídnut laser a nějaké opichování. Máte s tímhle někdo zkuenosti? Slíbila jsem jí, e se poptám na netu. Děkuji.
Není tady
Tak to je mi maminky opravdu líto. Straně to bolí, mám to 15 let.
Ví, na kadého funguje něco jiného. Dělali mi ultrazvuk, opichovali, nepomohlo mi nic, a ozařování. Ale jak říkám, třeba zrovna jí to zabere. Mně se problémy s ostruhou (mám kolmou)vdycky po čase vrátí a skončím zase na ozařování. Chce to si dávat pozor při výběru bot, na krásné boty na podpatku můu zapomenout. Drím palce, a se léčení povede.
Není tady
Svas, díky za odpověď. Snaila jsem se něco najít na netu, ale opravdu nic optimistického..... Díky.
Není tady
Ví, jetě mě napadla taková "babská" rada. Někdy mi to pomohlo. Do měkkého tvarohu zamíchat nakrájenou cibuli a večer na tu patu naplácat. Zabalit do nějaké látky (átek, utěrka...) a přes to jetě jednu látku, kterou to k té noze přiváe. Nesmí být mezi tím ádný igelit. Ráno jsem byla překvapená, kam se poděla ta tvarohová kae, vysypala jsem z látky uschlé molky a zbytek se vsákl do nohy. Ale musí to dělat týden, za jednou to nepomůe. To mi poradila sestřička na ortopedii.
Není tady
A můu se zeptat v čem to té kosti pomůe? Jednou tam vyrostla a překáí a bolí, kdy do ní tlačí okraj boty apod... a jak tomu pomůe na noc tvaroh? V noci to stejně nebolí, kdy to není v kontaktu s botou. Teda alespoň mne ne.
Není tady
Mě si teda maminka stěovala na ukrutné bolesti i v noci. To málo co jsem načetla na netu mluví o tom, e kdy to bolí, tak je okolo výrůstku zánět. Ten tvaroh jsem u taky někde načetla. Tvaroh vytahuje horkost. Tím pádem mírně sniuje bolestivost. Samozřejmě spoustu jiných dalích babských receptů. A jak se říká tonoucí se stébla chytá. Maminka u je starí paní, na net nemá přístup, tak jsem se snaila jí něco načíst a event. poradit. Dočetla jsem se hodně o Bisholinu, víte o tom některá? Pomohlo to někomu z Vás?
Není tady
Já jsem měla ostruhy na patě na obou nohách a bylo tehdy 18 let.Po rentgenu mě byla doporučena operace na ortopedii.Byla jsem na této operaci, ostruhy mě pod narkozou odstranily a pak jsem měla několik týdnů nohy v dlaze.Od operace uběhlo u 18let a jetě se mě ostruhy nevrátily, nohy mě nebolí, jen velmi vyjímečně cítím na patě trochu tupý pocit ,takovou mírnou bolest, nic hrozného.
Není tady
Macex napsal(a):
A můu se zeptat v čem to té kosti pomůe? Jednou tam vyrostla a překáí a bolí, kdy do ní tlačí okraj boty apod... a jak tomu pomůe na noc tvaroh? V noci to stejně nebolí, kdy to není v kontaktu s botou. Teda alespoň mne ne.
Jak mi vysvětlili na ortopedii, ta samotná ostruha nebolí, bolí to, jak drádí okolí = vzniká zánět. A na ten začínající!! zánět ten tvaroh s cibulí někdy pomůe, mám to vyzkouené.
Taky mě to vdycky hrozně bolelo i v noci, tzn. bez toho, e bych na noze stála nebo ta ostruha bolela v botě. Jak říká, kdy tě něco moc bolí, vyzkouí vechno a tvaroh s cibulí není finančně náročný. Operaci mi nedoporučili (já ale mám kolmou ostruhu, tak by mi museli rozříznout patu na chodidle a dle dr. se to patně hojí), taky doktor říkal, e v dnení době se ostruhy u neoperují.
Není tady
Aha, to budou nějaké akutní záněty, nebo ostruhy které se vyrobily a během ivota, já u se s nima narodila, take stačí jen vybírat vhodnou obuv (ne se středně vysokým okrajem) a jsem v podstatě v klidu. Ale taky mám kvůli tomu skoro o číslo větí boty... Bez nich bych měla rázem noku jako víla...
Není tady
Svas napsal(a):
Jak mi vysvětlili na ortopedii, ta samotná ostruha nebolí, bolí to, jak drádí okolí = vzniká zánět. A na ten začínající!! zánět ten tvaroh s cibulí někdy pomůe, mám to vyzkouené.
To je pravda, tvaroh s cibulí je dobrý nápad. Hlavně je důleité mít dobrou měkkou obuv, alespoň do doby ne se to sklidní. Nejlepí je na to rehabilitační obuv Duxy Premium viz: http://link.duxy.cz/premium_navy. Jsou vyrobené z Duflexu, co je taková speciální hmota, která je zdravotně nezávadná a přitom příjemně měkká. Na hojení by byl určitě také dobrý Wobenzym, mám s tím vynikající zkuenosti. Právě dělali sestře operaci títné lázy, tak jsem jí koupil balení. Bere se před výkonem a po výkonu. ádné komplikace, ádné otoky. http://link.duxy.cz/wobenzym
Není tady
Svas napsal(a):
Tak to je mi maminky opravdu líto. Straně to bolí, mám to 15 let.
Ví, na kadého funguje něco jiného. Dělali mi ultrazvuk, opichovali, nepomohlo mi nic, a ozařování. Ale jak říkám, třeba zrovna jí to zabere. Mně se problémy s ostruhou (mám kolmou)vdycky po čase vrátí a skončím zase na ozařování. Chce to si dávat pozor při výběru bot, na krásné boty na podpatku můu zapomenout. Drím palce, a se léčení povede.
Moje maminka uívala delí dobu Hekla lavu.
Není tady