29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vítejte u Podzimňátek 2009!
Chcete-li zařadit na tuto nástěnku, opravit anebo přidat některé údaje, pošlete mi prosím SZ a nebojte se mne pořádně kvůli tomu uhánět
AKTUALITY
- Gall čeká chlapečka
- přidala se k nám ještě Luci27, která na 90 % čeká holčičku
- Snažilenka ohlásila chlapečka
- S novým týdnem nová překvapení: Zdenca ve 12 tt hlásí najednou dvojčátka - prostě se tam to druhé schovávalo
- Kattyynky jeden brouček svůj boj bohužel vzdal, ale druhý je velký bojovník a krásně se vyvíjí. Držíme palce
- Zuzanka007 také hlásí pohyby v 18 tt - se nám to tu pěkně všechno rozhýbalo
- Hrozinka hlásí pohyby od 18+0 a vznikly Zimňátka - takže už jsme ofiko pořádný těhule!
- Luluc potvrzuje na 100 % dalšího chlapečka a pohyby od 17+4
- Petrička80 potvrzuje kluka a ECHO i genet. UTZ jsou v pořádku
- přidaly se k nám Ivuše a Ališa : supr: - aspirujeme na nejpočetnější chlívek
- Veranna potvrzuje na 100% chlapečka a pohyby od 17+1
- 30. 3. Zdenca má a přidala se k nám evisska
- Veruska72 potvrzuje na 100% holčičku
- Kattyynka hlásí dvě bublinky Další dvojčátka už se srdíčky čeká lenule 12
- Naše řady rozšířila zuzacka, která žije v Číně, takže budeme mít i jedno zahraniční Podzimňátko
- Zdenca a Kattyynka našly 9. 3. 2009 krásné // Zdenco a Kattyy, moc a moc gratulujeme
- Definitiv našla 22. 2. 2009 krásné, tučné a údajně opět zcela nečekané // (Ačkoliv už druhý den OVU rozhlašovala na BB, že je 100% těhu
) Defi - moc a moc gratulujeme
- naší Sářici bohužel těhotenství nevyšlo. Sáří, myslíme na tebe a držíme palce, aby ses brzy dala dohromady, aby další pokus vyšel a ty jsi zase vířila vody na aukcích a bazarech
- stále a pořád zahříváme místo na bidýlku dalším snažilkám a zejména našim dlouhodobkám!
CO TO BUDE, AŽ TO BUDE - a nebijte mne, já si taky jako malá hrála víc s autama Holčičku čeká:
- Veruska72
- Luci27 (ještě není potvrzeno) Chlapečka čeká:
- Veranna
- Petricka80
- luluc
- Ališa (předběžně z NT, ještě není potvrzeno)
- Snažilenka
- Gall
NAŠE FLOTILA
- Bébécar Stylo AT v barvě G820 (luluc): http://www.detskyraj.cz/images/sklady_p … e_g820.jpg
- Chicco, Trio Tour 4, varianta Mistral (Veruska72): http://img.mimishop.cz/batolata/0/a343278.jpg
TĚHULKY
Ališa
Info: let 29, snažení: v roce 2005 a 2007 neúspěšné pokusy, teď nám to trvalo 8 měsíců
Poslední MS:5. 1. 2009:
První pohyby :
Termín porodu:12. a 18. 10. 2009
Web:
Vybraná jména:
Chiquitita
Info: Doma Kačenka (2 a čtvrt roku), teď takové překvapení, ale měli jsme radost, protože jsme to tento rok stejně plánovali
Poslední MS:3. 12. 2008:
První pohyby :
Termín porodu:9. 9. 2009
Web:
Vybraná jména:
Definitiv
Info: HA vysazena v 03/08, naostro asi půl roku
Poslední MS: 26. 1. 2009: 12. 3. 2009 (v 6+3)
První pohyby :
Termín porodu: 2. 11. 2009
Web:
Vybraná jména:
evisska
Info: 28 rokov, 1 dieta, snažili sme sa asi 1,5 roka prirodzene, ale podarilo sa po prvom mesiaci nasadenia Clostilbegytu
Poslední MS: 12. 2. 2009:
První pohyby :
Termín porodu: 19. 11. 2009
Web:
Vybraná jména: pro kluka Denisko
Gall
Info: 31 let, M.Crohn 8 let, snažení od 6/07, nakonec se povedlo na 1. IUI
Poslední MS:3. 1. 2009:19. 2. 2009
První pohyby :
Termín porodu:7. 10. 2009
Web:
Vybraná jména:Anežka, Vojtíšek
hanuscb
Info: 32 let, plánované těhotenství, vyšlo po 5 měsících snažení
Poslední MS:21. 1. 2009:
První pohyby :
Termín porodu:28 n. 26. 10. 2009
Web:
Vybraná jména:
hrozinka
Info: 28 let, povedlo se napoprvé v prosinci 2008
Poslední MS:13. 12. 2008:2. 2. 2009
První pohyby : 18+0
Termín porodu:19. 9. 2009
Web:
Vybraná jména:
ivuše
Info: 29let, snažení o první dítko 2,5 roku
Poslední MS:26. 01. 2009:v 6. tt
První pohyby :
Termín porodu:02. 11. 2009 (pravděpodobně císařským řezem)
Web:
Vybraná jména: Adélka
kattyynka
Info: 34 let, doma dva puboši 15 let (syn) a 13 let (dcera), snaženíčko o třetího prcka od srpna 2007, zadařilo se v 2/09
Poslední MS:11. 2. 2009:2. 4. 2009
První pohyby :
Termín porodu:17. 11. 2009
Web:http://kattyynka.rajce.idnes.cz/
Vybraná jména:
lenule12
Info: 29 let, snažení od května 2006, září 08 revize, podařilo se po 1. KETu a vypadá to, že to budou dvojčátka
Poslední MS: 17. 1. 09:
5. 3. 09
První pohyby :
Termín porodu: 24. 10. 09
Web: http://www.lmr.webnode.cz/
Vybraná jména:
Luci27
Info: snažení 11 měsíců
Poslední MS: 19. 12. 08: 6+6
První pohyby :
Termín porodu: 24. 9. 09
Web:
Vybraná jména:
luluc
Info: 29 let, snažení bylo od října 08, doma už jedna cácorka Anetka (nar. 13. 3. 07, dva roky)
Poslední MS: 16. 12. 08: na UTZ v 6+2
První pohyby :17+4
Termín porodu: 18. 9. 09
Web:
Vybraná jména: Davídek
Nenunka
Info: 26 let, zadařilo se hned po vysazení HA, doma Vojtík 2 roky (10.10.06)
Poslední MS:28. 12. 08:16. 02. 09
První pohyby :13+5
Termín porodu:04. 10. 09
Web:
Vybraná jména:Anežka/Jan
Petricka80
Info: 29 let, snažení volným průběhem a po 15 měsících s překvapením //. Doma princezna Natálka (2 roky)
Poslední MS: 20. 11. 08: 4. 1. 2009
První pohyby :
Termín porodu: 28. 8. 09
Web:
Vybraná jména:Michael
piksla
Info:
Poslední MS::
První pohyby :
Termín porodu:
Web:
Vybraná jména:
pírko
Info: 29 let (v dubnu krásných 30), doma máme syna Matěje, nar. 4.11. 2005 50cm 3450g
Poslední MS: 24. 12. 2008: 19. 2. 2009 (tj. 8+1)
První pohyby :15. tt
Termín porodu: 30. 9. 2009
Web:
Vybraná jména: pro princeznu Terezka, pro prince zatím neznámé
Snažilenka
Info: 33 let, doma Natálka(9), Daneček(1,5), zadařilo se na první pokus, všechny děti za pomoci Clostilbegytu
Poslední MS: 8. 12. 2008: 30. 1. 2009
První pohyby :
Termín porodu: 14. 9. 2009
Web:
Vybraná jména:Vítek, Amálka
Veranna
Info: 30 let, snažení od února 08, v říjnu 08 ZT ve 13. tt (Turnerův syndrom), 31. 12. 08 //; trombofilní mutace MTHFR na heterozygotu (predispozice k trombózám, emboliím atp.)
Poslední MS: 2. 12. 08: 29. 1. 09
První pohyby : 17+1 jasné pohyby vnímané i přes ruku
Termín porodu: 8. 9. 09
Web: www.veranna.com/vavab
Vybraná jména: David (ale ještě není na 100 % rozhodnuto)
Veruska72
Info: 36 let (v červnu 37), děti 13 (dcera) a 16 (syn), zadařilo se 4. cyklus po revizi
Poslední MS: 21. 11. 08: 19. 1. 2009
První pohyby :od 18tt zřetelné, pravidelné pohyby
Termín porodu: 28. 8. 2009
Web:
Vybraná jména: Lucinka
Zdenca
Info: doma máme jednoho skoropuberťáka - 11 let, snažili jsme se rok, 1x neuspěšné IUI, nakonec přirozeně a ve 12 tt ještě zjišťujeme, že to vlastně budou dvojčátka
Poslední MS: 10. 2. 2009: 30. 3. 2009
První pohyby :
Termín porodu: 16. 11 2009
Web:
Vybraná jména:
zuzacka
Info: HA vysazena 03/08, ale nebyl na snažení čas Novoroční předsevzetí se ale vyplnilo rychle
Žijeme v Číně, takže nás teď čekají velké starosti s výběrem doktora a porodnice
Poslední MS: 12. 01. 2009:
První pohyby :
Termín porodu: 28. 10. 2009
Web:
Vybraná jména:
Zuzanka007
Info: 28 let, 1 x IVF, 2 x KET (nezdary psát nechceme, myslíme pozitivně zadařilo se po 2,5 letech přirozeně
Poslední MS: 10. 12. 2008: 2. 2. 2009
První pohyby : 18 tt
Termín porodu: 28. 9. 2009
Web:
Vybraná jména:
Vybrané informace k základní výbavě pro miminka
Jak vybrat kočárek
Jak vybrat dřevěnou postýlku případně: jak vybrat dřevěnou postýlku II
A pár instruktážních videí
jak koupat miminko
jak správně kojit
jak připravit umělou výživu
jak na říhání
jak si poradit s nadýmáním
jak správně změřit teplotu
jak oblékat novorozence
jak obléci novorozence na chladnější vycházku
jak zajistit spokojený spánek
jak odsávat hleny
jak správně stříhat nehty
Upravil(a) Veranna (4. 5. 2009 15:14)
Není tady
Ahoj, tak já jsem tedy už v novém chlívečku. A páč jsem prakticky první, tak si dám odměnu. Dám si zmrzlinu, mňam, mňam.
Není tady
Ahoj,
tak jsem zpět od zubaře a dalšího lítání: zubař za 10 minut vyřízenej, prej mám zuby dobrý, pochválil, že o ně pečuju a chce mě vidět až po porodu
pak jsem jela za švadlenou, pak na poštu, pak na předporod.kurz (jsme probíraly ve zkratce průběh porodu a úlevový polohy, ufffff ), pak k mamině vyvenčit psa, pak nakoupit a te´d klohnim večeři pro maroda A to mám před sebou ještě 2 strany korektury a kus překladu, který mýusím dneska do noci odeslat. myslím, že padnu za vlast
Gall - moc gratuluju k úspěšným triplům
Pírko - taky gratuluju, že ses vyhnula AMC
tak já zas utíkám, paaa
Není tady
Tak holky kde jste
Ja uz si dala jahodovu dren
Very ty jsi rychlik a zavidim,ze mas za sebou zubare
Není tady
Holky nasla jsem ten fusacek ,co jsme dnes obdivovaly ,je fakt nadherne jemnoucky
http://www.ecipisek.cz/detail/fusak-do- … a/13/3703/
Není tady
Holky co rikate na tohle?Je to teda pro majitelky vany ,kam se ja neradim
http://www.ecipisek.cz/detail/easy-bath … 4/96/1628/
Není tady
ahoj Zuzko
jsem koukala na ten kočár, docela dobrej jak velkou má korbičku? Zkoušela sis ho rozložit? A co velikost košíku?
hele - to nafukovací lehátko jsme zkoukávala, ale to neřeší to, že se tam musíš hooodně sklánět a bet každej den takhle sehnutá ke koupání míma... No, nevím. navíc bych se bála, že se prcek jen trochu víc zavrtí a zvrhne se to, ale třebase pletu
no a ten fusak je krásnej a vypadá fakt měkkoučce
Není tady
Ahoj Very
Na tu delku korbicky jsem se FAKT chtela zeptat ,ale zabudla jsem pani byla dost upovidana
V tomhle obchudku si kupovala kocarek sestra pred 3 rokama ,byl to Orlando a je dost podobny tomuhle .. ja jsem s nim vzdycky jezdila rada dnes se mi ale libil vic tenhle Merc i to jak krasne byl odpruzeny ... Jinak nam ho pani rozlozila ,ma i prehzovaci rukojet
vypadalo to fakt jednoduse ,ale sama jsem si to nezkusila ,zatim jsme byly jen na cumendu ...
No to sklaneni nad vanu ,to je fakt nepohodlne ...
A ten fusacek je nadherny Mela jsem pocit ,ze mamka by uz i koupila
ale nevi do jake barvicky
nakonec koupila aspon ponozecky
Není tady
Tady je Orlando ,ale ma samozrejme starsi tip :
http://www.icshop.cz/?produkt=1737
Trojkombinace znamena ,ze je hluboky ,sportak a jeste na autosedacku?
Není tady
Super ,tady je jeste levnejsi
http://www.koralkuvsvet.cz/detail.php?zbozi=994312
tak ho pak asi vezmu pres net ,je to dost rozdil ...
Není tady
Zuzi - myslím že jo (s tou 3kombinací) pak ale nevím,č emu říkají čtyřkombinace - to jsem taky někde slyšela. Třeba se jako 3kombinace považujer: podvozek + korba + spor´ták a jako 4kombinace pak ještě autosedačka. nevím, ale každopádně budu chtít všechno najednou, jen si ověřím, že ta autosedačka jde na nějakou bázi a vůbec jestli je bezpečná
zrovna v případě toho Orlanda mám dojem, že tam ta autosedačka není, min imálně by totiž napsali, kolik má pásů...
Není tady
Myslim ,ze ani u toho Merc neni autosedacka ,ale to mi az tak nevadi ...
S autosedackou bych taky potrebovala poradit ,je jich tolik a ne kazda vyhovuje vsem tem normam ..
Není tady
A jeste mi rekni co si myslis o tomhle :
http://www.koralkuvsvet.cz/detail.php?zbozi=82851
Je to nezbytne?Nejak si to v praxi nedovedu predstavit .. prijde mi to spis jako zbytenost ...
Není tady
Zuzi, já do toho lehátka asi půjdu. Furt si říkám, v postýlce být pořád nemůže, tak kam s ním - taková Nerudovská otázka
Když budu vařit, kolem polezou psy (v tvém případě kocour), uklízet, pokoušet se pracovat, telefonovat... prostě když bude vzhůru a bude si chtít hrát a já zrovna nebudu chvilku mcot, tak bude na lehátku. A až časem pořídíme deku a ohrádku.
Ale o autosedačkách nevím lautr nic to bude boj... asi to hodím na chlapa.
Není tady
Very ja si prave rikam ,ze to lehatko je mozna fajn ,kdyz mas velky dum ,nebo tak ,ja tu proste vidim z jednoho pokoje do druheho ,z kuchyne to mam do loznice ctyri kroky ... Pokud bychom ho dostali darem ,tak dobry ,ale jinak ho asi resit nebudu ..
Není tady
Autosedacku asi taky necham hlavne na chlapovi to bude mit radost ,urcite toho vi jeste min nez ja
Není tady
Myslim,ze moje maminka dostala tu spravnou nakupovaci naladu ,objednala me i segre povleceni do postylky Takze si objednam pozdeji jeste jedno a to by melo stacit,ze
Myslela jsem ze pujdu do neceho takoveho http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=22673360&tab=0 ale segra mi rikala ,ze je to nahouby ,kdyz mam postylku u sve postele a chci na prcka videt ,pres ten mantinel to neni mozny a navic stahovat jednu stranu i s nim asi taky nepujde ... Takze si mantinel asi usiju z neceho neutralniho ,at se to hodi k obema povleceni .....
Není tady
Zuzi - a kam teda budeš mimčo dávat, když bude vzhůru a ty budeš potřebovat třeba jít otevřít pošťačce, vařit, prát, žehlit...?
Není tady
No jo vidíš, když má postýlka stahovací postranici, tak tam asi ty mantinely být nemůžou, to mě nenapadlo... hmm, tak to budu muset taky prověřit.
Není tady
no bude asi v postylce ,ja to mam i na chodbu ctyri kroky Jo a uplne jsem zapomela na to ,ze si chci poridit ten satek ,takze ho asi hodim pri zehleni na zada?Clovece ja fakt nevim ... to jsou proste veci co me moc nenapadaji ...
Není tady
Myslis ze je v poradku mit v tom lehatku prcka dlouhodobe?Je to zdrave pro nej?Vis,ze bych ho nakonec mozna i uzila pri jezdeni k nasim ,tam by se asi hodilo mnohem vic
Není tady
hele a není to škoda, že bude furt v postýlce? Já vím, že novorozeňátka skoro furt spí, ale co až mu budou dva měsíce a bude chtít lézt, koukat kolem sebe , plazit se, kopat, vrtět se... Nevím, jeslti je to dobrý nápad, víš, jakože postýlka by možná měla být pro něj jen jako to místo pro spaní... Ale třeba to chápu špatně.
Není tady
jo, ten šátek je fajn, ale to je na nošení, to tomu dítěti nic moc nedá, resp. určitě ne volnost pohybu. někde jsem četla, že místo lehačky pořídili klasický proutěný košík na prádlo, vystlali ho a nad něj dali hrazdičku s hračkama. A postupně pak přešli na hrací deku tak taky řešení
Není tady
No na to pak bude ta hraci deka
Vis ja to lehatko v zadnem pripade nezavrhuju ,jen mam obavu ,abych jako uplne nezkusena nenakoupila veci ,co nejsou potreba ,vlastne je ani neuziju ,nebo se daji nahradit necim jinym a jsou neprakticke ...
Není tady
No prouteny kosik by byl fajn ale to uz muzu rovnou to lehatko ..
Ona je ta deka vlastne az od tri mesicu ..
Není tady