|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
No joo ono je to hezký, kojit a kojit nic než kojit....ale mě teda v porodnici nikdo s kojením nepomohl a to jsem musela kojit s kloboučkem. Po císaři mi malou přinesli na přisátí až po 12ti hodinách a jak jsme ležela na Jipce na hadičkách tak mi jí jen tak položili na hrudník a ona se chudinka vůbc nepřisála....
Nakonec se pro mě z kojení stal horor, kterej ukončila až pediatrička za kterou jsem byla s tím že malá pořád pláče, vedne i v noci a ona zjistila že mám hrozně málo mlíka a že mi malá brečí hlady - v ten den jsme najeli na Nutrilon a od tý doby jsme měla spokojený usměvavy a spavý miminko a i já jsem si konečně oddychla a začala normálně fungovat.
Vím že je mateřské mléko pro dítě to nejlepší, ale rozhodně si nemyslím, že je lepší než nestresovaná, pohodová maminka.
Není tady
lusyl napsal(a):
Gabriel, tak já jsem na tom byla podobně, po porodu hned operace a mlíka malinko, až Dr mi řekla, že Nelda křičí hlady, tak jsme dokrmovali Nutrilonem ... no pořád stres, malá řvala a řvala, já na zhroucení a asi po 7týdnem mi mlíko zmizelo uplně, od té doby byla pohoda, klídek, malá zlatíčko a já bez stresu a krásně si užívající svoje vytoužené miminečko
!!!
Ale taky mě samo rozhodilo, když se mě ptali "JAKTOŽE NEKOJÍŠ???" no připadala jsem si jako nejhorší matka, ale pak už jsem to taky házela za hlavu a nebudu přece vysvětlovat každému na počkání, že jsem ležela 10dní po porodu na JIPce a pak jsem ještě týden, vlivem prášků nemohla kojit, tak to mlíčkoo prostě nebylo ...
Ted už se předem těším, že vše bude v poho a já si to kojení užiju a hlavně v pohodě vyzkouším, ale taky vím, že když to nepůjde, tak se z toho prostě nepo...u!!!
Lusyl, jo, otázka "jaktože nekojíš" mě doháněla k slzám. Pro příště, stejně jako ty, budu vědět, že na kojeníi svět nestojí a bude mi určitě dobře.
Není tady

lusyl napsal(a):
Jo, kdybysme tohle věděli i u prvního drobka, tak by mohlo být všechno mnohem jednodušší
, ale jak se říká ... život tě naučí ...
!!!
A já blbec ještě byla sama na nadstandardu, takže jsem měla pocit, že jsem v porodnici jediná co nekojí a všechny ostatní kojí o sto péro 

Není tady

Vy se na me nezlobte, ale autorka ma proste v leccems pravdu. To, ze to hodnoti, je vec jina. Ale pouhym okem (ani nemusim to cist) je patrne, ze tady to hemzi tehotnymi. Infantilni podpisy, fotky brich a prehnane mnozstvi ruzove a jinych pastelovych barev, spousta smajliku, pouzivaji se zdrobneliny. Tady to proste hemzi emocema, to je jasny. A to neni jen zalezitost tohodle webu, to je vsude, kde se na internetu schazi tehotne. Asi to bude temi hormony. Tomu celkem verim. A moje kamska, co nedavno porodila, mi dokonce vysvetlila, ze kdyz mluvi na svoji dceru normalne, tak nereaguje, reaguje pouze na sislani.
P.S. Jednou jsem hledala na netu nejaky recept a kdyz jsem klikla na odkaz, vyvalilo se na mne milion smajliku, kyticek a jineho kyce. Otevrela jsem si nejaky on line magazin pro maminky ;-)
Není tady

Fi - a myslíš, že v rubrice "těhotenství" padne tato stránka na úrodnou půdu? 
Není tady

Pokud to má vyvolat debatu o tom, jak "úmyslně bezdětné" nevědí, oč se připravují, tak možná ano.
Ale to je věc názoru. 
Není tady
No jen to ne, žádné vyvolávání debaty. Úmyslně bezdětné by zase mohly debatovat o tom oč se připravují ty, které se rozhodly děti mít - a je jasné že by měly ve spoustě věcech pravdu, viz kniha 40 důvodů pro nemít děti, kterou tu zmiňovala Anais.de.
Tohle byl jen doplňující link právě k debatě o tom jak až moc to může mít někdo jinak (jako autorka článku, nebo autorka zmíněné knihy, nebo třeba Baba.jaga) a je to v tomto případě víc k tématu než třeba probírané kojení...
Není tady

Fidorka napsal(a):
Spolek pro dobrovolně bezdětné: http://nokidding.webovastranka.cz/
Dobra stranka. Konecne se tim zacal nekdo zabyvat.
Není tady

Fidorka napsal(a):
Konečně jsem se dokopala a celý článek naskenovala. Skeny najdete TADY.
Precetla jsem si ten clanek a podle me se tam vubec nejedna o tu mluvu. Ta pointa je nekde jinde. Ta mluva je pouze soucasti toho fenomenu. Nemam pocit, ze by to tam bylo podavano nejak nahlive, podle me podavaji to tam jako takovy specificky slang, ktery je ale hojne rozsiren a podporovan na internetu. A na druhou stranu je to proste pravda.
Fakt nemusim daleko chodit, viz treba uryvek z tohoto 'veledila'
Těhu, těhu, těhulky,
stahují se jim půlky,
manžílci jsou natěšení,
samou nudou sperma pění.
Samou nudou sperma peni...Chudaci manzilci, kdyby si toto precetli. Nudi se spis manzelky, ne?
Pak samozrejme neni divu, ze tehotne po techle projevech povazuji za skoro imbecilni.
Sorry.
Není tady
Kristova noho
Jsem si teď přečetla tu poezii a málem jsem spadla ze židle
Už vidím pana Chudíka, jak tohle čte v Nedělní chvilce poezie

Jo jo, v obou táborech umí být experti 
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Fidorka napsal(a):
Konečně jsem se dokopala a celý článek naskenovala. Skeny najdete TADY.
Precetla jsem si ten clanek a podle me se tam vubec nejedna o tu mluvu. Ta pointa je nekde jinde. Ta mluva je pouze soucasti toho fenomenu. Nemam pocit, ze by to tam bylo podavano nejak nahlive, podle me podavaji to tam jako takovy specificky slang, ktery je ale hojne rozsiren a podporovan na internetu. A na druhou stranu je to proste pravda.
Fakt nemusim daleko chodit, viz treba uryvek z tohoto 'veledila'
Těhu, těhu, těhulky,
stahují se jim půlky,
manžílci jsou natěšení,
samou nudou sperma pění.
Samou nudou sperma peni...Chudaci manzilci, kdyby si toto precetli. Nudi se spis manzelky, ne?
Pak samozrejme neni divu, ze tehotne po techle projevech povazuji za skoro imbecilni.
Sorry.
čau 
no jasně že pointa je jinde, ono to jenom nebylo patrné z toho úryvku, která byl k dispozici a který tu byl diskutovaný.
A kde jsi vyhrabala tyhle napěněný rýmy? Z toho se mi zvedá kufr, to je fakt síla.
Není tady

Tak konkretne tahle basnicka byla psana jako takove odlehceni vseho toho snazeni ,nekym koho mam vazne rada a vim ,ze to je brano s nadsazkou
Chapu ,ze kdyz to vidi nekdo cizi ,nemusi mu to docvaknout 
Není tady
Zuzi - aháá, protože takhle vytržený z kontextu nadsázky to teda vypadá naprosto strašně
Ale jesti to bylo míněno jako vtip, tak to jo 
Není tady
Ronji - to mě fakt nenapadlo, že by to mohlo být vytržený z kontextu nějakýho vtipu. Bohužel nemám detektivní kancelář, abych si všechno okamžitě ověřovala 
Není tady
Nic tohle fakt nemá cenu. Veru
o tobě to není a s nikým jiným se tu fakt nechci bavit.
Z toho by se totiž zase zvedl kufr mě.
Upravil(a) Ronja (11. 6. 2009 9:42)
Není tady
Ronji - upřímně, ty si fakt ověřuješ autorství všech textů a výroků? Jedna z nás tady napíše, že jí dr. řekl něco s čím nesouhlasíš - půjdeš si ověřit, který doktor to kdy a za jakých okolností řekl? A jestli to náhodou něbyl míněno jako vtip?
Není tady