Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 28. 4. 2009 8:49

janabas
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Sekta těhotných

no z team buildingu by byla asi pěkná swingers lol
já spíš preferuju one on  one meeting  tongue

http://lb3f.lilypie.com/jo6cp2.png
21.7.2009 v 14:05 - 47cm, 2900g, 18m-13kg, 85cm,2r-89cm, 13,5kg

http://lb2f.lilypie.com/rJeep2.png

Není tady

#27 28. 4. 2009 8:49

KatjaCat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: nad Brniskem
Web

podle mě paní autorka má nějaký "problém".... většinou taková reakce je obranou proti něčemu, co člověka trápí ...

je mi jí líto...

já osobně jsem materialistka, technicky založená, ale jsem prostě jednou ženská a teď navíc konečně těhotná..... tak si to užívám stolt

hjarta
http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/iyACml8.jpghttp://lb3f.lilypie.com/iyACp2.png

Není tady

#28 28. 4. 2009 8:58

Nick3594
Host

Taky bych to tak viděla stolt.
Vzhledem k tomu, že máme v týmu jen jednoho kluka a jsme samé baby, tak teda nevím, nevím, jak by to chudák všechno stíhal na swingers party lol.

Upravil(a) lvice (28. 4. 2009 8:59)

#29 28. 4. 2009 9:24

keks
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem si úryvek článku přečetla celý, Instinkt bohužel nemám.

Nicméně musím si trošku nasypat popel na hlavu...já než začla vůbec přemýšlet o těhotenství, tak bych se pod ten článek klidně podepsala...a to bylo ještě tak před cca 2 lety...taky mi vadily řečičky o "bobíscích" a nechápala jsem, jak to ty maminy můžou pořád řešit a nemaj v hlavě nic jinýho...jsem si říkala, že bych nikdy na podobné stránky ani nezavítala...

Bohužel rok s rokem se sešel, já o první mimčo přišla a zde na Babinetu jsem našla útěchu a porozumnění od jiných...moc mi zde všechny pomohly...teď jsem též zapojená na těhulích a už se o bobíscích a podobných věcech bavím taky a problém my to teda nečiní...dumbom S kým jiným si o tom popovídat?? V práci mezi bezdětnými to nejde a kamarádky s miminama nemají moc času...To však neznamená, že bych se nezajímala i o jiné věci, nezajímala se o pracovní kariéru, neměla své jiné koníčky, než jen to mimino...

Autorku trochu chápu, možná to vidí očima bezdětné, která netouží zatím po mateřství, proto jí to tak vadí, ale nikdy nemůže vědět, s jakýma problémama se v budoucnu při snaze o otěhotnění bude potýkat a zda nebude někdy na podobných webech aktivní pisatelkou příspěvků....smile

To stejné platí pro maminku v příspěvku uvedeném - tak prostě měla štěstí, že jí těhotenství takhle bez problémů vyšlo, ale problémy jsou a budou a v příštím těhu už může být zde...tongue

Upravil(a) keks (28. 4. 2009 9:26)

http://lb5m.lilypie.com/ddHCp1.png Jonášek 6.7.2009
http://lb2m.lilypie.com/5m6rp1.png Johanka 8.11.2012
http://lbdm.lilypie.com/vukyp1.png TP 18.5.2014

Není tady

#30 28. 4. 2009 9:39

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Keksi godlike Tvůj příspěvek mě přiměl k zamyšlení nad sebou a - ano, taky bych asi tehdy uvažovala velmi podobně, nemít špatné zkušenosti.

Nicméně jako autorka reportáže/článku by měla být objektivní a nepromítat do článku své postoje, nepaušalizovat.

Ale je to pro mě lekce, jak snadno se dají některé skupinky lidí odsoudit jen pro to, že já sama jsem něco podobného nezažila nebo to momentálně nedokážu pochopit.

Díky smile

Není tady

#31 28. 4. 2009 10:08

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Holky, možná by se nás to vůbec nemělo dotýkat, co tam psali. Nikomu to nic nedalo. Jen já jsem si třeba uvědomila, že používám slovo "manža", protože manžel je oslovení moc oficiální. Nenapadlo mě, že by to mohlo někomu vadit. Ale když to vezmete do důsledku, tak vždy se najde něco, za co je možno druhého zkritizovat. Tak si to tak neberme...

Není tady

#32 28. 4. 2009 10:18

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Jé tady se to rozjelo smile

Romísku, mě by ten článek zajímal, mohla bych tě teda poprosit, až budeš mít chvilku, jestli bys mi ho naskenovala a poslala na mail (lioness777@centrum.cz) nebo ho sem vložila jako fotku? předem moc díky! godlike

Jinak za sebe musím říct, že mě je výrazivo typu "manža, příťa, mrcha a tulčo" taky krajně proti srsti, ale nemyslím, že by v tomto případě muselo platit rčení "kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti", je to každýho věc jak se rozhodne vyjadřovat a jak už tu několikrát padlo, ne všichni tak mluví.

Osobně si myslím, že autorka má fakt problém, trochu mi to zatím připomíná moji sousedku z dětství, která děti nemohla mít a tak se napasovala do role a postoje že vlastně tu malou havěť nesnáší....

Není tady

#33 28. 4. 2009 10:27

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo a mezi námi - na těch zahraničních serverech to není o moc lepší - AF = Aunt Flo ("mrcha"), DH = dear husband (něco jako "manža"), baby dancing = "tulení"...

Není tady

#34 28. 4. 2009 10:36

potvurkapodivna
Host

No já trochu zírám, jak vás to tady popíchlo va Jedno dítko mám doma, o jedno jsem přišla, teď čekáme další, ale i to mě nedonutilo používat ty zdrobnělé výrazy - mám na ně taky tak trochu alergii a přijde mi to fakt infantilní, ale nikomu to neberu, prostě ty slova přeskakuju. Akorát mě dostávají kyčličky dumbom  Je fakt, že bezdětná se na těhotenství a mateřství někoho jiného dívá zkresleně a bez vlastní zkušenosti nikdy nemůžeš posoudit. Ale ne každá jsme stejná, je to kus od kusu vissla . Tak se nenechte vytáčet tummenupp

#35 28. 4. 2009 10:41

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

lvice napsal(a):

Anais, no já teda nevím, ale stále mi tuleníčko vyjde jako lepší výraz než š*u*k*a*t, píchat apod. wink

Jasne. Ja nekdy pouziju s pritelem i mirne vulgarni vyraz (ve srande), ovsem vyse zminene me odpuzuji uplne stejne jako tulenicko.

Myslim, ze to chce trochu tolerance na obou stranach. Clanek byl napsan dosti urazlivym tonem, me ale take trochu urazeji reci mamin o hodinach, ktere biji na poplach, a plakani na rameni kvuli mimiskovi po par deckach vina. Je to uplne stejny pripad zobecnovani ("kazdy prece musi chtit po tricitce dite") Mne tikaji hodiny opravdu jen velice nesmele, nemam na to totiz cas. Miminko si moc preji, ale kdyby nebylo s vekem pribyvajicich zdravotnich rizik, klidne bych jeste pockala.

Dovedu si navic predstavit, ze nekdo zkratka deti nechce vubec (a nemusi byt proto psychicky nemocny). Kdyby mi rodicovstvi nahodou nevyslo, dokazala bych si predstavit stastny a smysluplny zivot i bez nej. Kazda to proste mame jinak.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#36 28. 4. 2009 10:46

anais.de
♥♥♥♥♥--

Fidorka napsal(a):

Jo a mezi námi - na těch zahraničních serverech to není o moc lepší - AF = Aunt Flo ("mrcha"), DH = dear husband (něco jako "manža"), baby dancing = "tulení"...

Dobryyy smile To jsem se zase neco priucila.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#37 28. 4. 2009 10:55

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

potvurkapodivna napsal(a):

No já trochu zírám, jak vás to tady popíchlo va Jedno dítko mám doma, o jedno jsem přišla, teď čekáme další, ale i to mě nedonutilo používat ty zdrobnělé výrazy - mám na ně taky tak trochu alergii a přijde mi to fakt infantilní, ale nikomu to neberu, prostě ty slova přeskakuju. Akorát mě dostávají kyčličky dumbom  Je fakt, že bezdětná se na těhotenství a mateřství někoho jiného dívá zkresleně a bez vlastní zkušenosti nikdy nemůžeš posoudit. Ale ne každá jsme stejná, je to kus od kusu vissla . Tak se nenechte vytáčet tummenupp

Tak zrovna dítko je taky zdrobnělina... a docela festově mě tahá za uši...

Není tady

#38 28. 4. 2009 10:56

Nick3594
Host

Mě spíš zaráží ta autorčina obrovská netolerance. Přiznám se, že když jsem děti neměla, tak jsem tyhle servery prostě přeskakovala a abych řekla pravdu, ani jsem nevěděla, že existují lol. Pak jsem otěhotněla a hledala spřízněné duše. Těžko budu lidem v práci vyprávět, jak mě bolí prsa v těhu a tak, žejo lol Jsem moc ráda, že jsem našla skupinu holek se stejnými radostmi a strastmi jaké mám já a že se mám s kým poradit a neustále nemusím otravovat svého pediatra big_smile. Trochu více empatie by neuškodilo..... stolt.

#39 28. 4. 2009 10:57

janabas
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Anais  já nechtěla nikoho urazit,  je to jen popis situace, která se mi nedávno stala- já se normálně o těhotenství a miminech s ostatníma nebavím, pokud nezačnou oni sami, bavím se o práci a koníčcích, knihách apod.
ale stalo se mi , že jsem byla na party, kde jsme probírali  práci a jedna  paní se do mě začala navážet, co jako těhotná o té práci vůbec mluvím, zvášť , když jsem nyní na PN a že ať jdu  řešit plíny
no a pak se trochu opila a vylezlo z ní , že  mi vlastně to těhotenství závidí

a je pravda, že nebýt potratu tak bych sem asi taky nechodila a další těhotenství a snahu o něj tak neřešila
ale zase dokážu pochopit maminy, které se o dětech baví
na druhou stranu se já zas ráda bavím o něčem jiném, ale jsem ráda, že tyhle chaty existují a že , když mám problém, je tu někdo , kdo poradí
a já nemusím otravovat okolí

Upravil(a) janabas (28. 4. 2009 10:57)

http://lb3f.lilypie.com/jo6cp2.png
21.7.2009 v 14:05 - 47cm, 2900g, 18m-13kg, 85cm,2r-89cm, 13,5kg

http://lb2f.lilypie.com/rJeep2.png

Není tady

#40 28. 4. 2009 11:02

anais.de
♥♥♥♥♥--

janabas napsal(a):

Anais  já nechtěla nikoho urazit,  je to jen popis situace, která se mi nedávno stala- já se normálně o těhotenství a miminech s ostatníma nebavím, pokud nezačnou oni sami, bavím se o práci a koníčcích, knihách apod.
ale stalo se mi , že jsem byla na party, kde jsme probírali  práci a jedna  paní se do mě začala navážet, co jako těhotná o té práci vůbec mluvím, zvášť , když jsem nyní na PN a že ať jdu  řešit plíny
no a pak se trochu opila a vylezlo z ní , že  mi vlastně to těhotenství závidí

No jo, i takove se najdou. V pohode smile.

Není tady

#41 28. 4. 2009 11:04

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

No, je fakt, že já už se díky podobným článkům a narážkám některých lidí dostala do situace, kdy se záměrně vyhýbám mluvení o dětech a těhotenství, ačkoliv je to pro mne momentálně docela zajímavé téma. neříkám, že o tom musím mluvit od rána do večera, na to nemám povahu ani nervy a od toho mám BB, že? tongue Ale prostě se tak bojím otrávených reakcí některých lidí, že když se mne zeptají, jak se mám, tak (i když bych 1000x chtěla třeba se pochlubit, že jsem ten den absolvovala nějaký důležitý vyšetření a že dopadlo dobře a mám děsnou radost) raději začnu mluvit o jiných věcech (práce, zakázky, psi, barák, počasí, koncert, kino...)

Je a vždycky bude spousta témat, o kterých dokážu vášnivě diskutovat, ale to, které mne třeba v daný okamžik nejvíc těší a tak ráda bych se pár větama pochlubila, že je něco dobře nebo se něco děje, to radši spolknu, aby mne hned nezaškatulkovali sad

Ale uvědomuji si, že to je můj osobní problém, příliš dám na to, co si ostatní myslí, i když to jsou třeba lidé, na kterých mi nesejde dumbom S tím se prostě potýkám celý život...

Není tady

#42 28. 4. 2009 11:35

chacinta
Host

Tolerance by nikomu neuškodila !
Vadí mi zdrobněliny ? - tak je nepoužívám.
Vadí mi řeči o těhotenství, o dětech ? - tak nepolezu na takový server.
To je jako bych prolítla po*no stránky a pak napsala článek o tom jaké "prasečiny" jsem tam viděla... smile a smile big_smile a big_smile

#43 28. 4. 2009 11:35

Ališa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Rokycany
Web

Ahoj holky, taky se přidám. Já ten článek nechválím, ale respektuju. Vůbec si nedovedeme představit, jaké to je závidět někomu to, že je těhotný. Když byla ségra těhotná a narodila se ji maličká, byla jsem moc ráda, ale žárlila jsem ukrutným způsobem a občas ze mě vypadlo něco, co jsem vůbec nechtěla říct a pak mě to mrzelo. Na druhou stranu, taky je to na povaze. Já třeba jsem strašně šťastná, že jsem těhotná, hoky z babinetu mě pomohly, dozvěděla jsem se spoustu informací, které bych se asi nikde nedozvěděla, zjistila jsem, že je spousta lidí, kteří na tom byli hůř než já. Ale vcelku těhotenství nějak extra neprožívám, hormony se mi zatím neplaší. Ono to také možná bude tím, že jsem do té doby žila max. prací, to víte kariéra. A snažení o miminko jsme nějak nepřeháněli. Asi možná proto se nám to povedlo nakonec i bez léků.

Holky např. teď už nakupují výbavičku apod. ale mě to vůbec nechytá. A jsem proto špatná? Myslím, že budu stejně dobrá máma jako ony. Tak pokud se to někomu nelíbí, tak ať takové stránky nenavštěvuje. Má možnost volby, tak jí může využít. Takže na to klidně házím bobek a budu drbat s holkama z babinetu dál. Můj chlap se mi každý večer ptá a co holky z babinetu? Už se mi směje, že jsme paka. Ale respektuje to. A o to jde ne?

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/28719.png

19.10. v 13:45hod., 3050g, 50cm, po propuštění z porodnice 3100g, 6 neděl - 4100g, 2M - 5410g 55cm, 3M 6400g 62cm, 4M 7020g 65cm, 5,5M 7720g 66cm, 6,5M 8340g 68cm, 7M 8600g, 8M 9010g 70cm, 10M 9600g 72cm, 11M 9760g, 12M 10020g, 74cm, 18M 11850g, 81cm

Není tady

#44 28. 4. 2009 12:08

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Verann, teprve teď koukám že čekáš chlapečka tummenupp Tak gratuluju!

Já si myslím že je taky hlavně rozdíl mezi normálním mluvením o těhotenství a dětech a mezi tím popisovaným infantilním štěbetáním a určitě se nemusíš bát pochlubit že ti dobře dopadl ultrazvuk, protože (pokud se to nezvrhne v tvůj hodinový monolog na jedno téma) tak na to může otráveně zareagovat jen s prominutím kretén. Navíc od těhotné dokonce přímo očekávám že přijde řeč na její stav.
Faktem je, že když jsme byla já těhotná, tak jsem se taky držela zpátky a to speciálně před lidma, kteří ještě rodinu nemají, protože vím kolik lidí se třeba (skrytě) potýká s neplodností nebo dlouhým snažením a mohlo by je to ranit.
Ale to je jiná věc.

Není tady

#45 28. 4. 2009 12:32

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

ten článek jsem četla celej, měla ho kolegyně (bezdětná) v práci a hned s tím na mě vyrukovala, jestli se tak taky vyjadřuju. A dala mi to přečíst. Musím říct, že mě ten článek dost nakrknul, protože tam z mamin, co chodí na debatní fóra udělali totální blbky, slepice s vymytým mozkem.

Tu fotografku tam dali asi proto, že ona se staví do opozice proti maminám z netů. Prostě potřebovali někoho, kdo má jinej názor, aby mohly ty druhý odsoudit, zesměšnit. Mně zas ona přijde divná. Vynechávat vyšetření mi přijde krajně nezodpovědné. Jestli chce o svém miminu říkat, že "sere", prosím. Ale ať se pak nediví, že jí tříletý prcek pak řekne: Maminko. mě se chce srát..."

Taky mě dost zarazily výroky té porodní asistentky, která mimo jiné tvrdila, že ultrazvuk nesloouží k ničemu jinému než určení pohlaví dítěte a polohy placenty. Je vůbec možný, aby tohle řekl člověk, který pracuje v oboru porodnictví?

No, prostě mě ten článek nadzvedl. Jsem matka sektářka a klidně dál budu říkat manža, mimísek a tuleníčko...

Není tady

#46 28. 4. 2009 12:40

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

No článek teda usch nic extra wink a vlastní řeč? jak už tu bylo psáno, to je přirozenost, která se ve skupině stejně zaměřených lidí vyskytne. Máme jí všichni, ať jsme těhotné, matky, chemici, ITíci, bikeři či zoologové (mmch. já když poprvé slyšela slova jako "kuďák", "nanďák" a "kakaďák" tak jsem málem spadla ze židle lol lol lol ). To v jaké míře je používáme je naše osobní věc, která by měla (dle mého) záležet na přítomnosti okolí. S těhotnýma klidně řeknu že jsem těhu, jinak používám celé slovo. Ale já vesměs a šišlání nejsem lol
A upřímě - kdyby autorka viděla mého bezdětného kamaráda, s jeho šílenou partnerkou jak si mezi sebou říkají "čumášku" a ona "má stlašnou chuť na naloženej helmelínek" asi by se osypala (což se teda často děje i mě lol ).
Za jinou kategorii ovšem považuju šišlání puberťáků roll to jak se na svých blozích vyjadřují o svých "bloučínečcích", przní češtinu co do pravopisu a ještě to vyšperkují střídáním malých a velkých písmen a podobně mi vyloženě zvedá žaludek....a jak jsem to vyřešila? va prostě - nechodím tam wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#47 28. 4. 2009 12:47

keks
♥♥♥♥♥♥-

Verran, takhle to mám i já...pokud jsem mezi bezdětnýma lidma, tak prostě o tom těhotenství nemluvím...vlastně o něm vůbec nemluvím, pokud se někdo přímo nezeptá...smile Někomu to prostě příjemné není..přesně jak píšeš, od toho máme zrovna právě Babinet...wink Vím, jak jsem řeči o těhotenství, dětičkách, apod. snášela (nebo spíš nesnášela lol ) já, když na mě to mateřství zrovna ještě nepřišlo, a pak po potratu.....Proto i já se před ostatníma držím zpátky...

Ališko, přesně jak píšeš, takhle prožívám těhotenství i já...jako bys mluvila za mě...wink

Co se týče zdrobnělin, i já tu někdy nějakou použiju, i když v běžné mluvě takhle prostě nekomunikuju...co je na tom špatného?? Rozhodně se mi opravdu víc líbí slovo tulenčíko, než ty ostatní, které již tady zazněli...a přece nemusím zacházet do detailů, co jsem s manželem/přítelem opravdu dělala, že....to stejné je mimísek, manža, apod...mě to teda osobně neuráží, ať si každý používá co chce....a rozhodně to nevypovídá o IQ někoho diskutujícího na těchto stránkách...a vyjadřování fotografky, že se malý zrovna posr....no ať jsme rádi za ty zdrobnělinky...smile

Ten článek popisuje to, co tady a na jiných podobných webech je, ale prostě to vidí jen z té jedné stránky a moc to zobecňuje...proč se autorka nezkontaktovala s někým, kdo na těch webech diskutuje?? Aby zjistila motivaci těch, co na takové webíky přispívají... a navíc, chatů na různé téma je mraky, tak že někomu vadí tohle, jinému může zase vadit chat na pěstování citrusů....tongue

http://lb5m.lilypie.com/ddHCp1.png Jonášek 6.7.2009
http://lb2m.lilypie.com/5m6rp1.png Johanka 8.11.2012
http://lbdm.lilypie.com/vukyp1.png TP 18.5.2014

Není tady

#48 28. 4. 2009 13:02

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Holky berme to tak, že paní prostě chtěla bejt vtipná a zábavná .. a zatím byla pouze pseudovtipná. No cool
P.S. Pro ty z nás, kterým těhu a kójo demence pokročila do nebezpečnýho stadia připomínám, že pseudo = jako lollolwink

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#49 28. 4. 2009 14:02

Nick3594
Host

Ale pro všechny mám pozitivní zprávu, těhu přejde jakož i laktační demence wink, ovšem u některých jedinců je holt demence trvalá a těm nepomůže ani svěcená... lol.

#50 28. 4. 2009 16:53

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

janabas napsal(a):

no z team buildingu by byla asi pěkná swingers lol
já spíš preferuju one on  one meeting  tongue

svatá pravda, taky jsem pro one-on-one meeting cool

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí