|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj 
nemáte někdo plnou verzi tohoto článku? Toto číslo Instinktu je už rozebrané 
http://instinkt.tyden.cz/obsah/doc.asp? … &id=15
Není tady
no tak to je drsný. mě stačí jen ten kousek ani to nemusím číst celé 
miluju lidi co hodnotí a kritizují něco čemu sami nerozumí... 
takže přeju všem plodné snaženíčko, pořádné tuli tuli a zdravá mimíska v bříšku

Není tady

Ahoj! Já teda toto nemám, ale jak píše Fidorka, stačí mi ten kousek... 
Je fakt, že než jsem otěhu, vůbec mě ani nenapadlo, hledat nějaká moudra tady nebo na jiných podobných webech. Ale pak jsem o mímo přišla a jak ráda jsem se nacpala mezi holky, které si něčím podobným prošly taky a chápaly moje stavy a smutky... a chápou pořád...
Věřím tomu, že podobně "nepostiženým" naše řeči můžou připadat "zcestné". Ale my víme o čem mluvíme a chceme o tom mluvit... proto si vybíráme chlívky s jednotlivými tématy...
Nepůjdu prudit mezi těhulky se svým zážitkem, stejně jako těhule nebudu snažilkám vyprávět, jak se mrně vrtí a jaký je to pocit...
A taky - když nesnáším psy, nepolezu na stránky kynologie a chovatelství.
Ona "nepostižená" paní na našem a podobném webíku nemá co dělat. Nikdo ji sem nezval a nikdo ji neprosil, aby nás tu kritizovala...
Tak asi tolik.
Hezký den všem! 
Není tady
fidorko mám ten isstink, ale tn článek dál nic moc. pokud chceš, můžu ti ho naskenovat (neob ofotit a poslat?).
já myslím, že vše má své meze - samozřejmě, že "nepostiženým"
to připadá totálně ulítlé, ale na druhou stranu některé vyjadřování snažilek a maminek vypadá, jako kdyby opravdu ztratily hlavu
(namyslím teď většinu tady, tedy alespoň co kam občas nehlédnu
)

19.6.2008-3840g,53cm; 1rok-9,6kg - 73cm; 2 roky 13,5kg - 87cm
28.8.2010 - 2960g,49cm, M- 5320g, 58cm.Není tady
tak jsem koukala na ten uryvek clanku - souhlasim s vama.
zenksa nevi o cem mluvi.
ja tady chodim, protoze jsem v zahranici a nemam koho poprosit o radu - a nebo spise nechci kamaradky , co deti nemaji zatezovat s vymi problemy.
tento server navstevuju kazdy den a zdrobneliny nepouzivam.
precetla jsem si i reakce k clanku http://instinkt.tyden.cz/dopisy/frm.asp a ani bych se nedivila, kdyby nekdo napsal dlouhy dopis do redakce.

Není tady

No, já teda nikdy nebyla na přeslazené řeči těhulek a čerstvých maminek...ale to co zaznělo na konci toho úryvku
("...jéžiš, on sere")
na adresu miminka, to je teda síla! O své novorozeném dítěti tohle říct... 
Holky, a by jste nějak vydedukovaly, že to souvisí s Babinetem? Z toho úryvku mi nepřipadá, že by reagovala na Babinetí diskuze. Nečetla jsem tu plnou verzi.
Není tady

Tak jsem si přečetla úryvek článku a sebekriticky musím říct, že v mnohém má autorka pravdu.
Myslím tím různé názvy atd. Některé používám sama, jiné mi natolik vadí, že 
Budu nad tím článkem přemýšlet.
Jinak řeči o sektě jsou přehnané. Já otěhotnět na první pokus, tak mě ani nehne vyhledávat nějaké diskuse.
A:"on sere..." - hnedle mě napadla hláška z Tebou mě baví svět:"Mates se pos.al..." - a to mě nikdy nepohoršovalo.
Není tady
Já s milou autorkou nesouhlasím
. Je mi 38, a konečně jsem se dočkala svého prvního potomka. Za svůj život jsem toho stihla hodně, věnovala jsem se ezoterice, cestovala, učila se jazyky, poznávala svět, budovala kariéru a pomáhala ségře vychovávat její dva kluky. Nikdy jsem nelezla na servery o mateřství, protože mě to prostě nezajímalo a bylo mi to cizí. Články o potřebách pro mimča jsem přeskakovala nebo si vybírala to, co mě zajímalo. Ale nikdy by mě nenapadlo kritizovat maminky, které jsou těhulky nebo jsou doma na mateřské a prostě mají trochu jiné starosti. Pak jsem se těhotnou stala a byla jsem pyšná na toho svého bobíska v bříšku, pyšnila jsem se fotkami z UTZ a chlubila se i v práci
. Momentálně mě můj syn zaměstnává na plný úvazek a proto jsem se stala slepicí????
Protože mu říkám bobísku a a srdíčko a pusinkuju ho od rána do večera????
Udělejte si názor sami, je větší slepice ta, která s láskou opečovává svého drobka, a až povyroste, žargon pro bobísky zamění opět normální komunikací, nebo ta, co až se její malý potomek pokadí a už bude brát rozum, tak mu s nechutí řekne: Ty už ses zase posral????
Upravil(a) lvice (28. 4. 2009 7:29)
PS: a nevím, u kterého lékaře byla, ale můj gynekolog říká: TĚHOTENSTVÍ NENÍ NEMOC !!!!!! Takže háže všechny lékaře do jednoho pytle? A ještě rodila jsem v Českém Krumlově, kde k porodům přistupují hodně přirozeným způsobem a primář je zástupce alternativního způsobu porodů.... Takže opět vidno, jak autorka plácá z vody..... Než něco napíšu, asi by to chtělo si toho více prostudovat..... Nakonec díky bohu, že tahle dáma nechce patřit do naší "sekty". Jsem tomu jen ráda. 
Upravil(a) lvice (28. 4. 2009 7:13)

Lvice - sere dítě fotografky, ne autorky. 
Není tady
No tak si tak říkám, že po ránu se nebudu rozčilovat 
Upravil(a) lvice (28. 4. 2009 7:59)
Ha ha ha. Romísek sem dala odkaz i na reakce a dopisy čtenářů a čtenářek na onen článek. Moc doporučuji přečíst si reakci Lesiny. Pod tu bych se podepsala.
Jistě, jsou maminky a budoucí maminky, které to se svým slovníkem přehání, ale proč je za to odsuzovat? Tak to prostě nebudu číst, když se mi to příčí.
Ale přesně jak píšete všechny a jak to vystihla i ona Lesina - všechny těhotné takové nejsou - a i kdyby byly, tak co? Odsoudíme chlapy jenom proto, že část z nich mluví jako dlaždiči nebo jiná část jak kniha? Přesně: extrémy lákají a psát o nejpočetnější skupině, která mluví a chová se bez extrému, je nuda.
Holky, nenechte se tím vykolejit
Jedna jsme taková, jiná maková, ale všechny nás spojuje touha po mateřství. Některé to nevyjadřujeme, jiné ano, některé šišláme na děti, jiné ne, některé používáme mateřský plurál, jiné ne. A co?
Ta paní neví, co mele, snaží se šokovat za každou cenu, regulérní bulvární praktika a my jí na to fakt ale... s.e.r.e.m

Upravil(a) Veranna (28. 4. 2009 8:48)
Není tady
Jinak mimochodem, jestli jsem to dobře pochopila právě z reakce Lesiny - autorka obesílala eMimino. Ale ono je to šumák, každý takový server funguje jako vrba pro nešťastné duše, které potřebují rychle poradit anebo uklidnit.
Však až dotyčná (ať už autorka nebo fotografka) bude potřebovat poradit, co s blijícím miminem, zaraženými prdy, laparkou, PCO, IVF či cokoliv, taky bude rejdit a hledat rady. 
Není tady
Není tady
Veranno, jo jo..... přesně tak
. Já osobně bych internetové servery a maminkách a dětech nazvala Poradna pro maminky - jak přežít mateřskou a nezblbnout aneb babo raď
.
já bych se tedy nějak nevzrušovala tímto článkem
osobně znám dost žen, které takhle prskají a machrují, že děti nechcou a že my ostatní , co jsme těhotné, jsme pod jejich úroveň a inteligence nám spadla a jen šišláme a zdrobňujeme
a pak když si milé dámy trochu přihnou vínečka mi brečí na rameni, že už taky tikají biologické hodiny a že by toho " mimíska " strašně rády taky měly a že jen chtějí na okolí působit jak macho a nedat svou slabost pro miminko znát a že nám těhotným / matkám závidí
Není tady
já se zlehka pobavila nad speciálním slovníčkem..
tyhle výrazy, alespoň některé taky nemusím (navíc mnohé z nich ani neznám a to jsem tady pečená vařená
), ale pokud se někdo takhle vyjadřovat chce, tak prosím..
jinak ale celý článek vyznívá dost urážlivě.. nechápu, co je špatného na tom, pochlubit se fotkou z utz, já to dělala, manžel taky a byli jsem na své dlouho očekávané miminko náležitě hrdí.. a to že někdo vystavuje těhu bříško.. no a co, já na své břicho nebyla nikdy tolik pyšná
.
ale no joo, fotografka, rádoby intelektuálka, která dá synovi jméno, které by se hodilo spíše pro psa, ta má komu tak co vytýkat 
Upravil(a) dagi (28. 4. 2009 8:02)
Holky, mejte trosku nadhledu. To, ze nekdo rekne o miminu, ze se*e, jeste neznamena, ze je to spatna matka.
Clanek je mizerne napsany, ale na druhou stranu ...
Ja sem obcas nahlizim, protoze bych se brzy rada pridala ke "snazicim se", a divam se jestli tu jsou nejake "starsi" maminky (je mi 33) a musim rict, ze kdyz vidim nektere vyrazy, dostavam z toho osypky. Vede nejspis "tulco" a "tulenicko" (evokuje mi tulene
).
Je fakt, ze to jsou stranky pro tehotne a maminky a kdyz se to nekomu nelibi, nemusi sem lezt. Jen doufam, ze toto a podobne vyrazivo pouzivaji snazilky jen mezi sebou a nikoli doma s manzeli a partnery. Mohlo by se to totiz negativne odrazit na jejich snazeni. Obavam se, ze kdybych sla na pritele s "tulenickem", bylo by razem po erekci. 
Není tady
Mě taky stačí kousek.. I tady je to dosti infantilní, ale co, když se to někomu líbí takhle psát o svém těhotenství respektive životě, tak prosím.. Já jsem ráda, že tak nepíšu a nemluvím..
Když jsem se tu začala vyskytovat, tak první z čeho jsem dostala osypky, tak ze slova "manža", ale časem jsem si zvykla, kdyby to tady bylo hodně přeslazený, tak bych šla asi najít jiný babinec
Né, u nás v máminkách a dětech je to v pohodě.. Nestěžuji si 
Není tady
Anais, no já teda nevím, ale stále mi tuleníčko vyjde jako lepší výraz než š*u*k*a*t, píchat apod. 
Lvice, a co takhle team bulding 
Není tady
Peťo, tak ten je dobrý
. V práci ho míváme každý rok, ale s touhle tematikou jsme ještě neměli
, až se vrátím do práce, tak to zkusím navrhnout
. I když já se přiznám, že mám z práce v německé firmě pro změnu osypky z termínů jako je team bulding, briefing, meeting.... 
Upravil(a) lvice (28. 4. 2009 8:47)
každá skupina si vytvoří svůj slang, já když jdu s kamarádama z IT tak jim taky rozumím každé 2 slovo, manžel je biker tak tam se už orientuju
takže , kdo chce ať používá, kdo ne tak ne
je pravda, že jsem taky spoustu zdrobnělin a zkratek začala používat až tady - ale zase je jinde nepoužívám
a nevím asi pro každou maminu je to její mimino zlatíčko, bobísek, ....
neznám moc těch co mluví jen jako o svých dcerách a synech, nepoužívají zdrobnělin jmen a zásadně svému měsíčnímu miminu říkaji RIcharde, Maxmiliáne, Aleno - většina rodičů používá i zdrobněliny jmen a i jiných titulů pro své ratolesti
Není tady
Peťo - dle firemní mluvy v práci mého muže by to byl spíš one-on-one meeting 
Není tady