6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dnes nám umřel pejsek, selhání ledvin, měl necelých 12 let, yorkshirek. Je to smutný. Bylo to tak rychlý a náhlý!!!!!!!!!! Vůbec jsem na to nebyla připravená.
Není tady
Oskárko, tak to je mi líto..... taky jsme si to proili. Bude občas smutnit třeba i za rok.... Taky mám pořád známku naeho psa i očkovací průkaz schovaný, jeho fotky vude...
My jsme ten jeho konec sice u tak trochu čekali (bylo mu 10 let, měl patné srdíčko, ohluchl a měl výrůstky na páteři), ale i přes vekeré drahé léky - nám odeel brzo.
Nedá se nic dělat, to je ivot. Můe si jedině říct, e se mu u vá ilo dobře a e jsi dělala vecko, aby mu bylo fajn.
Není tady
Oskárko..
To je okamik, kdy není co říct. Jak mám pozitivní mylení, a snaím se odhánět patné a neg mylenky, tak u psů (mám 2) mám stálý strach a obavu o ně i tragické scénáře. (kamkoli přijedeme na dovolenou, prvně hledám veterinu) Nebyla jsem tak hysterická nikdy, ani kvůli dětem. nevím co to je...Vím jen , e je to patně.
Dostává mě, e jsou bezbranní a doslova odkázaní na mě.
Ví, jediné co mě napadlo, e ty u to má za sebou. Vlastně to nejhorí má za sebou, teď u to bude jenom lepí. Den ode dne lepí. Třeba si vzpomene přes den u jen 24x, a za týden třeba jen 10x.
A jetě se troku uspokojuju tím, e je lepí, kdy zemře první pejsek, protoe kdyby mu umřel páník, tak je ztracený a nevěděla bys jak a kde skončí. Dochovalas ho do konce a jinak by to bylo patně.
Nevím jak jinak to napsat, tak jsem napsala svůj okamitý pocit, nemyslím si, e ti pomůe.
Probůh, jak já s tebou cítím, e bulím a se stydím, to snad u jen mimochodem.
Čokli jedni, to nám byl čert dluen si je pořizovat. E já blbá si nekoupila krysu nebo hada. Nebo slepici! (ty fakt nemůu)
Není tady
Jáj, buď rada, e si ho nemusela uspa. A netrápil sa dlho... Je to pre teba asi bolestivé, ale fakt mohlo by aj horie. Psi proste ijú kratie... ja chcem u len korytnačku alebo papagája.
Není tady
nééé, papagaja néé - toho ořve úplně stejně. Já měla ochočený andulky, asi 4- vechny v pořadí, to bylo taky hrozné...
Ta slepice, to je tak jediné nebo i ta elva...to by mohlo být rozumné.
Není tady
Papagáj by mal i aspoň 50 rokov - tožko tu ete strai nemienim.
Není tady
Jo , ty myslí, takového amazoňana a podobné..., já myslela andulku..
Jeneééé, já umřu, a co papagáj??kam půjde? ha?
Není tady
Oskárko, pořiď si těně - mě to straně moc pomohlo. Na svou první psinu si i po dvou letech vzpomenu kadý den, ale u to není smutné. Bude zase dobře.
Není tady
Papagája zdedia moji natvaní dediči.
Není tady
Vidí, to je zaujímavá mylienka. Idem zháňa hovoriaceho papagája...
Není tady
Děvčata,
já o víkendu zaila něco podobného. li jsme přes elezniční most a proti nám se doslova řítila nějaká paní. Pak se zastavila a straně se rozbrečela. Kdy jsme li kolem ní, na kolejích leel dost brutálně přejetý pejsek. Bylo mi jich obou straně líto. Paní pak pejska posbírala do bundy a la ho pohřbít. Fakt strané.
Oskárko, dr se. Je dobře, e jsi toho pohledu, který viděla ta paní na mostě, byla uetřená
Není tady
Paneboe, ne!!
Není tady
Kamoke zdrhla psina za zajacom a zrejme sa dostalaa na diažnicu, kde ju zrazilo auto, ofér odloil do stredového pruhu a niekto mal tožko rozumu, e to dal do rádia. Tak sa dozvedeli, e Aida sa im u zrejme nevráti... hžadali ju niekožko dní. A nemali silu ís sa na ten stredový pruh pozrie... oplakali ju doma.
Tuli, sna sa na to nemyslie.. predstavuj si psíka ivého, radostne ebiaceho... nie mŕtvolku na kožajniciach.
Není tady
Holky, prosím Vás, nepite u sem nic podobného. ...
Vichni pejskové budou zdraví, v pořádku, straně dlouho budou ít se svýma páníkama a ádný pejsek nebude sám!
Tak jsem se rozhodla.
Mně se zaběhl taky pes - a navíc, bázlivý gaučák(ač značkový) v lese. Hledali jsme ho asi půl dne. Bulila jsem, obrovský tlak na hrudi, klepaly se mi ruce. Běhala jsem po cestičkách, pak autem křiovala lesy - oslovila stovky lidí.., dívala se i do příkopů u cest, jestli tam to jeho zlaté tělíčko neuvidím leet ....i toto mi bylo milejí, ne ho nenajít.
A nali jsme ho ! Běel na vlakové nádraí, (přes hlavní silnici) kam jsme původn přijeli.....tam seděl. Nikdo si nedovede představit ten pocit, kdy jsem ho vzala do náručí!
Není tady
Viem... Nám psinu odviazali spred obchodu a niekam odviedli alebo zrejme odviezli autom... Hžadali sme ju celá rodina po okolí, márne, a po 3 hodinách dobehla odniekiaž, celá spotená, vyplazená, ale astná... bez vodítka. Take jasná kráde, ale to nepoznali nau Linduku... Vyzerala ako jazvečík, ale bol to zakliaty človek. Kdee tá osta niekde, kde sa jej neche by! neverila som u v happy end - ale bol....
Není tady
Jsou to chytří pejskové (i kdy pánové z mého nebliího okolí říkají mému krásnému krycímu psovi hanlivě BB - blbá blondýna . jsou to paka).
Asi byl ,Selim, někde v okolí a rychle se zorientoval. Chudáček. Utíkal za svojí paničkou.
Nemohl se sám pustit za fenkou nebo za něčím? I kdy, zase, někdo jí musel obojek sundat, ten by si sama nesundala..
A ten ná pes - stále značkuje, leta útrap (zejména kdy označkuje repráky:D) a teď, kdy se zaběhl, tak zřejmě díky tomu trefil zpět. x kilometrů. Teda nevím, jestli je to tím, e cítil cestu nebo mají jiný instinkt..Rozhodně terén neznal. byli jsme tam jen na výletě, stovky kilometrů od domu.
Není tady
No, to bola fenka a nehárala sa (veedy zvykla vyvádza voloviny a uteka za "zakázaným milencom")... Tie som si povedala, e sama sa z vodítka - Flexi - nemohla odvizaa a vyvliec. Ona sa tam trochu vyznala, je to kúsok od nás, ale ja sa stále neviem zbavi podozrenia, e ju normálne naloili do auta a odviezli; alebo aspoň odviedli hodný kus preč. Fenky sa netúlajú(okrem hárania) a dria sa svorky ako luterán viery.
Není tady
oskárka25 napsal(a):
Dnes nám umřel pejsek, selhání ledvin, měl necelých 12 let, yorkshirek. Je to smutný. Bylo to tak rychlý a náhlý!!!!!!!!!! Vůbec jsem na to nebyla připravená.
oskárko jaký to mělo průběh ná pes čínský chocholatý pes má taky selhání ledvin u druhý den je na klinice na kapačkách a nevím co mám očekávat pořád doufám e to miláček zvládne a bude pak mít jen dietu
Není tady
Pro Oskárku a vechny paničky či páníčky, kterým odeli jejích psí kamarádi nebo kamarádky do psího nebíčka!
Milí zlatí,tohle u jsem proívala mockrát a teď mně to čeká zase. Mám 8 letého rotvajlera Maxíka,který má vysoký obsah birilubinu a játra pracují patně.Tak přeíváme ze dne na den a raduji se z kadého sousta, které do něj dostanu,z kadého kroku,který udělá navíc. Střídavě brečím, střídavě bojuju a řvu," Buď do tebe to jídlo dostanu nebo mi umře!" a dostala jsem do něj víc ne včera.U ani nebulím před ním, ale potají. Alespoň,e pije. Dávám mu mleté kuřecí s rýí a zeleninou, jogurt bílý s pikoty a medem a tuhle ze zoufalství jsem uvařila krupičnou kai.
Vzdala jsem poraenecký přístup a přistoupila jsem k rozmixování jídla,pak jsem to naplnila do zdobičky na cukroví
a doslova mu narvala do pusy.Večer jsem do něj dostala lící jogurt s pikoty a medem.Straně mi zhubl,ale budeme bojovat. Víte, kdy jsem před 8 lety po uspání mého kamaráda rotvajlera Cira,visela panu doktorovi kolem krku
a vyplakala potoky slz, tak mi řekl ,,Buďte astná,e pejskovi můete dopřát důstojný odchod z tohoto světa.Co bychom mi lidé za to dali". Plakala jsem loni. kdy odela moje ovčačka Penny. Doila se 13 let.
Ti,kteří si můete pořídit dalího pejska,udělejte to. Dá vám tolik radosti. U to nebude ten pejsek co odeel, ale jiná psí osobnost. Je to jako u nás lidí.
Mějte se a Oskarko, třeba u máte nového pejska a pokud ne, udělejte to brzo, je to nejlepí
lék.
Pac a drápek Vae babča Mag
Není tady