21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky, máte někdo zkuenost s hledáním pramene? Nechci sloitě hledat návody atd., zajímají mě vae zkuenosti, s jakým proutkem se vám dařilo... Nebo mám pouít něco kovového? Hledali a nali jste u takhle vodičku?
Není tady
Nie kadý dokáe nájs prameň. Ale ak by si mala na to vlohy, je lepí vŕbový prútik. Keď poprosí bytosti vody (stačí mylienkou), ohnú ti prútik tam, kde je prameň.
Není tady
Díky za tip
Není tady
Zkuenost mám vlastní tak na půl:
Kdy jsme před lety nechali hledat na zahradě vodu, abychom vyvrtali studnu, pozvali jsme si 2 proutkaře a oni se na místě shodli (tedy oni se nepotkali, pozvali jsme kadého zvlá, ale oba určili jedno a toté místo.).
Já jsem člověk, který hned tak něčemu nevěří. Ale proutkaření u věřím.
Kdy toti ten druhý proutkař viděl můj zájem, nabídl mi : Chcete si to zkusit? Já na to, e ano. Půjčil mi svůj proutek nebo virguli (je to u asi 15 let, u si přesně nepamatuju, co to bylo za předmět) a chodila jsem po zahradě, i nad místem, kde on předtím nael vodu - a nic. Vůbec nic, ani se mi to nehlo..
Tak proutkař mi řekl - já Vám něco ukáu: Stoupl si za mě a vzal mě zlehka zezadu za mé lokty a chodili jsme po zahradě spolu. Prostě se tak nějak energeticky on napojil na mě.
Kdy jsme doli nad ten podzemní pramen, začla se mi ta virgule v ruce točit jak blázen, úplným tlakem se hýbala, nela skoro v rukách ani silou udret v klidu. Koukala jsem na to asi takhle:
Od té doby proutkaření věřím.
A taky věřím tomu, co mi říkal ten první proutkař. Byl to úplně běný, obyčejný starí pán z vesnice, ádný duchař, nebo intelektuál. A on kromě toho nalézání vody virgulí říkal, e umí nalézt nezdravé místo v těle. e on kdy kolem člověka přejede virgulí, tak někdy v některém místě se ta virgule točí. Tam je v těle něco patně. On říkal -- já netuím, zda máte patné ledviny, nebo třeba něco jiného, to já nevidím. Já jen označím místo a vy u si s tím jděte k doktorovi, a on v té oblasti vechno proetří a léčit u musí on.
Já umím jen takto neurčitě diagnostikovat, ovem mám vyzkoueno, e to co určím, opravdu je tak.
Blossom: Já jsem člověk, který hned tak něčemu nevěří. Ale proutkaření u věřím.
Kdy jsme doli nad ten podzemní pramen, začla se mi ta virgule v ruce točit jak blázen, úplným tlakem se hýbala, nela skoro v rukách ani silou udret v klidu. Koukala jsem na to asi takhle:
Tak já mám úplně stejnou zkuenost, akorát e jsem chodila po zahradě sama. Chlap se mi jen smál, kdy viděl, jak nechci věřit a pak mě virgule málem pomlátily, jak se mi nad pramenem točily v rukách . byly to obyčené zahnuté pletací jehlice.
Od té doby o tom uvauji jinak :-).
Upravil(a) Tercila (25. 4. 2010 14:08)
Není tady
Lúthien, já jsem viděla proutkaře pracovat s proutkem vrby ve tvaru Y, za ten rozdvojený konec virguli lehce drel vodorovně před sebou, a ten klacík se mu nad pramenem stáčel nahoru. Prý to jde i drátem, ale to jsem nezaila.
Není tady
Děkuju vám vem za příspěvky Teď jsem zase mimo domov, ale a se vrátím, tak vyzkouím
Myslím, e zrovna na naem pozemku to na studnu nebo něco nevypadá, ale aspoň to zkusím
Není tady
Ano, vlastnoručně vyzkoueno.
Je celkem jedno, jestli je to proutek takový nebo onaký, nebo drát nebo péro. Důleité je, aby to bylo tak akorát pruné, a důleitý je správný úchop. Pak to jde skoro samo.
Jo, a proutkařením se apriori nedetekuje voda, ale geologická anomálie (podzemní zlom, dutina, trhlina...), přičem je pravda, e větina těchhle anomálií s vodou tak či onak souvisí, ale nemusí to být vdy.
Mám známého u Canadian Geological Survey nebo jak se ta jejich firma jmenuje, a i kdy mají vechno moné, od satelitů a po geologické radary, tak ten proutek prý občas pouívají taky
Upravil(a) havoc (2. 12. 2010 9:34)
Není tady
.
Upravil(a) aiga (19. 4. 2011 17:19)
Není tady
Já vám vodu na zahradě najdu s pomocí hydrogeologické mapy uloené podle zákona na nejbliím obecním úřadě. Řeknu hloubku, směr proudění a dokonce i chemický rozbor...
Není tady