29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hele, Bonbonku, moje dcera si ještě taky svým rodičům řekla o příspěvek na očkování proti
rakovině děložního čípku. - O tom jsi neuvažovala?
Stojí to nemalé peníze a má to prý smysl hlavně ještě když má holka před prvním stykem
- protože jde o nějaký virus a ten může chytit hned od prvního kluka.
Tož tak.
Není tady
Je holka,kde je doba,kdy spolu dva chodili i 2 roky a stacilo jim libani a mazleni, milovani by melo byt dle meho s nekym,koho opravdu milujes a on miluje Tebe, nevim,kam se zenes, asi jsem ze stare skoly, s klukem jsem zacala chodit v necelych 16ti letech a milovali jsme se poprve v 18ti a ty dva roky,byly to nejkrasnejsi z celeho vztahu a to byla moje prvni velka laska o 4 roky starsi a take na me netlacil a take jsme se vsechno ucili krasne spolu a poprve.....ach jo,proto takove divky,co se nekam hrnou a mysli si,ze o neco prichazi opravdu nechapu....
Upravil(a) Slniečko (30. 4. 2009 21:50)
Není tady
Tak táta s babičkou se už na ty injekce skládají, chtěli mi to dát k narozeninám... Jsem ráda, protože mě to trošku ochrání. Já neříkám že do toho chci bouchnout teď, jen chci být pojištěná, klidně můžeme i za ty dva roky, ale jedno vím. On miluje mě a já jeho taky.. vidím to na něm a já sama to tak cítím..
Není tady
Slniečko záleží, já jsem začala se sexem v 17 a nelituju toho, zakoukaná do toho kluka jsem byla 3 roky, pak se to staloo- bez předcházejícího chození a nyní jsme spolu 11 let a čekáme prvního potomka, a je to stále krásné
Bonbonku to očkování je fajn
Není tady
Sluníčko mám podobný názor jako ty. Také jsem začínala se sexem později. Podle mě z toho nic extra mít nemůžou...
Není tady
Já jsem byla na gynekologii poprvé ve 14 v nemocnici (hormonální problémy),a nikdo mě neukousl, i když jsem se trochu styděla před mladým doktůrkem, kterému jseště neoschlo mléko na bradě, počítám, že měl těsně po promoci. A dokonce mě pobavil, když jsem ho jednou viděla na chodbě, jak spěchá po schodech stylem, že je sjížděl částečně po zábradlí.
Až (na dnešní dobu pozdě) - v necelých 18, jsem nesměle požádala o hormonální antikoncepci, a protože jsem vypadala zhruba na 16, odbyla mě gynekoložka nevrle: "...hrozný, jak začínaj dneska mladí brzy sexuálně žít!" nebo nějak podobně v tom stylu,...takže jsem už raději neprudila a praktikovali jsme s přítelem přerušovaný styk. Kupodivu nám to vycházelo pár let,...a až s dalším, jsem otěhotněla ve 23 letech ne zrovna plánovaně a hlavně s nepravým jedincem. Hormonální antikoncepci jsem začala brát prvně až v 35 letech
...
Co tím chci říct? Člověk by si měl snažit řídit život sám, a nenechat se moc ovlivnit ani občas žlučovitýma teoriema druhých ani vlastními strachy, a zbytečnými obavami, které nejsou na místě.
P.S.: Neempatická, moralistní gynekoložka bude již pravděpodobně na pravdě boží... (Pokud ne, bábě to nepřeju), ale je to už pár let....
Není tady
brenda9 napsal(a):
Sluníčko mám podobný názor jako ty. Také jsem začínala se sexem později. Podle mě z toho nic extra mít nemůžou...
Kdyby z toho nic extra neměli, tak by to asi nedělali, nebo?
Není tady
sandra napsal(a):
brenda9 napsal(a):
Kdyby z toho nic extra neměli, tak by to asi nedělali, nebo?
Taky si myslím, že to je blbost. Je to individuální jako vše.
Měla jsem vztah od 15 let (4 roky) a sexovat jsme začali po třech měsících. Déle bychom to nevydrželi ani jeden.
A musím říct, že lepší sex jsem od té doby nezažila Docela ráda na to vzpomínám.
Mně je v některých příspěvcích příšerně "proti srsti" slovo sexovat. První milování a hnedka jen sexování?
majkafa napsal(a):
Mně je v některých příspěvcích příšerně "proti srsti" slovo sexovat. První milování a hnedka jen sexování?
Proč hnedka jen sexování? Jsem sexovala do nedávna, miluju se teprve pár měsíců ...ovšem to je stav duše nikoli těla (tedy u mě )
Není tady
Já jsem naivní, myslela jsem si a stále myslím, že zamilovaná mláďátka se milují. Sex přijde možná až pak. Nebo zůstane u milování.
nejsi naivní ...ale jsem ráda, že mě to potkalo opačně a ted už u toho zůstane
Není tady
No ať je to sex nebo milování, je to prostě indi-vindi, někdo dřív a jiný později. Jen o toleranci je, jestli budeme odsuzovat ty co do toho šly dřív (však z toho nic mít nemůžou) nebo ty co si počkaly (na co jako čeká, asi jí nikdo nechce apod.). Já jsem si polopočkala a nelituju jediného pohybu tehdy jsem ho milovala a on mě a určitě i proto to bylo krásné.
A poprvé k doktorce - já měla strašnej vítr, ono kdo by neměl, že? Ve fázi kdy i svlíknou se před svým klukem mi vhánělo červeň do tváří, cupitat polonahá po linoleu v přesvícený místnosti jak z hororu, no nic extra Prášky jsem dostala a pak jsem tam byla asi dvakrát, pořád stejná hrůza. Až jsem se jednou naprdla, pohádala se a šla si hledat novou Dr. A že mi to teda trvalo, tu "pravou" mám teprve čtyři měsíce
Tak snad budeš mít štěstí a sednete si s Dr hned. Žádnej med to není, ale není to taková hrůza jakou si člověk umí vyfantazírovat
Není tady
Nedoma napsal(a):
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/sexovat
Vida, zase jsem o něco chytřejší
A zodpovědně mohu prohlásit, že tohle jsem teda nikdy v životě nedělal
Není tady
Lidi neblázněte, já je neodsuzuju, že začínají dřív. Mě to prostě v tomhle věku vůbec nenapadlo. Jo tak určitě nějaký mazlení to jo, ale na zbytek jsem se nikdy necítila.
Není tady
No to já bych se možná i cítil, akorát tak nějak nebylo s kým
Není tady
tak to jsme na tom byli podobně
Není tady
majkafa napsal(a):
To máme stejné - a taky výraz "mít sex" mě dostává "Včera jsme měli sex". Připomíná mi to každodenní dotaz sestry, když jsem ležela v nemocnici "stolice byla ?"
Není tady
Taky tak.
Sexovat a mít sex - u těchto výrazů mi vstávají chlupy hrůzou do pozoru stejně, jako z prstění.
K tématu - poprvé jsem se milovala v 19 a dodnes si myslím, že jsem o nic nepřišla. Spíš jsem mohla ještě počkat.
Myslím, že není až tak důležité KDY. Mnohem důležitější je S KÝM a v neposlední řadě taky PROČ.
Ty, kteří do toho šli jen aby to už konečně měli za sebou a nebyli třeba v partě poslední, upřímně lituju.
Na své poprvé vzpomínám s láskou a s nostalgií. Ačkoli fyzicky to tehdy bylo asi tak příjemné jako návštěva u zubaře (naštěstí příště už to bylo mnohem, a čím dál tím jen lepší ), tak protože to bylo z oboustranné velké lásky, bylo to pro mě nádherné...
bonbonku, neměj strach před tím jít na gynekologii pro prášky. Vyšetření není příjemné, hlavně psychicky, ale není to nic, co by nešlo přežít. A tak už to v životě chodí, že když od života chceš něco pěkného, (hezké milování bez obav z nechtěného početí), taky proto musíš něco udělat a snést i to méně příjemné... o tom totiž dospělost je...
A myslím, že tvá matka není strašná, naopak, když je s tebou ochotná o tomto diskutovat i tě tam doprovodit. Z okolí znám případ, kdy se 17tiletá dcera svěřila mámě, že už to asi brzo nastane, ať jí pomůže s antikoncepcí. A ta máma jí na to řekla - dej pokoj, ještě máš na to všechno fůru času...
Jenže samozřejmě mladí nečekali no a tak je na světě o jedno nechtěné dítě a jeden problém pro sociálku víc...