29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
chtěla jsem se jen zeptat na pár věciček které sama nevyřeším
Jsem se svým přítelem již dlouho, ale nikdy jsme spolu nic neměli. Je mi teprve 16, no bože, to není málo, ale mamka chce abych šla na gyndu kvůli anikoncepčním práškům. Nemohu je dostat i jinak? Nechci aby mě tam někdo okukoval a pak vedl dlouhé dialogy a to vše za přítomnosti mé strašné matky. A taky ještě jedna otázka.. stydím se svého přítele zeptat, nemá rád takové otázky, ale co mají kluci raději? Když je holka vyholená, nebo ne?
Není tady
Holka, tvoje matka není strašná a jinak ty prášky opravdu nezískáš, vyšetření na gynekologii je naprotso v pořádku a vyslechnout si tam menší "přednášku" ti neuškodí. A na to okukování si zvykneš, tomu doktorovi je jedno, jak vypadáš, bere tě jako pacientku, prostě se tomu nevyhneš. A neboj, nejsi ani první, ani poslední, která tam jde poprvé, zvládneš to.
Není tady
Ahoji,neboj se nic,taky sem byla nervozni,ale mužeš uplně klidně říct že to zvládneš sama a že tam mamku u vyšetření nechceš,muj gynekolog ji sám poslal za dveře,přece tam na mě nebude koukat..nejdřív si se mnou povídal,jestli mám přítele,ale žádné trapné přednášky,jen o antikoncepci,jak ji máš užívat a jak působí.Nebylo to ani trošku trapné,pak vyšetření,jen jedním prstem,ani to není cítit,zkontroluje ti vaječníky a močový měchýř,pak možná koukne na prsa ale važně,se mnou si povídal,ani sem nevěděla jak to rychle uteklo..navíc,musíš si uvědomit že jich viděl tisíc před tebou,starý i mladý a že to je prostě jen jeho práce (nebo její,pokud je to doktorka,jasně.. co se týče holení,je to u každého kluka jiné,ale myslim si že tihle mladší nemají nějak extra ochlupení rádi,tak pokud se třeba nechceš holit úplně,tak jen upravit,jako že oholíš se jak když do bikin,at z kalhotek nic neleze a zbytek třeba jen zastřihnout nebo oholit po směru růstu to nebude uplně do hladka..:-P a napiš jak to dopadlo ju
Není tady
BoNbONEk napsal(a):
A taky ještě jedna otázka.. stydím se svého přítele zeptat, nemá rád takové otázky, ale co mají kluci raději? Když je holka vyholená, nebo ne?
Byl jsem se zeptat svého syna, kterému bude 16 let za 2 měsíce, a odpověděl jednoznačně: "Vyholená"
Zajímá-li Tě názor starého kocoura, tak tvrdím totéž
Není tady
vidím že tvoje máma je rozumná když tě žene na gyndu a nedaruje ti třeba svoje prášky jak by to udělala "strašná máma" je to rozumné
a když jsi vyzrálá na první milování určitě budeš zralá a přežiješ i tu první gyndařskou prohlídku, vyber si pro začátek nějakou dobrou a hodnou gyndařku a o svém ostychu jí pověz. Uši ti trhat nebude a určitě ocení tvou zodpovědnost raději než by měla s tebou řešit nechtěné těhotenství. Hormonální antikoncepce je zásah do organismu a není to vitamín
který seženeš bez receptu kdekoliv
Není tady
Taky si myslím, že máš rozumnou maminku. Buď i ty rozumná dcera a dojdi si na gyndu. Neměj strach. Měla jsem stejný názor, když má dcerka dospívala a ona poslechla, nechala si poradit i ode mně ohledně druhu antikoncepce. Vlastně jsem jí to pomáhala zjišťovat, protože ve dvou letech měla operaci srdce, tak jsem zjišťovala v Motole, kde ji operovali, co by bylo nejvhodnější, protože její gynekoložka měla strach jí něco napsat.
Zvládneš to. Neboj.
no to je rychlost
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?pi … 0#p1992120
myslím že chodíš do deváté třídy
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=36140
Upravil(a) Bety (23. 4. 2009 22:34)
Není tady
Achá, už vím, proč mě zaráželo toto:
Je mi teprve 16, no bože, to není málo,
Tvá maminka je rozumná a myslí to jen dobře,Na gyndu si dojdi,překonej ten ostych a vyraž,Vše se dá zvládnout a vyslechnout si přednášku nikdy není na škodu.Třeba žádná přednáška nebude.Hlavně z toho neměj strach nic to opravdu není!!
Není tady
šmarjá, jestli jí není 15, prášky jí nenapíšou. Proto ta podivná formulace o 16 a proto ten dotaz, jestli to nejde bez doktora.
Proč by jí nenapsal doktor prášky???.HA ti může napsat třeba už ve 13ti.Bude tam ovšem muset jít s maminkou.
Není tady
sisi21 napsal(a):
Proč by jí nenapsal doktor prášky???.HA ti může napsat třeba už ve 13ti.Bude tam ovšem muset jít s maminkou.
Protože je sex ještě trestný.
Já reagovala na sisino psaní, že antikoncepci předepíše doktorka třeba ve trinácti.
majkafa napsal(a):
antikoncepci předepíše doktorka třeba ve trinácti.
majkafa napsal(a):
Já reagovala na sisino psaní, že antikoncepci předepíše doktorka třeba ve trinácti.
ano předepíše. nemusí se taky jednat jen o sex,ale třeba o menzes,Dcera už brala HA ve 13..
a jestli bonbonek je 15let .sex už trestný taky není ,Jak již někdo psal..
Není tady
jasne muze mit ha z nejakych zdravot.duvodu(ale ten duvod asi neni ze) a ne kvluli sexu a neotěhotnění..
jen teda nevíme kolik bonbonek ma let že,ale jestli je na konci devítky, furt jí muze být 15 až v srpnu !!
Není tady
Ano. Z jiných důvodů to paní doktorka napíše. Ale kvůli sexu před 15. ne.
No jestli šla třeba od 7 let do školy...,..Tohle ,je ,ale jedno ,pokud bude chtít prášky postě je může mít(je jedno kolik jí je) záleží co ona řekne u doktora nebo její rodič..Ano Majko,pokud řekne na sex tak jí nenapíše,když jí nebude 15.
Není tady
Neboj se a na gynekologii zajdi, nikdo tě tam okukovat nebude, holek v tvém věku tam chodí dost, a jestli máš ostych, tak ven sebou tvoji kámošku. Doktor ti prášky předepíše : ) .
Není tady
No mě 15 bylo, žádných 13 ani 12 mi není a .. Nechtěla jsem se vyhnout gyndě kvůli tomu že třeba nemám 15, ale že je mi to trapné..nějaká paní či muž se bude koukat..huh...
Není tady
BoNbONEk napsal(a):
No mě 15 bylo, žádných 13 ani 12 mi není a .. Nechtěla jsem se vyhnout gyndě kvůli tomu že třeba nemám 15, ale že je mi to trapné..nějaká paní či muž se bude koukat..huh...
Proč trapný? Spíš bych řekla nepříjemný nebo tak.... Je to vyšetření jako každé jiné a bez tohohle Ti ty prášky nedá. Tkaže máš na výběr..buď prohlídka a prášky nebo nebude žádná "trapná" prohlídka, ale ani ty prášky no...
Myslím, že to zvládneš, zvládlo to před tebou milion jiných! ;-)
Není tady
Bonbonku stejně by si měla na gynekologii chodit, je to jako zubař, není to nic moc příjemné, ale děláš to pro sebe
bude ti tam dr. kontrolovat děložní čípek, jestli je vše OK
a po prvním ostychu to bude OK, všechno je jednou poprvé
Není tady
BoNbONEk napsal(a):
Každá tím prošla,neboj opravdu to nic není,jednou tě to stejně čeká,tak proč to oddalovat.Seber odvahu a vyraž..
Není tady