Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 23. 4. 2009 13:44

Lulu1983
♥♥♥----

Nadávky

Dobrý den,
chtěla jsem se jen podělit o pár zkušeností ze vztahu. Nadáváte si se svým protějškem,když se pohádáte? Já přítelovi nenedávám,ale on mě jo. Například včera jsem byla největší debilka, kterou zná. To přehnal a uvažuji o tom,že z toho vztahu půjdu svojí cestou jinám.

Není tady

#2 23. 4. 2009 13:46

Lulu1983
♥♥♥----

Re: Nadávky

Vždycky z malé prkotiny udělá hádku na 2 hodiny a strašně se rozčílí.

Není tady

#3 23. 4. 2009 13:47

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Záleží na okolnostech... většinou si nenadáváme, ale přiznám, že asi 2x mi to ujelo... prostě jsem byla v emocích... ale nemyslela jsem to tak a cítila jsem, že to bylo moc... Myslím že jsem se pak omluvila :-) Přítel proti mně snad neřekl křivého slova nikdy...

Jak spolu vycházíte jinak?

Není tady

#4 23. 4. 2009 13:47

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Lulu1983 napsal(a):

Vždycky z malé prkotiny udělá hádku na 2 hodiny a strašně se rozčílí.

Pro něj to třeba prkotina není, ale závažná věc... těžko říct, když nevím o co se jednalo.

Není tady

#5 23. 4. 2009 13:48

sandra
♥♥♥♥♥♥-

pardon.offtopic

Upravil(a) sandra (23. 4. 2009 13:49)

Není tady

#6 23. 4. 2009 13:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Žila som s cholerikom, síce sa snažil ovládať hmm , ale aj tak som dosť trpela. Už by som si nadávať nenechala, ani mierne.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 23. 4. 2009 13:49

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

No rozcházet se kvůli výbuchům v hádce... Nejdřív si vyzkoušej, zda-li v klidném rozhovoru je ochoten přistoupi na to, že ani v hádce k tobě nebude ztrácet úctu. To, co se tobě zdá jako prkotina, pro něj být nemusí. Zkus se s ním nejdříve naučit domluvit se. Teprve až by proběhlo několik marných pokusů a urážky by gradovaly, teprve pak bych viděla rozchod namístě.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#8 23. 4. 2009 13:49

javena
♥♥♥♥♥♥-

Pokud mu ujíždí taková slova v běžné mluvě, při hádce těžko bude mluvit jako diplomat.

Není tady

#9 23. 4. 2009 13:49

Lulu1983
♥♥♥----

Jinak spolu vychází tak nějak v normě. O co se jednalo, řekla jsem mu jestli by už nemohl vypnout ten počítač. Seděl na něm od rána do večera a já už jsem chtěla jít spát. No a hned se to rozjelo,že mu diriguju co má dělat,že jsem jak meluzína.

Není tady

#10 23. 4. 2009 13:50

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Lulu1983 napsal(a):

Jinak spolu vychází tak nějak v normě. O co se jednalo, řekla jsem mu jestli by už nemohl vypnout ten počítač. Seděl na něm od rána do večera a já už jsem chtěla jít spát. No a hned se to rozjelo,že mu diriguju co má dělat,že jsem jak meluzína.

Hm... ale "meluzína" snad nadávka není, nebo jo?va

Není tady

#11 23. 4. 2009 13:56

javena
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Lulu1983 napsal(a):

Hm... ale "meluzína" snad nadávka není, nebo jo?va

To mě pobavilo - já říkám občas "meluzíno" mojí dceři. 9ti letá kačaba, co nezavře pusu, má furt pravdu a když nemá, tak se nafoune. lol Hučí a hučí, no jako meluzína. Mě to ale přijde pěkný. To oslovení, ne ten permanentní hukot. lollol

Není tady

#12 23. 4. 2009 13:57

Lulu1983
♥♥♥----

No to nadávka není. Ale nejsem zvyklá na to,aby mi někdo říkal, že ho seru, že mě má dost, že jsem debilka, že to nezažil. Kvůli počítači, nevím co mu přeletělo přes nos,ale nenechám se takhle urážet a vorat sebou.

Není tady

#13 23. 4. 2009 13:57

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Lulu... bydlíte v garsonce? Tohle jsem taky řešila... počítače u postele, já vstávala brzo a přítel chodil pozdě spát...
Teď máme větší byt lol

Není tady

#14 23. 4. 2009 13:59

Lulu1983
♥♥♥----

A pak když ležíme,tak mi ještě řekl, ať si jako nemyslím,že se mi bude omlouvat on,že jsem ho k tomu vyprovokovala,že jsem si neměla začínat. Tak kde to jsme, to jako podle něj bych se měla bát cokoliv říkat,abych pána tvorstva náhodou nenaštvala a on se nerozčílil. To je teda rovnocenost mezi partnery. Já to nedokážu žít vedle někoho a ustupovat a raději mlčet a nechat si házet na hlavu hnůj.

Není tady

#15 23. 4. 2009 13:59

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Lulu1983 napsal(a):

No to nadávka není. Ale nejsem zvyklá na to,aby mi někdo říkal, že ho seru, že mě má dost, že jsem debilka, že to nezažil. Kvůli počítači, nevím co mu přeletělo přes nos,ale nenechám se takhle urážet a vorat sebou.

Lulu já vím přesně, co mu přeletělo přes nos... říkalas mu, co má dělat.
Co my se tohohle nařešili a nahádali... v tý garsonce... byla jsem hysterka, vstávala jsem v 6 hodin přítel do noci vysedával u počítače...

Prostě ho nech být... pokud to jde... ať si je na počítači jak dlouho chce... Jinak to bude brát jako omezování osobní svobody lol

Ale jinak Tě naprosto chápu!!! Prožívala jsem to samý... akorát bez Těch urážek... to si ke mně přítel nikdy nedovolil... ale jinak jsme to řešili, já jsem hysterčila... jemu se to nelíbilo...

Není tady

#16 23. 4. 2009 14:00

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Lulu1983 napsal(a):

A pak když ležíme,tak mi ještě řekl, ať si jako nemyslím,že se mi bude omlouvat on,že jsem ho k tomu vyprovokovala,že jsem si neměla začínat. Tak kde to jsme, to jako podle něj bych se měla bát cokoliv říkat,abych pána tvorstva náhodou nenaštvala a on se nerozčílil. To je teda rovnocenost mezi partnery. Já to nedokážu žít vedle někoho a ustupovat a raději mlčet a nechat si házet na hlavu hnůj.

Klid... když ho necháš na pokoji = nebudeš odtrhávat od počítače - nebude Ti nadávat.

Není tady

#17 23. 4. 2009 14:03

Lulu1983
♥♥♥----

Přesně tak já ráno vstávám a on nedokáže v té své hlavičce pochopit,že mě to hučení PC a světlo prostě ruší. Hned,že jsem stíhačka, že ho musím omezovat. Na to už jsem taky rezignovala. Neděle krásné počásko,ideální na výlet, procházku nebo tak něco, co myslíš ,že dělá zapne PC já jdu vařit, po obědě opět PC , pak jdeme na 10 minut ven, otrávený ksicht, pak třeba kamarádi a pak zase PC. Na to už nic neříkám, protože bych se musela zbláznit

Není tady

#18 23. 4. 2009 14:03

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

No za mě - jsme svoji 16 let ...před tím 4 roky vztahu ... hádali jsme se už kolikrát a někdy i nahlas ..ale ani jednou jedinkrát vůči mě nepoužil jakýkoliv hrubý výraz nebo pojmenování ... maximálně při usmiřování už se smíchem jsme si řekli ..bože s Tebou je to tak těžký Ty mě někdy tááák s.e.r. š ... a já jemu a kdybys věděl jak ty mě ..ale to už bylo opravdu ve smíchu a v klidu ..
Já si neumím představit, že by na mě byl můj muž hrubej nebo já na něj... podle mě ani rozčilení neomlouvá ..přece jsme dospělí a i v hádce pořád existuje něco jako úcta k partnerovi.

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#19 23. 4. 2009 14:05

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Hm, Lulu, podle všeho , hledáš jen ujištění, že to není ten pravý. Rozejdi se. Vždyt už  to přece víš, tak proč pochybuješ...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#20 23. 4. 2009 14:06

pencila
♥♥♥----

vřele dopručuji mít doma 2 počítače. Máme je 1m od sebe, takže jsem vlastně spolu, nemusíme se případně střídat a tak máme i víc času na mimopočítačové aktivity big_smile ale možná jsem offtopic a PC tě samonou nebaví rodna

Upravil(a) pencila (23. 4. 2009 14:10)

Není tady

#21 23. 4. 2009 14:09

Lulu1983
♥♥♥----

přesně tak, já jsem taky někdy dost vytočená a nenadávám mu a hlavně ho neurážím. To on umí výborně, začne s mým zaměstnáním, že tam nic nedělám, že on chudinka dře a pak, že mu vyčítám,že je pořád unavený a že leží (když neleží tak je na PC, popřípadě film v TV), pak to začne, že jsem nesnesitelná furie, hysterka (podotýkám,že při hádkách zásadně neřvu, řeším vše v klidu -bohužel v jeho očích ne), pak začne opakovat sloveslo NESER MĚ než se zbalím a nebudu tady, to mě dojde trpělivost a řeknu mu, ať jde a otočíme se k sobě zády a jdem spát. druhý den mi zavolá do práce (já třeba čekám, že řekne sorry přehnal jsem to s tím urážením), ne on mi řekne, co si má dát k jídlu. No opravdu na zbláznění

Není tady

#22 23. 4. 2009 14:09

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Lulu1983 napsal(a):

Přesně tak já ráno vstávám a on nedokáže v té své hlavičce pochopit,že mě to hučení PC a světlo prostě ruší. Hned,že jsem stíhačka, že ho musím omezovat. Na to už jsem taky rezignovala. Neděle krásné počásko,ideální na výlet, procházku nebo tak něco, co myslíš ,že dělá zapne PC já jdu vařit, po obědě opět PC , pak jdeme na 10 minut ven, otrávený ksicht, pak třeba kamarádi a pak zase PC. Na to už nic neříkám, protože bych se musela zbláznit

V neděli - jdi na ten výlet sama, když nechce...

Jinak s tím počítačem Ti neporadím.

Jeden z mých bývalých přítelů... bydlela jsem u něj cca 1/2 roku v podnájmu - s dalšíma lidma, měli jsme pouze 1 pokoj. A byla jsem tak "hustá" že on opravdu ten počítač 1/2 roku skoro nezapnul... bohužel. Protože pak jsem jela na týden - sama - na dovču, on u počítače proseděl celý ten týden (kromě práce) a pak se se mnou rozešel.
Takže si můžeš vybrat sad

V souč. vztahu jsem počítače těžko prodýchávala... A to ještě, jsme měli server - který musel běžet 24 hodin... v garsonce... hučel pořád - a hodně - byl starý a prostě byl dost nahlas slyšet... u toho jsem taky nemohla spát... Naštěstí se jednou rozbil... a bylo potřeba koupit nový - tichý :-)

Dodneška u nás počítače běží 24 hod. denně, kvůli serveru... naštěstí je teď v jiném pokoji.

Ale i v tý garsonce, jsem to ty cca 2 roky prostě s těma počítačema musela přežít... nebo mít doma podpantofláka... kterej mě bude na slovo poslouchat...

To víš, že ještě dneska chodím za přítelem, jestli už jde spát... ale vzhledem k tomu že máme samostatnou ložnici... můžu jít spát sama, a neruší mě to...

Takže řešení - kombinace dvojího:
- budeš se to snažit psychicky zvládnout
- přestěhujete se do většího bytu

Vůbec nepočítej s tím, že vztah bude fungovat tak, že on kvůli Tobě bude chodit spát dřív a vypínat počítač dřív... určitě ne dobrovolně. A pokud ano, tak můžeš čekat to co já... až budeš sama na dovče... dojde mu, že BEZ TEBE MU BYLO LÍP a rozejde se s Tebou. Vlastní zkušenost.

... nedávno šel spát přítel v půl šesté ráno... (ne kvůli počítači teda)...

Není tady

#23 23. 4. 2009 14:10

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

pencila napsal(a):

vřele dopručuji mít doma 2 počítače. Máme je 1m od sebe, takže jsem vlastně spolu, nemusíme se případně střídat a tak máme i víc času na mimopočítačové aktivity big_smile

Jenom dva? va lol

Není tady

#24 23. 4. 2009 14:10

Lulu1983
♥♥♥----

Ale k čemu teda spolu jsme, když trávíme volný čas každý zvlášt nebo v jiné místnosti.

Není tady

#25 23. 4. 2009 14:11

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Lulu1983 napsal(a):

Ale k čemu teda spolu jsme, když trávíme volný čas každý zvlášt nebo v jiné místnosti.

Takže nemáte garsonku??? va V tom případě by počítač neměl být problém...

Jste spolu protože chcete ne? :-) A máte se rádi.

Hele tohle je na dýl... něco si zařídím a ještě napíšu :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí