6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Takhle to vypadá Kuty, e snad ani psychologové nejsou zapotřebí, kdy mají jenom nastudováno. A psychiatry by tedy měli dělat lidé schizofrenní, maniodepresivní, aby byli těmi správně erudovanými.
A jak jinak má máma, které se to přímo týká, po takových útrapách, najít klid, ne s odbornou pomocí? To přece není nic jednoduchého, vyhodit svoje dítě, i kdy je to rozumově nejlepí řeení v danou chvíli pro obě strany...
Není tady
Vidím, e potřebuju něco doplnit. Nesouhlasím s Martininým názorem, e si za vechno můe máma sama. Mnoho vlastností je vrozených. S určitým charakterem se prostě rodíme a lze jej pouze ovlivnit, nikoli změnit. Jediné co mi vadí je způsob argumentace - nemá VLASTNÍ děti, nemůe radit ani posuzovat. Proto jsem pokládala za důleité toto sdělit diskutujícím.
Ne vem je dána dospělácká láska. Některé mámy se tak upnou na děti, e kromě nich nic jiného nevidí. Dělají samozřejmě ve podle svého nejlepího vědomí a přesto - přesto chybují. Kdy svého potomka včas nepustí do světa a přiváou si jej opičí láskou. Na vztahu Ilony a syna je třeba zapracovat. Ilonu zbavit pocitu, e její dítě je náplní celého jejího ivota. Dodat jí sílu, aby zpřetrhala vazbu "dítě -dospělý" a uznala, e syn je zodpovědný sám za sebe. Tak by mu mohla dát i anci dospět, postarat se sám o sebe a moná, moná by energii vydal i na něco jiného ne na agresi.
Není tady
No, posudzova sa ja osobne neodváim ani žudí, ktorých osudy sú podobné môjmu a mylsímn si, e sa do nich viem vcíti. Chápa, poradi a posudzova(mne to znie ako súdi) sú pre mňa tri ODLINÉ veci - a o to mi tu práve ilo. C´est tout.
Není tady
dekuji vsem za podporu.v jedne diskuzi bylo ze jsem se na syna moc upnula nevim asi ne ma 3 deti i vnucku tak mam dost prace.ale v jednom jsem udelala chybu ze jsem s nim nedochazela do poradnytreba by to k necemu bylo ted je pozde .uz bych chtela mit klid a byt sama s manzelem nevadi mi byt sama netesknim za detmi.nejsem ten typ.mozna ze to zni divne ale asi jsem si zvykla na ty jeho vylevy.a kdyz je klid tak jsem tak stastna.chci mu pomoct a vysvetluji mu ze je mlady a muze svuj zivot kdykoliv zmenit a dokud budu tady tak mu pomuzu ale asi to nechape.je pravda kdyby mel co na praci tak by nemel silu na agresi. avsem moc moc dekuji za pochopeni nejsem v tom sama.necekala jsem ani takovou odezvu dekuji ilona
Není tady
dekuji moc vsem za pochopeni nekde jsem cetla i nazor ze jsem se upnula na syna nevim o tom mam 3 deti i vnucku prace dost byly bychom s manzelem uz radi sami.myslim si ze jsem udelala chybu v mladi mela jsem chodit s nim do poradny treba by to pomohlo.ja se snazim mu vysvetlovat ze neni zbytecny ze je mlady a muze si zivot zmenit kdyz neco pro sebe podnikne ze mu pomuzu dokud ziju.je urcite pravda ze kdyby neco delal tak by nemel silu na agresi.ja jsem tak spokojena kdyz je doma klid ale asi jsem si svym zpusobem zvykla na ty jeho vylevy a to je moc moc spatne. dekuji vsem za pochopeni ilona
Není tady
aprill napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Selimko a dalí. Tohle je podle mě jeden obrovský mýtus. Stejně tak, jako mi bude tvrdit matka postieného dítěte, e jí nemohu poradit, protoe sama takové dítě nemám. Ach jo. Je mi z toho hodně smutno. Mě to přijde stejně pratěné, jako kdyby si odhodila třeba Matějčkovu knihu s tím, e vlastní děti s LMD neměl.
Teorie je jedna věc a praxe druhá.
To je stejné jako by jsi dělala přednáku o parautismu a sama to nikdy nezkusila.
Co přece neznamená, e by ta přednáka nemohla být dobrá, ne?
Ilono - pokud se sem jetě někdy vrátí musí to být hrozně těký, sami jsme měli v rodině vzteklouna, jene tomu bylo pět a dalo se to vyřeit ponořením do vničky se studenou vodou, co v tvém případě asi nepůjde take já bych si nejdřív vyjasnila co vlstně chci... (teda ty):
Chce bydlet sama, mít svůj klid a pohodu, ale moná za cenu toho e se nebudete se synem stýkat?
Má odvahu na razantní řeení typu "vyhodím jeho věci před barák" nebo " a bude někde na kole, tak se seberu, najmu stěhováky a upem zmizím"?
Nebo (co by jako první krok nemuselo být patné) co třeba navtívit psychologa? Mohl by ti pomoci ujasnit si spousty věcí
A jestli ti tady někdo tvrdí jak patně jsi vychovala svoje dítě? z toho si holka nic nedělej jejich názor
Není tady
ilonalinda napsal(a):
dekuji moc vsem za pochopeni nekde jsem cetla i nazor ze jsem se upnula na syna nevim o tom mam 3 deti i vnucku prace dost byly bychom s manzelem uz radi sami.myslim si ze jsem udelala chybu v mladi mela jsem chodit s nim do poradny treba by to pomohlo.ja se snazim mu vysvetlovat ze neni zbytecny ze je mlady a muze si zivot zmenit kdyz neco pro sebe podnikne ze mu pomuzu dokud ziju.je urcite pravda ze kdyby neco delal tak by nemel silu na agresi.ja jsem tak spokojena kdyz je doma klid ale asi jsem si svym zpusobem zvykla na ty jeho vylevy a to je moc moc spatne. dekuji vsem za pochopeni ilona
Ilono.
nikdy není pozdě
Jene to rozhodnutí na sobě pracovat, to musí udělat tvůj syn a musí to myslet váně.
Pak je moné s jeho poruchou chování - osobnosti - pracovat. Dřív to nelze, nemá to ádný efekt.
Kuty,
nu pokud si myslí, e kdy něčemu TY nerozumí, mají to vichni stejně, je to vůj problém. Obyčejně se tedy lidé spí zeptají, ale pokud ty to řeí ...sakra jak to jen nazvat... no to je jedno. Prostě si to uij
A moje dvě nádherné, inteligentní a hodné děti se mají skvěle. Mladá naprosto v poho, mladej právě krystalizuje, ale bude to OK
No jak by ne, on je toti celej po mně
Není tady
Nečetla jsem vechno, ale snad jsem pochopila , o co jde.
Ilono, pokud Ti to pomůe, prola jsem situacemi, kdy jsem si přála, aby syn odjel do světa , byl asten a zdráv, ale daleko ode mně, vyhodila jsem ho a pak jsem lítala po městě a hledala ho.
Se svými poruchami byl u takový. V afektu nadělal doma kody a čekal moji účast. Někde jsme se minuli, byla to velmi často domácí Sicilie, ale nikdy jsem mu nezapoměla zdůraznit, e ho velice miluji , e mu ráda pomůu, ale i on musí projevit chu spolupracovat a o své se postarat sám.
" Nemusí pracovat, ij si v bahně, pokud je Ti tam dobře, ale mě sebou nestahuj. Já chci ít jinak a vůbec je mi jedno, e se Ti můj styl ivota nelíbí. Vem si ebráckou hůl, choď od města k městu, ij sobě jak se Ti líbí, ale beze mně." V podobném duchu se nesly nae nekonečné disputace, jeho komentáře ani nebudu uvádět. Ve smyslu, e je moje povinnost se o syna postarat a e je můj problém, e svého syna neuivím, , se si mám najít lepí práci atd. atp /to byl u plnoletý./
"Kdy ruku nepřiloí, samo se neudělá"- toto je citát z pohádky, kterou měl velmi rád a tak mu to nebylo neznámé.
Dnes je spokojeně enatý, miluje svou rodinu, miluje svou matku a nemá problém mě objímat kdekoliv, pilně pracuje a je prostě úasný. Mu několika řemesel ,se svými slabostmi, a kdo je nemá, e jo.
Není tady
Heluko, dobře, e jsi napsala, myslím, e jsi dala naději mnoha - dnes neastným matkám.
Upravil(a) Nela (29. 4. 2009 7:29)
Není tady
No, tak aj môj nevlastný syn momentálne seká dobrotu a v podstate robí rados, ale... bohuiaž čakám, ako dlho to vydrí. Som u nedôverčivá. Ale zasa: Ja si počkám a dám tomu (jemu aj sebe) tú ancu. Cez víkend sa asi uvidíme a celkom sa teím.
Není tady
Ilonko, jak to vypadá, daří se Ti nějak pohnout s těmi potíemi.? Pi, uleví se Ti .
Není tady
Damila napsal(a):
Nemá nějakou duevní poruchu? Takto se nechová normální člověk! Moná potřebuje psychiatra. To myslím úplně váně.
spí velký bič a malý dvůr - drába za zadkem.
Nojo, to jsou ty dětičky, co měly u od narození svoji identitu, nic nemusely, protoe kdyby je někdo do něčeho nutil, měly by z toho frustrace - a tohle jsou konce.
Řekni mu, e jeho demokratické dětství skončilo a tím skončila i tvoje péče a nastává tvrdá totalita - bez práce nejsou koláče, kdo nepracuje, a nejí.... . A kouká mazat něco dělat a přispívat na domácnost nebo a si jde bydlet třeba do stanu, e je ti to umafuk. On panáček asi spoléhá na to, e maminka bude vdycky při ruce a svého bobánka obstará - mám v práci kolegyni se synem a je to toté - tedy, ten alespoň občas chodí do práce, vdycky, ne ho vyhodí - ale on nechce přispívat na domácnost - nechápe, proč by měl, kdy oba s tátou dělají, tak proč chtějí peníze od dětí (najednou je dítě ) nakopat mu ři, to je první, co bys měla udělat
Není tady
Ilono, nezlob se na mě, ale zavinila sis to sama. Kdyby jsi ho vyrazila hned, jak neměl práci a odmítl na pracák, určitě by dnes nejezdil na kole a ty by sis nepřáíla to, co si přeje! Kadý zajde tam, kam ho pustíme...iví ho, tak ho iv dál, kdy jsi ho naučila, e můe takový ebrák jíst zadarmo za tvé peníze ! Nemusí nic dávat,nemusí pracovat, lenoí, jídlo má, domov také, to je těká rada.
Já jsem se s manelem rozvedla, protoe chlastal, taková" maminka", jako jsi ty, ho vzala k sobě, nepracoval , pospával dopoledne, il z jejího důchodu. Maminka zemřela, jeho vyrazili na ulic a zemřel 3 měsíce po ní.....i tak se dá ivot proít!
Syn je duevně nemocný a ty ho v tom podporuje, jak to popisuje, to není normální ! Jen jednou by mi něco rozbil a měl záchvat, tak rychle by byl venku a nikdy u by se nevrátil. Soudní vystěhování a nazdar bazar! Není tvoje povinnost ho ivit,ale kdy jsi hloupá, pak stejně nedá na rady druhých!
Není tady
Kuty napsal(a):
Ilonalinda: jako mámu mě úplně přejel mráz po zádech při této tvojí větě: "jezdi nakole je to blbe ale preji si aby se nevratil ".Proč se rovnou tedy vzájemně nepovradíte?!Po tom co si napsala,se tě ptám,cos to za rodiče,jak si vychovala svoje dítě?Odpověz si po pravdě sama,já osobně si iluze o tobě nedělám a doma má to,co si zaslouí.Chudák kluk,kdyby měl alespoň jednoho kvalitního rodiče,nemusel by být takový jakého si ho "vychovala ".
Přesně.......ten kluk se vůbec nechová normálně a nemá kamarády, je to chudák.........nemá normální ivot , moná proto vybuchuje a máma není schopná se v tom zorientovat a vidí jen sebe............kdyby jí na něm záleelo,najde lidi co mu pomůou .....a vichni se budou cítit líp.........tohle napsat , přeji si aby se nevrátil, to vypovídá o naprostým sobectví a zahleděnosti do sebe .........kdy dítě nemá dost lásky, reaguje prudce na kritiku........chudák kluk.
Není tady
ANERI a KUTI a hamsum mate pravdu chtelo to zacit drive.my ho mame radi ,ale on nechcepomoct od nas nabizim mu psychologa.verim ze jednou dostane rozum.diky za pochopeni
Upravil(a) ilonalinda (20. 7. 2009 15:53)
Není tady
ilonalinda napsal(a):
cetla jsem nektere pribehy je toho moc japrozivam psychicke tyrani ze strany meho23leteho syna chytaji ho zachvaty vztaku ze rozbiji veci.jindy by se rozdal a je rozumny ale staci mu neco vycist nebo nevyhovet a uz je zle .nemam odvahu zavolat policii ti nic nevyresi ani zachranku kdyz sili nevim jestli by mu pomohly je to horsi a horsi furt si neco vymysli at jsou to veci nebo jidlo .jednou rekl jeden tatinek vraha v televizi "co muzu delat furt je to moje dite a to se tezko odsuzuje"ja si na to vzdy vzpomenu i kdyz tolerovat do nekonecna to nejde.nevim si rady.ilona
Přesně se takto chová můj 16 letý syn. Který je úplně stejný jako jeho otec.
Není tady