6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Martinka1 napsal(a):
To myslí jako váně? Chlap ve 23 letech a Ty ho iví??? Nedává Ti nic na domácnost? Nepracuje a ani není registrovaný na Úřadu práce?
Jetě mi řekni, e za něj platí zdravotní pojitění!!!
(Pokud ne a neplatí si ho sám, tak má u asi dost velké dluhy, co)...
Vystěhovat, vyměnit zámky a vymazat trvalé bydlitě...
Ne, chyba nebyla, e jsi ho měla... ale e nemá ádné povinnosti, jenom práva... a to je teď na Tobě - abys mu dala hranice... ve 23 letech se to dělá blbě - ale líp ne třeba v 50-ti...
Není tady
helena napsal(a):
nemá páru o výchově vlastního dítěte,naozdíl třeba ode mě,dvojnásobné mámě,která vím,o čem píe
Ani jako trojnásobná máma bych si netroufla říct, e bezdětní kantoři, vychovatelé atd. nevědí nic o výchově. Jistě, s vlastním je to jiné (u proto, e ho nelze vrátit http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png), ale to neznamená, e ti, co děti nemají a starají se o ně jinak, jsou "rodičovtí tupci".
dítě musí vychovávat tak,aby takový závaný problém nenastal,protoe kdy u je problém doma,je hodně pozdě.Takovým těkým problémům se dá normální výchovou s průměrnou inteligencí předcházet
eredně se plete - závaný problém můe nastat kdykoli, výchova nevýchova, péče nepéče. Prostě se potomek zvrhne tak, e vichni jen zírají a přemýlí, kde se to proboha zadrhlo. A o "průmerné inteligenci" to u vůbec není -
někdy jsou děti "podprůměrných" rodičů podstatně slunějí a bezproblémovějí.
Heleno,o rodičovských tupcích píe jen ty,já ne.Naopak si myslím,e taková martinka by zvládla vychovat své děti mnohem lépe nez Ilona,Erem,apod., i přesto e dosud děti nemá,taky dle názorů se pozná právě ta inteligence,jakési to cítění pro věc,která ale spoustě rodičů dána není.
Nevím,co myslí podprůměrnými rodiči?Já hovořila o průměrně inteligentních a nikde není psáno,e kdy je někdo v,e má i dostatek inteligence pro výchovu dítěte.Viz zde zmínění ředitelé,právníci a tak.Take se vzděláním umět vychovat normálního člověka to asi moc nesouvisí..
Není tady
Anda napsal(a):
Kuty napsal(a):
Selima napsal(a):
Nevie nič o tom, čo to je ma problémové diea... tak neodsudzuj. Výchova nie je vespasitežná, nehovoriac o tom, e od istého veku vychováva u aj kola, partia, spoluiaci, tréneri...
A k téme: nech si synátor nájde prácu, prihlási sa na ÚP, podiža na chode domácnosti, inak: vymení zámok a odchod. Nie je problém dokáza, e neprispieva na spoločnú domácnos, čo je zakotvené aj v zákone. Zrui trvalé bydlisko a - pápá lálá.Selimo tak teď si mě pobavila - Martince vytýká,e je jak tank,co vechno ví,ale ty si přinejmením to samo v modrém a zrovna tak jako ona nemá páru o výchově vlastního dítěte,naozdíl třeba ode mě,dvojnásobné mámě,která vím,o čem píe.
Zřejmě úplně ne, Kuty. Z mého pohledu je například Selima matka minimálně jednonásobná. Nebo jinak - vychovala minimálně jedno dítě, i kdy nebylo její, ale partnerovo. přítě nebuď tak hrr, matko dvojnásobná
No tak to u má fakt patent na rozum a ty s ní!
Není tady
Od Andy: kaovečerní domino je vespasitelné? Existují případy, kdy i kdyby ses rozkrájela...
- u tebe vekerá výchova začíná a končí u domina potamo u společ.her?To se pak fakt můe jít rozkrájet...
Není tady
Kuty napsal(a):
Anda napsal(a):
Kuty napsal(a):
Selimo tak teď si mě pobavila - Martince vytýká,e je jak tank,co vechno ví,ale ty si přinejmením to samo v modrém a zrovna tak jako ona nemá páru o výchově vlastního dítěte,naozdíl třeba ode mě,dvojnásobné mámě,která vím,o čem píe.
Zřejmě úplně ne, Kuty. Z mého pohledu je například Selima matka minimálně jednonásobná. Nebo jinak - vychovala minimálně jedno dítě, i kdy nebylo její, ale partnerovo. přítě nebuď tak hrr, matko dvojnásobná
No tak to u má fakt patent na rozum a ty s ní!
Sice mě to zrovna od Tebe těí, ale rozhodně to netvrdím.
Upravil(a) Anda (23. 4. 2009 12:29)
Není tady
Kuty napsal(a):
Od Andy: kaovečerní domino je vespasitelné? Existují případy, kdy i kdyby ses rozkrájela...
- u tebe vekerá výchova začíná a končí u domina potamo u společ.her?To se pak fakt můe jít rozkrájet...
Tomuhle se, Kuty, říká lehce inronická reakce na to Tvé "bavit se snimi,hrát si s nima.."
Není tady
Jde o diskusi,tudí hlavně o ty reakce.Jojo,edá je teorie a zelený strom ivota.
Není tady
Kuty napsal(a):
Jde o diskusi,tudí hlavně o ty reakce.Jojo,edá je teorie a zelený strom ivota.
První část jsem moc nepobrala, ale k té dalí. Děti tu máme kadá druhá. Minimálně ve třetině případů náctileté, v dalí třetině dokonce ani to ne. A já váně nejsem tak odváná, abych:
a) vůbec hodnotila svou výchovu - kadá matka má pocit, e vychovala dalí ze zázraků a e její příprava mláděte do ivota byla ta nej
b) hodnotila ji teď - v okamiku, kdy ve můe být jetě tisíckrát jinak a já tu budu za tři roky skuhrat, e mi moje holubička přerazila nohu nadvakrát
Já jen tie doufám a dělám, co je v mých silách
Není tady
PavlaH napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ale jo mohla se nekde setkat s vychovou deti to netvrdim,ale dokud si to clovek neprozije na vlastnich detech nepochopi.U me byla treba chyba ve vychove,ze synacek nic nemusel.Ono mu treba neco neslo tak ja jsem to za nej udelala.Dcera je jina s tou problemy nemam a vychiovavala jsem je oba stejne i kdyz dcera rika,ze ne,ze ona musela pomahat a on ne,protoze to neumel.
Jeden větí omyl ne druhý. Ach jo erem - jen zopakuju - pokud si člověk neproije na vlastních dětech nepochopí - take takoví učitelé, vychovatelé v dětských domovech, adoptivní rodiče, vedoucí krouků, instruktoři na táborech absolutně neví, jak probíhá výchova?
synacek nic nemusel - ona musela pomahat - ja jsem to za nej udelala - vychiovavala jsem je oba stejne tohle snad rozebírat ani nemusím.
POdívej jde o názor. A do citlivého místa se můe trefit jak holka bez dětí, tak i zaslouilá mamina. Je to přece jedno. V tomto ohledu je na autorce vlákna aby si vechny názory přebrala. U se vracím k tématu. Pokud má potřebu něco vysvětlovat, vysvětli to nejdříve sobě.
Pavli, ja si myslím, e proste ena, čo asi nemala profesionálne ani súkromne dlhodobo ZBLÍZKA vežmi čo do činenia s problémovým dieaom, ako pochopí, e občas sa môe aj rozkrája od snahy, poslúcha rady vemoných psychológov a psychiatrov(ktorí tie môu by bezradní), a pritom nič nezmôc. Je mi to jasné, chápem aj dôvody, a je to proste logické. Sýty hladnému neverí.
Není tady
Kuty napsal(a):
Selima napsal(a):
Kuty napsal(a):
Ilonalinda: jako mámu mě úplně přejel mráz po zádech při této tvojí větě: "jezdi nakole je to blbe ale preji si aby se nevratil ".Proč se rovnou tedy vzájemně nepovradíte?!Po tom co si napsala,se tě ptám,cos to za rodiče,jak si vychovala svoje dítě?Odpověz si po pravdě sama,já osobně si iluze o tobě nedělám a doma má to,co si zaslouí.Chudák kluk,kdyby měl alespoň jednoho kvalitního rodiče,nemusel by být takový jakého si ho "vychovala ".
Nevie nič o tom, čo to je ma problémové diea... tak neodsudzuj. Výchova nie je vespasitežná, nehovoriac o tom, e od istého veku vychováva u aj kola, partia, spoluiaci, tréneri...
A k téme: nech si synátor nájde prácu, prihlási sa na ÚP, podiža na chode domácnosti, inak: vymení zámok a odchod. Nie je problém dokáza, e neprispieva na spoločnú domácnos, čo je zakotvené aj v zákone. Zrui trvalé bydlisko a - pápá lálá.Selimo tak teď si mě pobavila - Martince vytýká,e je jak tank,co vechno ví,ale ty si přinejmením to samo v modrém a zrovna tak jako ona nemá páru o výchově vlastního dítěte,naozdíl třeba ode mě,dvojnásobné mámě,která vím,o čem píe.
A to je rozdiel - vlastné a nevlastné? Vychovávala som diea, ktoré som neporodila, ale zato som sa oňho starala namiesto jeho matky. A právee som zaila(mono aj pod vplyvom toho, e ho matka opustila), čo je to ma s ním problémy. Neviem, či má ty problémové deti - ak áno, tak sorry- ak nie, tak si ak ovie predstavi, čo vetko to môe znamena. Tank-netank.
Není tady
Selimko, tohle je moná v pořádku, ale já o Martince v tomhle směru nic nevím a paualizování s "vlastními" dětmi prostě neberu.
Není tady
Pavli, ja to dokonca pritvrdím - myslím, e žudia, čo nevedia, čo to je ma problémové diea, nemôu pcohopi rodičov, ktorí ho majú. Môu si to predstavi, niekto lepie, druhý horie, ale VEDIE nemôu. Nie je to ich vina, je to holý fakt. Čím nechcem poveda, e za niektoré veci niekedy nemôu sami rodičia, boechráň, ale napr. LMD (ADHD) a iné "chuovky" je moné zmierni, ale nie zásadne zlomi výchovou. A to, čo na niekoho platí - prísnos - je u druhého kontraproduktívne. (Ale to platí aj veobecne o výchove detí).
Myslím, e tu máme primálo informácií, nevieme nič o detstve toho chalana, o fungovaní otca v rodine, prospievaní v kole, apod... a asi sa u nedozvieme. Preto mi prili Martinkine rázne vety troku príli absolutistické. Navye - prakticky to nemusí by taká brnkačka vyhodi dospelého syna na chodník.
A komentova Kuty - vlastne aj číta ju - bola asi chyba. Sú osoby a situácie, keď platí ono partizánske: NO PASSARAN!
Upravil(a) Selima (23. 4. 2009 17:35)
Není tady
Pavli, ja to dokonca pritvrdím - myslím, e žudia, čo nevedia, čo to je ma problémové diea, nemôu pcohopi rodičov, ktorí ho majú.
Přesně tak to je.
Není tady
Romča napsal(a):
Pavli, ja to dokonca pritvrdím - myslím, e žudia, čo nevedia, čo to je ma problémové diea, nemôu pcohopi rodičov, ktorí ho majú.
Přesně tak to je.
A je velký rozdíl "vychovávat" děti ve kole, v domově nebo vychovávat vlastní .
Upravil(a) aprill (23. 4. 2009 17:45)
Není tady
Selimko a dalí. Tohle je podle mě jeden obrovský mýtus. Stejně tak, jako mi bude tvrdit matka postieného dítěte, e jí nemohu poradit, protoe sama takové dítě nemám. Ach jo. Je mi z toho hodně smutno. Mě to přijde stejně pratěné, jako kdyby si odhodila třeba Matějčkovu knihu s tím, e vlastní děti s LMD neměl.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Selimko a dalí. Tohle je podle mě jeden obrovský mýtus. Stejně tak, jako mi bude tvrdit matka postieného dítěte, e jí nemohu poradit, protoe sama takové dítě nemám. Ach jo. Je mi z toho hodně smutno. Mě to přijde stejně pratěné, jako kdyby si odhodila třeba Matějčkovu knihu s tím, e vlastní děti s LMD neměl.
Teorie je jedna věc a praxe druhá.
To je stejné jako by jsi dělala přednáku o parautismu a sama to nikdy nezkusila.
Není tady
Pavli, je to mono prehnané, ale keď si prečíta Kuty alebo Martinku - JE TAM nejaké pochopenie pre tú matku? Rada (okrem Martinkinho Na ulicu!!! ...). Napríklad učitežky môjho nevlastného syna boli hrozne milé a jedna bola absolventka peciálnej pedagogiky, ale zaujímalo ich jedine to, ako sa mladý správa V KOLE. Ako udra jeho správanie na uzde a ako ho aspoň niečo nauči. Keby zabil decko pred bránami koly, ich to u nezaujíma. Ani pred súd by neli oni, ale MY, t.j. chalanov otec. (Nás zaujímal mladý komplexne a chceli sme, aby mal dobrý ivot aj on, aj žudia okolo neho...) A ak aj prejavili snahu pochopi mladého, tak logicky dospeli presne k tomu záveru, e keď majú ma radi toho mladého spratka a vychádza s ním, tak budú za vetko vini rodičov a dajú im vyra vetky prúvihy, ktoré mladý spácha - koniec koncov, má to logiku. Nikto - okrem naej susedy, ktorá ho učila v prvom ročníku a poznala celkovú situáciu - sa ani na 5 minút nezamyslel nad tým, e mono aj rodičia majú podobnú alebo rovnakú snahu, a e skôr ako obviňovanie alebo vyhráky by ocenili pomoc a radu... vecnú, konkrétnu radu, spoluprácu.
A postihnuté diea - no, poradi jej môe, ale myslím, e si nikto nevieme predstavi, čo je to stara sa 24 hodín denne, 7 dní v týdni, bez dovoleniek a akéhokožvek rozptýlenia, napríklad o ako postihnuté diea. Aspoň ja si to neviem predstavi, priznávam. A určite by som takej matke netvrdila, e keby bola dodriavala vetky rady, slune porodila a venovala sa decku, nemuselo by by tak postihnuté.
Není tady
Seli, tohle bych si s tebou asi ráda vysvětlila někde jinde.... BI
Aprill - a proč ne?
Není tady
Mám kamarádku, která má osmiletého chlapečka. Chlapeček se ocitl poměrně brzy v psychologické poradně pro své poměrně brzké projevy agresivity předevím vůči bratrovi a částečně i vůči rodičům. Byla mu diagostikována porucha osobnosti s naprosto plochými schopnostmi citů. Po poradě s mnoha odborníky vědí sice jakým způsobem s ním jednat, ale takté vědí, e leccos se dá změnit vzorci chování a mantinely, bohuel nejde z dítěte se sociopatickými projevy chování vychovat normální citově se projevující se bytost. Moná z něj nebude vrah, ale pouze necitlivý třeba "lékař" (chytrý je velmi), ale vyhlídky nějsou nejrůovějí.
Opravdu si myslíte, e vichni hajzlíci na světě jsou "oběti" patné výchovy?
Pro autorku vlákna. A je to jakkoliv a příčina kdekoliv. Za sebe si myslím, e mu nemůe ani pomoci a jediným řeením je ho vystěhovat. Přeju hodně síly, a to přeije.
aprill napsal(a):
Romča napsal(a):
Přesně tak to je.
A je velký rozdíl "vychovávat" děti ve kole, v domově nebo vychovávat vlastní .
Jistě, protoe jako učitelka přijdu domů a začnu si řeit svoje - vypnu ... ale jako máma, potamo jako máma problémového dítěte (a je jedno jakého je věku) nemůu vypnout 24 hodin denně. Asi jen málokdo si dokáe představit ten stres a permanentní strach z toho, co milované dítko udělá sobě nebo druhým ... a není to ichta na rok dva, ale na celý ivot. V takovém kontextu se dá vcelku dobře pochopit i to, co napsala Ilona.
Není tady
ilonalinda,
vykali se na soudy těch, kteří tvoji vlastní bolest necítí.
Výchova není samospásná, dítě není tabula rasa a pokud to dvojnásobné matky, různí zapálení teoretikové a vemocní vychovatelé nejsou schopni pochopit, je to jejich problém, nikoliv tvůj.
Jsou děti, které jsou prostě nevychovatelné, ač jsou naprosto psychicky zdravé. Myslím si stejně jako Pavla, e TOHLE dokáí pochopit i lidé, kteří takové děti nemají a jsou-li přísluně fundovaní, mohou i poradit. Jen jak říká Sel, to nedovedou skutečně ÍT.. Vechno je jen teorie, která je případ od případu buď přínosná a nebo zcela nepouitelná.
A ty dělá jedinou chybu - stará se. Absurdní, e? Ale jsi přece máma a ty se často starají a do sebezničení.
Psychologa teď nepotřebuje tvůj syn, ale ty - aby ti poradil, jak to přeít, jak se neobviňovat, jak se netrápit....
Pro něj nejspí momentálně nemůe nic udělat.
Zachraň teď sebe.
Abys jednou, a i on začně skutečně sám na sobě MAKAT, mohla být blízko něj a mohla ho podpořit.
Hodně těstí.
Upravil(a) Pandorraa (23. 4. 2009 22:42)
Není tady
To si teď Pandoro měla na mysliurčitě předevím sama sebe co by zapáleného teoretika.Přeju ti více praxe a třeba se taky propracuje k té dvojnásobné matce!
Se nestačím divit - matky starající se do sebezničení?Koho a co přesně tím má na mysli prosím tě?
A zvolání typu Zachraň sebe - co to je za radu,to si má vzít jako nafukovací vestu Ilonalinda?Takováhle zvolání a rady jsou moná dobré pro ty tvoje seance ale jinak jsou to prázdná zvolání do tmy naprosto bez ozvěny.
Není tady
Kuty napsal(a):
Se nestačím divit - matky starající se do sebezničení?
Kuty a ty jsi své děti posílala do světa jak? S lehkým srdcem a mylenkou, jak to teď bude děsně fajn?
Není tady
matky starající se do sebezničení
Ví, to jsou ty, které mají neustále mylný pocit, e se musí o svého potomka kdykoli a jakkoli postarat, protoe je to jejich "mateřská povinnost" - a povinnosti se přece "musí plnit".
A zvolání typu Zachraň sebe - co to je za radu,to si má vzít jako nafukovací vestu Ilonalinda?
Jo - ona je ta, kdo ji momentálně potřebuje, aby se zachránila přeila. Její syn u jí má - právě v podobě maminky.
Není tady