Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 22. 4. 2009 19:53

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: domaci nasili od syna

Selima napsal(a):

Martinka, svrbeli ma prsty, aby som ti napísala, že ti želám problémové dieťa, s ktorým budeš napriek najlepším snahám musieť chodiť k detskému psychiatrovi a po psychologických poradcoch... ale neželám; už kvôli tomu dieťaťu. Nechcem byť zlá, ale podľa Tvojich písmeniek to s Tebou nebude mať ľahké ani úplne bezproblémové dieťa. Tank, ktorý všetko vie, všade bol aspoň 5x, všetko videl a na všetko má riešenie.

Martinka o vychove nemuze nic vedet nema svoje deti.Oni se cizy deti vychovavaji lip.Vim to z vlastni zkusenosti.Taky jsem byla z tech co tvrdili jak ta a ta ma nevychovany dite to by se me prece nestalo,abych mela dite ktery kouri atd.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#27 22. 4. 2009 19:57

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

eremuruss napsal(a):

Martinka o vychove nemuze nic vedet nema svoje deti.

Tak tady pr. MOžná nemá zkušenost s vlastním dítětem, ale víš určitě, že se s výchovou nesetkala? Takovéto odsuzování se mi opravdu a ze srdce hnusí.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#28 22. 4. 2009 19:57

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

Ilonalinda: jako mámu mě úplně přejel mráz po zádech při této tvojí větě: "jezdi nakole  je to blbe ale preji si aby se nevratil ".Proč se rovnou tedy vzájemně nepovraždíte?!Po tom co si napsala,se tě ptám,cos to za rodiče,jak si vychovala svoje dítě?Odpověz si po pravdě sama,já osobně si iluze o tobě nedělám a doma máš to,co si zasloužíš.Chudák kluk,kdyby měl alespoň jednoho kvalitního rodiče,nemusel by být takový jakého si ho "vychovala ".

Neodsutuju Ilonu,kdyz tohle napsala a nemyslim si,ze to myslela vazne spise si myslim,ze je z nervama v koncich.Ver,kdyby se tohle opravdu stalo a ona o kluka opravdu prisla polozilo by ji to a vse by si vycitala.Clovek ve vzteku rene ledacos.Me se syn taky strasne natrapil  a mam o nej strach,kdyz nekam jede.Kamaradi si z neho delaji srandu,ze jsem plasan.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#29 22. 4. 2009 20:04

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Martinka o vychove nemuze nic vedet nema svoje deti.

Tak tady pr. MOžná nemá zkušenost s vlastním dítětem, ale víš určitě, že se s výchovou nesetkala? Takovéto odsuzování se mi opravdu a ze srdce hnusí.

Ale jo mohla se nekde setkat s vychovou deti to netvrdim,ale dokud si to clovek neprozije na vlastnich detech nepochopi.U me byla treba chyba ve vychove,ze synacek nic nemusel.Ono mu treba neco neslo tak ja jsem to za nej udelala.Dcera je jina s tou problemy nemam a vychiovavala jsem je oba stejne i kdyz dcera rika,ze ne,ze ona musela pomahat a on ne,protoze to neumel.

Není tady

#30 22. 4. 2009 20:51

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

eremuruss napsal(a):

Ale jo mohla se nekde setkat s vychovou deti to netvrdim,ale dokud si to clovek neprozije na vlastnich detech nepochopi.U me byla treba chyba ve vychove,ze synacek nic nemusel.Ono mu treba neco neslo tak ja jsem to za nej udelala.Dcera je jina s tou problemy nemam a vychiovavala jsem je oba stejne i kdyz dcera rika,ze ne,ze ona musela pomahat a on ne,protoze to neumel.

Jeden větší omyl než druhý. Ach jo erem - jen zopakuju - pokud si člověk neprožije na vlastních dětech nepochopí - takže takoví učitelé, vychovatelé v dětských domovech, adoptivní rodiče, vedoucí kroužků, instruktoři na táborech absolutně neví, jak probíhá výchova?
synacek nic nemusel - ona musela pomahat - ja jsem to za nej udelala - vychiovavala jsem je oba stejne tohle snad rozebírat ani nemusím.

POdívej jde o názor. A do citlivého místa se může trefit jak holka bez dětí, tak i zasloužilá mamina. Je to přece jedno. V tomto ohledu je na autorce vlákna aby si všechny názory přebrala. Už se vracím k tématu. Pokud máš potřebu něco vysvětlovat, vysvětli to nejdříve sobě.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#31 23. 4. 2009 7:23

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Já si taky myslím, že "pokud si to člověk neprožije na vlastních dětech, tak nepochopí".  Prostě ten, který  má podobné zkušenosti, lépe dovede pochopit.

Já si pamatuji na příhodu, když jsme ještě syna neměli a přišla k nám domů na návštěvu kamarádka - tehdy s asi dvouletým chlapečkem.  Chlapeček - jako normální dítě - pořád chodil kolem stolu, sem tam do stolu  praštil, podařilo se mu  vysypat misku , všechno upatlal atd...  Můj manžel - bez zkušeností s vlastními dětmi - myslel, že ho trefí šlak a pak  mi řekl, že to snad není pravda, že to dítě neumí usměrnit, to je straaaašnéééé, moje dítě se nikdy nebude tak chovat....lol  A co myslíte ?  Kdyby náš  "chlapeček" zůstal  pouze   " u upatlaného stolu a rozsypaných misek", jak bychom byli rádi.
Je to  banální příklad, ale jen chci říct, že se můžete snažit, můžete mít  představu o výchově, jak by vše mělo vypadat, ale realita je většinou jiná.  Proto nikoho neodsuzuji a jestli Ilona napsala, že by byla radši, aby se nevrátil - myslela to obrazně, je jenom ZOUFALÁ, ale je to stále máma.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#32 23. 4. 2009 7:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

synacek nic nemusel.Ono mu treba neco neslo tak ja jsem to za nej udelala.Dcera je jina s tou problemy nemam a vychiovavala jsem je oba stejne i kdyz dcera rika,ze ne,ze ona musela pomahat a on ne,protoze to neumel.
Nevychovala jsi je stejně. Kluk neuměl, tak nemusel, kdežto dcera (která se určitě nenarodila se zna,ostí všeho) se to chtě nechtě naučit musela, protože "je přece holčička"... Možná, že Ilona to měla podobně.

Aby řekla - synu, pokud tu chceš bydlet, budeš chodit do práce a každý měsíc mi dávat tolik a tolik peněz. Pokud ne, vystěhuj se. Tečka.
Martinko a co když jí on řekne "Nebudu! Tečka."? Jo, může se pokusit ho vystěhovat... ale s jeho "záchvaty vzteku" a "kde by musel nekoho poslouchat tam nejde" to vypadá dost problematicky... ani ublížení na zdraví bych nevylučovala. Jestli synáček s mámou takhle cvičí, těžko se bude loučit s teplým hnízdečkem, komplexní péčí a navrch ještě možností maminku buzerovat...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#33 23. 4. 2009 8:23

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Nela napsal(a):

Já si taky myslím, že "pokud si to člověk neprožije na vlastních dětech, tak nepochopí".  Prostě ten, který  má podobné zkušenosti, lépe dovede pochopit.

Já si pamatuji na příhodu, když jsme ještě syna neměli a přišla k nám domů na návštěvu kamarádka - tehdy s asi dvouletým chlapečkem.  Chlapeček - jako normální dítě - pořád chodil kolem stolu, sem tam do stolu  praštil, podařilo se mu  vysypat misku , všechno upatlal atd...  Můj manžel - bez zkušeností s vlastními dětmi - myslel, že ho trefí šlak a pak  mi řekl, že to snad není pravda, že to dítě neumí usměrnit, to je straaaašnéééé, moje dítě se nikdy nebude tak chovat....lol  A co myslíte ?  Kdyby náš  "chlapeček" zůstal  pouze   " u upatlaného stolu a rozsypaných misek", jak bychom byli rádi.
Je to  banální příklad, ale jen chci říct, že se můžete snažit, můžete mít  představu o výchově, jak by vše mělo vypadat, ale realita je většinou jiná.  Proto nikoho neodsuzuji a jestli Ilona napsala, že by byla radši, aby se nevrátil - myslela to obrazně, je jenom ZOUFALÁ, ale je to stále máma.

Jenže její zoufalství pramení z toho, že svého chlapečka rozmazlila, a teď se jí to vrací dost ošklivě (většinou to totiž odnesou spíše snachy). Nechci odsuzovat, nevím, jak se budou chovat moje děti v dospělosti. Někdy výchova nic nezmůže, jakmile už je dítě dospělé.
Mimochodem, ale myslím, že není ani nutné dítě nechat vysypávat misky a patlat po stole, alespoň od určitého věku (a do té doby mu tu misku prostě nedávat na dosah). Taky nenecháš své dítě ubližovat jiným dětem, protože "je prostě takové", nebo jo?
A ten "chlapec" své mamince ubližuje. Pokud není duševně nemocný (agresivita nesvědčí o vyrovnané psychice), tak se to dá vyřešit jedině tím, že se maminka bude ostře bránit, tak ostře, jak to jen jde. jestli si tohle chlapec dovolí ke své mámě, jak se asi chová k cizím?

Není tady

#34 23. 4. 2009 9:14

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Nela napsal(a):

Nelo a co kdyz treba nemam jen predstavu o vychove, ja ji dokonce uplatnuju v praxi, byt ne na svych vlastnich detech. To  se nepocita nebo je moje zkusenost zanedbatelna? Nebudu se dohadovat o tom, ze tvoje zkusenost jako matky je jina ale to snad neznamena, ze ja o tom nic nevim nebo o tom nemuzu mluvit.

A moje zkusenost s vychovou deti je dokonce takova, ze kdyby mi ted prislo na navstevu dvoulete ditko, tak se budu snazit dat treba nebezpecne predmety z dohledu a vubec nebudu silet, kdyz mi neco upatla nebo vyleje. Na to proste nemusim mit zkusenost s vlastnim ditetem wink, staci zkusenost s jakymkoliv ditetetem.

Jinak bych se se synem snazila pohovorit (pokud by byl v klidu) o resenich (psycholog, najit si praci, prispivat na domacnost atd.). Ale jestlize se ho bojis tak, ze si prejes, aby se nevratil, tak to asi nepomuze a pak bych se ho snazila dostat z bytu. Ono bydlet s nekym, koho se bojis, neni zadny med. A nechtela bych to podstupovat ani v pripade partnera ani v pripade ditete.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#35 23. 4. 2009 9:32

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Kuty napsal(a):

Ilonalinda: jako mámu mě úplně přejel mráz po zádech při této tvojí větě: "jezdi nakole  je to blbe ale preji si aby se nevratil ".Proč se rovnou tedy vzájemně nepovraždíte?!Po tom co si napsala,se tě ptám,cos to za rodiče,jak si vychovala svoje dítě?Odpověz si po pravdě sama,já osobně si iluze o tobě nedělám a doma máš to,co si zasloužíš.Chudák kluk,kdyby měl alespoň jednoho kvalitního rodiče,nemusel by být takový jakého si ho "vychovala ".

Nevieš nič o tom, čo to je mať problémové dieťa... tak neodsudzuj. Výchova nie je všespasiteľná, nehovoriac o tom, že od istého veku vychováva už aj škola, partia, spolužiaci, tréneri...
A k téme: nech si synátor nájde prácu, prihlási sa na ÚP, podiľa na chode domácnosti, inak: vymeníš zámok a odchod. Nie je problém dokázať, že neprispieva na spoločnú domácnosť, čo je zakotvené aj v zákone. Zrušiť trvalé bydlisko a - pápá lálá.

Selimo tak teď si mě pobavila - Martince vytýkáš,že je jak tank,co všechno ví,ale ty si přinejmenším to samo v modrém a zrovna tak jako ona nemáš páru o výchově vlastního dítěte,naozdíl třeba ode mě,dvojnásobné mámě,která vím,o čem píše.tongue

Není tady

#36 23. 4. 2009 9:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

taurus napsal(a):

Nela napsal(a):

Nelo a co kdyz treba nemam jen predstavu o vychove, ja ji dokonce uplatnuju v praxi, byt ne na svych vlastnich detech. To  se nepocita nebo je moje zkusenost zanedbatelna? Nebudu se dohadovat o tom, ze tvoje zkusenost jako matky je jina ale to snad neznamena, ze ja o tom nic nevim nebo o tom nemuzu mluvit.

A moje zkusenost s vychovou deti je dokonce takova, ze kdyby mi ted prislo na navstevu dvoulete ditko, tak se budu snazit dat treba nebezpecne predmety z dohledu a vubec nebudu silet, kdyz mi neco upatla nebo vyleje. Na to proste nemusim mit zkusenost s vlastnim ditetem wink, staci zkusenost s jakymkoliv ditetetem.

Jinak bych se se synem snazila pohovorit (pokud by byl v klidu) o resenich (psycholog, najit si praci, prispivat na domacnost atd.). Ale jestlize se ho bojis tak, ze si prejes, aby se nevratil, tak to asi nepomuze a pak bych se ho snazila dostat z bytu. Ono bydlet s nekym, koho se bojis, neni zadny med. A nechtela bych to podstupovat ani v pripade partnera ani v pripade ditete.

Nevim jestli by dostala syna k psychologovi.Ja tam syna dostala.Psycholog vyslechl nas oba a rekl,ze syn se mu jevi jako velice iteligentni dalsi schuzka u,uz zadna nebyla.Nepozval nas i,kdyz si na nas vzal telefon,ze se ozve.Syn,kdyz nechal ucnak tak jsem to byla ja kdo mu hledal praci on sam by si ji nenasel,protoze se pry jako trapak nebude ptat na praci jak rekl on.Do prace chodi pravidelne,protoze ma z ni penize a ty on rad.Za nedlouho podnik skonci a on bude zase bez prace a maminka bude hledat dal.Protoze,kdyz nenajdu tak ho tu budu zivit.

Není tady

#37 23. 4. 2009 9:42

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Nela napsal(a):

Ano, to je samozřejmě, že nebudu  slepě podporovat někoho, kdo nechce pracovat, nebudu mu dávat peníze, ale to jsem si nikde v předchozích příspěvcích nepřečetla, že by mu Ilona dávala peníze a omlouvala jeho chování. Spíš mám pocit, že je ta situace pro ni zcela nezvladnutelná a neví, jak z toho ven.  Což je asi velmi těžké poradit, protože je to už  dospělý člověk a takový na žádné matčiny prosby, výtky apod. nebude reagovat.

Já jen chci říct, že to není asi lehké  vyhodit  své dítě.  Prostě nekdy je to v člověku a druhý se může snažit a  snažit a stejně s tím nic neudělá.

- tady nejspíš a v tom lepším případě bude vyhozena matka a nejlíp by udělala asi,kdyby se sbalila a šla bydlet někam sama,než žít ve strachu věčným.Stále si trvám na tom,že Ilonina výchova,jestli tu kdy nějaká byla, selhala na celé čáře a troufám si docela tipnout - buď šlo o dítě ulice,které spíš bylo pro matku přítěží a ulice ho vychovala k obrazu svému anebo to byl mazánek,který všechno co chtěl mohl a přes jeho přání a ego neprošlo nic.Teď něco řešit je pasé,zbývají tady jen navrhovaná řešení s přestěhováním matky snad,protože kluka jen tak vyhodit asi nemůže,když tam má trvalé bydliště,ne?

Není tady

#38 23. 4. 2009 9:44

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Nela napsal(a):

Tak,tak Nelo tak to citim i ja.Neni na vlastni zkusenost.

Není tady

#39 23. 4. 2009 9:48

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

Nela napsal(a):

Ano, to je samozřejmě, že nebudu  slepě podporovat někoho, kdo nechce pracovat, nebudu mu dávat peníze, ale to jsem si nikde v předchozích příspěvcích nepřečetla, že by mu Ilona dávala peníze a omlouvala jeho chování. Spíš mám pocit, že je ta situace pro ni zcela nezvladnutelná a neví, jak z toho ven.  Což je asi velmi těžké poradit, protože je to už  dospělý člověk a takový na žádné matčiny prosby, výtky apod. nebude reagovat.

Já jen chci říct, že to není asi lehké  vyhodit  své dítě.  Prostě nekdy je to v člověku a druhý se může snažit a  snažit a stejně s tím nic neudělá.

- tady nejspíš a v tom lepším případě bude vyhozena matka a nejlíp by udělala asi,kdyby se sbalila a šla bydlet někam sama,než žít ve strachu věčným.Stále si trvám na tom,že Ilonina výchova,jestli tu kdy nějaká byla, selhala na celé čáře a troufám si docela tipnout - buď šlo o dítě ulice,které spíš bylo pro matku přítěží a ulice ho vychovala k obrazu svému anebo to byl mazánek,který všechno co chtěl mohl a přes jeho přání a ego neprošlo nic.Teď něco řešit je pasé,zbývají tady jen navrhovaná řešení s přestěhováním matky snad,protože kluka jen tak vyhodit asi nemůže,když tam má trvalé bydliště,ne?

Nemusi to byt jen vychovou v nasem mestecku znam pripady kdy treba otec reditel na jedne skole matka na druhe skole reditelkou.Syn flakac zavisly na marihuane,ktery se ani nevyucil.Z prace ho vyhodili,protoze do ni nechodil.Ted ho oba rodice zivy.Ja myslim,ze tyhle rodice meli z vychovou deti dost velke zkusenosti a prece selhali.

Není tady

#40 23. 4. 2009 10:07

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Bohužel pozoruji už delší dobu, že je to dnes jakýsi trend mladých.

"Přece nebudu dělat. Nejsem debil jako fotr(matka...)"

Penízky by oni rádi. Ale ručičky, ty musí být v klidu, nedej Bože aby musely pracovat. A my rodiče je v tom podporujeme. Chudnky, ani si neumí najít práci, tak mu ji najdem. Budem jim hledat i partnerku? Budem jim i vychovávat děti? Co všechno za ně ještě budeme dělat, a jak dlouho, než nám to docvakne, že je to medvědí služba??

Není tady

#41 23. 4. 2009 10:13

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Bohužel pozoruji už delší dobu, že je to dnes jakýsi trend mladých.

"Přece nebudu dělat. Nejsem debil jako fotr(matka...)"

Penízky by oni rádi. Ale ručičky, ty musí být v klidu, nedej Bože aby musely pracovat. A my rodiče je v tom podporujeme. Chudnky, ani si neumí najít práci, tak mu ji najdem. Budem jim hledat i partnerku? Budem jim i vychovávat děti? Co všechno za ně ještě budeme dělat, a jak dlouho, než nám to docvakne, že je to medvědí služba??

Damilo,kdyby se mnou syn nezil nehledala bych mu ji,kdybych mu ji nenasla byla bych sama proti sobe.Protoze potrebuji,aby me syn prispival na domacnost.Ja ho prece zivit nebudu.Kdyz bude zit sam bude to jen na nem za co bude zit.

Není tady

#42 23. 4. 2009 10:14

Nela
♥♥♥♥♥♥-

"Nelo a co kdyz treba nemam jen predstavu o vychove, ja ji dokonce uplatnuju v praxi, byt ne na svych vlastnich detech. To  se nepocita nebo je moje zkusenost zanedbatelna? Nebudu se dohadovat o tom, ze tvoje zkusenost jako matky je jina ale to snad neznamena, ze ja o tom nic nevim nebo o tom nemuzu mluvit"...

Taurus, já přece netvrdím, že  do tohoto někdo, kdo nemá děti nemůže mluvit, jen říkám, že představa je většinou jiná.  Prostě, když  nějaký takový problém máš  doma, díváš se na něho  docela  jinak, než z hlediska profese.

Asi to bude tím,  že  se  někdy takoví problémoví  jedinci chovají u  psychiatrů a psychologů docela jinak, než doma  (pokud opravdu nemají  nějakou duševní poruchu).    Taky je asi rozdíl,  když takové problémy řešíš, jako pracovní a můžeš za nimi "zavřít dveře" a jiné to je, když to máš nepřetržitě doma.  Věřím, že většina rodičů, kterým záleží na tom, mít " bezproblémové děti" ví, co dělat, jenže když do toho zapojíš i srdce a ne jen rozum, hned je to horší se rozhodnout.  Vůbec si nemyslím, že když Ilona  dokáže vyhodit svého dospělého syna, že se jí uleví. Neuleví, bude na něho myslet pořád, akorát ji asi nebude denně dělat doma peklo.

Není tady

#43 23. 4. 2009 10:22

Damila
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Damilo,kdyby se mnou syn nezil nehledala bych mu ji,kdybych mu ji nenasla byla bych sama proti sobe.Protoze potrebuji,aby me syn prispival na domacnost.Ja ho prece zivit nebudu.Kdyz bude zit sam bude to jen na nem za co bude zit.

A opravdu nastane ta doba, kdy bude žít sám? A co budeš dělat pak, kdo Ti bude přispívat na domácnost?
Myslím, že kde není oběti, není ani tyrana.
Takže vám to takto asi vyhovuje. O.K.

Není tady

#44 23. 4. 2009 10:27

Damila
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Nemusi to byt jen vychovou v nasem mestecku znam pripady kdy treba otec reditel na jedne skole matka na druhe skole reditelkou.Syn flakac zavisly na marihuane,ktery se ani nevyucil.Z prace ho vyhodili,protoze do ni nechodil.Ted ho oba rodice zivy.Ja myslim,ze tyhle rodice meli z vychovou deti dost velke zkusenosti a prece selhali.

Vzdělání a zaměstnání neříká nic o tom, jak vychovávají své děti.
Máme sousedy pana inženýra a paní učitelku. Perou se jak psi, hlavně v noci, a děti jsou přitom...paní prohlašuje nahlas, že ona je učitelka, a přece VÍ, jak má vychovávat děti.

Jinak souhlas s tím, že výchova není samospasitelná a povaha dítěte se nakonec vždy projeví.
Viz cikáňata vychovávané v českých rodinách. V pubertě pudy zavolají a zapomenou na slušnou výchovu. To je bez jakéhokoliv rasistického podtextu. pouze popisuji skutečnost.

Není tady

#45 23. 4. 2009 10:32

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

když  nějaký takový problém máš  doma - Nelo dítě musíš vychovávat tak,aby takový závažný problém nenastal,protože když už je problém doma,je hodně pozdě.Takovým těžkým problémům se dá normální výchovou s průměrnou inteligencí předcházet,nebrát děti jako nutné zlo,bavit se snimi,hrát si s nima,atd.,je to mnoho a na dalších 20 let je o zábavu postarno a s tím mnozí "takyrodiče"jaksi nepočítají.

Je to fakt hodně podivné v té lidské společnosti - když jsem chtěla štěně s PP,tak se chovatelka zajímala o to,jestli už mám zkušenosti se psy,no nevěděla jsem v tu chvíli mám-li se ptát jestli tu otázku fakt míní vážně,že když jsem řádně vychovala dva kluky,tak že psa nezvládnu?Měla fakt naštěstí liché obavy,pes ze mně cítí moji autoritu a jsme všichni v poho.Ale kdo se ptá bud.matek,jaké mají zkušenosti,jestli jsou schopni mít dítě?Škoda,že je tu naprostá absence jakéhosi výcviku pro rodiče s výchovou dětí,mnozí by to fakt potřebovali,ale asi nakonec by tam chodili jen ti správní rodiče,ti ostatní by se radši asi drželi dál svého půllitru a cigaretku s kávičkou v ruce a budou v pohodě až do té doby,než se doma objeví problém.

Není tady

#46 23. 4. 2009 10:58

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Kuty :
když  nějaký takový problém máš  doma - Nelo dítě musíš vychovávat tak,aby takový závažný problém nenastal,protože když už je problém doma,je hodně pozdě.Takovým těžkým problémům se dá normální výchovou s průměrnou inteligencí předcházet,nebrát děti jako nutné zlo,bavit se snimi,hrát si s nima,atd.,je to mnoho a na dalších 20 let je o zábavu postarno a s tím mnozí "takyrodiče"jaksi nepočítají.

Tak s touto částí tvého příspěvku  nesouhlasím.   Musím přiznat, že se mne  to docela dotklo.
   V žádném případě neberu svého syna jako nutné zlo a vychovávám ho  podle nejlepšího svědomí.  Nemám takové problémy jako Ilona, syn je podstatně mladší, problémy s ním jsou jiné, než se tady popisují, žijeme v harmonické rodině, všichni děláme, co můžeme a přesto máme problém.

Upravil(a) Nela (23. 4. 2009 11:06)

Není tady

#47 23. 4. 2009 11:08

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Nelo,můj příspěvek nebyl adresný na tebe jako takovou,je pojímán ve všeobec.rovině,protože já ani nemůžu vědět jestlity osobně máš nějaké problémy se svým (nevím jak starým)dítětem,chápeš?

Není tady

#48 23. 4. 2009 11:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

nemáš páru o výchově vlastního dítěte,naozdíl třeba ode mě,dvojnásobné mámě,která vím,o čem píše
Ani jako trojnásobná máma bych si netroufla říct, že bezdětní kantoři, vychovatelé atd. nevědí nic o výchově. Jistě, s vlastním je to jiné (už proto, že ho nelze vrátit http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png), ale to neznamená, že ti, co děti nemají a starají se o ně jinak, jsou "rodičovští tupci".
dítě musíš vychovávat tak,aby takový závažný problém nenastal,protože když už je problém doma,je hodně pozdě.Takovým těžkým problémům se dá normální výchovou s průměrnou inteligencí předcházet
Šeredně se pleteš - závažný problém může nastat kdykoli, výchova nevýchova, péče nepéče. Prostě se potomek zvrhne tak, že všichni jen zírají a přemýšlí, kde se to proboha zadrhlo. A o "průmerné inteligenci" to už vůbec není -
někdy jsou děti "podprůměrných" rodičů podstatně slušnější a bezproblémovější.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#49 23. 4. 2009 11:53

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

Selima napsal(a):

Kuty napsal(a):

Nevieš nič o tom, čo to je mať problémové dieťa... tak neodsudzuj. Výchova nie je všespasiteľná, nehovoriac o tom, že od istého veku vychováva už aj škola, partia, spolužiaci, tréneri...
A k téme: nech si synátor nájde prácu, prihlási sa na ÚP, podiľa na chode domácnosti, inak: vymeníš zámok a odchod. Nie je problém dokázať, že neprispieva na spoločnú domácnosť, čo je zakotvené aj v zákone. Zrušiť trvalé bydlisko a - pápá lálá.

Selimo tak teď si mě pobavila - Martince vytýkáš,že je jak tank,co všechno ví,ale ty si přinejmenším to samo v modrém a zrovna tak jako ona nemáš páru o výchově vlastního dítěte,naozdíl třeba ode mě,dvojnásobné mámě,která vím,o čem píše.tongue

Zřejmě úplně ne, Kuty. Z mého pohledu je například Selima matka minimálně jednonásobná. Nebo jinak - vychovala minimálně jedno dítě, i když nebylo její, ale partnerovo. příště nebuď tak hrr, matko dvojnásobná

Není tady

#50 23. 4. 2009 12:02

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

Je to fakt hodně podivné v té lidské společnosti - když jsem chtěla štěně s PP,tak se chovatelka zajímala o to,jestli už mám zkušenosti se psy,no nevěděla jsem v tu chvíli mám-li se ptát jestli tu otázku fakt míní vážně,že když jsem řádně vychovala dva kluky,tak že psa nezvládnu?Měla fakt naštěstí liché obavy,pes ze mně cítí moji autoritu a jsme všichni v poho.Ale kdo se ptá bud.matek,jaké mají zkušenosti,jestli jsou schopni mít dítě?Škoda,že je tu naprostá absence jakéhosi výcviku pro rodiče s výchovou dětí,mnozí by to fakt potřebovali,ale asi nakonec by tam chodili jen ti správní rodiče,ti ostatní by se radši asi drželi dál svého půllitru a cigaretku s kávičkou v ruce a budou v pohodě až do té doby,než se doma objeví problém.

Svatá prostoto.. Naprosto upřímný dotaz, Kuty. Napadlo Tě někdy před samotným aktem psaní o věci přemýšlet? Myslíš, že kažovečerní domino je všespasitelné? Existují případy, kdy i kdyby ses rozkrájela, nenaděláš nic. Něco podobného jsem si vzala. Oba tchánovci nadprůměrně inteligentní, svoje děti milují, vždy se jim věnovali. Jeden syn je dnes právník, druhý málem skončil v kriminále díky závislosti na automatech. Výrazy jako genetika nebo duševní onemocnění ti nic neříkají?

Upravil(a) Anda (23. 4. 2009 12:03)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí