1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Selima napsal(a):
Martinka, svrbeli ma prsty, aby som ti napísala, e ti elám problémové diea, s ktorým bude napriek najlepím snahám musie chodi k detskému psychiatrovi a po psychologických poradcoch... ale neelám; u kvôli tomu dieau. Nechcem by zlá, ale podža Tvojich písmeniek to s Tebou nebude ma žahké ani úplne bezproblémové diea. Tank, ktorý vetko vie, vade bol aspoň 5x, vetko videl a na vetko má rieenie.
Martinka o vychove nemuze nic vedet nema svoje deti.Oni se cizy deti vychovavaji lip.Vim to z vlastni zkusenosti.Taky jsem byla z tech co tvrdili jak ta a ta ma nevychovany dite to by se me prece nestalo,abych mela dite ktery kouri atd.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Martinka o vychove nemuze nic vedet nema svoje deti.
Tak tady pr. MOná nemá zkuenost s vlastním dítětem, ale ví určitě, e se s výchovou nesetkala? Takovéto odsuzování se mi opravdu a ze srdce hnusí.
Není tady
Kuty napsal(a):
Ilonalinda: jako mámu mě úplně přejel mráz po zádech při této tvojí větě: "jezdi nakole je to blbe ale preji si aby se nevratil ".Proč se rovnou tedy vzájemně nepovradíte?!Po tom co si napsala,se tě ptám,cos to za rodiče,jak si vychovala svoje dítě?Odpověz si po pravdě sama,já osobně si iluze o tobě nedělám a doma má to,co si zaslouí.Chudák kluk,kdyby měl alespoň jednoho kvalitního rodiče,nemusel by být takový jakého si ho "vychovala ".
Neodsutuju Ilonu,kdyz tohle napsala a nemyslim si,ze to myslela vazne spise si myslim,ze je z nervama v koncich.Ver,kdyby se tohle opravdu stalo a ona o kluka opravdu prisla polozilo by ji to a vse by si vycitala.Clovek ve vzteku rene ledacos.Me se syn taky strasne natrapil a mam o nej strach,kdyz nekam jede.Kamaradi si z neho delaji srandu,ze jsem plasan.
Není tady
PavlaH napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Martinka o vychove nemuze nic vedet nema svoje deti.
Tak tady pr. MOná nemá zkuenost s vlastním dítětem, ale ví určitě, e se s výchovou nesetkala? Takovéto odsuzování se mi opravdu a ze srdce hnusí.
Ale jo mohla se nekde setkat s vychovou deti to netvrdim,ale dokud si to clovek neprozije na vlastnich detech nepochopi.U me byla treba chyba ve vychove,ze synacek nic nemusel.Ono mu treba neco neslo tak ja jsem to za nej udelala.Dcera je jina s tou problemy nemam a vychiovavala jsem je oba stejne i kdyz dcera rika,ze ne,ze ona musela pomahat a on ne,protoze to neumel.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ale jo mohla se nekde setkat s vychovou deti to netvrdim,ale dokud si to clovek neprozije na vlastnich detech nepochopi.U me byla treba chyba ve vychove,ze synacek nic nemusel.Ono mu treba neco neslo tak ja jsem to za nej udelala.Dcera je jina s tou problemy nemam a vychiovavala jsem je oba stejne i kdyz dcera rika,ze ne,ze ona musela pomahat a on ne,protoze to neumel.
Jeden větí omyl ne druhý. Ach jo erem - jen zopakuju - pokud si člověk neproije na vlastních dětech nepochopí - take takoví učitelé, vychovatelé v dětských domovech, adoptivní rodiče, vedoucí krouků, instruktoři na táborech absolutně neví, jak probíhá výchova?
synacek nic nemusel - ona musela pomahat - ja jsem to za nej udelala - vychiovavala jsem je oba stejne tohle snad rozebírat ani nemusím.
POdívej jde o názor. A do citlivého místa se můe trefit jak holka bez dětí, tak i zaslouilá mamina. Je to přece jedno. V tomto ohledu je na autorce vlákna aby si vechny názory přebrala. U se vracím k tématu. Pokud má potřebu něco vysvětlovat, vysvětli to nejdříve sobě.
Není tady
Já si taky myslím, e "pokud si to člověk neproije na vlastních dětech, tak nepochopí". Prostě ten, který má podobné zkuenosti, lépe dovede pochopit.
Já si pamatuji na příhodu, kdy jsme jetě syna neměli a přila k nám domů na návtěvu kamarádka - tehdy s asi dvouletým chlapečkem. Chlapeček - jako normální dítě - pořád chodil kolem stolu, sem tam do stolu pratil, podařilo se mu vysypat misku , vechno upatlal atd... Můj manel - bez zkueností s vlastními dětmi - myslel, e ho trefí lak a pak mi řekl, e to snad není pravda, e to dítě neumí usměrnit, to je straaaanéééé, moje dítě se nikdy nebude tak chovat.... A co myslíte ? Kdyby ná "chlapeček" zůstal pouze " u upatlaného stolu a rozsypaných misek", jak bychom byli rádi.
Je to banální příklad, ale jen chci říct, e se můete snait, můete mít představu o výchově, jak by ve mělo vypadat, ale realita je větinou jiná. Proto nikoho neodsuzuji a jestli Ilona napsala, e by byla radi, aby se nevrátil - myslela to obrazně, je jenom ZOUFALÁ, ale je to stále máma.
Není tady
synacek nic nemusel.Ono mu treba neco neslo tak ja jsem to za nej udelala.Dcera je jina s tou problemy nemam a vychiovavala jsem je oba stejne i kdyz dcera rika,ze ne,ze ona musela pomahat a on ne,protoze to neumel.
Nevychovala jsi je stejně. Kluk neuměl, tak nemusel, kdeto dcera (která se určitě nenarodila se zna,ostí veho) se to chtě nechtě naučit musela, protoe "je přece holčička"... Moná, e Ilona to měla podobně.
Aby řekla - synu, pokud tu chce bydlet, bude chodit do práce a kadý měsíc mi dávat tolik a tolik peněz. Pokud ne, vystěhuj se. Tečka.
Martinko a co kdy jí on řekne "Nebudu! Tečka."? Jo, můe se pokusit ho vystěhovat... ale s jeho "záchvaty vzteku" a "kde by musel nekoho poslouchat tam nejde" to vypadá dost problematicky... ani ublíení na zdraví bych nevylučovala. Jestli synáček s mámou takhle cvičí, těko se bude loučit s teplým hnízdečkem, komplexní péčí a navrch jetě moností maminku buzerovat...
Není tady
Nela napsal(a):
Já si taky myslím, e "pokud si to člověk neproije na vlastních dětech, tak nepochopí". Prostě ten, který má podobné zkuenosti, lépe dovede pochopit.
Já si pamatuji na příhodu, kdy jsme jetě syna neměli a přila k nám domů na návtěvu kamarádka - tehdy s asi dvouletým chlapečkem. Chlapeček - jako normální dítě - pořád chodil kolem stolu, sem tam do stolu pratil, podařilo se mu vysypat misku , vechno upatlal atd... Můj manel - bez zkueností s vlastními dětmi - myslel, e ho trefí lak a pak mi řekl, e to snad není pravda, e to dítě neumí usměrnit, to je straaaanéééé, moje dítě se nikdy nebude tak chovat....A co myslíte ? Kdyby ná "chlapeček" zůstal pouze " u upatlaného stolu a rozsypaných misek", jak bychom byli rádi.
Je to banální příklad, ale jen chci říct, e se můete snait, můete mít představu o výchově, jak by ve mělo vypadat, ale realita je větinou jiná. Proto nikoho neodsuzuji a jestli Ilona napsala, e by byla radi, aby se nevrátil - myslela to obrazně, je jenom ZOUFALÁ, ale je to stále máma.
Jene její zoufalství pramení z toho, e svého chlapečka rozmazlila, a teď se jí to vrací dost oklivě (větinou to toti odnesou spíe snachy). Nechci odsuzovat, nevím, jak se budou chovat moje děti v dospělosti. Někdy výchova nic nezmůe, jakmile u je dítě dospělé.
Mimochodem, ale myslím, e není ani nutné dítě nechat vysypávat misky a patlat po stole, alespoň od určitého věku (a do té doby mu tu misku prostě nedávat na dosah). Taky nenechá své dítě ubliovat jiným dětem, protoe "je prostě takové", nebo jo?
A ten "chlapec" své mamince ubliuje. Pokud není duevně nemocný (agresivita nesvědčí o vyrovnané psychice), tak se to dá vyřeit jedině tím, e se maminka bude ostře bránit, tak ostře, jak to jen jde. jestli si tohle chlapec dovolí ke své mámě, jak se asi chová k cizím?
Není tady
Nela napsal(a):
Nelo a co kdyz treba nemam jen predstavu o vychove, ja ji dokonce uplatnuju v praxi, byt ne na svych vlastnich detech. To se nepocita nebo je moje zkusenost zanedbatelna? Nebudu se dohadovat o tom, ze tvoje zkusenost jako matky je jina ale to snad neznamena, ze ja o tom nic nevim nebo o tom nemuzu mluvit.
A moje zkusenost s vychovou deti je dokonce takova, ze kdyby mi ted prislo na navstevu dvoulete ditko, tak se budu snazit dat treba nebezpecne predmety z dohledu a vubec nebudu silet, kdyz mi neco upatla nebo vyleje. Na to proste nemusim mit zkusenost s vlastnim ditetem , staci zkusenost s jakymkoliv ditetetem.
Jinak bych se se synem snazila pohovorit (pokud by byl v klidu) o resenich (psycholog, najit si praci, prispivat na domacnost atd.). Ale jestlize se ho bojis tak, ze si prejes, aby se nevratil, tak to asi nepomuze a pak bych se ho snazila dostat z bytu. Ono bydlet s nekym, koho se bojis, neni zadny med. A nechtela bych to podstupovat ani v pripade partnera ani v pripade ditete.
Není tady
Selima napsal(a):
Kuty napsal(a):
Ilonalinda: jako mámu mě úplně přejel mráz po zádech při této tvojí větě: "jezdi nakole je to blbe ale preji si aby se nevratil ".Proč se rovnou tedy vzájemně nepovradíte?!Po tom co si napsala,se tě ptám,cos to za rodiče,jak si vychovala svoje dítě?Odpověz si po pravdě sama,já osobně si iluze o tobě nedělám a doma má to,co si zaslouí.Chudák kluk,kdyby měl alespoň jednoho kvalitního rodiče,nemusel by být takový jakého si ho "vychovala ".
Nevie nič o tom, čo to je ma problémové diea... tak neodsudzuj. Výchova nie je vespasitežná, nehovoriac o tom, e od istého veku vychováva u aj kola, partia, spoluiaci, tréneri...
A k téme: nech si synátor nájde prácu, prihlási sa na ÚP, podiža na chode domácnosti, inak: vymení zámok a odchod. Nie je problém dokáza, e neprispieva na spoločnú domácnos, čo je zakotvené aj v zákone. Zrui trvalé bydlisko a - pápá lálá.
Selimo tak teď si mě pobavila - Martince vytýká,e je jak tank,co vechno ví,ale ty si přinejmením to samo v modrém a zrovna tak jako ona nemá páru o výchově vlastního dítěte,naozdíl třeba ode mě,dvojnásobné mámě,která vím,o čem píe.
Není tady
taurus napsal(a):
Nela napsal(a):
Nelo a co kdyz treba nemam jen predstavu o vychove, ja ji dokonce uplatnuju v praxi, byt ne na svych vlastnich detech. To se nepocita nebo je moje zkusenost zanedbatelna? Nebudu se dohadovat o tom, ze tvoje zkusenost jako matky je jina ale to snad neznamena, ze ja o tom nic nevim nebo o tom nemuzu mluvit.
A moje zkusenost s vychovou deti je dokonce takova, ze kdyby mi ted prislo na navstevu dvoulete ditko, tak se budu snazit dat treba nebezpecne predmety z dohledu a vubec nebudu silet, kdyz mi neco upatla nebo vyleje. Na to proste nemusim mit zkusenost s vlastnim ditetem, staci zkusenost s jakymkoliv ditetetem.
Jinak bych se se synem snazila pohovorit (pokud by byl v klidu) o resenich (psycholog, najit si praci, prispivat na domacnost atd.). Ale jestlize se ho bojis tak, ze si prejes, aby se nevratil, tak to asi nepomuze a pak bych se ho snazila dostat z bytu. Ono bydlet s nekym, koho se bojis, neni zadny med. A nechtela bych to podstupovat ani v pripade partnera ani v pripade ditete.
Nevim jestli by dostala syna k psychologovi.Ja tam syna dostala.Psycholog vyslechl nas oba a rekl,ze syn se mu jevi jako velice iteligentni dalsi schuzka u,uz zadna nebyla.Nepozval nas i,kdyz si na nas vzal telefon,ze se ozve.Syn,kdyz nechal ucnak tak jsem to byla ja kdo mu hledal praci on sam by si ji nenasel,protoze se pry jako trapak nebude ptat na praci jak rekl on.Do prace chodi pravidelne,protoze ma z ni penize a ty on rad.Za nedlouho podnik skonci a on bude zase bez prace a maminka bude hledat dal.Protoze,kdyz nenajdu tak ho tu budu zivit.
Není tady
Nela napsal(a):
Ano, to je samozřejmě, e nebudu slepě podporovat někoho, kdo nechce pracovat, nebudu mu dávat peníze, ale to jsem si nikde v předchozích příspěvcích nepřečetla, e by mu Ilona dávala peníze a omlouvala jeho chování. Spí mám pocit, e je ta situace pro ni zcela nezvladnutelná a neví, jak z toho ven. Co je asi velmi těké poradit, protoe je to u dospělý člověk a takový na ádné matčiny prosby, výtky apod. nebude reagovat.
Já jen chci říct, e to není asi lehké vyhodit své dítě. Prostě nekdy je to v člověku a druhý se můe snait a snait a stejně s tím nic neudělá.
- tady nejspí a v tom lepím případě bude vyhozena matka a nejlíp by udělala asi,kdyby se sbalila a la bydlet někam sama,ne ít ve strachu věčným.Stále si trvám na tom,e Ilonina výchova,jestli tu kdy nějaká byla, selhala na celé čáře a troufám si docela tipnout - buď lo o dítě ulice,které spí bylo pro matku přítěí a ulice ho vychovala k obrazu svému anebo to byl mazánek,který vechno co chtěl mohl a přes jeho přání a ego neprolo nic.Teď něco řeit je pasé,zbývají tady jen navrhovaná řeení s přestěhováním matky snad,protoe kluka jen tak vyhodit asi nemůe,kdy tam má trvalé bydlitě,ne?
Není tady
Nela napsal(a):
Já si pamatuji na příhodu, kdy jsme jetě syna neměli a přila k nám domů na návtěvu kamarádka - tehdy s asi dvouletým chlapečkem. Chlapeček - jako normální dítě - pořád chodil kolem stolu, sem tam do stolu pratil, podařilo se mu vysypat misku , vechno upatlal atd... Můj manel - bez zkueností s vlastními dětmi - myslel, e ho trefí lak a pak mi řekl, e to snad není pravda, e to dítě neumí usměrnit, to je straaaanéééé, moje dítě se nikdy nebude tak chovat....A co myslíte ? Kdyby ná "chlapeček" zůstal pouze " u upatlaného stolu a rozsypaných misek", jak bychom byli rádi.
Tak,tak Nelo tak to citim i ja.Neni na vlastni zkusenost.
Není tady
Kuty napsal(a):
Nela napsal(a):
Ano, to je samozřejmě, e nebudu slepě podporovat někoho, kdo nechce pracovat, nebudu mu dávat peníze, ale to jsem si nikde v předchozích příspěvcích nepřečetla, e by mu Ilona dávala peníze a omlouvala jeho chování. Spí mám pocit, e je ta situace pro ni zcela nezvladnutelná a neví, jak z toho ven. Co je asi velmi těké poradit, protoe je to u dospělý člověk a takový na ádné matčiny prosby, výtky apod. nebude reagovat.
Já jen chci říct, e to není asi lehké vyhodit své dítě. Prostě nekdy je to v člověku a druhý se můe snait a snait a stejně s tím nic neudělá.- tady nejspí a v tom lepím případě bude vyhozena matka a nejlíp by udělala asi,kdyby se sbalila a la bydlet někam sama,ne ít ve strachu věčným.Stále si trvám na tom,e Ilonina výchova,jestli tu kdy nějaká byla, selhala na celé čáře a troufám si docela tipnout - buď lo o dítě ulice,které spí bylo pro matku přítěí a ulice ho vychovala k obrazu svému anebo to byl mazánek,který vechno co chtěl mohl a přes jeho přání a ego neprolo nic.Teď něco řeit je pasé,zbývají tady jen navrhovaná řeení s přestěhováním matky snad,protoe kluka jen tak vyhodit asi nemůe,kdy tam má trvalé bydlitě,ne?
Nemusi to byt jen vychovou v nasem mestecku znam pripady kdy treba otec reditel na jedne skole matka na druhe skole reditelkou.Syn flakac zavisly na marihuane,ktery se ani nevyucil.Z prace ho vyhodili,protoze do ni nechodil.Ted ho oba rodice zivy.Ja myslim,ze tyhle rodice meli z vychovou deti dost velke zkusenosti a prece selhali.
Není tady
Bohuel pozoruji u delí dobu, e je to dnes jakýsi trend mladých.
"Přece nebudu dělat. Nejsem debil jako fotr(matka...)"
Penízky by oni rádi. Ale ručičky, ty musí být v klidu, nedej Boe aby musely pracovat. A my rodiče je v tom podporujeme. Chudnky, ani si neumí najít práci, tak mu ji najdem. Budem jim hledat i partnerku? Budem jim i vychovávat děti? Co vechno za ně jetě budeme dělat, a jak dlouho, ne nám to docvakne, e je to medvědí sluba??
Není tady
Damila napsal(a):
Bohuel pozoruji u delí dobu, e je to dnes jakýsi trend mladých.
"Přece nebudu dělat. Nejsem debil jako fotr(matka...)"
Penízky by oni rádi. Ale ručičky, ty musí být v klidu, nedej Boe aby musely pracovat. A my rodiče je v tom podporujeme. Chudnky, ani si neumí najít práci, tak mu ji najdem. Budem jim hledat i partnerku? Budem jim i vychovávat děti? Co vechno za ně jetě budeme dělat, a jak dlouho, ne nám to docvakne, e je to medvědí sluba??
Damilo,kdyby se mnou syn nezil nehledala bych mu ji,kdybych mu ji nenasla byla bych sama proti sobe.Protoze potrebuji,aby me syn prispival na domacnost.Ja ho prece zivit nebudu.Kdyz bude zit sam bude to jen na nem za co bude zit.
Není tady
"Nelo a co kdyz treba nemam jen predstavu o vychove, ja ji dokonce uplatnuju v praxi, byt ne na svych vlastnich detech. To se nepocita nebo je moje zkusenost zanedbatelna? Nebudu se dohadovat o tom, ze tvoje zkusenost jako matky je jina ale to snad neznamena, ze ja o tom nic nevim nebo o tom nemuzu mluvit"...
Taurus, já přece netvrdím, e do tohoto někdo, kdo nemá děti nemůe mluvit, jen říkám, e představa je větinou jiná. Prostě, kdy nějaký takový problém má doma, dívá se na něho docela jinak, ne z hlediska profese.
Asi to bude tím, e se někdy takoví problémoví jedinci chovají u psychiatrů a psychologů docela jinak, ne doma (pokud opravdu nemají nějakou duevní poruchu). Taky je asi rozdíl, kdy takové problémy řeí, jako pracovní a můe za nimi "zavřít dveře" a jiné to je, kdy to má nepřetritě doma. Věřím, e větina rodičů, kterým záleí na tom, mít " bezproblémové děti" ví, co dělat, jene kdy do toho zapojí i srdce a ne jen rozum, hned je to horí se rozhodnout. Vůbec si nemyslím, e kdy Ilona dokáe vyhodit svého dospělého syna, e se jí uleví. Neuleví, bude na něho myslet pořád, akorát ji asi nebude denně dělat doma peklo.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Damilo,kdyby se mnou syn nezil nehledala bych mu ji,kdybych mu ji nenasla byla bych sama proti sobe.Protoze potrebuji,aby me syn prispival na domacnost.Ja ho prece zivit nebudu.Kdyz bude zit sam bude to jen na nem za co bude zit.
A opravdu nastane ta doba, kdy bude ít sám? A co bude dělat pak, kdo Ti bude přispívat na domácnost?
Myslím, e kde není oběti, není ani tyrana.
Take vám to takto asi vyhovuje. O.K.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Nemusi to byt jen vychovou v nasem mestecku znam pripady kdy treba otec reditel na jedne skole matka na druhe skole reditelkou.Syn flakac zavisly na marihuane,ktery se ani nevyucil.Z prace ho vyhodili,protoze do ni nechodil.Ted ho oba rodice zivy.Ja myslim,ze tyhle rodice meli z vychovou deti dost velke zkusenosti a prece selhali.
Vzdělání a zaměstnání neříká nic o tom, jak vychovávají své děti.
Máme sousedy pana inenýra a paní učitelku. Perou se jak psi, hlavně v noci, a děti jsou přitom...paní prohlauje nahlas, e ona je učitelka, a přece VÍ, jak má vychovávat děti.
Jinak souhlas s tím, e výchova není samospasitelná a povaha dítěte se nakonec vdy projeví.
Viz cikáňata vychovávané v českých rodinách. V pubertě pudy zavolají a zapomenou na slunou výchovu. To je bez jakéhokoliv rasistického podtextu. pouze popisuji skutečnost.
Není tady
kdy nějaký takový problém má doma - Nelo dítě musí vychovávat tak,aby takový závaný problém nenastal,protoe kdy u je problém doma,je hodně pozdě.Takovým těkým problémům se dá normální výchovou s průměrnou inteligencí předcházet,nebrát děti jako nutné zlo,bavit se snimi,hrát si s nima,atd.,je to mnoho a na dalích 20 let je o zábavu postarno a s tím mnozí "takyrodiče"jaksi nepočítají.
Je to fakt hodně podivné v té lidské společnosti - kdy jsem chtěla těně s PP,tak se chovatelka zajímala o to,jestli u mám zkuenosti se psy,no nevěděla jsem v tu chvíli mám-li se ptát jestli tu otázku fakt míní váně,e kdy jsem řádně vychovala dva kluky,tak e psa nezvládnu?Měla fakt natěstí liché obavy,pes ze mně cítí moji autoritu a jsme vichni v poho.Ale kdo se ptá bud.matek,jaké mají zkuenosti,jestli jsou schopni mít dítě?koda,e je tu naprostá absence jakéhosi výcviku pro rodiče s výchovou dětí,mnozí by to fakt potřebovali,ale asi nakonec by tam chodili jen ti správní rodiče,ti ostatní by se radi asi dreli dál svého půllitru a cigaretku s kávičkou v ruce a budou v pohodě a do té doby,ne se doma objeví problém.
Není tady
Kuty :
kdy nějaký takový problém má doma - Nelo dítě musí vychovávat tak,aby takový závaný problém nenastal,protoe kdy u je problém doma,je hodně pozdě.Takovým těkým problémům se dá normální výchovou s průměrnou inteligencí předcházet,nebrát děti jako nutné zlo,bavit se snimi,hrát si s nima,atd.,je to mnoho a na dalích 20 let je o zábavu postarno a s tím mnozí "takyrodiče"jaksi nepočítají.
Tak s touto částí tvého příspěvku nesouhlasím. Musím přiznat, e se mne to docela dotklo.
V ádném případě neberu svého syna jako nutné zlo a vychovávám ho podle nejlepího svědomí. Nemám takové problémy jako Ilona, syn je podstatně mladí, problémy s ním jsou jiné, ne se tady popisují, ijeme v harmonické rodině, vichni děláme, co můeme a přesto máme problém.
Upravil(a) Nela (23. 4. 2009 11:06)
Není tady
Nelo,můj příspěvek nebyl adresný na tebe jako takovou,je pojímán ve veobec.rovině,protoe já ani nemůu vědět jestlity osobně má nějaké problémy se svým (nevím jak starým)dítětem,chápe?
Není tady
nemá páru o výchově vlastního dítěte,naozdíl třeba ode mě,dvojnásobné mámě,která vím,o čem píe
Ani jako trojnásobná máma bych si netroufla říct, e bezdětní kantoři, vychovatelé atd. nevědí nic o výchově. Jistě, s vlastním je to jiné (u proto, e ho nelze vrátit ), ale to neznamená, e ti, co děti nemají a starají se o ně jinak, jsou "rodičovtí tupci".
dítě musí vychovávat tak,aby takový závaný problém nenastal,protoe kdy u je problém doma,je hodně pozdě.Takovým těkým problémům se dá normální výchovou s průměrnou inteligencí předcházet
eredně se plete - závaný problém můe nastat kdykoli, výchova nevýchova, péče nepéče. Prostě se potomek zvrhne tak, e vichni jen zírají a přemýlí, kde se to proboha zadrhlo. A o "průmerné inteligenci" to u vůbec není -
někdy jsou děti "podprůměrných" rodičů podstatně slunějí a bezproblémovějí.
Není tady
Kuty napsal(a):
Selima napsal(a):
Kuty napsal(a):
Nevie nič o tom, čo to je ma problémové diea... tak neodsudzuj. Výchova nie je vespasitežná, nehovoriac o tom, e od istého veku vychováva u aj kola, partia, spoluiaci, tréneri...
A k téme: nech si synátor nájde prácu, prihlási sa na ÚP, podiža na chode domácnosti, inak: vymení zámok a odchod. Nie je problém dokáza, e neprispieva na spoločnú domácnos, čo je zakotvené aj v zákone. Zrui trvalé bydlisko a - pápá lálá.Selimo tak teď si mě pobavila - Martince vytýká,e je jak tank,co vechno ví,ale ty si přinejmením to samo v modrém a zrovna tak jako ona nemá páru o výchově vlastního dítěte,naozdíl třeba ode mě,dvojnásobné mámě,která vím,o čem píe.
Zřejmě úplně ne, Kuty. Z mého pohledu je například Selima matka minimálně jednonásobná. Nebo jinak - vychovala minimálně jedno dítě, i kdy nebylo její, ale partnerovo. přítě nebuď tak hrr, matko dvojnásobná
Není tady
Kuty napsal(a):
Je to fakt hodně podivné v té lidské společnosti - kdy jsem chtěla těně s PP,tak se chovatelka zajímala o to,jestli u mám zkuenosti se psy,no nevěděla jsem v tu chvíli mám-li se ptát jestli tu otázku fakt míní váně,e kdy jsem řádně vychovala dva kluky,tak e psa nezvládnu?Měla fakt natěstí liché obavy,pes ze mně cítí moji autoritu a jsme vichni v poho.Ale kdo se ptá bud.matek,jaké mají zkuenosti,jestli jsou schopni mít dítě?koda,e je tu naprostá absence jakéhosi výcviku pro rodiče s výchovou dětí,mnozí by to fakt potřebovali,ale asi nakonec by tam chodili jen ti správní rodiče,ti ostatní by se radi asi dreli dál svého půllitru a cigaretku s kávičkou v ruce a budou v pohodě a do té doby,ne se doma objeví problém.
Svatá prostoto.. Naprosto upřímný dotaz, Kuty. Napadlo Tě někdy před samotným aktem psaní o věci přemýlet? Myslí, e kaovečerní domino je vespasitelné? Existují případy, kdy i kdyby ses rozkrájela, nenadělá nic. Něco podobného jsem si vzala. Oba tchánovci nadprůměrně inteligentní, svoje děti milují, vdy se jim věnovali. Jeden syn je dnes právník, druhý málem skončil v kriminále díky závislosti na automatech. Výrazy jako genetika nebo duevní onemocnění ti nic neříkají?
Upravil(a) Anda (23. 4. 2009 12:03)
Není tady